Follower

Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Friday, January 10, 2014

Kencing Manis dan Buah Pinggang = vivix

Assalamualaikum...
.
Pagi td sempat lagi melawat jenazah salah seorang ofismate meninggal sb kemalangan jalan raya dan suaminya pula koma... Ya Allah dugaan apakah ini? sebak rasa hati mengenangkan kejadian mcm ni.. lebih2 lagi kalau melibatkan seorang ibu.. walau dah besar mana pun anaknya.. dah kawin pun ibu jugak yang akan kita cari.. lebih lagi mcm mana perasaan seorang ibu melihat anaknya pergi dahulu sebelumnya.. ibu yg lahirkan melihat anaknya pergi dulu.. ibu yang mandikan semasa kecil.. tp ibu yang tgk anaknya dimandikan dan dikafankan...terlebih dahulu..ajal, maut dan rezeki semuanya rahsia Allah..

umie teringatkan mak umie di kampung...
mak umie pesakit kencing manis dan buah pinggang....
sejak thn 2009 mak dah ada sakit buah pinggang tetapi kami xtau pun mak ada sakit buah pinggang dan pihak hospital pun xpernah uat rawatan susulan.. buat rawatan pun just untuk kencing manis sahaja...

pada Julai 2013 mak admit wad sb gula dalam darah dia drop sampai 2 dan kadang sampai 26..
umie pulak bergegas balik ke sarawak time tu.. mak dah lemah.. lepas buat ujian darah.. mak kena admit wad sb anemia.. masa menjalani rawatan dihospital mak buat check up utk buah pinggang sb muka mak nampak sembap dan kaki bengkak... umie memang dah x sedap hati... doc sahkan mak ada sakit buah pinggang...doc memang dah suggestkan utk buat dialisis dalam tempoh 6 bulan dari Julai 2013 dan disamping tu doc bagi ubat...

setiap 1-2 bulan sekali mak akan ke hospital pakar utk check up dan baru2 ni..6.1.2014..ujian darah dibuat sekali lagi.. dan doc kata.. so far xyah buat dialisis lagi sb mak still boleh kencing dan dia x sesah nafas dan ujian darahnya ok... syukur sgt.. kalau ikutkan suggestion doc kalau sampai satu masa kena buat dialisis memang akan buat jugak... dengan keadaan mak yang dah kurus dan slim tu.. kami sebagai anak ni pulak yg rasa sakit kalau tgn mak kena tebuk utk buat cuci darah...

so.. nasib baik pada bulan 8 thn 2013.. umie start bagi mak minum vivix..minum secara konsisten stp hari dan setiap bulan umie akan belikan vivix utk mak.. umie sentiasa berdoa moga mak akan sembuh..alhamdulillah sepanjang mengamalkan vivix ni.. mak makin bertambah sihat dengan izinNya.. boleh berjalan tanpa dipimpin tgn.. tidur pun dah nyenyak tiap2 malam..berat badan pun dah bertambah...alhamdulillah...

nilah vivix yang mak umi amalkan... vivix ni sesuai sgt utk warga tua yang ad apenyakit kronik termasuklah kanser, kencing manis, stroke dan sebagainya.. nak awet muda pun boleh sb vivix ni boleh rawat sehingga ke peringkat DNA....





~~sy adalah pengedah sha shaklee.. berminat untuk mendapat produk shaklee boleh pm umie..013-4215713(wa)~~

No comments:

Post a Comment

meh la kongsi pendapat korang kat sini...