Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan ke - 64 Malaysia

Eh, lama jugak blog tak berupdate. Bukan tak ada content nak post tapi kebizian melampau lately. Tu sebabnya blog tak berupdate. FB dan IG umie pun jarang berupdate jugak sebenarnya..hehehe

tak ada yang special nak update kali ni cuma nak tunjukkan gambar jer.

Hari tu umie ada buat salad dan seperti biasa memang umie akan ambik gambar apa yang umie makan
Umie buat Prawn Avocado Salad. Resepi sendiri jer asalkan sedap di anak tekak dan dressing salad pun umie buat sendiri. Tapi kalau bagi suami umie dia kata tak sedap sebab bila kita dah biasa telan gula dan perasa, healthy food ni akan jadi tak sedap sebab apa yang di masak ni tak ada bahan perasa.

ini adalah gambar asal Umie ambik dan umie dan edit guna canva jadilah sepertia gambar di bawah ni. Umie memang suka canva dan siap ambik apps pro lagi sebab nak guna template yang best-best.









Done.