Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Friday, June 29, 2012

Perasaan yang bercampur baur...

assalamualaikum...

sedih giler rasanya ni...

dah lama dah nak update perasaan mcm ni...

sebentar td umie g lawat ofismate umie baru bersalin mlm kelmarin..
dan hari ni baru nak g melawat dia..
anaknya sungguh comel..

dan di fb umie telah luahkan perasaan umie...
dah la time tu pulak sambil layan drama korea cerita sedih lak tu..lagi la bertambah sedih ni..

kalau time kat ofis, boleh lagi cover ngan gelak depan kawan-kawan...tp hati x menggambarkan seperti kat wajah...balik rumah menangis...tu jerla yang boleh umie buat...

kadang-kadang umie boleh menangis kat depan komputer di ofis..
hanya tuhan jer tau perasaannya...

"Kenapalah....kalau jer lepas besalam ngan org lepas bersalin ni..mesti sayu jer rasa hati..sedih pun ada gak..bukan sekali 2..tp byk kali dah..."

umie dah terima dah walaupun Tuhan blm mengurniakan rezeki untuk ku...

aku ikhlas menerima seperti yang telah ditetapkan oleh-Nya...aku redha dengan ketentuannya...dan aku pasrah...semoga dengan keadaan ku ini akan terhapus segala dosa dan memberi peluang kepada aku dan juga suami ku untuk bersyukur.


Friday, June 22, 2012

Takutnya menghadapi Ramadhan dan lebih lagi 1 syawal...

Assalamualaikum...

untuk makluman..n3 nixda gambar...just perkataan jer...

entah kenapa....suka nak menghadapi bulan Ramadhan tu memang x sabar jer...tp dah berakhirnya Ramadhan dan akan tiba lak syawal...

1 syawal... 1 syawal..


sedihnyer..bukan sb thn ni raya pertama kat rumah hubby tp peristiwa 1 syawal 1432H
umie xakan lupa sampai bila-bila....sedihnya...boleh la pulak air mata ni laju jurun...
skrg ni tgh dok sorang kat rumah..mr. hubby pulak otw balik dr ofis dan pagi td g outstation ke Segamat...

1 syawal 1433H..
genaplah setahun ayah umie kena angin ahmar...tp alhamdulillah...kesihatannya baik...syukur pada Allah swt...kalau umie berada disituasi ayah...umie xakan sabar sepertinya...
sesungguhnya ayah begitu redha dengan ujian yang Allah beri padanya...katanya yang datang(sakit) itu adalah rezeki utknya...
dia x menangis langsung pun walaupun dia tau org disekelilingnya bersedih...
sungguh besar dugaanmu ayah....

umie bersyukur...ada kakak di kampung yang boleh menjaganya dengan baik...ada hikmah kenapa Allah swt x beri dia jodoh untuknya...umie doakan semoga kakak bertemu jodohnya di syurga....kepada sesiapa yang belum lagi mendapat jodoh..sebenarnya Allah ada memberikan sesuatu yang terbaik untuk kita..

"SELAMAT HARI BAPA

Majlis Perpisahan Pn. Zehan

Assalamualaikum....

Dah 6 tahun dah umie kat ofis skrg ni...
org keluar masuk jer kat ofis ni..tp umie still kat ofis ni lagi...
ada sesetengahnyer baru jer register hari ni..esok dah nak tukar..mcm mana tu?

kalaulah umie berada di tempat mereka..apakah alasan yg umie nak bagi..
lagi pun..skrg ni..memang dah cukup senang umie dok ofis skrg ni sbnya..hubby umie pun 1 ofis yang sama cuma lain bahagian..walaupun lain bahagian..umie boleh lagi tengok dia lalu..hehehe

minggu lepas..ada seorg pegawai bertukar..
almaklumla dia gred N32 dan skrg memang tgh wat penempatan N32..memang nasib dia la dpt tukar dengan cepat...



inilah pegawai yang umie maksudkan tu...
pegawai ni memang sempoi..sb apa..umie boleh jer panggil nama dia tanpa perlu umie nak guna gelaran secara official..mula2 dia masuk cawangan umie pun dia dah remind..panggil nama jer katanya..so..umie panggil nama jerla..

serius u all..kadang2..kalau kita panggil seseorang tu cik @ puan..mcm ada gap jer
tp disebabkan atas urusan rasmi..so..kena la panggil cik @ puan...
nama pegawai ni Zehan..umur lak muda setahun dari umie jer...




so..hari isnin hari tu dia datang ofis sb memandangkan sblm dia dapat surat bertukar tu..umie n the geng yang g Pangkor tu x jumpa dia...so..kenalah dia dtg ofis balik...
just wat farewell kecik jer utk dia...

dia ni seorang pegawai yang sempoi..

hopefully...dia boleh mengembangkan bakatnya di tempat baru sb di ofis umie dia xleh nak tunjukkan kebolehan dia sb memandangkan unit prospek blm lagi beroperasi..so.. dia diofis jadi buku PKPA dan buku Undang-undang bagi we all..hehhe...
nak tau sebab apa..dia..cepat jer cari jawapan kalau yang melibatkan pekeliling ni sb pengetahuan dia tinggi dan byk idea...







Thursday, June 21, 2012

Gelagat Fasilitator dan Urus Setia

Assalamualaikum...

di resort ni memang cantik permandangannya...
ada swimming pool..ada pantai dan airnya lak dalam la jugak..
mandi pantai x sempat nak g...tp swimming pool tu ada la...

tengah perserta dok wat aktiviti masing-masing..so fasi dan urus setia pun ada aktivitnya jugak..
lepas habis jer jelajah semua aktiviti kat situ..apa lagi..aktiviti fasi dan urus setia adalah bergambar..heheheh

setiap gambar ada temanya..hehehhe




ni wat mcm termenung jauh....hehhehe



ni pulak anak-anak kapal tengah angkut perahu..hehehhe





ni..blur-blur tgh cari tema...hehehhe




ni bergambar ngan Tn Hj Mohamad Pakarul Razy..
Timbalan pengarah psikologi JPA
dia pun ikut jer...time ni dia otw nak g memancing



ni ingat nak g sembunyi kat pokok kelapa...
ni KC umie yang try guna dslr umie...hehehhe
mcm budak2 jer kan..hehehe



ni pulak tgh tunggu peserta g naik flying fox...



yang ni klakar..
pada mulanya umie nak p melangkah spider web ni...
tp..last2..kawan umie si woon ni boleh pulak dia tertarik sekali..hehhe...almaklumla ..orgnya kurus berbanding umie yang comel ni..hahahah..ni gambar candid oleh KC umie...



ni xtau apa...KC umie gak yg p ambik...dia kata mesti umie nak gak bergambar kan...meh sy ambik gambar awak katanya..last2 xtau nak posing mcm mana..hehhehe...


so far..seminar ni membuatkan umie rasa bercuti-cuti malaysia la pulak..
almaklumla aktiviti x padat dan relax jer...
permandangan lak cantik....
















Wednesday, June 20, 2012

Aktiviti Bina Semangat Teluk Dalam Resort, Pulau Pangkor



Assalamualaikum....

Minggu lepas ada seminar di Teluk Dalam Resort, Pualau Pangkor..

Seperti biasa..umie memang akan jadi urus setia jer la..lagi pun seminar ni untuk kumpulan sokongan II..actually, seminar ni sepatutnya dibuat pada bulan Mei hari tu..tp disebabkan ada majlis APC, terpaksa lah ditunda ke bulan 6..nasib baik la resort tu still available pada tarikh tu...

Seminar ni byk aktiviti dalam kelas jer...kalau dalam kelas tu biasalah wat LDK tp gambar yang umie nak tunjukkan jap lagi ni time waktu petang...



Seminar ni diadakan pada 13 hingga 16 Jun 2012 bertempat di Teluk Dalam Resort, Pulau Pangkor, Perak...Umie dah samapai ek Pulau Pangkor ni dah beberapa kali dah...

Petang hari Jumaat..ada aktiviti Bina Semangat dan ada beberapa aktiviti tu umie baru 1st time tgk..hehehe...walaupun wat teambuilding dah 2 kali..dan ni kali pertama umie tgk aktiviti ni....




ni namanya Water of Spirit..ni pihak resort tu yang bagi nama..



Traffic jam


Flying Fox



Tarantula



Spider Web



Eight to Square



Atom Pole



A-Frame

nama-nama aktiviti ni semuanya resort yang bagi...mcm seronok pulak tgk diaorg main ni..hehehhe




Sunday, June 10, 2012

1st time jahit jubah utk org lain

Assalamualaikum...

1st time jahit jubah untuk org lain..kalau setakat baju kurung tu adalah..itu pun jahit baju kurung mak mertua..jer sekali...

kali ni...ofismate umie..minta tolong jahitkan dia sehelai jubah...
pada mulanya x berani gak nak jaaju org lain ni sb takut salah la nanti...last2..ambik gak la...

so..inilah jubahnya...

just a simple jubah..straight jubah...


so..pada hari jumaat lepas dia dah pakai dah jubah ni..rasa seronok lak tgk dia pakai...




Tuesday, June 05, 2012

2 jam setengah jer....

Assalamualaikum....

rekod..
bagi amatur yang mcm umie ni menjahit jubah ni dalam masa 2 jam setengah jer..
ermm...balik kerja...terus potong kain...jahit terus...

ni rekod paling cepat umie buat baju...nasib baik la xda masalah...tp time mengguntingnya tu ada masalah ckit. kain ni kain cotton lembut...kalau nak gunting tu kena hati-hati..x pasal2 nanti xleh nak pakai sebab apa kalau potong muat2 badan..karang kain mengecut...time test kat badan tu..cuak jugak sebab rasa mcm muat2 jer..hahaha....


kain ni umie beli kat kawan ofis...murah jer..rm35 jer..kalau campur ubah jahit baju kat org lain mungkin dah sekali ganda...jadi...campur ngan harga kain..alamatnya kos baju ni dalam rm70 gak ni...nasib baik la boleh jahit sendiri..kira jimat byk la..bukan ckit tu...
kalau kita bayar upah tukang jahit dalam setahun tu ada 12 pasang baju..boleh beli mesin jahit sendiri tau..kalau ada duit lebih boleh lak beli mesin jahit tepi tu..hehehhe..

so..moral of the story..mari la kita sama-sama belajar menjahit...beli kain jahit sendiri lagi jimat....