Follower

Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Monday, August 03, 2015

Macam tak percaya pulak...

Silalah percaya...

Yer..dulu umie bukan percaya sangat dengan apa-apa produk nak cantik, nak kurus, hilangkan parut jerawatla....ada sesetengah org guna.. kejap jer.. tak sampai sebulan dah give up...so.. umie fikir.. kalau umie pun beli produk guna tak konsisten tp nak hasil yang bagus sama seperti kita x guna langsung pun produk tu.

Tetapi setelah 2 tahun bersama shaklee.. baru umie percaya sepenuhnya..

Dalam pengambilan vitamin, air kosong kena cukup.. setiap 25kg berat badan kita ni kena ada 1 liter air.. kalau berat dah 100kg.. maksudnya 4 liter air kena minum...Air kosong ni asas... kalau tiap-tiap hari minum air nescafe/kopi yang mengandungi kafien ni kulit pun boleh jadi kusam.. tak percaya.. try la jgn minum minuman kafien ni.. tengok perubahannya pada kulit.

"Wahhhhh...banyaknya.. x kembung ker perut? tak penat ker asyik ke toilet jer?"

Inilah soalan-soalan yang customer umie biasa tanya. Dulu umie pun fikir gitu gak.. byk air nak kena minum.. paling minimum pun dalam 2 liter sehari...Air yang kita minum tu bukannya x keluar dari badan... peluh, air kencing.. itulah tempat keluarnya air dari badan.

Itu belum lagi byk jenis vitamin yang kita makan... kalau ubat.. kita makan.. ambik masa lama nak larut.. tetapi kalau vitamin.. memang kejap jer akan larut dalam badan.. sb itulah badan kena perlukan air yg byk kecuali kalau ada pesakit yang mengalami kerosakan buah pinggang tak boleh nak minum air yang byk.. kalau nak amalkan vitamin gak ada beberapa vitamin yang sesuai utk mereka....

sumber dari Google - Vitalea Shaklee
 
Cuba tengok vitamin di atas ni... ini adalah Vitalea yang berusia 100 tahun.. vitamin tertua produk Shaklee..yang terkenal dengan besar, dan kerasnya tetapi.. vitalea ni boleh larut dalam masa 5 minit sahaja.. tak mengambil masa yang lama..

Produk shaklee ni memang dah dipaternkan saiz, rupa bentuk, kandungannya sb semua jenis vitamin ni dah menjalani ujian klinikal dan byk kos diperuntukkan untuk buat ujikaji sebelum dipasarkan. So no wonder la ramai yang kata produknya mahal... tp bagi umie.. mahalnya bukan terletak pada harga tp pada kualiti produk tersebut.

Ada yang tanya naper umie tak support produk tempatan?  Bukannya umie tak support cuma mungkin Allah swt dah tentukan umie untuk join shaklee.. Umie join shaklee mungkin dah takdir kat situ.. sb nak bagi mak ayah umie Vivix dan dapat harga murah sikit berbanding kalau bukan ahli.. Bulan ni kalau saper yang join akan dapt free Vitalea ni.

Kalau ada yanng nak tahu lebih lanjut tu.. boleh jer direct pm umie okay..

No. Hp: 013-4215713 (sms/whatsapp) - 013-8213930 (sms/call)
Emel: shafiedah_n@yahoo.com
COD: Putrajaya, Bangi, Sepang, Nilai, Banting
Pos: Ke seluruh Malaysia dan luar negara

No comments:

Post a Comment

meh la kongsi pendapat korang kat sini...