Follower

Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Friday, February 01, 2013

Nak Hapuskan Lemak Degil dengan Omega Guard Shaklee



Assalamualaikum...

So..inilah n3 pertama nak promote Produk Shaklee ni...

untuk bulan Februari ni Shaklee ada wat promo iaitu Omega Guard beli 6 free 1..
kalau x beli 1 pun ok dah..tp sementara promosi beli byk pun xper sb utk anak, mak, ayah dan suami pun boleh makan skali....


Penerangan untuk Omega-3

Shaklee Omega Guard (Fish Oil) mengandungi Omega-3 Fatty Acid yang dilengkapi dengan dengan DHA seta EPA. Omega-3 adalah asid lemak yang perlu diambil serta tidak dapat dihasilkan oleh badan dan perlu diambik daripada diet harian.

EPA (Eicosa Pentaenoic Acid)

EPA boleh mencegah pelbagai jenis penyakit contohnya:
  1. kanser
  2. pembekuan darah
  3. pembekuan lemak dalam darah
  4. mengurangkan kadar kolestrol berlebihan
  5. mencegah penyakit jantung
  6. tekanan perasaan
  7. tekanan darah tinggi

DHA (Dacosa Hexaenoic Asid)

 DHA boleh mencegah pelbagai jenis penyakit contohnya: 
  1. mencegah radang sendi
  2. mencegah asma
  3. meningkatkan daya seks
  4. mengelakkan kanser PAYUDARA, USUS, PRANKREAS dan PROSTAT
  5. mencegah penyakit kulit
  6. mengelakkan MIGRAIN, rasa kebas di anggota badan serta kesejukan pada kaki dan tangan.

Sumber Omega-3
  1. Telur
  2. ikan salmon
  3. ikan tuna
  4. ikan sardin
  5. ikan bilis
  6. ikan makarel
so dah ada kesemua sumber ni dalam Omega-3..so xyah lah beli semua ikan-ikan di atas padahal kita boleh jer makan Omega-3 dalam Omega Guard yer kan..


Siapa yang perlukan Omega-3???

Ibu Hamil
  • membantu perkembangan otak bagi bagi semasa dalam kandungan
  • mengurangkan risiko kelahiran bayi pra matang
  • mengurangkan risiko gila meroyan selepas kelahiran bayi
  • mengawal kenaikan berat badan yang mencanak-canak naik

Ibu Menyusu

  • menyalurkan khasiat Omega-3 untuk sistem imunisasi badan kanak-kanak serta perkembangan otak.
  • membantu penurunan berat badan ibu tanpa menjejaskan penyusuan kepada bayi.

Kanak-Kanak
  • Pertumbuhan badan yang sihat selain kesihatan otak.
  • yang sering demam, selsema, batuk serta jatuh sakit etc asma, eczema
  • menguatkan sistem imunisasi badan

Mereka yang mengalami masalah berat badan
  • membantu pembakaran lemak dengan lebih cepat berbanding Lecithin
  • Omega-3 akan meningkatkan hormon Leptine yang mengawal selera selera makan = kurang makan dan sentiasa kenyang.

Sering alami masalah kesihatan
  • batuk berkahak, selsema yang berterusan
  • sakit-sakit sendi, kolestrol tinggi
  • sakit strok

kepada sesiapa yang berminat nak order tu meh la pm umie yer..
kalau yang berada di sekitar Dengkil, Bukit Changgang dan Bandar Seri Ehsan boleh la umie hantarkan sebab dah dekat area rumah umie dah tu sb umie duduk kat Bandar Seri Ehsan, Banting. kalau nak pick up sendiri kat rumah pun boleh....

lepas baca ni kalau rasa terbuka hati nak beli tu just pm me...




 These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

2 comments:

meh la kongsi pendapat korang kat sini...