Follower

Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Sunday, December 30, 2012

Rezeki Bawah Meja ::Ustaz Don 60 Minit::

Assalamualaikum...

Jangan lupa saksikan Ustaz Don Daniyal bin Don Bijayid 
rakaman ni pada 10.12.2012 hari tu di SPRM.

jangan lupa jam 10.00 mlm di 114 TV AlHijrah 

 seawal jam 9 pagi dah terpacak kat Dewan B2

biasa tengok 30 minit jer..ni lak 60 minit...
nak tau apa yang dikupas Ustaz Don mengenai tajuk "Rezeki Bawah Meja" jgn lupa tengok malam ni...
30 Disember 2012 jam 10.00 mlm di 114 saluran TV AlHijrah....

Online sampai lebam ::STREAMYX::

Assalamualaikum....

hampir sebulan x update blog..bukannya apa..nak kata sibuk sgt..x jugak..padahal rumah dah ada streamyx okay....ko ada? mestilah ada gak kan...hihii...

yang malasnya nak buka lappy tu yang lecehnya..kalau la ada destop kat rumah..kan best..on jer button then boleh surfing internet terus..kalau lappy ni..nak kena on lappy...on lak suisnya...masukkan pulak passswordnya...ermmm..sabar jer la.. dah on lappy ni..harusla boleh online sampai lebam...hehhehe..nak download movie pun boleh..hehehhe...

streamyx ni umie baru jer daftar 15hb TM datang rumah then pasangkan streamyx x sampai sejam pun..hehehe...sungguh la mudah...hihihi..apa tunggu lagi....meh la berstreamyx...hihi..

actually..kalau ada pilihan umie nak pasang unifi...tp memandangkan umie dok kat kawasan hutan dikelilingi oleh kelapa sawit ni..so coverage utk unifi x leh cover lagi...nanti kalau dah masuk unifi..bolehla upgrade jer..streamyx ke unifi...nama jer umie ni tempatnya bandar tp..hihii...still kemudahan x byk lagi..

ok..jap lagi nak update pasal ustaz don boleh...jap yer..jap lagi umie publish k...tungggguuuuu.....

Wednesday, December 05, 2012

JPO dan Legoland, Johor Bharu

Assalamualaikum....

11 November 2012...sekali lagi umie jejakkan kaki ke JB..last umie ke sana pada tahun 2008..time tu member umie masih mengajar di SK Kompleks Uda lagi...tp skrg dah pindah balik Sarawak..dulu umie beberapa kali gak ke JB sebab temankan dia driving balik dari Klang - JB atau pun JB - Klang.. g sana naik bas sorang2 tau... umie baru menerap 2 thn lebih di Putrajaya tp berani jer travel sorang-sorang tau..sb kerana kawan..susah nak tolak sb lagipun dia memang baik ngan umie...

masa 1st time ke JB..just glamour ngan Danga Bay nyer...skrg ni mcm-mcm ada...macam iklan astro lak kan..hahaha....

Pergi JB kali ni x sempat nak masuk bandar...umie sempat g Johor Premium Outlet (JPO) ada sesetengah org pronounce JPO ni.. J.P.O dan ada gak J.PO...tp yg penting..tptnya sama..iaitu di Indahpura...
mula2umie tgk nama Indahpura ni mcm satu kawasan lain jer...memang betul gak kawasannya seperti bukit yang ditarah dan JPO ni jer seketul kan situ....


sampai jer..hujan lebat...alkisahnya..dtg tok jalan2 jer...so..xdala nak beli apa-apa...lagipun pg JB bawa mak mertua sekali...so..jalan-jalan cuci mata..byk gak la brg jual kat sini...



see..umie dah membesar dengan sihatnya...dan ada gak org anggap umie pregnant...alhamdulillah..kalau ada org kata gitu..hopefully masin la mulut u all tau...adalah rezeki untuk umie...


malamnya pulak umie g Legoland...itupun sampai pintu gerbangnya jer...hihihihi...
cukup la...itupun sampai Medini Mall ni mlm..bukan boleh nampak apa2 pun....so..tgk dari luar jerla..insyaAllah,,,lain kali blh masuk...adik ipar umie kata... tiket masuknya RM110.00 kalau tunjuk IC..kalau beli online RM140.00 ni kawan umie yg beli online....

so..itu jer la untuk hari ni...

Sunday, December 02, 2012

Kuala Terengganu, Kemaman dan Kuantan :: 2 hingga 5 November 2012

Assalamualaikum....

Genap sebulan dah umie x update blog..apakah masalahnya tu...
semenjak 2 menjak ni kerja ofis makin melambak...nak tgk fb pun jarang..inikan pulak nak post something kat fb dan blog..tp walaupun begitu..nuffnang tetap jalan..tq nuffnang...walaupun x update dan tq gak kepada sesiapa yang g blogwalking ke blog umie walaupun xberupdate dan datang lak bukan secara langsung....hehehhe...

bln November bulan berjalan-jalan....awal bulan g Terengganu, Kemaman dan Kuantan...ketiga-tiga negeri ni umie dah pergi sblm ni..g Terengganu dah 2x, Kemaman 2-3 x..dan Kuantan byk kali gak...
pergi ke sana kali ni bukan apa..ikut mr. hubby g outstation..sambil2 tu g shopping..

actually....umie suka Terengganu..bukan sb apa...sb dapat g shopping tudung dan umie sampai sana ada kejutan budaya ckit...nak tau kenapa...kalau kat sana..majoriti pakai tudung..org berniaga di Pasar Payang boleh pakai baju vouge-vouge..memang salute la tgk diorg ni...tudung diorg pakai memang cantik-cantik belaka.. Sekali tgk..majoriti kedai kat sana ownernya melayu...b4 ni umie pernah gak ke Kelantan...perkara yang sama gak berlaku...tp sayang..neperla tpt seperti Kelatan & Terengganu ni jauh sgt..kalau x boleh jer umie kalau hujung minggu berjalan-jalan..hehhehe

 
dan satu lagi..umie suka makanan sana...kalau dibandingkan..semua negeri ada makanan yang famous kan...mcm nasi kerabu, sata, laksam, laksa sarawak, laksa penang n laksa johor...
kalau u all nak tau.nama jer umie ni kawin ngan org Johor..tp br 1st ime makan laksa Johor...hehehhe...

ok..selain dari makan-makan...umie g shopping ke Desa Murni...
Desa Murni yang umie pergi time di Terengganu hari tu adalah di Pengadang Baru..Kedainya tepi jalan jer..dan Desa Murni ni byk dah cawangannya...kalau x silap umie, cawangan di KL puna ada.

so..tulah umie je umie nak update hari ni...next n3 umie update kisah g Johor Bharu lak yer...