Follower

Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Sunday, September 30, 2012

Exam F29 2012 dah lepas...

Assalamualaikum...

alhamdulillah...
sabtu..dah lepas..akhirnya umie duduk gak exam yang SPA wat utk jawatan F29..
erm..soalan math yang sungguh mencabar..masa mcm x cukup jer nak jawab....

untuk soalan yang berkaitan ngan IT lak...so far..lepas tanya hubby jawapannya..setakat yg umie ingat then mr. hubby kata betul..memandangkan mr. hubby pun menjawat jawatan F29..so far, byk gak membantu umie untuk duduk exam ni dan dia pun bagi galakan kalau umie dapat jawatan ni syukur sgt2 sb memang dah minat umie...tp kalau keputusannya tidak memihak kepada umie, umie redha jer la...

so far..yang umie ingat pasal soalannya adalah..: 

  1. apa tugas CIO?
  2. pasal peranti input dan output
  3. enjin carian
  4. topologi 
  5. LAN
  6. WWW
  7. OS

ermm..setakat tu jer la umie ingat..kalau ingat lagi umie tambah lagi yer...
soalan untuk isu semasa pun ada gak..rasanya u all boleh jawab kot..hehehhe....


Insan terpilih

Assalamualaikum....

dugaan...itu jer yg mampu umie ucapkan..
dugaan ni dtg dr sudut dan bentuk yg berbeza bg setiap orang dan hanya org yg layak jer akan diberi ujian untuk menerima dugaan ni...kalau difikir2...sedih gak mengenangkannya..apa boleh buat, hanya mampu untuk berdoa sahaja..sedih lah pulak..lagi pun xpernah lagi ada kawan yg mengalami dugaan gini...

wan dan tina...
akak doakan kalian diberi kekuatan untuk menghadapi hari-hari yg mendatang..
kalian berdua adalah insan yg terpilih untuk menerima dugaan dariNya...
semoga Allah memakbulkan doa utk kalian berdua...aminnn...
semoga segala urusan kalian dipermudahkan olehNya jua...aminnn..

Thursday, September 20, 2012

Kurung Moden


Assalamualaikum...

ni baju yang jahit ke berapa pun dah xtau dah...tp ni adalah kurung moden yang kedua milik org lain yang minta umie jahitkan utk dia..alhamdulillah..umie puas hati ngan hasil kerja umie sendiri...



tq Ina Misropil kerana menempah...hehehhe


Wednesday, September 19, 2012

Lama x berupdate...

Assalamualaikum...

wahh...umie ada blog rupernya...
lupa sekejap ada blog...
skrg beban kerja makin byk...memandangkan umie sorang yang wat kerja utk kursus..tp syukur.. ada yang rajin seperti Ina Misropil yang offer diri nak bantu memandangkan unit prospek x jalan lagi dan member lama umie Maizatul buat kerja pengambilan skrg ni...

dan sekarang ni pulak..dulu wat perkara tu sb hob tp skrg dah jadi macam income...
dulu menjahit ni sebagai hobi jer..dan dari masa ke semasa meng'improve'kan mutu, hasil dan kualiti jahitan tp sekarang dah jadi sumber pendapatan...dan umie pun dah ada buku khas utk jahit baju melayu cekak musang dan baju kurung moden..permintaan alter seluar dan baju pun ada gak..ambik pun x mahal..kalau alter seluar tu..murah sikit kalau antar kat kedai sb tolong kawan jer..so far..berbaloi la...hehhee

dan hari ni..umie ada terima 1 email dari SPA(Suruhanjaya Perkhidmaan Awam)...
actually, email tu dah masuk dalam inbox umie dalam kul 3.++ petang gitu..then baru terperasan nak bukak email pagi tadi...then..umie tgk..terkejut gak sb ada email untuk panggil exam..
jawatan ni umie dah apply lama dah..sejak kerja kerajaan dalam 6 thn ni..maksudnya stp tahun umie renew borang apply jawatan lain. yerla..sygkan ada diploma tp apply kerja guna SPM..nak wat perla diploma tu kalau x digunakan...

Jawatan yang umie maksudkan tu adalah F29..dan examnya lak 29 September 2012..
apalah umie nak jawab ni..ada gak tengok panduan exam dalam SPA tp mcm umum sgt..xtau nak blajar mcm mana..yang penting, sekarang..Ketua Unit umie dah bagi green light..katanya..kerja umie start hari ni sampai exam..blajar jer...hehhehe..alhamdulillah..ada gak org fhm macam dia..maksudnya, diakan kacau umie sgt la nanti..kalau setakat wat memo sikit-sikit tu umie xda hal...doakanlah umie dapat jawab yer kawan-kawan..dan diminta terangkanlah hati umie ni....amin...

so..ada sesiapa yang ambik exam gak ker? kalau ada tu, meh la kongsi sedikit ilmu memandangkan otak ni dah tepu dah ngan programming, networking dan sebagai yang sewaktu dengannya...hehhehe