Menu

Tuesday, February 19, 2013

Why I choose SHAKLEE

Assalamualaikum..

Kenapa umie rasa berdebar pulak tiap n3 ni yer...hihihi..nilah semanagt namanya kan kan... ko aderrrr?

Seperti tajuk di atas...serius... b4 ni nak makan supplement memang betul kira bajet.. mampu ker nak beli supplement tp dah memikirkan sesuatu yg baik utk diri kita memang patut beli.. kalau beli handbag rm1++ lebih, mampu tp nak beli makanan tambahan utk diri sendiri berkira pulak kan... so umie just fikir positif... kalau x start makan dari sekarang bila lagi.. xkan nak tunggu dah sakit, muka berkedut dan dah bongkok baru terkedek kedek cari supplement..

1st...umie ambik supplement herblax dari shaklee.. umie nak detox segala toksin dalam badan ni nak bahi vitamin ni serap habis kat dlm badan. Kalau x detok..prosesnya mb slow ckit sb ada sesuatu yg sekat vitamin yang kita makan drpd menyerap kat badan.

2nd.. umie makan alfalfa.. alhamdulillah..so far mkn alfalfa sblm ni boleh nyenyakkan tidur umie dan bgun pagi segar jer... rasa sakit kat pergelangan kaki pun kurang sb alfalfa ni seauai jugak untuk sakit sendi dan senang utk.lawas.

3rd...umie makan lecithin.. lechitin pulak fungsinya nak hapuskan kolestrol dlm.badan..umie ni memang penggemar fastfood yng tegar..so.. kalau dah makan fastfood ni x mustahil semua benda ni boleh berlaku kan dan lecithin ni blh bakar lemak...

4th.. umie makan omega... omega ni nak lagi bantu lecithin bekerjasama nak Bagi bako, bako dan bako lemak umie ni.. yerla lemak degil sejak dulu.. dulu x la besar mcm ni sb byk exercise..skrg ni kerjanya duduk sahaja... omega ni gak bagi ingatan umie lagi kuat sb sejak akhir-akhir ni pelupa la sgt...

5tf...umie makan GLA... GLA ni fungsinya utk hormon...actually umie dah kawin hampir 4 tahun.. nak beli produk lain agak mahal dan ada testimoni produk lain yg hampir 5 bln try produk tu xda beri kesan dan GLA dari SHAKLEE ni ramai yg beri positif dan bkn semua tp yg selebihnya berdoa dan berusaha. Sejak umie makan GLA dah seminggu lebih dan tgk dtg bulan.. memang byk keluar darah dan perut dah kempis sikit dr sblm ni.. insyaAllah.. harap betul la hormonnya lepas ni.

6th...ESP..Umie baru minum lebih kurang 2 minggu... byk kesan positif umie tgk terutama sekali kulit.. disbbkan ESP ni berunsurkan soya so..ia boleh memperbaiki sel-sel dan tisu-tisu yg rosak... mcm bekas jerawat kat muka umie ni... dah semakin pudah dan kulit mkin cerah.. lagipun umie ni memang kulit cerah ckit..makin la cerah ka... lepas ni kalau dah bis ESP ni nak repeat order lagi la sb memang marveles la.. x rugi cuba sb ESP ni adalah asas kepada semua supplement...

Dari kesan apa yg umie mkn 6 jenis produk shaklee ni bagi umie memang best..tip top.. sb apa..ada kesan seperti kulit makin cerah...perut dah makin kempis.. badan umie rasa ringan..makan x seperti sblm ni makan main sumbat dlm mulut jer.. tp skrg xlagi.. makan supplement ni latih umie utk makan mknan yg berkhasiat..byk mkn buah... sarapan pagi xda pun mkn berminyak sblm ni... stp pagi makan nasi lemak, macaroni goreng la..dan mcm2 lagi la...

So..u all kalau nak slim, secara sihat.. nak kulit cantik, nak supplement yg bagus.. try la Shaklee..umie memang cadangkan supplement Shaklee ni utk u all.. kalau ada sebarang pertanyaan... call/sms/pm umie k...saja nak bertanya pun xper...

posted from Bloggeroid

No comments: