Follower

Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Tuesday, July 26, 2011

::Flying Fox::

Assalamualaikum....

Antara aktiviti yang mencabar adalah flying fox...
time aktiviti teambuilding ni byk yang umie xdapat nak join sb kekangan nak ambik gambar dan keadaan kaki umie yang sakit lepas wat night walk mlm tu..berjalan waktu malam dengan keadaan mengharapkan 1 torch light dan harapkan bulan di atas sana jer..berjalan lak kat lereng bukit..memang menguji kesabaran...

pada siang hari ke 2 lak..start dari pagi sampai la ke tengahari memang kerjanya di padang jer...
umie la yg byk bawa muatan lebih sb bawa kamera nak capture saat indahtime wat aktiviti...
walaupun umie x guna kamera ofis..umie x kedekut nak ambik gambar org lain..tugas pun urus setia..sb ramai org xtau dan merungut sb gambar diaorg x byk umie ambik..tp diaorg xtau hakikat yang gambar umie paling sikit..dan umie guna kamera sendiri..dan rasanya x sampai pun 10 keping termasuk dari 3++ keping gambar yang lain...

so far umie puas hati ngan gambar-gambar umie ambik..i llloooooiiiikkkkeeee....

so...lepas jer aktiviti paintball tu..we all terus gerak ke aktiviti kemuncak..dari atas tanah..ni naik ke pokok pulak..actually ada xtiviti sky trail tp umie x g tengok pun..umie just tunggu kat tpt flying fox sb nak naik ke tpt sky trail tu naik bkit..xlarat dah ni...


ni model 1st umie ambik dgn pakai tukang cuci bangunan..eh silap...org naik flying fox la..hehehhe....
mona, pn azah, kak shidah n mimah...


ni lak model yang dah lepas naik flying fox..ceria jer kan..hehhe


yaaahhh...peach...muka mcm x takut langsung...


ni lak model paling senyap..mana x nyer..org lain terpekik..terlolong menjerit ..dia boleh senyap jer..suspen gak sb senyap jer..hehhee..tp dah selesai tu..boleh lak wat aksi..hehhe


ni lak rupanya org yang naik flying fox tu..ada brannn?? umie x berani..takut tinggi..
nanti menjerit nak turun dan suara hilang sb menjerit jer sepanjang slide flying fox tu..heheh



ni lak gaya penebas rumput kat padang tu...heheheh
walaupun pakai gini tp kulit muka tetap gelap gak..org lain xda la gelap mcm umie sb kena sunburn tu...lain kali nak bawa topi la..sb insyaAllah next time..mb siri ke 2 umie g lagi...biasalah urus setia kursus kan..heheh..dan sarung tangan x leh lupa sb biasalah..time teambulding ni la gejala terpegang tangan org bukan muhrim ni memang berleluasa..so..prepare jer bawa sarung tangan..xnaklah dosa suami ku itu bertambah...hehehe..u all fhmkan...hehhe...





Monday, July 25, 2011

::Paintball at Bukit Gambang Resort City, Kuantan::

Assalamualaikum...

Ahad lepas..umie g teambuilding anjuran Bahagian umie...lebih kurang 50 org yang pergi..target sebenar peserta adalah seramai 64 org..memandangkan ada yang tolak dan nak g siri ke 2 so..kitorg KIV jer nama tu utk next siri sb next siri pun akan wat teambuilding ni kat sini gak..
tempatnya best..menarik dan byk aktiviti..

ada 1 permainan ni yang umie dah lama nak amin..then..umie pun dah main..memang puas hatila..sb seronok...
permainan yang umie maksudkan tu adalah paintball...
u all dah pernah try...??? wajib mencuba...dan redha ngan tahan sakit kena tembak jer lah yer..nasib baik badan x lebam-lebam..umie just kena kat atas tangan je..itu pun kulit dah mengelupas lepas kena tembak tu..



see..ada buktikan umie pakai body cover n pegang senapang paintball tu kan..ko ada??? hehhehe..rugilah sesiapa yang x g teambuilding siri 1 tu...we all dah merasa semuanya...u all tengok gambar yang umie ambik pun tengok dah seronok...blm lagi u all try semua permainan tu...heheh..


yang veteren mcm cc noorlia(cc hrmis), kak asiah(operator) n kak normahs(kewangan) yang umur diorg ni dah menjangkau 50-an..still gak mencuba..hehhee...
mula-mula umie kata x nak main sb tkt sakit...then rasa tercabar lak tengok yang veteren ni main...


kalau dah pakai mask ni mesti x dapat nak cam dah siapa kan..hehehe



muka ceria jer nak g main..tp main sekejap jer..kalau dah semua dalam team tu dah kena tembak..so kena out..tukar ngan org lain lak...


ni kitaorg gelar askar wataniah sb semuanya perempuan..
maizatul(baju putih) dia berjaya dah ambik target(bendera kumpulan) tp sayang time dia nak bawa lari bendera tu urus setia(musuh) tembak dia dari belakang...


nilak group majoriti lelaki tp 1 jer perempuan...
actually kalau ikutkan ada 4 kumpulan dan setiap kumpulan pecah 2 lagi..so semuanya ada 8 team yang main..dan setiap group akan lawan urus setia yang hanya 3-4 org jer yang main...tp diaorg memang terer la sb mb dah biasa main kot...

so u all bila lagi nak try main???




Friday, July 22, 2011

Putu Bambu World

Assalamualaikum....

kalau g pasar malam...xla nak beli putu bambu..
tp kalau umie lalu jer nak g Tesco Kajang tu..nak kena U-Turn..then umie akan lalu dekat ngan lori/stall penjual putu bambu...

1st time umie tgk putu bambu ni kat tv..
then petang keesokan harinya umie ke Tesco Kajang...



ni lah rupa bekas putu bambunya...
oooppsss..maafla yer..putnya dah bis..tinggal bekas jer untuk tontonan umum..hehee..
umie suka putu ni..sedap..




Thursday, July 21, 2011

Mr. Hubby buat,,

Assalamualaikum...

Berminggu-minggu dah x update blog ni..
sori la u all..lately agak bz sikit start dari bulan 6 hari tu hingga la bulan 7 ni..ada 3 kursus nak kena settle..tu sb nya blog pun x terhirau..nak update status kat fb pun x menyempat...

n3 kali ni n3 basi dah..hehhee


kalau dah hujung minggu..bermalasan di rumah dan bangun pun agak lambat..so..jadi xtau nak masak sarapan pagi..so..biasanya mr. hubby yang akan offer nak masak utk sarapan...

so..gambar kat atas tu adalah sarapan yang mr. hubby sediakan.

Monday, July 11, 2011

Tudung Oblong a.k.a oval..twist..

Assalamualaikum....

Sekarang ni umie dah berjinak-jinak wat tudung sendiri dah...
actually..x la susah sgt..yang penting ada pola dan mesin jahit...hehhehe...
umie lebih suka wat tudung syria sb senang dan mduah nak buat...kalau yang berawning ni susah nak jaga..kalau patah awningnya..tudung xleh nak pakai dah...
kalau tudung jenis syria ni masuk mesin pun boleh..hehhehe

nilah tudung yang umie buat....

Friday, July 08, 2011

Satay RM0.50

Assalamualaikum...

waaa...dah lama x update blog..busy..bz..bizi...hehhe...
ini pun n3 auto publish jer yer kawan-kawan...xdan nak menghadap dah nak wat n3.

sejak umie dah pindah ke Banting...ingatkan susah la kalau nak g makan kat luar...
tp lagi senang adalah...
walaupun rumah umie letaknya di dalam hutan kepala..eh salah..kelapa sawit..tp kalau pasal nak dapatkan tempat makan memang senang...

sekarang ni..harga satay dah mahal kan..tpt umie boleh dapat lagi beli satay 50sen..sedap lak tu...kuah kacangnya pun sedap umie suka...dalam sebulan tu adalah 2-3 kali beli satay..kadang-kadang makan satay jer..x masak nasi..tp still kenyang gak..
kalau umie nak order just call jer..then dia akan hantar ke rumah..lagi pun rumah dia ngan rumah umie dekat jer..heheh...




so inilah rupa satay 50 sen tu..susah nak dapt satay murah dan sedap tau..yang ada sekarang ni dah cecah rm1.00 atau lebih pun ada....kalau dia jual 60sen umie still terima lagi sb sedap...hehe....jemput makan...hehhehe....

Friday, July 01, 2011

Kisah Sedih...

Assalamualaikum...


Salam Jumaat u all..almost 1 week umie x update blog
td umie jenjalan ke blog Mrs.K..
baca ne dia...terdetik hati umie nak wat n3 hari ni...

lepas tu g jalan ke blog filla..n3. dia wat umie sedih dan sebak jer...
then terus ke blog moon nak tau lebih lanjut pasal kisah ni...



sungguh berat dugaan yang norma hadapi...
setiap insan akan menghadapi dugaan dari Allah swt cuma dugaan yang datang dalam pelbagai jenis...sama-sama la kita berdoa somaga norma akan sembuh....kalau nak tau lebih lanjut..klik je mana-mana link blogger kat atas tu...

kita sama-sama berdoa semoga norma akan sembuh dan dapat mendidik dan memberikan belaian kasih sayang kepada anaknya...
dan kalau sesiapa yang nak hulurkan derma tu..boleh la berbuat demikian...



cimb


01070068677528


Noormawati Mohd Rasif