Follow Us @umie.sapidah

Sunday, February 18, 2018

Kucing ke Kuching?

Umie kalau nak taip kucing mesti tersalah eja jadi Kuching.

Korang tau Kuching tu apa? Kucing tu apa?
Beza sungguh kedua-duanya..heheheh

Kalau ikut kedua-duanya ada chemistry tau.. sebab kalau Kuching tu nama tempat dan dan replika negeri tu adalah pulak kucing..hehehe.. Kenapa? Tak percaya?

Jom ke Kuching, Sarawak then you all akan nampak replika kucing ni memang melambak dan memang ramai yang akan bergambar dengan replika kucing ni kalau dah sampai Kuching.




Sedapnya kucing ni baring terlentang pulak tu. Time ni umie sarapan di kedai makan pejaja Salak TInggi, Sepang. Awal pagi lagi tau.. lepas subuh time tu then kucing ni pulak masih ketiduran lagi tu.

Umie sebenarnya x gemar sangat kucing ni. Takut sebenarnya. Pegang gitu-gitu boleh la.. kalau nak bergurau dengan kucing tu memang takut. takut kukunya yang tajam yang boleh mencederakan tu.

Kalau kucing jiran umie pulak suka beno la berak depan rumah. Setiap kali turun kerja pagi dan balik kerja, husband umie memang akan cedok dulu najis kucing ni buang.
Please la jiran, tolong la kucing yang you all jaga tu jangan sampai pergi melepas najis di depan rumah orang.

Umie ingatkan rumah umie jer kucing tu buang najisnya, rupanya jiran umie pun kena gak. sehari tu lebih dari 2-3x melepas depan rumah, depan pintu rumah pulak tu. Kakak tu sabar jer la. Tapi dia kata nak marah pun ada tapi takut jiran bermasam muka pulak kalau di tegur then dia redha jer la kan.

So, kucing..please behave ok.. jangan membuang najis depan rumah orang. Nak membuang g buang kat depan rumah tuan rumah sendiri okay.



No comments:

Post a Comment

meh la kongsi pendapat korang kat sini...