Follower

Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Monday, March 29, 2010

Permata Hijrah...sapa pernah try??

Bismillah....


sekarang ni rmai dah org kata/guna permata hijrah ni..umie pun x melepaskan peluang gak nak try ni...mana tau...insyaAllah...dengan izin Allah..xyah la umie nak pakai spek lagi dah..
kalu dah pakai spek mata ni..susah dah nak tanggalkan sb kalu umie rabun sb xleh nak nampak benda jauh xper tp umie ni rabun jauh + silau..dah hari makin silau..lagilah umie kurang nampak..harga spek yang umie pakai ni pun dah makin naik..dari harga 1st umie pakai spek umie 18thn dengan harga rm120..then sekarang ni dah cecah harga rm700. Baru tahun lepas umie tukar spek lagi sb silau umie dah tambah..kalu spek lama xleh nak cover sangat silau ni...dulu...umie beli..harga bingkai mahal dari lens..sekarang ni..harga lens yang lebih mahal...tergetar-getar jari nak bagi duit kat tauke spek tu..hehhe

so..petang semalam g PKNS nak g survey Permata Hijrah then jumpala satu ekdai yang menjualnya...




umie dan mr. hubby dah beli ni...yang cecair tu umie yang belikan dan spek tu pulak..mr. hubby yang offer diri nak blanja..hehhe..lagipun dia pun boleh pakai gak...


sedap je mata kena urut..hehhehe...harganya Rm119.00



ni la yang umie beli..umie kalu driving malam pun pun silau gak..bukan sb silau matahari je tp sb lampu kereta pun umie boleh silau...lampu kat rumah kalu terang sgt pun sakit mata gak..

yang botol hitam tu utk kegunaan waktu malam dan botol hijau tu utk siang....harganya RM119...harap-harap la mata umie pulih lepas ni..pagi tadi spray guna botol hijau tu..mata still rasa pedih lagi ni..mungkin mula-mula pakai kot...hehhe

10 comments:

  1. aku pernah tp xbeli. dr yasmeen penasihat permata hijrah tu bagi.
    ya mmg agak pedih mula2 sbb mungkin mata kamu ada prob.
    kalau ada masalah sinus, akan rasa sakit kepala macam aku dulu.
    anyway aku spray juga pada tonsilis aku hari itu (disamping makan supplemen lain) dan alhamdulillah dalam masa 8 hari tonsilis hilang. sebab dia alkali kan...

    ReplyDelete
  2. i xpenah pakai sbb my mata sihat walafiat. My mom and dad beli yang botol tue.

    Mula2 tu dorang kata best dan berkesan. tapi bila dah lama-lama dorang kata mata rasa kering dan pedih so diorang stop pakai.

    I tak tau...maybe ikut orang or ikut dna, atau faktor umur...hehe...

    but anyway still nak puji jugak ngan mereka yang mengeluarka produk ni. malaysian product, maybe can go global..

    ReplyDelete
  3. shahrinabd: o..ye ker? tp ad member ofis..pakai dah kat 3 bulan alhamdulillah..sekarang ni dia dah xpakai spek..1 family dia pakai..degree mata pun dah berkurang..

    ReplyDelete
  4. ubikentang sofa: tula..pedih rasa mcm org lepas menangis je ni...tu la umie pun nak try la ni..

    ReplyDelete
  5. uncle: hehehhe..maihal..komen mak..hahhaha

    ReplyDelete
  6. edda pun teringin nak try tp tak do ongkosnyaaa... huks

    ReplyDelete
  7. ok ka makei permata hijrah ya kak umie? kt miri tok nang susah mena la mok carik produk ya. kt semenanjung jak ada. rabun kmk tok mok di ubat juak. kmk nang xmaok makei spek. jak terkebil2 mata diat benda jauh kotan xnampak xmok makei spek. hehe

    ReplyDelete
  8. @edda(",)

    walaupun ongkosnya mahal tp puashati..hehhe

    ReplyDelete
  9. @PrincessHaNako

    kmk lamak dah x make spek mata sal..ada make tp kejap2 jak..x mcm di poli lok nang selalu rah mata jak..tok alhamdulillah ok dah mata kmk..

    ReplyDelete

meh la kongsi pendapat korang kat sini...