Follower

Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Tuesday, February 26, 2013

Strok dan Edema

Assalamualaikum....

Malam-malam gini nak karang cerita sedih la pulak...

ayah umie dah hampir 3 tahun mengidap strok dan alhamdulillah dah beransur sihat.. itu pun still bergantung kepada ubat hospital... lebih kurang setiap 3 bulan dia akan ke hospital untuk check up..ambik ubat..ubat dia pun bukan boleh bagi ikut dan jer.. ada sejenis ubat yang di makan tu memang untuk cairkan darah dia dan doc pun dah pesan jgn bagi dia jatuh atau terhantuk...Ya Allah sungguh besar dugaan untuk keluarga kami dan paling kesian sekarang ni ayah umie kat kpg dan kakak yang no. 2 yang menjaganya... alhamdulillah.. dengan penjagaan kakak yang rapi.. ayah umie dah boleh berdikari walau pun penglihatannya agak terjejas...

dan hari ni td.. call kampung..umie memang mcm ni lagi kerap nak balik kampung.. lagi kerap umie akan call ke rumah.. hari tu mak ada mengalami bengkak pada badan... b4 ni pernah gak tengok dia bengkak kat kaki.. tp dia still boleh jalan lagi.. tp masalahnya..baru2 ni tadi kakak nak teman dia g klinik tp dia kata nak tunggu umie balik gak..then kakak pujuk dia cara elok abru la dia nak g.. kalau x ...9hb umie balik tu dia nak umie temankan dia g klinik... lama lagi ank tunggu tu..nasib baik dia nak ikut cakap kakak...

setelah hampir sebulan umie join SHAKLEE.. dan banyak info mengenai penyakit yang umie dapat..
dan salah satunya adalah EDEMA.. b4 ni xpernah pun dengar nama penyakit ni...

 mak umie.. simptomnya seolah seperti edema tp doc kata dia xda papa..cuma darah tingginya naik ckit sb kurang tido dan asyik terjaga jer... b4 ni mak umie pernah ckp nak minta carikan supplement untuk dia.. kadang-kadang dia rasa kaki dia kebas dan kalau dalam rumah..berkaki ayam tanpa selipar seolah-oleh kena cucuk jer.. dan kdg2.. kaki dia bengkak sb kalau duduk lama pun bengkak.. berdiri pun bengkak..nasib baik la member2 shaklee sanggup berkongsi maklumat mengenai edema dan umie pun google sendiri...nak tau ederma tu apa?

Edema merupakan kondisi pembengkakan yang diakibatkan oleh kelebihan cairan dalam jaringan tubuh. Meskipun edema takkan mempengaruhi bagian tubuh manapun, kondisi ini seringkali dapat ditemukan di tangan, lengan, telapak kaki dan pergelangan kaki.

Penyebab

1.
Duduk atau berada pada satu posisi terlalu lama
2. Terlalu banyak makan makanan asin
3. Gejala pra-menstruasi
4. Kehamilan
5. Efek samping dari obat-obatan tertentu
6. Gejala penyakit tertentu seperti sirosis dan penyakit ginjal


Gejala

1. Pembengkakan jaringan langsung di bawah kulit
2. Kulit merenggang atau berkilau
3.
Setelah ditekan selama beberapa detik, kulit tak kembali ke bentuk semula atau tetap membentuk cekungan
4. Ukuran perut meningkat

yang umie highlight kan warna merah tu adalah berlaku pada mak umie...
setelah mendapat nasihat dari member shaklee..diorg suggestkan umie ambik VIVIX..walaupun umie tau hakikatnya harga agak mahal.. tp harga tu tidak setanding dengan harga pengorbanan kedua ibu bapa umie untuk umie sebelum ni...

nak tau lebih lanjut mengenai supplement Vivix yang di syorkan tu.. boleh rujuk sini ---VIVIX...
sini juga VIVIX SHAKLEE dan INI


kalau ada yang berminat... boleh PM umie

Thursday, February 21, 2013

Shaklee merubah cara pemakananku

Assalamualaikum...

Dah nakan tengahari?... biasa kat ofis ni kul 12 dah ada makcik tolak troli kat bahagian ktorg ni... semenjak cafe parcel d ni di pindahkan ke blok d8... jauh sgt nak g sana.. umie pulak, semenjak tu x pernah langsung jejak kaki ke kafe tu...

Sejak akhir2 ni umie umie amalkan diet shaklee.. umie makan omega dan esp...jadi makannya kurang... walaupun badan xla nampak sgt turunnya tp syukur alhamdulillah badan rasa ringan dan perut pun dah kempis ckit...

Dan 1 lagi perkembangan umie... sblm ni x suka dan x reti nak makan sayur... so skrg xlagi...kot2 la umie ambik produk GLA shaklee tu wat umie ni nak makan sayur.. sb GLA ni untuk betulkan hormon... hehehe.. (ada kaitan ker ngan GLA)...hehehe... so I'm happy sesangat...





posted from Bloggeroid

Tuesday, February 19, 2013

Why I choose SHAKLEE

Assalamualaikum..

Kenapa umie rasa berdebar pulak tiap n3 ni yer...hihihi..nilah semanagt namanya kan kan... ko aderrrr?

Seperti tajuk di atas...serius... b4 ni nak makan supplement memang betul kira bajet.. mampu ker nak beli supplement tp dah memikirkan sesuatu yg baik utk diri kita memang patut beli.. kalau beli handbag rm1++ lebih, mampu tp nak beli makanan tambahan utk diri sendiri berkira pulak kan... so umie just fikir positif... kalau x start makan dari sekarang bila lagi.. xkan nak tunggu dah sakit, muka berkedut dan dah bongkok baru terkedek kedek cari supplement..

1st...umie ambik supplement herblax dari shaklee.. umie nak detox segala toksin dalam badan ni nak bahi vitamin ni serap habis kat dlm badan. Kalau x detok..prosesnya mb slow ckit sb ada sesuatu yg sekat vitamin yang kita makan drpd menyerap kat badan.

2nd.. umie makan alfalfa.. alhamdulillah..so far mkn alfalfa sblm ni boleh nyenyakkan tidur umie dan bgun pagi segar jer... rasa sakit kat pergelangan kaki pun kurang sb alfalfa ni seauai jugak untuk sakit sendi dan senang utk.lawas.

3rd...umie makan lecithin.. lechitin pulak fungsinya nak hapuskan kolestrol dlm.badan..umie ni memang penggemar fastfood yng tegar..so.. kalau dah makan fastfood ni x mustahil semua benda ni boleh berlaku kan dan lecithin ni blh bakar lemak...

4th.. umie makan omega... omega ni nak lagi bantu lecithin bekerjasama nak Bagi bako, bako dan bako lemak umie ni.. yerla lemak degil sejak dulu.. dulu x la besar mcm ni sb byk exercise..skrg ni kerjanya duduk sahaja... omega ni gak bagi ingatan umie lagi kuat sb sejak akhir-akhir ni pelupa la sgt...

5tf...umie makan GLA... GLA ni fungsinya utk hormon...actually umie dah kawin hampir 4 tahun.. nak beli produk lain agak mahal dan ada testimoni produk lain yg hampir 5 bln try produk tu xda beri kesan dan GLA dari SHAKLEE ni ramai yg beri positif dan bkn semua tp yg selebihnya berdoa dan berusaha. Sejak umie makan GLA dah seminggu lebih dan tgk dtg bulan.. memang byk keluar darah dan perut dah kempis sikit dr sblm ni.. insyaAllah.. harap betul la hormonnya lepas ni.

6th...ESP..Umie baru minum lebih kurang 2 minggu... byk kesan positif umie tgk terutama sekali kulit.. disbbkan ESP ni berunsurkan soya so..ia boleh memperbaiki sel-sel dan tisu-tisu yg rosak... mcm bekas jerawat kat muka umie ni... dah semakin pudah dan kulit mkin cerah.. lagipun umie ni memang kulit cerah ckit..makin la cerah ka... lepas ni kalau dah bis ESP ni nak repeat order lagi la sb memang marveles la.. x rugi cuba sb ESP ni adalah asas kepada semua supplement...

Dari kesan apa yg umie mkn 6 jenis produk shaklee ni bagi umie memang best..tip top.. sb apa..ada kesan seperti kulit makin cerah...perut dah makin kempis.. badan umie rasa ringan..makan x seperti sblm ni makan main sumbat dlm mulut jer.. tp skrg xlagi.. makan supplement ni latih umie utk makan mknan yg berkhasiat..byk mkn buah... sarapan pagi xda pun mkn berminyak sblm ni... stp pagi makan nasi lemak, macaroni goreng la..dan mcm2 lagi la...

So..u all kalau nak slim, secara sihat.. nak kulit cantik, nak supplement yg bagus.. try la Shaklee..umie memang cadangkan supplement Shaklee ni utk u all.. kalau ada sebarang pertanyaan... call/sms/pm umie k...saja nak bertanya pun xper...

posted from Bloggeroid

Sunday, February 17, 2013

Sabun collagen gred AAA

Assalamualaikum...

Ni maklum ni...saper nak beli borong sabun ni blh pm umie...hargs special punya... x caya... pm la...




posted from Bloggeroid

Friday, February 15, 2013

1st trip

Assalamualaikum...

Dah beberapa hari x update blog.. sibuk ckit dan ada job wat blog for 2nd time utk assignment student...yg plg simple jer... (memang simple giler)... dah dia 1 group ni minta watkan yg plg simple dengan pengetahuan diorg yg cukup2 jer...hihihi

So lahirla blog tu... tp web blog tu dirahsiakan..hihihi...

Oklah.... petang smlm umie pg pos brg shaklee yg di order.. dan poskan sekali utk distributor sekali...ramai gak org kat pejabat pos bangi tu.. brg memang meninbun jer.. pttla berlaku traffic jam ada yg nak tuntut brg dah pos brg....



Pagi semalam pun ada org order then umie minta shaklee poskan terus kepada customer...so xdala nak risau dah...hihi...

Kalau yg nak tanya2 pasal brg shalee ni tu...bokeh jer tanya yer...samada pm umie di fb atau sms jer....

posted from Bloggeroid

Tuesday, February 12, 2013

Tergoda dan mengoda

Assalamualaikum....

dah lama x main masak memasak...

so hari ni ada peluang dan ruang nak masuk ke dapur..
dah byk kali tergendala dan hari ni baru ada masa nak wat..
biasa kerjanya dok menghadap depan notebook jer...update status pasal Shaklee sampaikan dah jadi eddict dah ngan produk shaklee sb memberi impak yang besar kepada umie...


see..tergoda x...hihii..ni nak menambah lemak tp umie x perlu risau sb Omega Guard kan ada..hihihi...no risau2 dah..sb makna bukan menteka darah tp just nak jamak tu cukup la..hehhehe

Monday, February 11, 2013

Ada sesiapa yang tengah MENGANDUNG?

Assalamualaikum...

Ada sesiapa yang tengah mengandung sekarang ni...
umie nak bagi cadangan untuk set hamil bagi yang tengah mengandung ni...





klik pada gambar untuk maklumat selanjutnya...hihihihi


comelkan org mengandung...nak mengandung gak la...

Saturday, February 09, 2013

Free Shaker dan Sudu

Assalamualaikum...


Ada sesiapa nak free shaker dan sudu free... meh klik.. FREE


Friday, February 08, 2013

Serius ni nak declare...

Assalamualaikum..

Sy Norsapidah binti Shahren. No ID 892572 area Putrajaya/Banting. Jika anda seorang yang mementingkan kecantikan dan kesihatan yang baik pastinya anda memilih jenama SHAKLEE.. PM me di FB: Umie Sapidah atau whatsapp 0134215713 jika anda perlukan vitamin untuk ibu yang sedang hamil, set berpantang, set slimming dan juga bagi menambah selera makan anak anda..don't hesitate to call/pm sy okay...

posted from Bloggeroid

Thursday, February 07, 2013

Kalau saya mengandung..saya nak makan ni...boleh x?

Assalamualaikum..

Sayakan..insyaAllah..sy nak try set utk Women Health dari Shaklee..
kalau sy ada rezeki mengandung...sya nak try set ni lah..sb dah complete lagi pun ni just makanan tambahan..xperlu dirisaukan..cuma perlukan pelaburan yang byk jer...tp kalau hasilnya berbaloi...alhamdulillah....


dari Set Hamil, Set Berpantang dan Set Menyusu
dan ni lah hasilnya
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


nak tau caranya...klik jer... Hanna Style

Wednesday, February 06, 2013

Sabun Pure Marine Collagen Gred AAA(Purple)

Assalamualaikum...

blog umie ni dah jadi blog macam-macam ada...
yer la kdg2 ada kawan minta tolong promotekan barang dia...
so far umie x pernah menolak lagi selagi benda tu x bercangkah...

kalau ada benda nak post kat blog ni pun ok gak..xla sunyi sgt.. mcm la bajet ada org baca blog umie ni...hehhe..yer la..nak harapkan nuffnang bagi ganjaran lebih mana mungkin dan nehi mungkin...org masuk pun alhamdulillah..dari xda..kalau 1 org masuk tu dah kira adala org datang jenguk tu kan..anway..thanks la jenguk blog umie yang x seberapa ni..hehheh...

ok..sblm ni umie promote rumpai laut kan dan skrg ni umie nak promote sabun rumpai laut pulak..
sabun ni kawan umie dari sabah yang jual..dia kata kat sabah pun baru lagi sabun ni..so kalau kat sini harga pun boleh tahan gak la mahalnya..

meh umie bagi u all tgk gambarnya ok...


saiznya besar sikit dari sabun beras tu..tu kawan umie yang maklumkan...
kalau nak dapat harga murah boleh beli borong 12 ketul dah dapat harga borong..so..apa tunggu lagi..just pm me...(kalau nak dapatkan nom tel umie..ada kat side bar sebelah kanan tu...email n whatsapp pun boleh...


pssstttt: SHAKLEE tu umie sendiri yang punya ID tau..bukan org lain...selain dari produk shaklee..bukan umie punya...hehehhehe

Monday, February 04, 2013

Athiyyah Hannani

Assalamualikum...

Hari ni dah terpublish satu blog baru umie create...
tujuan umie create blog tu sb nak kongsikan pengalaman menggunakan produk Shaklee..

Blog ni masih dalam ubah suai lagi tp umie dah start publish dah n3 kat dalam tu...

just klik pada gambar banner tu akan terus ke blog Hannan tu..

umie suka nama Athiyyah dan jugak Hannani.. tp panggil Hannan jer..
maksudnya Pemberian, KesayangangKu, KecintaanKu...

jom la follow blog umie sambil menjaga kesihatan...
jgn lupa singgah tau...

Risiko Kekurangan Protein ::Ambil Makanan Tambahan Shaklee untuk menambah PROTEIN::

Assalamualaikum...

Beberapa risiki apabila kekurangan Protein secara umumnya umie listkan di bawah ni:

1.       Anemia iaitu kekurangan darah @ kurang sel darah merah
  • biasanya ibu yang tengah hamil ramai jugak yang menghadapi anemia. kdg2 berlaku time pregnant jer..dan kdg2 lepas bersalin dah ok balik. Kesian tau kalau ibunya kekurangan darah time mengandung ni..takut baby akan dapat penyakit lain pulak sb kurang darah. Gejala ni kita boleh tgk individu tu pucat, cepat letih, rasa tidak bermaya, berdebar-debar, sukar bernafas dan kadang-kadang boleh pengsan. tp kadang-kadang individu tu sendiri x rasa siap boleh gelak lagi kalau kurang darah tp hkikatnya agak merbahaya ketika bersalin nanti.
2.       Kidney Disease (Penyakit Buah Pinggang)
3.       Liver (Hati)
4.       High Cholestrol (Kolestrol Tinggi)
5.       Low Blood Pressure (Tekanan Darah Rendah
6.       Low Blood Sugar (Kandungan Gula Dalam Darah)
7.       Nerve Instability (Saraf Tak Stabil)
8.       Peptic Ulcer (Ulser Perut + Usus)
9.       Poor Wound Healing (Luka Lambat Sembuh)
10.     Poor Blood Circulation (Pengaliran Darah Yang Tidak Lancar)
11.     Poor Vision (Penglihatan Yang Kurang Baik)
12.     Irritability (Badan Menggeletar)
13.     Fatigue (Letih Lesu)
14.     Weakness (Lemah)
15.     Water Retention (Tinggi Kandungan Air Dlm Tisu Badan)
16.     Prolonged Of The Mental Retardation (Terencat Akal)
17.     Lack Of Resistance TO Infection (Ketahanan Badan Rendah Terhadap Penyakit)



Sunday, February 03, 2013

Mengapa dah makan suplement tp still tak da PERUBAHAN???

Assalamualaikum...

selamat berhujung minggu kawan-kawan...esok kerja..rasa bersemangat pulak nak kerja ni...hehhehe..nak tau sebab apa..sb Shaklee...confident dah ada...so..lepas ni kena  think positif jer..jer... bolehh???

so..untuk n3 kali ni umie nak sambung n3 umie sblm ni yang mengenai HEALING CRISIS

Secara umumnya..ramai antara kita try sesuatu produk dan xda perubahan so, mula lah putus asa. untuk pengetahuan u all...setiap individu ni penerimaan sesuatu yang baru dalam badan memang mengambil masa jugak sb nak kena sesuaian dulu ngan dengan organ dalam badan kita. kadang-kadang lambat..kadang-kadang kalau bernasib baik memang cepat jer produk tu bertindak..

ada beberapa sebab kenapa sesuatu produk tu kalau kita tgk lambat prosesnya maka adalah sebabnya.
selepas 1-2 bulan pengambilan makanan tambahan ni, kita sepatutnya telah merasai perbezaan pada badan contohnya, tenaga bertambah, pergerakan sistem usus yang lebih baik dan sebagainya.. sometimes, kita sendiri pun x sedar yang kdg2 kita ambil makanan tambahan ni buat kerja bagai nak rak sampai kita sendiri x sedar bahawa tenaga kita dah bertambah sampaikan org lain boleh nampak perubahan pada diri kita.

so..di sini umie nak senaraikan beberapa sebab mengapa makanan tambahan tu xnampak perubahannya.

  1. TIDAK mengamalkannya setiap hari.
  2. TIDAK mengikut dos yang telah dicadangkan.
  3. TAKUT kepada krisis penyembuhan, lalu berhenti dari mengambilnya.
  4. Pemakanan yang TIDAK sempurna serta mengamalkan gaya hidup yang tidak sihat.
  5. Mengalami penyakit kronik yang memerlukan tempoh yang panjang untuk sembuh.
  6. Mengalami keadaan yang kronik yang membuat anda hilang keyakinan dalam mana-mana  rawatan mahu pun makanan tambahan
  7. Mengalami masalah emosi.

Sebab ke 3 adalah sebab pernah umie alami sendiri iaitu takut kepada krisis penyembuhan/healing crisis. seperti yang umie telah ceritakan sblm ni..umie mengalami bibir mengelupas teruk. salah satu cara umie nak rawatnya adalah dengan meminum air kosong dalam kuantiti yang byk. sebabnya dan kita memerlukan air yang byk. umie dah byk kali tgk testimoni dan review ramai org..umie gigihkan jugak nak makan supplement ni.

so...kalau u all dah tau sebabnya..senang la nak mengatasi dan di harap lepas ni boleh sambung balik makan makanan tambahan SHAKLEE ni ok..


kalau sesiapa yang nak tau lebih lanjut pasal SHAKLEE ni boleh la PM umie walaupun sekadar nak bertanya mengenai produk jer..insyaAllah..anda semua akan di layan....hihihihih..

Pesanan dari umie: Produk Shaklee ni x semestinya kita kena beli tiap-tiap bulan..tau sb apa?? sb kuantiti sesuatu produk tu boleh lebih dari 1 bulan...contohnya mcm ESP boleh thn sebulan setengah hingga 2 bulan. kalau makan Omega Guard pun kandungannya byk ngan ikan..xkan nak makan ikan tiap2 hari kan..so omega ni dah terdiri daripada kandungan ikan..so..senang dan mudah kan...hiiihhi


Salam jatuh cinta utk SHAKLEE...

ESP Shaklee memang ohssseemmmmm...!!!!

Assalamualaikum..

Kalau bercakap pasal Produk Shaklee ni mesti ramai org dah terer dan ramai dah mencuba produknya...
org yang x try pun boleh tau apa supplement ni.. bukannya apa sb ramai org dok post dalam FB dan blog cerita pasal kebaikan dan kelebihan produk makanan tambahan utk badan ni....

so..kali pulak..umie nak bagi tau pasal ESP a.k.a Energizing Soy Protein..
kalau u all search kat internet..ramai org telah wat testimoni dan review produk ni...kalau customer yang  bertanya pada umie..umie akan direct ckp try search di internet untuk testimoninya spy x nampak berat sebelah sb terlalu ramai yang telah buat review pasal kelebihan ESP ni dan ramai yang testimoni yang berjaya...




terdapat beberapa kelebihan ESP ni antaranya seperti berikut:
  • membantu membina dan memperbaiki tisu-tisu badan, dari sel akan terbentuk organ. dari ogan terhasilnya sistem. Ia penting kepada pembentukan janin dan juga membantu untuk menambahkan susu.
  • menyediakan 14gm protein kacang soya dalam setiap hidangan untuk sihatkan jantung.
  • setiap hidangan membekalkan 50% daripada nilai harian kalsium untuk menyokong tulang yang kuat.
  • kandungan fitoestrogen untuk kesihatan prostat, payudara dan monopous.
  • indeks glisemik yang rendah untuk membantu mengekalkan paras gula dalam darah.
so..apa tunggu lagi...dapatkan ESP untuk hasil yang memuaskan...
boleh PM umie melalui sms/whatsapp/FB/email untuk tau lebih lanjut pasal produk...




 These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

Saturday, February 02, 2013

Healing Crisis selepas pengambilan Supplement Shaklee

Assalamualaikum...

Setiap apa-apa produk atau supplement yang kita ambil biasanya akan ada Healing Crisis atau dalam bahasa Melayunya adalah Krisis Penyembuhan. Sebagai contoh, kalau kita ambik produk rawatan muka..healing crisis yang biasa berlaku adalah..makin byk keluar jerawat dalam beberapa hari menggunakan produk tersebut. ini adalah kerana biasanya cara bagaimana ubat/produk tersebut bertindak balas kepada badan kita.

ok..hari ni umie nak explain ckit la pasal healing crisis apabila kita mengambil produk Shaklee dan ada beberapa healing crisis yang umie alami semasa umie mengambil produk Alfalfa, Lechitin dan Herb-Lax. Antara simpton2 yang umie alami adalah sakit tekak hampir nak selsema, sakit sendi terutama sekali di lutut, kitaran haid x menentu dan sedikit pening. Ada beberapa sebab kenapa perkara ini berlaku dan setiap orang akan mengalami healing crisis yang berbeza. so..kalau nak tau lebih lanjut mengenai Healing Crisis ni dan penyebabnya baca selanjutnya ok...

  1. Sakit kepala yang melampau - tekanan darah tinggi, petanda menyahtoksin
  2. Demam, tidak cukup rehat - meningkatkan metabolisme, meransang fungsi imunisasi badan
  3. Cirit-birit, meningkatkan pergerakan usus, najis berbau, air kencing berbau - petanda bagi menyahtoksin, menghimpunkan bahan buangan dan sisa-sisa dalam usus besar.
  4. Kembung Perut - sistem penghadaman lemah
  5. Ruam, kulit gatal, kelemumur, keluar lendir - fungsi hati yang lemah, usus besar yang tidak sihat dan sistem pembersihan
  6. Penghasilan lendir seperti selsema, kahak - funsi paru-paru yang lemah, keluar kahak juga adalah petanda bagi menyahtoksin
  7. Pendarahan hidung - mungkin petanda bagi kekurangan darah
  8. Rasa sakit pada otot dan sendi - badan berasid, toksin terkumpul di bahagian sakit
  9. Peningkatan rasa sakit di sebahagian badan yang bermasalah - mempercepatkan krisi penyembuhan 
  10. Tidur yang bermasalah @ terlalu aktif - sistem saraf yang lemah
  11. Kitaran haid yang tidak menentu, perubahan waktu kitaran haid, kegatalan pada alat sulit, penghasilan lendiran yang banyak - hormon yang tidak seimbang/penyakit buasir
  12. Lapar, pening - tekanan darah rendah, anemia
  13. Loya, sembelit, tersedu - sistem hadaman yang lemah, masalah hati
  14. Edema (membengkak) - masalah buah pinggang

so..di harap beberapa detail yang umie senaraikan ni dapat memberi petunjuk kepada u all yang baru nak try produk Shaklee..sebelum ni umie pun mengalami masalah yang sama tp umie stop kejap sb x tahan sebab kulit bibir umie mengelupas teruk kerana kurang minum air. itu bermaksud bahawa badan kita memerlukan byk air apabila mengambil apa-apa supplement pun. so..kita haruslah minum air yang byk ok.. now, umie dah sambung balik makan supplement ni dan diharap nampaklah kesannya nanti..insyaAllah...

Selepas mengenalpasti healing crisis ni..umie arap u all jgn putus asa sb blm nampak kesannya pada diri masing-masing sb setiap indiviti tahap penerimaan supplement dalam badan mereka berbeza. yang penting harap bersabar dan sentiasa berfikiran positif. ok..utk next n3 nanti umie akan bagi tau kenapa kita berputus asa setelah mengamal supplement tp xnampak lagi kesannya...so..tunggu next n3 ok...



 These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

Pesta Buku 1 Malaysia 2013

Assalamualaikum...

Baru sampai rumah terus buka notebook then update pasal Pesta Buku 1 Malaysia di PWTC...

1st time umie g Pesta Buku di PWTC ni walaupun dah hampir 7 tahun duduk kat KL/Putrajaya/Banting.
Nassib baik la mr. hubby baik hati nak g bawa..sgt bersyukur la dia bagi masa 1 jam (11.00 pagi - 12.00 tgh) untuk umie g mana booth yang umie nak pergi..1st yang umie g umie serbu Karangkraf sb nak beli Majalah PC untuk bulan Jan dan Feb then beli novel Setia Hujung Nyawa utk member dari Sarawak yang minta tolong belikan sb di Sarawak susah nak dapatkan buku ni. buku yang umie belikan tu pun umie beli online dari Karangkraf..buku harga rm19.90 dah jadi mahal sb termasuk kos pos. Dah alang-alang umie g Pesta Buku tu umie belikan utk dia sekali sb minggu depan umie nak jumpa dia sb abgnya akan berkahwin ngan org Olak Lempit, Banting tu..so x jauh la dari rumah umie...




see...betul kan umie g..bukan tipu2 tau..hehehe





so inilah beberapa buah buku yang umie beli.. habis gak la dalam rm1++.00 semuanya..nasib baik mr. hubby ada..cepat2 umie call sb duit x cukup dalam purse. mula2 ingat nak beli 3 buku yang terbaru utk bulan Februari..sekali tgk budak yang jaga buku tu siap bagi bakul lagi..haa..ambik kau...maunya seronok dok isi novel dalam bakul..nak letak balik syg..karang terngiang-ngiang lak novel tu kat kepala otak ni...so..utk 1-2 bulan ni cukup la dulu beli novel ni sb nak kena habiskan dulu baca br boleh beli lagi okay...

keluaran terbaru di Kaki Novel iaitu Khilaf Semalam, Kasihku Yang Satu dan Bukan Bisikan.
tp sejak beberapa minggu ni kurang lak umie baca novel sb bz sikit sb mengulangkaji pasal produk Shaklee supaya boleh nak bagi consultant kat org nak beli produk ni dan boleh jadi lebih yakin... cheer for me okay...

posted from Bloggeroid

Friday, February 01, 2013

Aiskrim pulak..

Assalamualaikum...

Jom makan aiskrim sambil berfesbuking n blogwalking..



My feveret aiskrim...hampir 2 bulan xmakan sb sakit tekak dan batuk...

posted from Bloggeroid

Nak Hapuskan Lemak Degil dengan Omega Guard Shaklee



Assalamualaikum...

So..inilah n3 pertama nak promote Produk Shaklee ni...

untuk bulan Februari ni Shaklee ada wat promo iaitu Omega Guard beli 6 free 1..
kalau x beli 1 pun ok dah..tp sementara promosi beli byk pun xper sb utk anak, mak, ayah dan suami pun boleh makan skali....


Penerangan untuk Omega-3

Shaklee Omega Guard (Fish Oil) mengandungi Omega-3 Fatty Acid yang dilengkapi dengan dengan DHA seta EPA. Omega-3 adalah asid lemak yang perlu diambil serta tidak dapat dihasilkan oleh badan dan perlu diambik daripada diet harian.

EPA (Eicosa Pentaenoic Acid)

EPA boleh mencegah pelbagai jenis penyakit contohnya:
  1. kanser
  2. pembekuan darah
  3. pembekuan lemak dalam darah
  4. mengurangkan kadar kolestrol berlebihan
  5. mencegah penyakit jantung
  6. tekanan perasaan
  7. tekanan darah tinggi

DHA (Dacosa Hexaenoic Asid)

 DHA boleh mencegah pelbagai jenis penyakit contohnya: 
  1. mencegah radang sendi
  2. mencegah asma
  3. meningkatkan daya seks
  4. mengelakkan kanser PAYUDARA, USUS, PRANKREAS dan PROSTAT
  5. mencegah penyakit kulit
  6. mengelakkan MIGRAIN, rasa kebas di anggota badan serta kesejukan pada kaki dan tangan.

Sumber Omega-3
  1. Telur
  2. ikan salmon
  3. ikan tuna
  4. ikan sardin
  5. ikan bilis
  6. ikan makarel
so dah ada kesemua sumber ni dalam Omega-3..so xyah lah beli semua ikan-ikan di atas padahal kita boleh jer makan Omega-3 dalam Omega Guard yer kan..


Siapa yang perlukan Omega-3???

Ibu Hamil
  • membantu perkembangan otak bagi bagi semasa dalam kandungan
  • mengurangkan risiko kelahiran bayi pra matang
  • mengurangkan risiko gila meroyan selepas kelahiran bayi
  • mengawal kenaikan berat badan yang mencanak-canak naik

Ibu Menyusu

  • menyalurkan khasiat Omega-3 untuk sistem imunisasi badan kanak-kanak serta perkembangan otak.
  • membantu penurunan berat badan ibu tanpa menjejaskan penyusuan kepada bayi.

Kanak-Kanak
  • Pertumbuhan badan yang sihat selain kesihatan otak.
  • yang sering demam, selsema, batuk serta jatuh sakit etc asma, eczema
  • menguatkan sistem imunisasi badan

Mereka yang mengalami masalah berat badan
  • membantu pembakaran lemak dengan lebih cepat berbanding Lecithin
  • Omega-3 akan meningkatkan hormon Leptine yang mengawal selera selera makan = kurang makan dan sentiasa kenyang.

Sering alami masalah kesihatan
  • batuk berkahak, selsema yang berterusan
  • sakit-sakit sendi, kolestrol tinggi
  • sakit strok

kepada sesiapa yang berminat nak order tu meh la pm umie yer..
kalau yang berada di sekitar Dengkil, Bukit Changgang dan Bandar Seri Ehsan boleh la umie hantarkan sebab dah dekat area rumah umie dah tu sb umie duduk kat Bandar Seri Ehsan, Banting. kalau nak pick up sendiri kat rumah pun boleh....

lepas baca ni kalau rasa terbuka hati nak beli tu just pm me...




 These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

Selamat hari wilayah...

Assalamualaikum....

Selamat hari wilayah kepada warga Putrajaya, Kuala Lumpur dan Labuan...

Hari disbbkan putrajaya cuti..dan haruslah keluar daerah...dah nama pun rumah kat kawasan swlangor dan bandar yg paling dekat pun Banting..

Hari ni g bank dan bayar cukai di Pejabat Daerah Banting...

Hari cuaca sungguh panas dan kepala pun berdenyut-denyut dah ni..plan hari ni td nak g KL ke Pesta Buku tu tp ditangguhkan ke esok hari jerla...



So..kita minum dulu... cool blog oreo coklat black pearl..hambek kau... panjang giler nama...nasib baik sedap...hihihi....

posted from Bloggeroid