Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Thursday, May 31, 2012

Makan-Makan CPOPK @RedWok Bangi

Assalamualaikum....

sblm u all nak meneruskan membaca n3 ni..ingin umie maklumkan bahawa n3 ni agak panjang sb ingat nak upload semua gambar dalam ni tp..setakat 14 keping gambar cukuplah yer..hehehhe

1st all..we all wat makan-makan ni pun sebab nak meraikan cawangan dapat Anugerah Khas KP dan Anugerah Khas dari JPM sb Unit HRMIS dapat anugerah tu...dan baru-baru ni baru lepas APC dan ada pegawai yang belanja makan...

so..nak memulakan n3 ni..nak tunjuk la we all makan apa.. maaflah kalau ada yang terliur tu yer..kalau nak g makan tu..akhir gambar ni umie ada bagi nombor telefon retoran ni..hehhee
tengahari Selasa (29.5.2012) pengarah bagi pelepasan kuar awal jam 12.15 tenghari nak g 1 cawangan umie kuar awal..itu pun 1 cawangan ada 21 org dan 2 org lak x dtg sb EL dan cuti berpantang..yang pergi pun 19 jer..naik 5 buah kereta...



ni chicken lemon


siakap 3 rasa


tomyam santan...1st time umie rasa..tp umie lebih suka kuah merah atau putih la sb kuah santan ni heavy sgt la...


butter prawn


kangkung belacan

so far..makanan sedap..


ni time tunggu KC umie sampai...dah siap cedok dah tomyam dalam mangkuk..heheh




disebabkan xleh nak wat majlis birthday tiap bulan..so..we all wat la sekali majlis birthday untuk bulan Januari hinggalah Mei...dapat body shop lak tu...


ni lah KC(Ketua Cawangan) baru utk Cawangan umie...baru tak baru pun lom sampai setahun lagi bertukar dari JPA ke SPRM..namanya Encik Noryusran bin Sairan...
u all kenal??? hehehe



kek birthday...



so nilah wajah-wajah yang sambut birthday tu...
dan disamping tu..majlis ni untuk majlis perpisahan En. Razmie Hadi(baju kelabu) yang akan g DPA bulan 6 ni...selama 6 bulan dok DPA...nak balik ofis lama atau tidak..tu tak tau lagi lepas habis DPA tu..

dan pada hari yang sama...zidwan sambut birthday hari tu...


umie lak sebagai wakil tetap untuk potong kek...kalau ada kek jer..memang umie yang akan potongkan...


lepas kenyang makan nasi..pencuci mulut lak kek..disebabkan xda sudu...haruslah guna jari jer la..hehehe...
time ni dah kenyang sgt..jamah jer la bagi rasa..hehhee



last kali..sesi bergambar..rasa mcm lepas habis kursus lah bergambar mcm ni..heheh
gambar ni nak bagi kat En Hadi.. supaya dia akan ingat we all..hehehhe...

oklah...tu jer la untuk n3 ni...
kalau nak try tu..meh la dtg ke restoran ni seksyen 7 Bangi.. kalau nak booking pun boleh sb nanti dah datang situ, terus makan jer..x perlu la nak tunggu-tunggu...hehehe...


Wednesday, May 30, 2012

Tuesday, May 29, 2012

Happy Birthday....

Assalamualaikum....

happy birthday my dear hubby...yang ke 34 tahun...
umie beza 3 tahun jer dari my hubby..

tanggal 22 Mei 2012..genaplah umurnya 34 tahun..
mcm takut lak tgk umur dah berganjak lagi...
hari tu just wat simple celebration jer..almaklumla just berdua jer..paling kurang pun g la makan kat SR jer..itupun SR kat Banting...x ramai org..privacy ckit..hehehe



order lak kek 3 biji.. 2 kek durian..dan 1 kek absolute chocolate..rm 10.00 satu slice..mahal dari kek yang lain..rasanya mcm dark coklat..memang byk giler coklatnya...



oooppsss...ni bukan org yang sambut birthday yer..mr. hubby x suka gambarnya masuk blog isterinya walaupun blog org lain..hehehhe... so..tepek jerla gambar umie boleh...
favorite umie...spagetti ler...hihihi...

ok..tu jer la...

Monday, May 14, 2012

takut..takut dan takut...

assalamualaikum....

ini adalah n3 sekadar luahan rasa yang memang terasa la jugak...tp sometimes nak publish n3 pun kena fikir perasaan org lain tp kenapa sesetengah org tak sensitif pun tentang perasaan umie...main ckp sedap mulut jer yer...almaklumla mulut diorgkan..cerita pun cerita diorg kan...

kadang-kadang kalau nak publish n3..takut org lain terasa padahal kita tak tujukan hal tu kepada dia...tp untuk makluman u all yang membaca..kalau u all pun berfikir bahawa n3 ni adalah n3 yang membuat u all terasa...umie minta maaflah byk-byk....macam tu jugak la perasaan umie kalau terbaca text, n3, msg dan sebagainya...

kita ni..harus la minta maaf terlebih dahulu sekiranya nak menyampaikan sesuatu perkara sb takut ada yang terasa hati ngan apa yang kita nak ckp..almaklumlah..hati manusia ni kecik jer..sebab tulah sentiasa kecil hati..

lately..umie memang terasa hati dengan seseorang...
dan menangis selepas membaca text yang di kirimnya..hati ni rasa disiat-siat sampaikan tiada apa yang tertinggal.. kenapala kejam sungguh sampaikan boleh menyakitkan hati org lain..cuma yang membezakan dia dengan umie adalah..dia ada..umie xda...tp perbezaannya memang ketara la besarnya..itu mungkin rezeki dia..dan mengkin dia tak pernah merasa dalam golongan TTC..mungkin text yang dia send tu x berniat nak sakitkan hati umie...tp org berjiwa sensitif spt TTC ni memang akan terasa hati..

so..hargailah perasaan org lain...



Bukit Merah Laketown Resort, Taiping

Assalamualaikum...

Hari Rabu dan Khamis...umie keluar daerah...
umie dan 3 org lagi rakan umie g wat inspection untuk cari tempat kursus...
so..1st we all bertolak ke Marina Cove, Lumut..kat Lumut ni dah byk kali gak SPRM duduk kat sini..so..xyah tunjuk la yer..hhehehe...

so..after that..we all gerak lak ke Taiping ikut jalan lama...mcm2 nama tempat we all lalu..ada trong, bruas, ayer tawar dan sebagainyalah...

last2 sampai bukit Merah dalam kul 6.00 petang gitu...
rehat-rehat kejap..then eluar dari bilik nak p ambik gambar...
sampai Laketown tu..we all check in kat Kampung Air..boleh tahan gak la harga biliknya..paling murah pun RM700..disebabkan sales manager tu bagi kitaorg duduk bilik ni..so..dia bagi diskaun la..hehhee


so..inilah ruper Kampung Air tu..
nak keluar masuk kat sini..kena naik buggy..mcm nak g main golf tu..hehhe...
sb..kampung Air ni tempatnya privacy ckit..kalau nak g honeymoon tu boleh la g sini...sb biliknya memang sesuai..dan menghadap tasik...



so..ni pulak gambar dalam toilet..hehehe...
toiletnya ada tingkap...boleh jer sebelah tingkap tu katil..hehhe


hehehe..posing kat buggy yang x bergerak..hehhe


keesokkan harinya pulak..bermula la inspectionnya...disebabkan puan umie tu kena food poisining..so..dia mengharapkan 3 org kerani ni jer nak g wat inspection..
disebabkan dah nak ronda satu laketown ni..kena la singgah semua tempat..
lepas jer ronda hotel dan apartmentnya...we all gerak ke Pulau Orangutan..
kalau ikutkan nak ke sini kena bayar rm28..naik bot dalam 10-15 minit gitu..kitorg g sana free jer..hehehe...
tempatnya x luas pun..but still dalam renovation..


orangutannya comelnya..ni dalam ICU (infant Care Unit)
sebab apa diorg kena letak dalam ni sb ada yang x boleh nak berdikari dan anak yatim piatu..
u all boleh bezakan tak 2 ekor orgutan ni..yang depan tu JIDIN (rambut pacak) dan yang belakang tu SARAH (rambut panjang)...Sarah ni yatim piatu..maknya mati time melahirkan dia...tersentuh umie dengar time practical student tu cerita..


so..tengok..pantang jer pintu ni x lock dari dalam..memang senang jer dia nak buka pintu..yang paling nakal tu Jidin la..terlalu hyperactive..


see..dia boleh lak paut kat kaki nurse tu..hehhehe
u all tau x..97% orgutan ni sama dengan manusia dan 3% lagi bezanya dengan manusia ialah..x boleh nak bercakap..dia pun datang haid tau..demam dan sebagainya...


lepas jer balik dari Pulau Org Utan tu..g lak waterpark..masuk sini pun kena bayar Rm29..tp kitaorg masuk free jer la..x sempat nak g main chairlift dan skycycle sb jam pun dah nak dekat kul 2..so nak gerak balik dah dan memandangkan puan pun still x sihat lagi...better we all balik jer la...tp kat dalam ni umie dah bis ronda dah...rasanya kalau kat Waterpark Gambar lagi happening kot...hehehe...

so..kalau sesiapa dari utara tu..boleh la g datang ke sini yer...kalau yang dari timur lak g la ke Gambang....hehhee..terpromote x berbayar lak.....


Monday, May 07, 2012

Hari Bertemu Pelanggan

assalamualaikum....

hari ni umie cuti....tengahari nanti br umie balik banting...ni masih kat kampung suami lagi..
hari ni pulak kat ofis ada Hari Bertemu Pelanggan....start 7-8 Mei 2012...nasib baik la unit umie x terlibat sangat...so bolehla cuti dengan senang hati....

sblm ni xpernah lagi wat bunting utk event mcm ni...biasanya diwar-warkan kat email atau wat announcement
jer...



kalau umie tgk bunting ni segan pun ada...bangga kejap pun ada..tau sebab apa?? sebab...bunting ni umie yg design kan...simple jer kan...saper2 pun boleh wat bunting sesimple ni kan...rasa mcm dihargai lah talent nak wat bunting ni...buntinni umie wat guna ms publisher jer...umie biasa guna sb senang jer kalau nak wat kad, buku program ke..banner dan bunting.... Ada sesetengah komputer xda ms publisher ni...just download jer dr driver ms office...adalah tunanti... Kalau ada sesiapa berminat tu...try la design sendiri...nakwat kad kawin guna ni pun boleh.....

Saturday, May 05, 2012

Mengapam lagi....

Assalamualaikum...
dah lama x mengupdate pasal hobi hujung minggu....
esok umie nak balik kampung suami....
so...petang ni tadi umie wat la apam polkadot...berconteng-conteng pun ad apam tu...ketandusan idea dan tgn lak parkinson nak melukis kat apam tu...so..itu jer la idea yang ada..
kali ni umie guna bahan yg ada kat rumah jer...memndangkan susu sejat dan fresh milk xda...umie ubak resepi tu guna susu dutch lady full cream....hahaha..nasib baik mnjadi..heehe..



so...inilah ruper apam umie...



bekas ni blh muat 105 biji....ni x termasuk yg umie dah telan...dalam puluhan biji gak umie makan tadi...makan time panas-panas memang sedap....hehehe...