Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Saturday, April 28, 2012

Kek lapis macam berbisnes la pulak...

Assalamualaikum....

baru nak update..kemalasan melanda

mr. hubby baru balik dari Kuching..outstation kat sana..itu pun 2 hari jer
so..balik bawa pesanan member ofis soh beli kek lapis..mcm org nak meniaga jer..



see...bykkan diorg order..umie nak kata suka makan tu, x la..biasa2 jer..
so..u all...kalau datang ke Sarawak..beli la kek lapis sb murah jer...
kek ni mr. hubby beli kat kedai Dyg Salhah dan Mira Cake...


Wednesday, April 18, 2012

Feveret:: Nasi Kerabu::

Assalamualaikum....

nak update blog dah x konsisten dulu..kejap update..kejap x...
mcm ikut mood jer skrg ni...bukannya xda gambar nak tunjuk..bukannya xda idea cuma MALAS...hehhehe...mcm mana nak lak buang MALAS ni..nasib baik la x malas nak wat kerj afis..kerja ofis lak rajin nak wat..hahaha...tp kerja rumah lak...MALAS gak..hehhe...nasib baik xda benda nak di fikirkan balik rumah.. tinggal berdua jer..last2 makan kat kedai jer la..hehhehe


dah 2 minggu berturut-turut umie puasa..nak qada puasa yang 6 hari tu x ganti lagi...tp umie puasa pada hari sunat jer...Isnin dan Khamis...ni pun tinggal 1 hari lagi...

org kata..kalau puasa ni boleh kurangkan berat badan sb diet secarabaik la..tp..umie tgk naper berat umie makin naik yer.. makan time berbuka tu xda la makan sgt pun...tu pun just makan biasa-biasa jer... sahur lak..minum roti dan 3 keping biskut...air masak tu kena minum lebih...
alhamdulillah..so far time puasa ni xda lah rasa terhaus..terlapar pun tgk org makan dan minum...

so...isnin lepas umie puasa dan start dari sabtu lepas umie teringin sgt nak makan nasi kerabu...
so..pagi selasa umie dah pesan kat hubby g cafe utk belikan umie nasi kerabu....alhamdulillah...dapat gak makan..pagi tadi pun makan gak...dah 2 hari berturut-turut umie makan nasi kerabu...makan tengahari lak umie makan laksam...ermmm..semuanya masakan kelantan...tp umie suka...memang diakui ada yang sarawakian x leh nak makan nasi kerabu atau erti kata lain..xleh nak telan..adakah kerana warna biru nasinya atau pun kerana bunga kantan dan serai tu diaorg xleh nak kunyah...walhal..umie pun sarawakian gak..hehhee.. ...umie pun xtau sebabnya...



ni pulak menu lunch umie hari ni...

selamat menjamu selera untuk umie dan selamat menjamu mata untuk u all..hehhehe



Friday, April 13, 2012

Sukan antara cawangan

Assalamualaikum..

Sejak thn ni... Bahagian kat ofis umie giat nak bersukan la pulak....
umie..mcm biasa la..bukan leh nak join diaorg pun..just blh bagi sokongan jer la...tp nak bagi sokongan utk cawangan sendiri pun umie xleh nak pergi...

sejak kawin ni...dan x aktif bersukan dah...bukannya x nak tp umie ada masalah kaki...
pergelangan kaki umie ni akan sakit kalau terlalu byk gerak, pijak tp x rata pun boleh terpeleot..dan kemudia senang nak dapat seliuh..so..mr. hubby terus x kasi umie nak main...melainkan..main bowling jer dia kasi..tp kalau main bowling khas utk yang perempuan jer yang pergi...kalau ada lelaki yang main...umie xleh nak main...jadi penonton pun xleh...

so....jumaat lepas umie n the geng perempuan satu cawangan g main bowling di alamanda...lepas gian..dengan ketua unit umie pun umie ajak sekali..memang seronok la main....hari pun plan nak main lagi..rasa mcm x puas jer main 1 game hari tu...hari ni kalau boleh nak main 2 round..hehehhe...bolehhhh...???

oklah..u all..tu jer nak update hari ni..tata...




Monday, April 09, 2012

King 2 Heart & Rooftop Prince

Assalamualaikum...


umie ni peminat drama korea yang tegar..biasanya umie akan tgk online sampai broadband umie dah bis limit..hehhe...nak tunggu next month tu memang payah la...kadang2 top up extra vol pun akan cepat habis gak...

now umie tengah layan 2 drama iaitu King 2 Heart dan Rooftop Prince...


dua-dua drama ni best..



Selamat menonton...

Sunday, April 01, 2012

Please dont bother me with your stupid question..

Assalamualaikum...

n3 ni adalah luahan hati umie...

3 thn dah umie kawin..dan gambar sambut anniversary thn ni pun umie x publish lagi....
kalau dikenang-kenang..dan diingat-ingat....buat ramai org akan bertanya dengan soalan yang agak stupid n that question make me feel like silly n i don't have the answer..but Allah know the reason why...

please la u all...kalau yang dah kawin lama mcm umie ni..(lama dah ker 3 thn...rasa mcm baru lagi jer...heheh...) tolong la jgn la tanya soalan yang mana individu itu sendiri pun xda jawapan untuk soalan tu..semuanya adalah kehendak dan takdir Allah...

kalau lah dikira-kira..ditolak..dan ditambah...sekarang jugak umie nak...u all mesti fhm maksud umie kan...kalau x faham tu...umie maksudkan adalah..ZURIAT...saper yang xnak kan..walaupun hakikat org kata...bersalin tu sakit...tp saat tu lah semua wanita dalam dunia ni nak sb kalau dah mengandung dan bersalin tu..maka lengkaplah dia sebagai seorang wanita....

yang umie nak luahkan dekat sini adalah...PLEASE LA....jgn tanya soalan pada org yang tengah berusaha nak dapatkan anak dengan soalan... dah ada ker belum...? bila lagi nak timang anak ni? honeymoon lagi ker? atau tak tau cara ker? oooohhh...soooo..annoying u guys...rasa nak marah pun ada...dan tolong la jgn la lepas tanya tu cakap SABAR yer....please la...org yang mengalami tu memang dah cukup sabar u all...hanya diri dia jer yang tau rasa bersabar tu mcm mana.... kalau dia x sabar..dia xkan tunggu sampai begitu lama nak dapatkan anak...

u all tau naper umie jarang onlien FB skrg ni..sb sakit hati kalau ada org sajer nak chat kat FB tanya soalan gitu....memang pun kalau nak elak pun..xkan kemana..tp sekurang-kurangnya xdalah menyakitkan hati ditanya soalan gitu....

walaupun blm ada rezeki utk umie dan mr. hubby tp umie redha....




so umie tinggalkan u all dengan mutiara kata ni...
ni pun umie terima dari kawan umie sb dia pun tengah berusaha gak walapau br kawin 4 bulan...

tq u all sb sudi baca luahan umie ni....



Bila Malas menguasai Rajin

Assalamualaikum...

Yuppp..serius...
skrg blog jarang berupdate..
entah kenapa...mlm tadi baru nak on lappy...
bukanny xleh nak update kalau guna tab kan...tp semuanya malas...

ok..tu je..

fullstop.