Follower

Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Monday, September 28, 2015

Sajian Fudz makan-makan

Agak lama gak menyepi dari review pasal makanan ni...
Actually umie ni suka makan..suka try makanan.. jalan-jalan cari makan gitu..
Kalau orang tengok badan umie.. mesti org kata no wonder badan besar (gemmmms)..hehehhe
Eating make me happy.. sama gak macam husband umie...
Sejak tahun 2014 dah sgt jarang review pasal makanan sb dalam proses nak menyelimkan badan tp still tak berjaya...



Jangan tertipu.. ni muka jer nampak slim tp badan tetap maintain... berat kurang sikit dari sebelum ni akibat dari sakit gigi dah lebih dari sebulan.. kesian kan umie.... Tp disebabkan nak makan... gigih gak la kunyah walaupun sakit...

Alhamdulillah... mlm ni dapat jugak buat 2 entry blog umikgadismelanau.blogspot.com dan athiyyah-hannani.blogspot.com..

So.. balik dari Shaklee umie suggest kat husband nak makan kat kedai jiran depan rumah umie ni... actually anaknya punya kedai dan kadang-kadang dia pun tolong anaknya sekali. Nama kedainya Sajian Fudz.. Kedai ni pun boleh sedaikan catering sekali. Time umie sampai tadi langsung tak ada customer.. nak balik baru ada customer bungkus makanan. Mungkin tengahari ramai kot yang datang ke kedai ni berdasarkan kepada review di fb Fudz Corner.




Umie tak tanya pulak adakah semua menu dalam ni ada ke tak.. tp tadi ternampak puding caramel tp pudingnya dah habis. Tengok harga affordale la dengan sajiannya. Nak tahu apa yang umie order?

umikgadismelanau.blogspot.com
 Air biasa jer.. teh ais untuk umie dan teh o ais limau (toal) untuk husband umie


umikgadismelanau.blogspot.com

Laksa johor for me...suka sangat laksa Johor, guna spagetti, kuah ikan.. nampak macam cair kuahnya.. tp kalau dah gaul baru kuahnya pekat..yummmy... dari 10* umie bagi 7* utk laksa Johor ni..My husband Johorian.. no wonder la umie suka makanan Johor selain makanan Sarawak dan Kelantan. tp jgn paksa umie makan asam pedas sudah.. tu memang x reti... hehehhee


umikgadismelanau.blogspot.com

Nasi Goreng Fudz & ayam goreng... for my husband. Kalau u all perasan kan.. mana-mana kedai owner sendiri, pasti ada menu special guna nama kedai tu.. mcm ada kedai makan di tempat umie.. kedainya nama Nosa Sari then ada pulak nama Nasi Goreng Nosa Sari..hehehhe..

nasi goreng ni sedap..mcm nasi goreng ala nasi goreng kampung dan nasi goreng cili api tp kurang pedas... ayam pun sedap husband kata..hhehhehee

umikgadismelanau.blogspot.com

All time favorite...Ubi Kayu Rebus & Sambal Tumis mesti  u all suka gak kan...alhamdulillah.. nasib baik ada tadi.. kalau x frust gak kalau tak dapat... Ubi kayu rebus ni.. memang senang nak buat tp jarang orang nak masak kat rumah kan... yang lecehnya sambal tumis... tp umie lebih suka makan dengan makanan manis seperti gula, susu atau gula apong/gula melaka. Husband umie pulak suka sambal tumis.

Alhamdulillah.. semua menu tak mengecewakan... datang jauh-jauh dari Banting-Putrajaya-Kelana Jaya..
Husband umie tanya.. nak datang lagi tak lain kali?

"in shaa Allah boleh datang lagi.. nanti nak try makan tengahari pulak kat sini"..heheheh

Sebelah kedai makan ni ada SPA.. boleh la try kalau nak buat urutan badan ker....

kalau ada yang nak g try rasa boleh la datang ke sini..

Sajian Fudz @ Fudz Corner




Wednesday, September 16, 2015

Buku tajwid untuk ayah

umikgadismelanau.blogspot.com



[Kasih seorang anak pada seorang ayah]


Sebelum ni pernah husband belikan buku tajwid kat ayah umie tp sb dah 4 thn ayah umie stroke.. buku tu tak tau letak mana...

Selepas raya puasa hari tu ayah pesan beli buku tu lagi.. nak balik raya haji ni bawa balik buku ni walaupun dah x ingat sama ke x dengan buku sblm ni..

Walaupun dah tau ayah umie dah kurang jelas penglihatannya.. tetap gak umie belikan buku bacaannya....
Moga ayah umie sihat dan dipermudahkan segala urusan hariannya...aamiin...

Monday, September 07, 2015

Bukan Donut Big Apple

Sekarang ni ramai dah terer buat macam-macam jenis kuih, kek, biskut dan donut seperti tukang masak profesional dan rasanya pun dah setanding jenama terkenal.

bukan donut big apple



Jumaat lepas ada jamuan di ofis. umie order donut ni..
jangan keliru okay... ni bukan donut big apple.. tp just donut biasa yang dibuat topping seperti big apple.. memang pro kakak ni buat tau.. rasa pun sedap gak.

kalau saper2 nak order area putrajaya tu boleh la contact:

Kak Ummu Annie - 019-3662751 (Presint 16, Putrajaya)

Kalau yang berada disekitar Putrajaya dia boleh COD kan untuk anda. 
Sangat sedap...

Sunday, September 06, 2015

Meet My Best Friend

Dulu... blog ni setiap hari boleh update... kadang-kadang sehari boleh buat 2-3 entri pendek...
Semua nak cerita kat sini.. pada mulanya buat blog tak nak husband baca malu, segan, nak berahsia dari husband tp dah difikirkan.. sebagai isteri tak ada benda yang kita boleh rahsiakan dari suami... Suami umie pun pengunjung setia blog umie...setiap hari akan remind untuk update blog.. dia adalah penggalak umie untuk terus berblogging.

I'm turn 34 years this coming Oktober 2015.. how times fly so fast..then i have married with the only one lovely, caring, precious husband the whole in my life. I'm shared everything n anything about my job, my new friend and my best friend.

Ogos lepas umie outstation ke Kuching.. Kuching adalah destinasi favorite umie. Banyak kali pergi pun tak akan jemu. Travelling sorang-sorang pun umie tak kisah sb i have a lot of friends in Kuching. dan umie memang dah biasa.

Ted Baker London dari UK
Ted Baker London

Selain travel sorang-sorang.. beg ni pun umie bawa g mana-mana... ni tempat isi roti..hehehhee

MEET MY BEST FRIEND 

Mesti u all masing-masing ada best friend kan... saya juga... best friend yang start dari tadika, sekolah rendah, sekolah menengah, kolej dan rakan kerja.


Ni best friend umie... Namanya CMAH@Serimah Lias..kacukan Melayu dan Iban. Umie kenal Cmah dah lebih dari 20 tahun gak.. lebih kurang 21 tahun. Satu sekolah menengah dengan umie. Cmah ni disebabkan dia ada darah bangsa Iban, memang sangat fasih dan majoriti kawan dia dulu adalah bangsa Iban dan dia adalah salah seorang yang mengajar umie pandai bahasa Iban sampailah sekarang. kawin pulak dengan senior course umie time belajar di Politeknik Kuching Sarawak.
 
.Kami masing-masing belum dikurniakan zuriat dan Cmah ni memang easy going.. kalau umie ke Kuching dia memang akan temankan walaupun selalu busy dengan aktiviti sekolah sb dia seorang cikgu.

Aktiviti kami kalau dah berjumpa adalah makan...hehehe... byk benda nak borak.. kami jarang berwhatsapp, jarang berinbox di Fb, jarang bersms tp kalau dah jumpa memang tak akan habis ceritanya. tak bersms, tak berinbox di Fb dan tak berwhatsapp tak semestinya tak rapat tp kmk still keep in touch dengan cara kami sendiri.


Dialah juga yang perkenalkan umie dengan Sugarscarf.com ..heheheh.. kami punya hobi yang sama, citarasa yang sama. Sebab itu Allah dah tentukan kami akan kekal menjadi sahabat sampai ke Jannah.

Sahabat selamanya...