Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Thursday, January 31, 2013

Shaklee Independent Distributor

Assalamualaikum....

Now..im officially...jadi Shaklee Independent Distributor
just kerana umie ni g ambik upah buat blog org yang jual Shaklee...so..dengan umie sekali terpengaruh...


bukannya apa..kalau dari ikutkan bacaan umie melalui testimoni yang diorg buat...cukup menarik dan ramai telah percaya dan menggunakan  produk ni
so now..insyaAllah umie akan try gak guna produk tu...
then n3 by n3 umie akan update pasal produk ni dan tunukkan beberapa org yang telah berjaya menggunakan produk ni...insyaAllah....

kepada sesiapa yang berada di Putrajaya/ Dengkil/ Bukit Changgang/Bandar Seri Ehsan..
jgn segan nak pm umie nak tau maklumat lebih lanjut mengenai produk ni.. kepada sesiapa yang ingin bertanya boleh pm ke email atau ke fb umie seperti yang tertera di atas tu ok.. penerangan secara percuma..

dan kepada otai-otai Shaklee...sila beri tunjuk ajar k...
saya budak baru belajar...



Mini pavlova

Assalamualaikum...

Pernah buat sekali jer tp x berapa nak menjadi... so..ni order jer la hari ni sb teringin gak nak makan.. thanks kepada lun a.k.a huda shari utk pavlova ni...service mantop...balik rumah nak makan..bau manisnya pun dah memanggil manggil ni...




See..u all ada rasa terpanggil panggil x nak menjamah..hihihi...

posted from Bloggeroid

Wednesday, January 30, 2013

Shaklee..shaklee

Assalamualaikum....

Sejak akhir-akhir ni selalu gak dah umie update blog...apakah mimpinya...sikit2 update sb dah ada kemudahan nak update..so apa tunggu lagi...update jer la...dah namanya blog ni dah mcm diari bergerak dah...hahaha

Umie ni...sejak 2-3 minggu ni umie ada buat 1 blog utk cuatomer ni jual brg shakleenya...tiap2 hari tgk dan belek blog dia..umie tertarik lak nak baca blog yg umie buat ni. Walaupun x siap sepenuhnya lagi...tp umie mintak gak dia update blog dia tu..so..sambil2 menyelam tu minum air la yer...sambil2 wat blog dia..sambil2 umie baca la pasal produk shaklee ni...timbul lak rasa minat kat situ....hihihi..ada faham????

Ni nak tanya ni....ramai ker yg dah try produk shaklee? So far..keberkesanannya mcm mana? Ramai ker dah jadi ahli...kalau umie jadi ahli shaklee..ada x org nak beli...nilah persoalannya kalau dah jadi ahli...rugi tau kalau jadi ahli x bergerak. Sekurang-kurangnya balik modal utk register dan dpt income tiap2 bln tu berbaloi la, dapat la rolling beli brg shaklee utk diri sendiri kan.. betul x...?? U all ada papa komen pasal shaklee? Sila bagi pendapat...sekian terima kasih....

posted from Bloggeroid

Shaklee Distributor at Sibu, Sarawak.

Assalamualaikum....

Ada sesipa yang makan supplement Shaklee ker? Sekarang produk ni pun tgh hot mcm pisang goreng lak..

Ok...nak maklum ni...kalau sesiapa yang berada di Bandar Sibu, Sarawak atau kawasan yang berdekatan dan sewaktu dengannya yang nak dapatkan supplement Shaklee ni..boleh jengah ke blog http://aidajwk.blogspot.com .. kalau nak dptkan detail pasal supplement dan nak dptkan penerangan secara free pasal supplement ni blh jer terus call, pm atau whatsapp jer..
posted from Bloggeroid

Tuesday, January 29, 2013

Kek cheese jadi bingka cheesw

Assalamulaikum....

Isnin...best..
Petang semalam wat kek cheese yp jd bingka cheese lak jadinya...

Mr. Hubby siap blh gelak lg kek jd bingka...hihihi..ko ada? Xdakan... kalau dah jd mcm bingka tu maknsnya kek xmenjadi la tu...haha

Nasib baik la blh makan..so jemput mkn....


posted from Bloggeroid

Bila mata xmau tido

Assalamualaikum...

Bila mata xmau tido, mulalah buka novel baca page by page sambil tgk jam kat dinding..jam dinding lambat 15 minit dan mencongak jam skrg pukul 1120 mlm..

Ingatkan nak teruskan membaca tp kesian pulak mr. hubby tgh tido tp lampu still on lagi..tutup suis lampu then capai pulak hp yg tgh bercharging...

Belek fb sampailah muka surat last umie tgk sblm buka fb td...kenapalah boring sgt...x habis buka fb..buka lak instagram...belek lak gambar2 org...padahal umie follow instagram org lain x byk pun..dah habis instagram...bukak lak twitter...pun xtau nak update apa...so skrg tgh taip n3 blog dan lepas publish mata terkebil-kebil sampailah mata mamai dah nak tido.

Oklah..tu jer nak update mlm ni...sori kalau memboringkan tp itulah realitinya..


p/s: maaflah kalau keadaan blog berserabut lagi..ni dlm proses mengemaskini setelah 4 thn bergelar blogger( blogger ciput jer...blogger la sgt...)

posted from Bloggeroid

Sunday, January 27, 2013

Penangan drana Setia Hujung Nyawa

Assalamualaikum....

Nilah penangan drama Setia Hujung Nyawa....mr. hubby pun dah terjebak sekali..marathon drama kat youtube..



Gelak mr. Hubby x hengat...kikikik...
posted from Bloggeroid

Saturday, January 26, 2013

Kain-kain

Assalamualaikum...

Petang sabtu dengan cuaca yg sangat panas..kesian hubby aku wat kerja sorang2 kat luar..nak betulkan tpt tadah hujan tu sb katanya nak simen kat garaj depan rumah sb takut hujan menitik atas tu... apa-apa la mesti hubby...yg penting siap..jimat dan xperlu nak upak org nak wat..hihi

Ok..ok...berbalik kepada tajuk...
Kain dr tahun lepas umie dah beli tp br potong hari ni. Itu pun ada lagi yg x potong sb xlarat dah nak berdiri lama...nak wat kerja duduk karang susah lak nak berdiri...ni pun tgh sakit tumit ni...




Hari ni sempat potong 4 helai jer...3 jubah dan 1 baju kurung biasa... baju kurung?? Haaa..baju kurung... ni lah baju kurung pertama umie wat dan start dr thn 2010 umie x pakai baju kurung yang berpesak tu...umie pernah pakai baju kurung moden.. baju kurung ni time mula belajar menjahit dulu memang baju kurung umie buat tp setelah pakai baju jubah..jubah jerla umie jahit. Dan umie wat baju jubah banyak sb nak wat persediaan...manalah tau..ada rezeki nak g wat umrah tahun ni ker...so..xyah la risau pasal baju jubah dah...insyaAllah.. oklah..nak sambung jahit tepi la... insyaAllah, nanti umie sambung update lepas baju siap k..

posted from Bloggeroid

Friday, January 25, 2013

Maggi kari

Assalamualaikum.

Lama x makan maggi...umie mlm td dah siap masak nasi, ayam dan sayur tp nak gak makan maggie...




Taadddaaaa... nilah magginya...

posted from Bloggeroid

Wednesday, January 23, 2013

Nasi lemak for breakfast..

Assalamualaikum...

Hari ni bekal bawa dari rumah. Ermmm..terajin lak pulak hari ni...




Ni boleh wat second round makan nasi lemak ni..
posted from Bloggeroid

Monday, January 21, 2013

Baju kurung moden pendek

Assalamualaikum..

Ada x nama baju mcm tu? Hehehe...sukahati umie jer nak bubuh nama kat baju..hihihi..

Dah beberapa minggu terbengkalai nak wat baju tu..dah siap potong dan jahit tepi tp br berkesempatan nak menjahit sb apa..sb kesihatan tidak mengizinkan...asal masuk bilik jahit...mesti terbatuk2... konsentrasi nak menjahit pun jd low...dan mlm ni td br selesai jahit bajunya...


Nilah rupa bajunya...orang yang memakainya pun memang comel kecik jer..



Customer ni request nak wat lengan mcm ni...lengan cekak atau ada gak org panggil lengan cuff...



Kainnya pulak umie wat kipas belakang...blur lak gambar ni....



Haaaa....ni gambar dekat kain kipas tu..jelas....

Ok..esok nak serah kepada orgnya iaitu zue... harap2 la muat....hihi...
posted from Bloggeroid

Sunday, January 20, 2013

Buah keranji di dalam plastik..

Assalamualaikum.
Pernah makan buah keranji? Atau ada yg x pernah tengok pun ada gak ker?



posted from Bloggeroid

Saturday, January 19, 2013

Setia Hujung Nyawa

Assalamualaikum...

ada sesiapa yang layan Setia hujung Nyawa???
hahaha..untuk pengetahuan u all umie pun layan gak la drama ni..
siap umie download lagi...hahaha...sb apa.. seronok pulak tgk drama ni..

dalam nak masuk 2 bulan ni..umie dah layan novel balik dan haruslah nak tgk drama yang ada kaitan ngan novel gak...
walaupun ada gak org kata x best..tp umie sampaikan boleh gak layan drama ni.... umie bukan tiap2 hari tgk..tu sebabla umie download drama ni..dan time umie wat n3 ni umie baru tengok episod 9 part L tu jatuh sampai keguguran....(sambil taip sambil tengok skrin sebelah tau..hihii)
 

disebabkan umie x pernah baca lagi novel ni...gigih la gak umie g beli online kat karangkraf...x sabar nak baca novel tu... insyaAllah minggu depan novel tu sampai la..

Friday, January 18, 2013

Ubat Batuk




Assalamualaikum...

almost 3 minggu aku batuk-batuk..
dan second time aku g klinik dan 2 kali pergi klinik tu la doc bagi ubat yang berlainan...

2nd time g tu...doc bukan saja bagi ubat cecair utk batuk tp pil batuk pun ada...
ni 1st time umie dapat pil batuk...



hopefully kebah la batuk ni nanti..mcm2 ubat batuk dan petua dah umie telan...still gitu gak...
sampaikan ubat cecair abtuk ni umie dah habiskan sebotol..inikan pulak mr. hubby nak beli ubat batuk dan umie xnak dah telan ubat batuk ni..walaupun org kata bykkan minum air tp berbotol-botol dah umie minum sehari...makanan berminyak dan ais pun umie elakkan gak...

ermm...doakanlah batuk ni reda lepas ni....

Monday, January 14, 2013

Roti-roti...

Assalamualaikum...


Hari Ahad...ingat nak sambung menjahit..tp..baru nak tumis sayur..then gas lak habis...
umie punya la keluarkan hotplate...tp naper lak hotplate ni x panas....setengah jam gak tunggu sayur mendidih tp x mendidih pun..nak keluarkan tong gas spare masalahnya kotak dah bertimbul atas tong gas..x larat nak angkat..mr. hubby lak xda kat rumah sb g ofis... so..mood pun ke laut... 

walaupun mood ke laut...tp kalau membaking laju jer..nasib baik oven x guna gas..guna letrik..heheh..

roti ni request by my hubby nak makan roti mcm pizza sosej tu...siap pg Giant dia tunjuk dia nak makan roti tu yang umie wat...so gigih la si isterinya ni watkan roti untuk dia...dia jarang nak request so...kalau dia request kena la wat..dapat pahala berganda-ganda sebab suami dah minta..hehhe...


so ni hasil roti dari 250 gm tepung tu...hehehe



Wednesday, January 09, 2013

Hari ini..

Assalamualaikum...

semoga hari ini lebih baik dari hari semalam...

Barangsiapa yang banyak perkataannya, nescaya banyaklah silapnya. Barangsiapa yang banyak silapnya, nescaya banyaklah dosanya. Barang siapa yang banyak dosanya, nescaya neraka lebih utama baginya. (Riwayat Abu Naim)

Monday, January 07, 2013

NON-GLITTERATI

Assalamualaikum...

baru nak update status..naper lak nuffang keluar jadi NON-GLITTERATI ni..sejak bila...baru minggu lapas cek ok jer...
alahai..baru nak dapat duit lebih ckit..gini jadinya...
so far..umixda la letak iklan lain kat situ..naper yer...????


Wednesday, January 02, 2013

Stuffed Crust Pizza

Assalamualaikum....

Petang Ahad...wat pizza...
awal thn dah rakin membaking..hopefully lepas ni makin rajin nak cuba resepi lain lak...

 kalau nak tau resepinya...klik sini... resepi

Tuesday, January 01, 2013

wedges...cheezy...nugget...

Assalamualaikum....

di hari tahun baru 1.1.2013..
dah tayang menu sarapan pagi...
umie dah tayang menu yang boleh nenambahkan berat badan..tahun ni xda azam nak kurus pun sb tiap-tiap tahun simpan azam nak kurus..tp still gemuk gak...so tahun ni nak berazam kekalkan kesihatan yang baik...insyaAllah...






insyaAllah...tahun ni nak berazam ke oversea lak la...boleh? org senang-senang jer pg bandung la..Jakarta la... korea la....tp umie berazam nak g tempat lain...insyaAllah...semoga Allah mempermudahkan urusan umie ni nanti sb dengan niat yang baik dan tempat yang baik-baik...insyaAllah....

so...happy new year...