Follower

Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Thursday, August 25, 2011

Wednesday, August 24, 2011

menge"kek" di bulan Puasa

Assalamualaikum...

almost 2 minggu umie x berupdate blog..
bukan xda bahan nak publish tp penyakit M tu lebih dari penyakit R tp umie rajin lak menge"kek" dari update blog dan hari ni baru nak publish n3...

minggu lepas 3 hari berturut-turut balik kerja buat kek...
kek ni umie dah siap antar ke rumah kakak ipar kat KL n antar ke rumah mak mertua kat Batu Pahat.

dah keluar pengharaman nak guna butter GC tu umie guna buttercup lak skrg ni tp hasilnya memang berbeza..kek jadi ringan, sedikit masin n x lembap..kering jer rasanya..
nak wat mcm manakan..umie nak cari butter yang kakak umie guna tu xda lak jumpa..yang tu ada cop halal Jakim.

xperlah..yang penting kek umie menjadi heheh..
kek simple jer...thn nii umie wat 3 jenis kek...



ini kek Seri Kaya Tebal..
entah kenapa namanya gitu..nak kata letak seri kaya xda la pulak...



ni pulak kek Lapis Internet...
actually..kek ni byk warna tp umie bubuh 4 warna jer...tu yang warnanya lebih kurang sama jer..hehhee


ni pulak kek lapis holick..
biasa jer..tp stp lapisan tu umie tabur holick..dalam adunan tu pun ada campuran horlick gak..

semua kek yang umie buat ni langsung umie x rasa..semua dah antar balik kampung..hehhe...





Friday, August 12, 2011

Jumaat ke 2 Bulan Ramadhan

Assalamualaikum....

Tiap-tiap hari memerah otak nak fikir apa nak taip kat sini...last2 bukan tiap2 hari ada n3 di blog...
kosong jer umie tgk blog umie ni..
bulan Puasa ni nak mengupdate blog agak lemau la sedikit..tiada menu utk berbuka puasa seperti puasa sblm ni..bukannya x masak tp ada masak cuma mcm penyakit M nak snap gambar tu yang menguasai..hehe..nak wat macam mana kan..mr. hubby umie selalu kata.."kalau malas tak boleh nak tolong.."..hehhe..

dah nak masuk 2 minggu raya ni, baju raya still x siap lagi dah tengok resepi kek..hehhe..
tak tau bila la nak siap baju tu..ada 3 pasang lagi tu (baju mertua, baju melayu mr. hubby n baju jubah umie)
sekrang umie n mr. hubby tengah kemaruk tengok drama korea...balik kerja ker on dvd...tgk makan berbuka tengok dvd...3 hari 3 malam baru selesai 1 cerita...
minggu lepas lagi best...umie n mr. hubby boleh on dvd tu dari kul 1.30 petang n stop sampai kul 7.00 pagi hari berikutnya..tanpa tidur..hehehe..itu pun x selesai tengok lagi...

insyaAllah..minggu ni minggu nak mengemas rumah, menjahit baju kalau x tgk dvd lagi la..hehhe...kalau tengok lagi boleh jadi gian...hehhe....
harap2 la kerajinan itu datang...hujung minggu depan nak balik kampung suami dan minggu seterusnya dah balik kampung umie..nak raya...

alhamdulillah...tahun ni, tercapai gak hasrat nak beraya rumah sendiri..thn lepas beraya kat quarters...



Thursday, August 11, 2011

Happy birthday Mak...n cucu saudara baru lahir

Assalamualaikum....

hari ni hari lahir mak umie..
Selamat harijadi mak...
semoga mak panjang umur, murah rezeki, diberi kesihatan yang baik

dan hari ni...

anak saudara umie baru bersalin...
dapat anak lelaki lagi..3 org dah heronya..
alhamdulillah...murah rezekinya...
skrg umie dah ada 5 org cucu saudara..semuanya cucu kakak umie..

umie doakan semoga baby boy tu menjadi anak yang taat, menjadi anak yang soleh...amin...






Thursday, August 04, 2011

kipas+panas

Assalamualaikum....

sejak akhir-akhir ni aircond kat ofis on lambat..so, sampai dalam ofis dah rasa berbahang mcm dok luar ofis jer..luar ofis boleh gak rasa sejuk ckit...tangan pun dok asyik mengipas jer..
dah lama dah plan nak beli kipas nak letak kat ofis..last2 selalu jer lupa..
entah mcm mana..time hubby g uptown banting tu..dia belikan kipas ni..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


hehehe..cute x? heheh..baru sehari guna..aircond dah beroperasi semula seperti biasa..sekarang kipas ni menjadi penghias meja..hehhehe



Wednesday, August 03, 2011

Anniversary ke-5

Assalamualaikum...

Selamat menyambut Bulan Ramadhan...
masih lagi blm terlambat untuk umie wish u all kan..sb hari ni baru puasa ke 3..alhamdulillah..so far..puasa ni umie rasa seronok sgt..hopefully kalau dapat full kan 30 hari tu alhamdulillah...tp mcm mustahil jer kan...mana tau Allah makbulkan doa umie....amin...

hari ni 3.8.2011
genapla 5 thn umie bermastautin di semenanjung ni...
umie xla memilih utk dtg ke sini tp memang dari 1st penempatan umie sebagai kakitangan kerajaan memang dah ditetapkan di semenanjung..alhamdulillah...umie diberi pilihan untuk bekerja di Putrajaya...

so far..umie dah berpindah 4 buah rumah selama duduk di sini..dan rumah ke 4 adalah rumah umie sendiri..alhamdulillah..dan tp ofis nyer still tpt yang sama selama 5 thn...
ada gak plan nak bertukar ke tempat lain...tp kalau di izinkan Allah..dapat rezeki lain..insyaAllah, nak gak cari pengalaman di tempat lain...

td cari gambar lama 1st daftar tp x jumpa lak...tp gambar yang terbaru adalah...

.
.
.
.
.
.



hehehe...suka beno ambik gambar sendiri...hehhehe...gambar 1.8.2011..peace..