Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Monday, January 27, 2014

Balik Kerja

 
 balik kerja petang tadi.. cuaca sejuk.. on aircond dln kereta pun rasa sejuk..sayu jer umie tgk matahari tu..










Sunday, January 26, 2014

Makan-Makan..jalan-jalan shaklee

Assalamualaikum...

dah lama x berupdate pasal jalan-jalan cari makan...
kalau hujung minggu.. biasanya umie akan keluar hari sabtu atau ahad... tp kalau keluar hari ahad rasa mcm xpuas jer cuti hujung minggu.. so...keluar sabtu mlm..x g jauh pun banting atau nilai jer.. sb tu jer yang kira dekat la dalam 20km dari rumah...hehhee...

petang semalam g banting sb nak try makan pizza golden fortune sempena raya cina kan..
biasanya time mcm ni g mcd.. tp umie dah lama x makan mcd.. dah lebih dari 1 tahun..hehehe


nilah ruper pizzanya... rasanya ok2 jer.. sama jer rasa mcm pizza lain..hehhehe


ada tambahan utk 1 set tu..n umie add sup sekali...
makan 2 org..pizzanya xhabis.. so bawa balik..

sejak makan suplemen shaklee ni.. mkn pun dah x seperti dulu.. kalau boring asyik makan jer..duduk rumah makan.. tp skrg umie byk amalkan minum air kosong bykjer...


 so ni wajah umie skrg ni.. no edit ok. guna hp cikai jer...mc cahaya cukup kan pizza hut banting ni kot..hehhehe






Kepada yang berminat...

Untuk membuat pesanan dengan harga istimewa @ konsultansi percuma,
Hubungi saya Pengedar Shaklee Anda:

Sms/Whatsapp : Umie Sapidah (013-4215713) 
Website : athiyyah-hannani.blogspot.com 
Fb Page: Athiyyah Hannani
ID : 892572
 



 


Monday, January 20, 2014

Sakit Jantung Pembunuh No. 1

Assalamualaikum...

Sakit Jantung Pembunuh No. 1
ramai dah akui tp still ramai org yg ambik endah perkara ni...

tanggal 19 januari 2014... abg umie di masukkan ke ICU Hospital Umum Miri, Sarawak
setelah sesak nafas semasa bermain bola then pengsan dan terus di masukkan ke ICU..Ya Allah.. Tuhan jer yg tahu.. dugaan apakah ini...

abg umie ni anak ke 4 dari 6 adik beradik..dan dia memang aktif main bola sejak bujang lagi dan skrg dah anak 5 org... luluh rasa hati umie.. umie ada 2 org jer abg dan umie jarang nak cerita pasal 2 org abang umie ni... 

airmata xdpt nak stop dak memikirkan keadaan dia.. umie just dpt informasi dari keluarga terdekat yg g melawat... kalau ahli keluarga umie dirg xnak cerita detail sgt... bersabarlah wahai hati

SAKIT ITU REZEKI... itulah ungkapan yang selalu diungkapkan oleh ayah dan abg umie.. bahawa sakit yang dtg tu adalah rezeki...4 tahun berturut.. bermula dari ayah umie jatuh sakit sb stroke pada thn 2011 dan alhamdulillah.. Allah pjgkan umurnya.. 2012.. nenek sakit xboleh bangun sendiri still umurnya pjg, 2013 mak umie disahkan mengidap sakit buah pinggang... dan 2014 abg umie pulak masalah jantung...tp kami redha..setiap apa yang berlaku ada hikmahnya..itu tandanya Allah swt sayang...

sedikit info utk yang mengalami nyeri di bahagian tertentu terutamanya dada..


kawan-kawan doakanlah moga abg umie dipanjangkan umur.. moga Allah bagi peluang utk dia memperbaiki segala kekurangannya...

dan sebagai langkah berjaga2 umie dan husband amalkan makan coqhealth shaklee utk organ dalaman terutamanya jantung.. umie amalkan vivix shaklee... mencegah lebih baik dari merawat...

sebarang pertanyaan mengenai produk shaklee boleh jer pm umie di fb athiyyah-hannani.blogspot.com atau page fb athiyyah hannani atau fb personal umie sapidah.



Monday, January 13, 2014

Legasi Anugerah Terindah di Kuching

Assalamualaikum...

rasa membara nak update blog hari ni.. maklumlah bonus shaklee dah masuk.. alhamdulillah.. 
utk pengetahuan u all..setiap 14hn setiap bulan bonus shaklee akan masuk akaun.. tp kalau pada 14hb tu cuti umum atau cuti hujung minggu biasanya akan masuk sehari lebih awal dari biasa...

sepanjang umie join shaklee sejak dr bulan 1 thn lepas.. dah 2 kali umie travel ke sarawak atas urusan shaklee.. biasanya pg sb ada sharing class..umie biasa akan jadi speaker..diberi peluang utk share pengalaman sb biasanya saper yang supervisor dan ke atas adalah leader dan downlinenya pun dah ramai...noe umie berpangkat Senior Coordinator.
 

 ni beberapa org yang join magic class santai di kuching sarawak pada 14.12.2013 hari tu..
dari kenal just melalui fb dan group wassap... ni face to face..hehehe... seronok sgt jumpa diorg yang peramah


 majoriti susur galur umie dari sarawak.. so umie rebut peluang ni nak jumpa member2 shaklee termasuk la jumpa anak dan mak shaklee umie... sebelah kiri yg pakai spek tu anak shaklee umie Noorbijana yg baru naik rank Supervisor bulan 12 hari tu.. dan dlm group umie dah ada 6 org Supervisor.. dan sebelah kanan tu pulak mak shaklee umie.. Aidawati namanya..

 Legasi Anugerah Terindah ni di pimpin oleh Master Nur Zahirah.. yg dahulunya dia adalah engineer Petronas dan telah berhenti kerja bulan 7/2013 sb nak buat fulltime Shaklee.. bygkan u all.. gaji diorg ni dah berapa ribu tp sanggup berhenti kerja.. dengan income sekarang dah pasif.. langgar dinding dah...
orgnya humble jer.. umur pun muda lagi...

1 day.. umie pun nak ikut jejak diorg.. nak jadi surirumah sepenuh masa dengan icome 5-6k sebulan.. in shaa Allah...terasa beruntungnya kenal shaklee dan join shaklee dari langsung terus xnak join...

kalau ada yang berminat nak tahu shaklee tu apa.. boleh jer pm umie..


Friday, January 10, 2014

Kencing Manis dan Buah Pinggang = vivix

Assalamualaikum...
.
Pagi td sempat lagi melawat jenazah salah seorang ofismate meninggal sb kemalangan jalan raya dan suaminya pula koma... Ya Allah dugaan apakah ini? sebak rasa hati mengenangkan kejadian mcm ni.. lebih2 lagi kalau melibatkan seorang ibu.. walau dah besar mana pun anaknya.. dah kawin pun ibu jugak yang akan kita cari.. lebih lagi mcm mana perasaan seorang ibu melihat anaknya pergi dahulu sebelumnya.. ibu yg lahirkan melihat anaknya pergi dulu.. ibu yang mandikan semasa kecil.. tp ibu yang tgk anaknya dimandikan dan dikafankan...terlebih dahulu..ajal, maut dan rezeki semuanya rahsia Allah..

umie teringatkan mak umie di kampung...
mak umie pesakit kencing manis dan buah pinggang....
sejak thn 2009 mak dah ada sakit buah pinggang tetapi kami xtau pun mak ada sakit buah pinggang dan pihak hospital pun xpernah uat rawatan susulan.. buat rawatan pun just untuk kencing manis sahaja...

pada Julai 2013 mak admit wad sb gula dalam darah dia drop sampai 2 dan kadang sampai 26..
umie pulak bergegas balik ke sarawak time tu.. mak dah lemah.. lepas buat ujian darah.. mak kena admit wad sb anemia.. masa menjalani rawatan dihospital mak buat check up utk buah pinggang sb muka mak nampak sembap dan kaki bengkak... umie memang dah x sedap hati... doc sahkan mak ada sakit buah pinggang...doc memang dah suggestkan utk buat dialisis dalam tempoh 6 bulan dari Julai 2013 dan disamping tu doc bagi ubat...

setiap 1-2 bulan sekali mak akan ke hospital pakar utk check up dan baru2 ni..6.1.2014..ujian darah dibuat sekali lagi.. dan doc kata.. so far xyah buat dialisis lagi sb mak still boleh kencing dan dia x sesah nafas dan ujian darahnya ok... syukur sgt.. kalau ikutkan suggestion doc kalau sampai satu masa kena buat dialisis memang akan buat jugak... dengan keadaan mak yang dah kurus dan slim tu.. kami sebagai anak ni pulak yg rasa sakit kalau tgn mak kena tebuk utk buat cuci darah...

so.. nasib baik pada bulan 8 thn 2013.. umie start bagi mak minum vivix..minum secara konsisten stp hari dan setiap bulan umie akan belikan vivix utk mak.. umie sentiasa berdoa moga mak akan sembuh..alhamdulillah sepanjang mengamalkan vivix ni.. mak makin bertambah sihat dengan izinNya.. boleh berjalan tanpa dipimpin tgn.. tidur pun dah nyenyak tiap2 malam..berat badan pun dah bertambah...alhamdulillah...

nilah vivix yang mak umi amalkan... vivix ni sesuai sgt utk warga tua yang ad apenyakit kronik termasuklah kanser, kencing manis, stroke dan sebagainya.. nak awet muda pun boleh sb vivix ni boleh rawat sehingga ke peringkat DNA....





~~sy adalah pengedah sha shaklee.. berminat untuk mendapat produk shaklee boleh pm umie..013-4215713(wa)~~