Follower

Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Monday, March 26, 2012

Makan-Makan di Labuan

Assalamualaikum.....

dah beberapa munggi tergendala nak update blog..sampaikan mr. Hubby tanya...bila nak update blog...sabarlah wahai suamiku...ni nak update la hari ni....

cerita g Labuan hari tu x hbis lagi...ada 1 n3 umie x publish n karang lagi...ni baru nak karang la ni...sungguh kemalasan dan kelemauaan melanda...n3 ni pasal makanan yang umie makan time di Labuan hari tu...dah basi dah makanan ni...hehehe...




1st day umie sampai Labuan, mlm tu mr. Hubby g ajak umie makan kat Anjung Ketam...sungguh sedap..thump up...umie memang suka ketam...nama jer Anjung Ketam tp u all blh gak order jenis seafood yang lain mcm ikan,udang dan sewaktu ngannya la...heehe...

sedap tau ketam tu..ni ketam masak pedas...

1kg ketam masak pedas ni dan 2 org mkn...umie dan mr.hubby makan sampai hbis...licin...



selain tu, order udang pun 1kg gak...masak butter prawn dan udang goreng tepung...memang meveles la...

rasa makan kat rumah jer...kalau balik kampung umie memang sorga dapat makan seafood byk2....


ni namanya kuih tau sa piang...
kat kampung umie panggil kuih pia atau kuih lieng...


inti kacang merah
biasanya kedai cina biasa buat..ni org melayu Labuan jer yang buat..


malam last di Labuan..umie makan di Manja Rasa..makan stimboat..1 kepala..umie pun x ingat brapa...rasanya rm20-25 kot..hehhe...lupa lak dah..dah namanya org lain yang bayar kan..kalau tidak saper lagi nak bayar..mestilah mr. hubby..hehhe



kat sini mlm tu x ramai..
adalah beberapa buah meja jer yang ada...
mkan udang, ketam, ayam dan daging...


dan mlm tu jugak ada kejadian yang berlaku...
ribut..angin kuat..dah la tempat ni luar dari kawasan pantai...nak masuk ke laut ckit...
nasib baik la tauke kedai tu...cepat2 pasangkan radio org ngaji..lebih kurang 1 jam gak la angin tu...ngeri pun ada..pinggan mangkuk melamin tu melayang sampai kena muka mr. hubby..hhehehe...tp walau pun begitu still di teruskan aktiviti makan tu..hehhee...

oklah..tu jer la umie nak publish hari ni..
memangdangkan dah lama umie x wat n3..sibuk, menyibuk dan kemalasan semua ada..baru hari ni dapat hidayah nak wat n3...hehhehe....


1 comment:

  1. wahhh...teringin bak melah labuan agik eh..jom kak umik, msk wang list thn jakin..hehehe~(^^,)v

    ReplyDelete

meh la kongsi pendapat korang kat sini...