Follower

Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Wednesday, September 19, 2012

Lama x berupdate...

Assalamualaikum...

wahh...umie ada blog rupernya...
lupa sekejap ada blog...
skrg beban kerja makin byk...memandangkan umie sorang yang wat kerja utk kursus..tp syukur.. ada yang rajin seperti Ina Misropil yang offer diri nak bantu memandangkan unit prospek x jalan lagi dan member lama umie Maizatul buat kerja pengambilan skrg ni...

dan sekarang ni pulak..dulu wat perkara tu sb hob tp skrg dah jadi macam income...
dulu menjahit ni sebagai hobi jer..dan dari masa ke semasa meng'improve'kan mutu, hasil dan kualiti jahitan tp sekarang dah jadi sumber pendapatan...dan umie pun dah ada buku khas utk jahit baju melayu cekak musang dan baju kurung moden..permintaan alter seluar dan baju pun ada gak..ambik pun x mahal..kalau alter seluar tu..murah sikit kalau antar kat kedai sb tolong kawan jer..so far..berbaloi la...hehhee

dan hari ni..umie ada terima 1 email dari SPA(Suruhanjaya Perkhidmaan Awam)...
actually, email tu dah masuk dalam inbox umie dalam kul 3.++ petang gitu..then baru terperasan nak bukak email pagi tadi...then..umie tgk..terkejut gak sb ada email untuk panggil exam..
jawatan ni umie dah apply lama dah..sejak kerja kerajaan dalam 6 thn ni..maksudnya stp tahun umie renew borang apply jawatan lain. yerla..sygkan ada diploma tp apply kerja guna SPM..nak wat perla diploma tu kalau x digunakan...

Jawatan yang umie maksudkan tu adalah F29..dan examnya lak 29 September 2012..
apalah umie nak jawab ni..ada gak tengok panduan exam dalam SPA tp mcm umum sgt..xtau nak blajar mcm mana..yang penting, sekarang..Ketua Unit umie dah bagi green light..katanya..kerja umie start hari ni sampai exam..blajar jer...hehhehe..alhamdulillah..ada gak org fhm macam dia..maksudnya, diakan kacau umie sgt la nanti..kalau setakat wat memo sikit-sikit tu umie xda hal...doakanlah umie dapat jawab yer kawan-kawan..dan diminta terangkanlah hati umie ni....amin...

so..ada sesiapa yang ambik exam gak ker? kalau ada tu, meh la kongsi sedikit ilmu memandangkan otak ni dah tepu dah ngan programming, networking dan sebagai yang sewaktu dengannya...hehhehe


2 comments:

  1. Salam
    Tahniah.. semoga dapat apa yang diidamkan. :)

    ReplyDelete
  2. @Irtiyah

    waalaikumsalam...

    tq irtiyah..semoga irtiyah pun akan mendapat apa yg dihajati...

    ReplyDelete

meh la kongsi pendapat korang kat sini...