Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Wednesday, October 31, 2012

PIPUS a.k.a Otak-Otak Sarawak




Assalamualaikum...

Blog umie ni dah mcm blog jalan-jalan cari makan..
mana taknya..asyik makanan jer nak di post kat sini..gitu gak ngan FB umie pun sama..
sampaikan pakcik umie pun tegur asyik post makanan jer..

maaflah kepada yang mengidap tu yer...bukan sengaja tp sekadar nak berkongsi..kalau susah nak dapat makanan tu kat sini(semenanjung)..pg lah Sarawak..mesti ada benda baru dan makanan baru yang boleh di cuba...hihii

 
 ok..ni adalah PIPUS..atau dipanggil sebagai otak-otak
PIPUS ni dari isi ikan pari dan juga hati ikan pari..so..sb tulah baunya agak hangir dan mungkin sesetengah orang xleh nak makan sb baunya yang hangir..biasanya PIPUS ni di makan bersama SAGU

ni adalah sagu... kredit tu Kancil Tak Cerdik sb umie culik gambar ni..hehhee..

so selamat menjamu mata jer lah yer..hehhehe




Tuesday, October 30, 2012

Lobster

Assalamualaikum...

lama dah blog x berupdate...
baru-baru ni umie balik Sarawak lagi.. sambut Aidil Adha di Sarawak...
dan time tu gak la sana makan byk seafood...
sungguh sedap dan byk...
boleh makan aper jer dengan sukahati tanpa perlu bayar sb mak belanja..hehehe..


Lobster ni dijual ikut saiz diantara RM20-40 sekilo...
 
so inilah hasilnya setelah di masak...
boleh masak apa saja..
yang umie masak ni lobster masak kicap dan lobster tumis cina...
kari pun boleh..memang sedap..isi manis..
rasa nak makan lagi tetapi memandangkan kat sini mahal dan susah nak dapat..so..telan air liur jer la..ehehehhee

Saturday, October 20, 2012

Shawl Ariani

Assalamualaikum..

dah lama x menjenguk blog sendiri..ni kan pulak nak jenguk blog kawan-kawan..
lately agak busy ckit..di ofis masa terhad nak blog walking..di rumah pun gitu...

Khamis lepas..ada mesyuarat cawangan dan sambil tu wat majlis harijadi..
biasa wat time lepas gaji ker..tp kali ni diawalkan pulak...so x sempat la nak wat agih kat ucapan padahal dah siap print bagai..almaklumla..biasa umie jer yang benda tu..
pada hari tu umie dpt hadiah dari puan Faridah.. dan hadiah dari cawangan pun umie dapat..
yang bestnya umie dapat hadiah shawl dari Ariani..suka2..dan hari Jumaat tu umie terus pakai..hehehe...tq puan...

Friday, October 05, 2012

Result KPSL 2012 dah keluar..dah check belum?

Assalamualaikum....

alhamdulillah...result KPSL 2012 dah keluar dan umie just ambik 1 paper jer..dan paper undang-undang yang umie ambik LULUS..alhamdulillah..
lepas ni boleh la prepare for the next step....


u all mcm mana?

Monday, October 01, 2012

Already 31st..

Assalamualaikum....

now i'm 31st...
uuuhhh.. dah mcm sebaya lak ngan mr. hubby umur umie ni...
anyway..tq utk semua ucapan u all utk umie...semoga doa kalian dimakbulkan Allah swt...

amin.....