Follower

Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Monday, February 04, 2013

Risiko Kekurangan Protein ::Ambil Makanan Tambahan Shaklee untuk menambah PROTEIN::

Assalamualaikum...

Beberapa risiki apabila kekurangan Protein secara umumnya umie listkan di bawah ni:

1.       Anemia iaitu kekurangan darah @ kurang sel darah merah
  • biasanya ibu yang tengah hamil ramai jugak yang menghadapi anemia. kdg2 berlaku time pregnant jer..dan kdg2 lepas bersalin dah ok balik. Kesian tau kalau ibunya kekurangan darah time mengandung ni..takut baby akan dapat penyakit lain pulak sb kurang darah. Gejala ni kita boleh tgk individu tu pucat, cepat letih, rasa tidak bermaya, berdebar-debar, sukar bernafas dan kadang-kadang boleh pengsan. tp kadang-kadang individu tu sendiri x rasa siap boleh gelak lagi kalau kurang darah tp hkikatnya agak merbahaya ketika bersalin nanti.
2.       Kidney Disease (Penyakit Buah Pinggang)
3.       Liver (Hati)
4.       High Cholestrol (Kolestrol Tinggi)
5.       Low Blood Pressure (Tekanan Darah Rendah
6.       Low Blood Sugar (Kandungan Gula Dalam Darah)
7.       Nerve Instability (Saraf Tak Stabil)
8.       Peptic Ulcer (Ulser Perut + Usus)
9.       Poor Wound Healing (Luka Lambat Sembuh)
10.     Poor Blood Circulation (Pengaliran Darah Yang Tidak Lancar)
11.     Poor Vision (Penglihatan Yang Kurang Baik)
12.     Irritability (Badan Menggeletar)
13.     Fatigue (Letih Lesu)
14.     Weakness (Lemah)
15.     Water Retention (Tinggi Kandungan Air Dlm Tisu Badan)
16.     Prolonged Of The Mental Retardation (Terencat Akal)
17.     Lack Of Resistance TO Infection (Ketahanan Badan Rendah Terhadap Penyakit)



No comments:

Post a Comment

meh la kongsi pendapat korang kat sini...