Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Saturday, July 28, 2012

1st menu Baazar ::Menu Berbuka::

Assalamualaikum...

Puasa ke 3 umie dah pg baazar..
taubat rasa nak g baazar kat putrajaya ni...
bukannya apa...time nak keluar dari tempat parking tu yang x boleh nak blah...jammed mengalahkan jem kat roti...hahahha...

tulah antara sebabnya umie jarang kalau nak melawat ke tapak baazar ni time bulan puasa...


nilah menu feverat umie..nasi kerabu...biru giler warna nasinya...mula tkaut nak makan sb warnanya..nasib baik la sedap..hehehhe....

u all lak suka makan apa?



Friday, July 27, 2012

Sahur + Jacobs

Assalamualaikum...

bulan puasa ni umie berazam nak turunkan berat badan..
nasib baik la umie ngan mr. hubby x memilih makanan untuk bersahur..makan biskut ngan kurma pun dah ok gak.

biskut lain dan x bukan biskut JACOBS la..hahaha...biskut ni rasanya masin2 sikit..sedap la nak tambah zat untuk berpuasa..hahahha..

u all lak sahur makan apa?



nota kaki: Hari ni umie cuti...ni auto publish jer..

Thursday, July 26, 2012

Mee Rebus Anjer

Assalamualaikum...

umie ni time bulan pose ni rajin bena post makanan kan..hehhe..
maaflah yer..umie sebenarnya nak bagi idea kat u all menu untuk berbuka sekali gus..kalau dah buntu sangat nak mikir makanan untuk berbuka tu meh umie tunjukkan ni...


mee rebus restoran Anjer kat bangi..

selamat berbuka puasa...hehehhee



Wednesday, July 25, 2012

Souvenir dari Bandung

Assalamualaikum...

hari tu umie dapat souvenir dari Bandung...pegawai umie g bercuti kat sana...
apalagi..kalau dia dah memberli souvenir ni..bagai mcm beli untuk anak dia..lagila untuk kalau jadi anak buah dia..yg untung umie ngan mai sb perempuan kan..so, mcm2 dia boleh beli...hehhe...

dan member lain biasa dapat magnaet fridge jer..then umie dan mai dapat handbag, telekung, FM dan cermin muka mcm bibir munggil tu..hehehhe...

seronok kalau dapat hadiah mcm ni..lagipun pegawai umie tu memang suka g bercuti ke luar negara...



so..terima kasih la Puan Faridah sb belikan untuk we all..hehhehe



Tuesday, July 24, 2012

Rainbow Kek @ Kek Pelangi

Assalamualaikum....

ni cerita 16 Julai 2012
baru nak wat n3 ni..

hari tu umie wat kek..
1st time wat kek guna frosting cream ni..

so inilah hasilnya...
walaupun xcantik..tp sedap tu yang penting...
hhehehe


nama jerrainbow tp warna x cukup 7..hehehe..yang ada 5 warna jer...

ok..umie xnak la cerita panjang2..so..kalau nak tau resepinya klik sini...

Tuesday, July 17, 2012

::durian::

Assalamualaikum....

dah setahun lebih umie tinggalkan rumah quarters di Presint 14, Putrajaya..sejak pindah ni..jarang dah nak jejak kaki kat sana..tp yg penting mr. hubby kalau setiap Jumaat di akan singgah rumah tu sblm g solat jumaat..

Jumaat lepas...singgah situ...
then mr. hubby belikan durian kat Presint 2
sedap giler....x rugi beli... 1kg=rm7.00
2 biji ni rm29.00
berbaloi sb isinya byk...




umie suka durian kampung...
kalau duria kacuk ni kureng ckit...
walaupun durian kampung ni isinya x la byk...tp sedap....
kalau di Sarawak time ni rasanya blm lagi musim buah durian kot...

bekalan tompoyak umie pun baru habis sabtu hari tu...
memandangkan nak puasa ni...rasanya xnak makan tempoyak lagilah..sb puasa ni rasanya nak betul2 kurangkan berat badan...

so u all..meh la kita g makan durian sblm puasa ni.....hehhehehe


Friday, July 13, 2012

Baju kurung moden cik antinah balqis....

Assalamulaikum....

ni tempahan kedua umie dapat lepas berani nak wat tempahan baju jubah hari tu...

ni opismate umie yang minta tlg watkan baju dia..katanya xda org nak watkan dah sb tempahan dah tutup...

so..umie ambik peluang ni nak wat baju ni...
actually umie pernah wat 1 baju kurung moden untuk umie sendiri..dan kali kedua umie wat kurung moden...tawakal jerla..lagipun dia pun percaya ngan umie..so, umie jahitkan untuk dia...kain ni pulak bakal mak mertua yang bagi kain ni...

umie ni nak kata jahit kemas x jugak...just nice jerla..x la teruk sgt sb majoriti baju umie, jubah dan blouse umie wat sendiri jer...kalau setakat baju sendiri tu boleh la nak taram..kalau kain org ni..nak kena fikir byk kali sblm nak gunting..xpasal2 nanti nak kena kutuk sb jahit x cantik..hehheheh

so..u all...kalau ada minat dan peluang nak menjahit tu..kembangkanlah kepakaran tu..kalau nak tau kemampuan diri sendiri tu, try la ambik upah menjahit baju org lain..dari situ, org akan komen kita ni jahit elok atau x elok..kalau jahit x elok tu boleh perbaiki..hehhee...ok.. tu jerla..



Thursday, July 12, 2012

Pie apple

Assalamualaikum...

umie ni kalau time hujung minggu..x sah kalau samada sabtu atau ahad..ada jer la oven kat rumah tu berasap..kalau x buat, rasa mcm lain la pulak..kadang-kadang wat sesuatu pun just umie ngan mr. hubby jer yang makan..then kalau ada lebih tu..bawa g ofis, boleh makan utk sarapan...lagi pun skrg ni..kalau nak turun g cafe ketat la sgt sb nak kena tulis nama kat buku la..oooohhh...complicated betul...dan start minggu ni nanti, mb giliran mr. hubby g beli makanan lak..hehehe...dah namanya dok 1 ofis...mr. hubby pun no hal..boleh belikan jer...

ni pai epal...
umie wat 2 minggu lepas...
epal kat rumah tu byk...sb pagi2 umie makan epal dalam kereta...dan dahla epal ni x manis dan rasa tawar n pahit..so apalagi..cari resepi berkaitan pai epal..so..jadilah painyer...
senang, mudah dan ringkas jer....hehhehe

selamat menjamu mata....


Tuesday, July 10, 2012

Riben kertas Origami

assalamualaikum...


saper pernah wat riben guna kertas ni..lipat-lipat dan jadilah gini...
ni namanya origami...

sblm ni dok lalu lalang kat fb kawan umie time poli dulu so..nampak la benda ni...kalau kat fb dia tu just tunjuk gambar jer..then mcm xreti lak nak ikut..then cari punya cari kat google..so nampak la blog ni...so...meh umie kongsikan laman web blog yang mie maksud kan kat SINI.

so..selamat mencuba....



Monday, July 09, 2012

ABC SS2 Shah Alam

Assalamualaikum...

sekarang dah masuk bulan Julai...n3 bulan Julai pertama pada hari ni...
sekarang cuaca x menentu kan..kejap hujan..jap panas dan tambah pulak musim jerebu skrg ni...

sedap x abc ni...hehehhe...teringin lak nak makan...
abc ni we all makan dalam hujung bulan 6 hari tu dan baru berkesempatan nak post kat cni...

sebelum ni umie makan yang dah siap tapau jer..itu pun opismate umie yang beli akalu dia keluar g Shah Alam dan balik bawa abc...memang marvelous la dapat makan time waktu panas...

ni..we all makan di SS2 Shah Alam..
mesti u all taukan mana tempat ni kan...saper yang dok kl n shah alam tu garenti tau dan glamour gak ngan budak Uitm Shah Alam kat situ..duduk makan situ rasa diri ni mcm student lak tu sb yang makan kat gerai tu majoriti student..heheh...terperasan nak jadi student kejap boleh..hehhehe...

harga 1 mangkuk ni rm3.50 kalau yang special..biasa yang special ni ada buah sikit dia letak...

so..u all..jamu mata jer lah yer..kalau ada sesiapa ibu yang mengidam tu..jemputlah ke SS2 Shah Alam...hehhehehe