Follower

Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Saturday, February 02, 2013

Healing Crisis selepas pengambilan Supplement Shaklee

Assalamualaikum...

Setiap apa-apa produk atau supplement yang kita ambil biasanya akan ada Healing Crisis atau dalam bahasa Melayunya adalah Krisis Penyembuhan. Sebagai contoh, kalau kita ambik produk rawatan muka..healing crisis yang biasa berlaku adalah..makin byk keluar jerawat dalam beberapa hari menggunakan produk tersebut. ini adalah kerana biasanya cara bagaimana ubat/produk tersebut bertindak balas kepada badan kita.

ok..hari ni umie nak explain ckit la pasal healing crisis apabila kita mengambil produk Shaklee dan ada beberapa healing crisis yang umie alami semasa umie mengambil produk Alfalfa, Lechitin dan Herb-Lax. Antara simpton2 yang umie alami adalah sakit tekak hampir nak selsema, sakit sendi terutama sekali di lutut, kitaran haid x menentu dan sedikit pening. Ada beberapa sebab kenapa perkara ini berlaku dan setiap orang akan mengalami healing crisis yang berbeza. so..kalau nak tau lebih lanjut mengenai Healing Crisis ni dan penyebabnya baca selanjutnya ok...

  1. Sakit kepala yang melampau - tekanan darah tinggi, petanda menyahtoksin
  2. Demam, tidak cukup rehat - meningkatkan metabolisme, meransang fungsi imunisasi badan
  3. Cirit-birit, meningkatkan pergerakan usus, najis berbau, air kencing berbau - petanda bagi menyahtoksin, menghimpunkan bahan buangan dan sisa-sisa dalam usus besar.
  4. Kembung Perut - sistem penghadaman lemah
  5. Ruam, kulit gatal, kelemumur, keluar lendir - fungsi hati yang lemah, usus besar yang tidak sihat dan sistem pembersihan
  6. Penghasilan lendir seperti selsema, kahak - funsi paru-paru yang lemah, keluar kahak juga adalah petanda bagi menyahtoksin
  7. Pendarahan hidung - mungkin petanda bagi kekurangan darah
  8. Rasa sakit pada otot dan sendi - badan berasid, toksin terkumpul di bahagian sakit
  9. Peningkatan rasa sakit di sebahagian badan yang bermasalah - mempercepatkan krisi penyembuhan 
  10. Tidur yang bermasalah @ terlalu aktif - sistem saraf yang lemah
  11. Kitaran haid yang tidak menentu, perubahan waktu kitaran haid, kegatalan pada alat sulit, penghasilan lendiran yang banyak - hormon yang tidak seimbang/penyakit buasir
  12. Lapar, pening - tekanan darah rendah, anemia
  13. Loya, sembelit, tersedu - sistem hadaman yang lemah, masalah hati
  14. Edema (membengkak) - masalah buah pinggang

so..di harap beberapa detail yang umie senaraikan ni dapat memberi petunjuk kepada u all yang baru nak try produk Shaklee..sebelum ni umie pun mengalami masalah yang sama tp umie stop kejap sb x tahan sebab kulit bibir umie mengelupas teruk kerana kurang minum air. itu bermaksud bahawa badan kita memerlukan byk air apabila mengambil apa-apa supplement pun. so..kita haruslah minum air yang byk ok.. now, umie dah sambung balik makan supplement ni dan diharap nampaklah kesannya nanti..insyaAllah...

Selepas mengenalpasti healing crisis ni..umie arap u all jgn putus asa sb blm nampak kesannya pada diri masing-masing sb setiap indiviti tahap penerimaan supplement dalam badan mereka berbeza. yang penting harap bersabar dan sentiasa berfikiran positif. ok..utk next n3 nanti umie akan bagi tau kenapa kita berputus asa setelah mengamal supplement tp xnampak lagi kesannya...so..tunggu next n3 ok...



 These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

3 comments:

  1. Kak..sekarang shaklee berkesan x dgn akak? Syg dh 4hari sakit tekak n buang kahak..tp xsure sbb suppliment shaklee ke sbb sy pon baru mkn suppliment..sbb dg4 cte sepupu kwn die xsesuai mkn aurawhite sbbb lepas mkn die pon sakit tekak n demmam..huhu..kesan healing crisis ka..

    ReplyDelete
  2. sesuai sb akak dah amalkan hampir 1 tahun.. utk mata, turunkan berat badan dan almost semua vitamin akak dah try... dan skrg ni dah jadi pengedar shaklee.. healing crisis kena minum byk air br akan reda...

    ReplyDelete
  3. Sy ambil set kurus shaklee..kalau ikut kitaran sepatutnya dah period tp dh lebih 2 minggu dari kitaran seterusnya.apa yang patut saya buat? Berhenti sebentar atau teruskan..

    ReplyDelete

meh la kongsi pendapat korang kat sini...