Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Sunday, April 01, 2012

Please dont bother me with your stupid question..

Assalamualaikum...

n3 ni adalah luahan hati umie...

3 thn dah umie kawin..dan gambar sambut anniversary thn ni pun umie x publish lagi....
kalau dikenang-kenang..dan diingat-ingat....buat ramai org akan bertanya dengan soalan yang agak stupid n that question make me feel like silly n i don't have the answer..but Allah know the reason why...

please la u all...kalau yang dah kawin lama mcm umie ni..(lama dah ker 3 thn...rasa mcm baru lagi jer...heheh...) tolong la jgn la tanya soalan yang mana individu itu sendiri pun xda jawapan untuk soalan tu..semuanya adalah kehendak dan takdir Allah...

kalau lah dikira-kira..ditolak..dan ditambah...sekarang jugak umie nak...u all mesti fhm maksud umie kan...kalau x faham tu...umie maksudkan adalah..ZURIAT...saper yang xnak kan..walaupun hakikat org kata...bersalin tu sakit...tp saat tu lah semua wanita dalam dunia ni nak sb kalau dah mengandung dan bersalin tu..maka lengkaplah dia sebagai seorang wanita....

yang umie nak luahkan dekat sini adalah...PLEASE LA....jgn tanya soalan pada org yang tengah berusaha nak dapatkan anak dengan soalan... dah ada ker belum...? bila lagi nak timang anak ni? honeymoon lagi ker? atau tak tau cara ker? oooohhh...soooo..annoying u guys...rasa nak marah pun ada...dan tolong la jgn la lepas tanya tu cakap SABAR yer....please la...org yang mengalami tu memang dah cukup sabar u all...hanya diri dia jer yang tau rasa bersabar tu mcm mana.... kalau dia x sabar..dia xkan tunggu sampai begitu lama nak dapatkan anak...

u all tau naper umie jarang onlien FB skrg ni..sb sakit hati kalau ada org sajer nak chat kat FB tanya soalan gitu....memang pun kalau nak elak pun..xkan kemana..tp sekurang-kurangnya xdalah menyakitkan hati ditanya soalan gitu....

walaupun blm ada rezeki utk umie dan mr. hubby tp umie redha....




so umie tinggalkan u all dengan mutiara kata ni...
ni pun umie terima dari kawan umie sb dia pun tengah berusaha gak walapau br kawin 4 bulan...

tq u all sb sudi baca luahan umie ni....



4 comments:

  1. assalamualaikum..salam kak..subhanallah dan alhamdulillah sebab akak masih kuat untuk hadapi semua ini..saya doakn semoga Allah permudahkan jalan akak dan suami..tp saya tak kawin lagi cume mutiara kata akak wat terharu dan mengingatkan saya..itulah kata-kata yg cukup menenangkan kita :)..semoga akak dan suami sentiasa dalam keberkatan Allah..

    cahya_lily

    ReplyDelete
  2. @Anonymous

    thanks sb jenguk blog akak...dan terima kasih sb mendoakan yang terbaik utk akak dan suami..semoga awak pun akan mendapat jodoh yang sempurna...amin.

    ReplyDelete
  3. kak umi...tersentuh saya membaca entry ni...

    takpe la kak...saya faham perasaan akk *sbb sy tgh melalui fasa yg sama*..bukan psl zuriat tp psl jodoh....sama je kak...tapi tu la..orang ni kalau bercakap kadang2 bg dorg benda tu takde pape tp kita yg melaluinya ni yg tau...kecik ati...kecewa..semua ada..

    takpe kak..kakak saya dulu pun 6 tahun kawen baru Allah kurniakan zuriat...cepat or lambat sesuatu perkara tu ada sebabnya..kita manusia ni berusaha je la kan...Allah tau apa yang terbaik untuk kita..:)

    soalan manusia2 ni memang takkan pernah habis sampai bila2...so just ignore them....yang penting kita happy dengan kehidupan yang kita ada dan tempuh je...:)

    be strong ok!!

    ReplyDelete
  4. @liea_H@shim

    thanks...memang Allah ada sebab wat gitu...tp alhamdulillah akak bersyukur dengan apa yang ada sekarang...semoga awak pun akan mendapat jodoh cepat dan semoga dapat suami yang soleh..amin...

    ReplyDelete

meh la kongsi pendapat korang kat sini...