Follower

Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Sunday, August 26, 2012

Sibling

Gambar kitaorg beradik perempuan...actually 4 org perempuan tp kakak no. 3 Dah balik tpt mengajar...lagi pun anaknya nak balik asrama di smk meradong dan yg belajar di Miri..so...yg ada 3 org ni jer la..


Tuesday, August 14, 2012

Kek raya tahun ni...

Assalamualaikum....

seperti sebelum ni dan thn sudah..umie biasa wat kek lapis sendiri..almaklumla umie ni sarawakian..so...kalau org sarawak ni..nak wat lapis tu adalah kemestian sb apa sarawak, kau time raya memang meriah dengan kek. So..thn ni umie wat 3 jenis kek..kek lapis batik kenyalang, kek masam manis dan kek coklat berganda..kek coklat berganda ni umie wat sukatan sendiri...dan bhnnya memang simple tp yg penting sedap...hehehe




Deco-deco

Alhamdulillah..hari ni dah 25 ramadhan..tinggal beberapa hari jer lagi nak raya dan ramadhann1433h akan meninggalkan kita...dan thn nie..lambat lak nak deco dinding kat ofis...kali ni...simple jer deconya memandangkan cawangan umie memang ramai pun...setiap cawangan ada deco utk raya...tp thn ni ada ke xla majlis raya jabatan...ermmm...kalau xda tu xperla...hihihi...

xsabar rasanya nak cuti ni..jumaat ni umie dah cuti...balik rumah mertua di bt pahat dulu then raya ke 4 lak balik beraya di sarawak...yahoooo....best2..u all lak turn balik raya ni ke rumah mertua atau sendiri...kalau yg bujang tu memang la rumah sendiri kan..hehehe


Friday, August 10, 2012

Biskut raya

Assalamualaikum....

wah..lama giler x update blog...bukannya xda idea cuma xda masa nak update..busy..bik rumah bukan nak sempat nak bkak notebook...balik rumah terus prepare makanan utk berbuka dan lepas tu start lak menjahit baju....penat tau...

so..hujung minggu ni jer ada masa nak wat kek dan biskut raya..
budak ofis ckp..biskut semperit sedap..so..umie teringin gak la nak try...so memang sedap...sedap..sedap..hehhehe..thanks kepada empunya resepi..rasanya umie ambik resepi ni dari myresepi...nantila umie watkan n3 khas utk resepi ni..ni just untuk simpanan umie..mana tau blh wat lagi...hihihihih



time umie wat n3 ni..umie tengah tunggu semperit umie ni habis bakar..sambil tu layan dulu lawak dari korea...hahahha...sambil tu gak tgk basuh baju(guna mesin basuh..)