Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Monday, February 28, 2011

Celcom vs DIGI

Assalamualaikum...

ni kisah Jumaat lepas....
umie dan mr. hubby g celcome kat sg. chua, kajang...
nak g terminate nombor bill n celcom broadband mr. hubby

actually umie dan mr. hubby memang guna nombor celcom 2 sim setiap sorang..1 prepaid dan 1 postpaid..dah byk pertimbangan dibuat..so umie dan mr. hubby terminate nombor postpaid tu...
dan 1 broadband atas nama mr. hubby pun terminate gak dan ada lagi 1 broadband atas nama umie still ada lagi..


dalam n3 umie sblm ni.. saper guna DIGI memang byk kali gak la fikir..
disebabkan rumah yang umie beli tu kurang coverage celcom...so terpaksalah terminate postpaid tu..
kalu ada sesiapa yang simpan nombor 019 771.... umie tu..umie x pakai dah nombor tu...
tadi pun umie dah beli 1 nombor DIGI started pack Rm8.50 jer..hehhee

nombor DIGI baru umie beli tu boleh berinternet sekali...kalu ambik postpaid byk benda gak la kena bayar sebulan..cecah gak seratus sb nak ambik line broadband + call/msg/mms...
so..umie ambik jerla started pack ni..boleh top up untuk berinternet Rm15 selama 1 minggu...kalu 1 bulan x rm15 dah brapa? u all kan pandai..boleh la kira sendiri..hehhee...
nasib baik la bukan umie yang top upkan nanti...hehhee

umie ni pengguna internet yang tegar..mana2 umie pergi memang akan on internet..biasanya broadband pun umie masukkan dalam hp XPERIA umie sb senang nak beronline..hehehe..
biasanya kalu dah sentiasa online ni org bisa suggest beli Blackberry kan...hhehe
xda cukup pulus lagi nak beli smart phone tu..hehehe...insyaAllah, kalu ada rezeki lebih tu boleh la beli...sb dah ada hp yang ada ni pun alhamdulillah...

hopefully...boleh la beronline secara tegar kalu dah pindah rumah nanti..hehehhe

Serai dan Pandan....

Assalamualaikum...

Serai dan Pandan ni begitu sinonim ngan setiap masakan yang kita buat kan...
so..balik kampung hunjung minggu lepas umie sempatla minta ngan mak mertua umie serai dan daun pandan ni nak wat tanam kat rumah...
almaklumla dah nak masuk 5 tahun tinggal di Putrajaya ni baru dapat merasa pijak tanah dan dapat tengok tanah kat depan mata...


serai dan daun pandan ni umie tanam kat rumahbaru umie..
alhamdulillah merasa gak bercucuk tanam lepas ni..
hari Sabtu hari tu..g tgk rumah..alahai..kesiannya la serai dan daun pandan umie ni layu...
nak kata tiap-tiap hari jenguk rumah tu x jugak..kdg2 selang sehari atau 2 hari baru g sana...

nanti umie nak pindahkan masuk pasu la...
nak tengok gak la skill menanam ni menjadi ke tidak ni..hehehe...
dah lama x bercucuk tanam mana tau tangan x serasi hehehe...
lepas ni boleh la tanam bunga lak...nak tunjuk skill kat mr. hubby sb dah janji kat mr. hubby nak tanam bunga kat kawasan tanah tu..kalu ikutkan dia nak simen kan jer...adoh... merasa la nak pijak tanah lagi...

so lepas ni kena tunjuk sikit yang umie ni nak sgt bercucuk tanam dan menanam bunga...
hehehhe...doakan umie berjaya k..hehhe...nanti boleh kita bertukar-tukar bunga ngan u all..hehhe





Burger King

Assalamualaikum....

dah gaji kan..kalu rasa terliur tu boleh la g sekarang...hehhe

ok..ni cerita time dalam bulan Februari gak..ada 1 hari lagi nak tinggalkan bulan 2 dan esok dah masuk bulan 3..hehhe..
so gambar ni umie ambik time g Alamanda temankan Zuelina g wat gambar ukuran pasport utk gambar borang nikah nyer...almaklumla dah nak jadi MRS Zue bulan 4 nanti..so..tinggal 1 bulan jer lagi...

dah lama x g makan kat Burger King ni...biasa makan kat McD atau KFC jer...
gelas kecil 2 tu utk 2 yang berbadan besar....yang gelas tinggi tu utk org paling kecik a.k.a Zue..hehehhe..


we all makan biasa2 jer..try burger baru black pepper tu...
Zue yang belanja



ni lak model nyer..hehhehe..namanya Gayathiri...comelkan dia..umur muda lagi..kalu x silap umie 23 @ 24 thn...dia masuk ofis umie baru 20 thn..sekarang ni lebih kurang tu la umurnyer..hehhehe...

walaupun makan bertiga...tp kenyang..xleh nak habiskan fries tu...
ada free aiskrim lak tu...sedap...hehehe..
so..kepada sesiapa yang nak try...g la..yang paling dekat kat lokasi tpt kerja dan rumah umie adalah Alamanda jer...ehehhehe

Sunday, February 27, 2011

Nak Buat Promosi ni.....

Assalamualaikum...

sy datang nak wat promosi ni...
promosi untuk harga runtuh
shawl...inner panjang...inner awning




ini adalah shawl bersama dengan inner pjg yang boleh tutp leher...
sesuai di pakai kepada sesiapa yang xnak nampak lehernya yang jinjang oleh shawl yang nipis...



ini pula adalah shawl bersama dengan inner awning
pendek sesuai kepada sesiapa yang x padai nak pakai shawl dan x suka shawl yang menekap di dahi...murah jer...

kalu nak tau harganya..sila la ke laman blog berikut....

http://boutiquedmerau.blogspot.com


Thursday, February 24, 2011

Hadiah dari Langkawi

Assalamualaikum...

murah rezeki...murah gak rezeki org yang bagi coklat, sikat dan bekas tisu
a.k.a Puan Faridah..
terima kasih puan...

Hari Ahad hingga Selasa lepas...puan baru balik dari Langkawi
so dia belikan la hadiah ni utk ktorg bertiga jer..
Umie, Afif dan Maizatul jer yang dapat hadiah lebih dari org lain..hehhe...

yang lain dapat coklat kisses 6 biji seorang..coklat Toblerone 4 biji sorang dan Ferrero Rocher dapat sebiji sorang..hehhe..
seronok nyer dapat coklat pagi-pagi dah...



ni pulak yang umie, afif dan maizatul dapat..hehhe

gambar coklat yang umie ambik sblm diagihkan tu hilang lak dalam hp ni..
entah apa kena ngan hp umie ni..
kalu ambik gambar 1st time nak kena cek balik ada ke xda..tadi lupa lak nak cek gambar tu..last2 xda..sb tulah xleh nak tunjuk ngan u all plastik coklat tu....hehehhe

oklah..tu jerlah..nanti umie update lagi k...

Wednesday, February 23, 2011

Panggilan tak Hangit...

Assalamualaikum...

hai u all.dah masak utk makan mlm...
umie tengah bersenan- lenang sblm memasak..sb nak tunggu ais pada ikan tu cair..
seperti biasa..sblm nak mulakan sesuatu..kena online dulu baru hati senang nak memasak dan ni adalah 1st n3 utk hari ni..hehhehe...

hari ni tadi sibuk ckit la...kena call beberapa org untuk kursus orientasi pegawai persekutuan sabah/ sarawak dan w.p Labuan yang bekerja di Semenanjung ni...
kursus ni biasa nak bagi pendedehan tentang budaya di Semenanjung ni..mana lah tau kena culture shock lak sampai sini bagi yang 1st time jejak kaki ke semenanjung..

so...adalah seorang staff ni kena panggilan tak hangit dari umie..
sb apa tak hangit sb umie yang buat call tp bukan Fara Fauzana okay.....hehhehe...
staff perolehan yang kena soal oleh umie sb nak dapatkan detail sb nak wat kursus tu...actually kursus tu memang wujud tp umie boleh lak tanya soalan lain..lagipun dia xcam suara umie sb call pun sb official...padahal staff tu budak Sarawak gak..
kawan dia budak Sabah yang 1st umie call tu dia cam lak suara umie..then dia yang bagi idea tu kat umie suruh kenakan kawan dia ni...hehehe...

time umie tanya detail kat dia tu...boleh pulak dia mengaku dia memang ada pakwe a.k.a bakal suami org semenanjung...hahahaha....last2 umie x tahan...umie gelak....hahahha...

hopefully umie doakan yang kena panggilan tak hangit a.k.a Ct Rugayah akan kekal bahagia dan hingga ke hujung hayat bersama calonnya...amin...




Tuesday, February 22, 2011

Tempahan Tiket kapal Terbang

Assalamualaikum....

syok la skrg ni..Air Asia byk wat promosi
tp syg umie dah burn tiket balik kpg umie naik firefly dan airasia sb tukar tarikh balik..nasib baik la tiket kira murah la jugak..2 org RM156 pergi balik naik firefly...

pagi tadi umie buka airasia..
punya la BEE tu kuar banyak kali..
ramai bena org nak g check tiket..tahun ni tahan melancong ker? hehehe

umie lak tolong kawan belikan tiket dia nak datang kl..
nak jumpa suami dia..itupun tiket utk bulan 12 nanti..awal dah belikan..
kalu x jadi burn jerla..heheh


cuba u all perhatikan harga tiket kat atas tu..hehhe...
maha giler....
actually sistem ada hang ckit..umie pun terkejut gak tgk harga tiket mahal tu..
org nak g bangkok pun x semahal tu..hehe...ni dah cecah 1,500.00-2,500.00
kalulah harga mcm tu..bertahun2 nak kumpul duit byk tu nak balik Sarawak..hahah..kalu guna rupiah tu ok ckit..hhehe

tadi umie dah wat pembayaran tp statusnya menunggu....pembayaran still floating lagi ni...
nak call Airasia suruh wat chat jer tp nak menunggu turn pun lama....

mula2 ada 90 org lagi dia nak layan..

sekarang ni masih ada 38 org lagi..dah nak sampai 1 jam dah ni....
mcm mana ni????



Saper pengguna DIGI!!

Assalamualaikum....

ada sesiapa yang guna DIGi x?
nak tau la komen u all pasal DIGI ni..
umie dah try guna celcom..maxis pun dah..skrg umie memang guna celcom sb kampung umie coverage utk celcom ni memang bagus...

so..sblm umie nak tukar line ke DIGI ni nak tau gak la pasal DIGI ni..bukan apa...
xlama lagi umie dah nak pindah rumah...dan umie di maklumkan yang DIGI kat kawasan tu memang dia cover...so..umie dah try dah celcom..memang susah nak dapat...yg ada 1-2 bar jer...
kalu maxis susah sgt nak dapat lak...

dah la sekarang ni umie dan mr. hubby memang pakai broadband celcom...
bukannya apa ada 2 broadband ni..senang kalu g outstation...kalu umie tinggal kat rumah sorang2 pun x boring..tp sblm ada 2 broadband ni memang mesti mr. hubby yang mengalah jer..umie jer yang selalu bawa broadband tu...hehehe...

kalu memang DIGI full cover kat situ..so..satu broadband akan burn jerla nak ambik DIGI punya broadband..so..petang karang nak g
rumah baru tu nak test coverage DIGI kat sana...
umie dah try on broadband celcom memang x leh nak g langsung...

kalu sana memang betul2 DIGI cover so..
mb nombor hp pun akan tukar gak memandangkan umie dan mr. hubby memang pakai 2 nombor stp sorang...1 prepaid dan 1 postpaid...hehehe..




kalu ada org nak share pasal DIGI ni kat umie dialu-alukan la yer..
sblm umie pilih utk tukar ke DIGI...



Monday, February 21, 2011

Sikit nyer....

Assalamualaikum....

Menonton tv sambil mengupdate blog...
kesiannya blog umie ni..bulan 2 ni memang kurang umie update blog...
bulan 2 nak sampai ke penghujung dah ni...
xkanlah nak wat 10 n3 dalam 1 hari..

disebabkan dah ketandusan idea dan amat bz time ni..blog pun terabai..nak update status di fb pun x sempat...entah bz apalah tu..
tp lately memang bz gak..
start bulan depan umie makin bz..bertambah dah kerja..memandangkan kawan 1 unit umie nak bersalin..so umie kena replace kerja dia selama 3 bulan....lama tu...nak bercuti pun x boleh...nasib baik dah plan nak bercuti awal ni...

yessss..bulan 3 adalah bulan utk holiday...yahooooo...
balik kampung..yea..yea..yea..balik kampung..hati girang....ooopsss..terlebih sudah....

alahai..keluar tajuk lak ni....hehhee

actually..umie tengah mengumpul idea nak wat contest teka gambar tu..tengah nak pilih hadiah...
then nak plan nak wat contest kali ke 2 sempena Anniversary umie ke 2 tahun....
so u all tunggu jerlah contest tu nanti k...

oklah..nak sambung wat kerja kat dapur jap..
umie tgh masak nasi lemak nak bekal esok..dah lama dah ngidam nak wat nasik lemak...
tp alhamdulillah, mlm ni datang kerajinan nak wat bekal esok utk umie dan mr. hubby...
ok..tata...titi...tutu....

gud nite...


meh kita join...

Assalamualaikum..
dah beberapa hari x update blog..nak wat contest teka baby tu pun umie x wat lagi..
kalu x jadi wat teka baby tu...mungkin umie nak wat contest lain lak lepas ni..mb contest pasal anniversary umie bulan 3 ni ker..hehhe...
tunggu..umie akan wat contest tu nanti k..skrg tengah prepare nak letak apa kat contest tu nanti..u all ramai-ramai la join nanti k...

so..ni lak second yang umie nak habaq kat u all ni...
mb ramai dah tau pasal heartbeat ni kan..
umie biasa tengok banner ni kat blog org tp baru hari ni berminat nak join..heheh
lambat betul pick up umie pasal benda gini..hehhe

bayk u all boleh tengok kat sini..
umie pun tengah survey gift apa utk anniversary umie nanti..
tengah survey ni..hehhe

kalu u all nak tau lebih lanjut..click jer kat banner kat atas tu atau kat bawah ni...



Saper dah Join???? Saya dah...anda bila lagi..

SELAMAT DATANG DIUCAPKAN KEPADA SEMUA YANG SUDI HADIR KE THE FACEBLOG. TUJUAN FACEBLOG DIWUJUD IALAH ATAS DASAR UNTUK MENGUMPUL DAN MEMBINA SATU KOMUNITI BLOGGER KHUSUSNYA DI SELURUH MALAYSIA DAN DUNIA AMNYA. MARILAH KITA BERSATU DAN BERKERJASAMA DALAM MEMBANTU RAKAN-RAKAN BLOGGER KITA DI SELURUH MALAYSIA. SEPERTIFACEBOOK, KAMI JUGA MEMPUNYAI TUJUAN YANG SAMA IAITU MENJALINKAN HUBUNGAN YANG LEBIH ERAT ANTARA PARA BLOGGER DI SELURUH MALAYSIA SELARAS DENGAN TEMA YANG KAMI GUNAKAN IAITU SEAKAN-AKAN TEMAFACEBOOK. SERTAILAH KAMI DAN BERSAMA KITA MEMERIAHKAN DUNIA BLOG MALAYSIA.


wah...suke..suke..suke...
memang suka sgt ngan logo seperti di atas tu..padan ngan warna dalam blog umie..hehhe

saper dah join??? ni adalah Faceblog..
ketika berjalan-jalan ke rumah Ieda Al-Habsyi
tertengok la pasal Faceblog ni...
kalu u all nak tau lebih lanjut..meh la click pada logo di atas tu...


Monday, February 14, 2011

Aku Asyik Bercerita Anak Org tp nak cerita anak sendiri pun ntah bila lagi...Kalu umie Wat Contest Teka Gambar..ada org nak join x?

Assalamualaikum....

waaarrrgggghhhhh....
geram ke aper tu? hehehe....
geram dgr org ramai pregnant tp sendiri x pregnant lagi...alhamdulillah...
adalah rezekinya tp entah bila pun xtau..
kehulu kehilir canang org mengandung dan org bersalin..tp entah bila la aku nak canang sendiri menngandung ni...

dah tengok budak kecik ni..memang suka lah sgt...tp rezeki xda nak wat mcm mana...

so..n3 kali ni umie nak tunjuk lak gambar anak saudara kembar umie ni...
gambar ni umie cilok dari fb kakak ipar umie...tp dia namakan fb dia sempena nama anak kembar dia ni..Afiq Arfan dan Afiq Akram...


ni umie x sure umur brapa..time dia bersalin hari tu lebih dari seminggu baru umie dapat tengok...nampak berbezakan..seorang putih dan sorang lagi kulitnya gelap ckit..




syoknyer diaorg ni tido...




time ni muka nampak seiras jer...
dua-dua mula badan nak naik...
geram jer tgk pipinyer...




yang ni u all dapat bezakan x? hehhehe...cuba teka..
mana satu akram..mana satu arfan...
dah besar..saiz pun berbeza sgt..dah mcm bukan kembar...

apa kata kalu umie wat contest teka kembar ni.....
ada yang nak join x?

kalu ada sambutan...adalah hadiahnya utk peneka terpantas, terawal dan betul...


UPDATE:

kepada sesiapa yang ingin menyertai contest ni...sila tinggalkan komen..just taip "nak join.." dan n3 khas utk contest ini akan dibuat setelah menilai bilangan yang ingin menyertai...jangan tinggalkan jawapan anda di n3 ini..hadiah untuk contest ini adalah berupa..emas 24 karat....opppsss..salah taip lak..heheh...hadiah adalah seperti tudung xpress/syria/shawl/anak tudung@inner pjg...memandangakan ada yang telah meneka di n3 ni..komen xakan dipublish buat sementara waktu..hehhehe

Friday, February 11, 2011

4 hari...


Assalamualaikum....

almost 4 days x update blog..
jap lagi umie update k..still bz lagi ni...


Sunday, February 06, 2011

Minum petang style Org Putih...

Assalamualaikum....

Hari Ahad...fuhhhh...
esok dah kerja...dah la minggu ni minggu kursus...
nasib baik la kursus kat ofis jer..dapat la 3 hari berkursus dalam bulan 2 ni...ada 4 hari nak kena kumpul ni..hopefully kalu dapat habiskan seblm tgh tahun pun ok gak..tu target thn ni la..hehhe

u all sila ngan muntah k..sb cerita pasal A'famosa x habis lagi...
ni n3 last utk tu..just nak tayang makanan kat u all jer..hehhe..boleh....??





ni namanya Pizza A'Famosa...



diminum pulak bersama coca-cola...



ni lak Blackened Steak with Onion Sause
memang sungguh sedap...
umie, puan faridah n cik jamilah makan ni...
nasib baik x bau lembu..kalu x reject jer la nak makan..harga pun boleh tahan...
time ni RM28 sb ada promosi di bulan Januari...
kalu bulan Februari lak promosi utk Grilled Salmon Steak with Lemongrass Sause seperti gambar dibawah...hehhehe
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


pjg lak ke bawah..hehehe...

so..lepas n3 ni tamat la sudah trip ke A' Famosa tu...
so diharap u all boleh la mendapatkan manfaat dan maklumat dari n3 umie pasal A'Famosa...
kalu nak tau nombor hp cik Jamilah tu boleh la tinggalkan komen..
nanti umie bagi k..takut karang x pasal2 ada pulak u all nak ngorat dia..dah la ayahnya polis tu...ada bran....???? hehhehe


Saturday, February 05, 2011

A'Famosa Water World

Assalamualaikum...

u all jgn termuntah dulu sb 1 A'Famosa tu umie keliling so byk la n3 pasal A'Famosa ni..
kalu diringkaskan sgt x best pulak...rugi lak umie ambik gambar byk2 nak tunjuk kat u all...hehhe




nest station yang umie tuju selepas balik dari Villa tu adalah...

Water World...kalu x silap umei nak masuk sajer dah RM30.00 tp nasib baik la hari tu we all masuk free..hehhehe



so..ni lah pass yang we all pakai time masuk ke sana...kalu x pakai pass ni karang kena halau sb x bayar..hehehe




budak-budak ofis umie tu gelak jer dengar umie nak g Alor Gajah
diorng ni otak kuning jer...hantu sakat kat ofis tu x lain x bukan kalu bukan afif dan zidwan..hahha



so afif dan wan...ko berdua gelak kak umie g Alor Gajah yer..nak ambik ko berdua bontot gajah ni..hahahhaha



actually..nak berdiri kat sebelah unta dan gajah ni bukan main ke takutnyer...jgn kan gajah n unta yang besar mcm ni..kucing upun umie takut tau..ahhahaha



so..nilah beberapa permainan yang u all boleh cuba nak main..kalu g hujung minggu memang ramai tp disebabkan umie g hari Jumaat yang ada pun xla ramai sgt..tp org utih ada la..cekci-cekci lak tu..hehee....
yang bersama dengan puan tu adalah Cik Jamilah.
nanti u all kalu nak riki ke sini..boleh la contact cik Jamilah ni..very nice...hehhe

Friday, February 04, 2011

Hari yang memenatkan....

Assalamualaikum...

sorry bebanyak la u all...x jenguk kawan-kawan punya blog..walapun blog mcm sunyi jer sb org bercuti dan x ramai yang x update tp umie still gak update walaupun wat auto publish jer..hehehhe

Alhamdulillah...hari ni dah hari Jumaat
nasib baik la cuti..kalu x pengsan umie tiap2 hari balik lambat...
mlm tadi pun sampai rumah kul 12 tgh malam...

dari kul 11 pagi kuar rumah
g Alamanda nak survey brg...ingatkan kalu ada yang berkenan tu boleh la beli terus..last2 tolak troli yang ada dalam troli tu pun kuaci dan yogurt jer..hehehe...
kalu tolak troli bawa tv plasma ker..berbaloi la jugak..hahahha

tp sblm ke Carrefour tu singgah la Pizza Hut dulu..lama dah x makan pizza kat pizza hut..biasa makan pizza buatan sendiri jer..hahaha

so..seperti biasa..menu umie adalah chicken spagetti bologaise


tadaaaa....so..kualiti gambar x lawa..xpakai flash...hehehe



then try la makan pizza baru tu.."Ring of Fortune"
sedap gak la tp umie makan 1 slice jer..sb muak..hehhe cheese nyer byk...

lepas balik dari Alamada..umie dan hubby terus ke Cavenzi Dengkil..tengok2 jer perabot kat situ...then jalan-jalan ke Dengkil..lepas tu pecut lak ke Tesco Banting....
ada brg yang di aim kat situ iaitu lampu philips...

thanks en google...

kat Tesco Banting memang murah lampu ni....umie beli yang 14W dan 23W...jimat sikit then rumah pun terang gak...rumah kat quarters pun umie tukar ngan lampu ni sb jimat..tu yang walaupun kat rumah on tv, sambil tu on lak 2 lappy, peti sejuk..mesin basuh pun still bil letrik murah lagi..hehhehe



then lepas tu g Nilai 3 lak...biasanyer g Nnilai 3 ni jarang sekali nak singgah kat gudang karpet sebelah kanan ni...
biasanyer lalu jer...rumah umie pun xda karpet tau..yang ada tikar buluh dan tikar getah jer..nasib baik xda tikar mengkuang..kalu guna tikar mengkuang pun sejuk tau kalu baring atas tu..hehhee...



masuk jer gudang ni dah terbeliak mata nengok byknyer karpet..mcm2 ada..dari turkey, malaysia, nepal...dll la..
actually..mr.hubby kata kalu dah beli karet ni kena rajin-rajin la nak vakum...hehehe...kalu x byk la rambut yang melekat atasnya..boleh wat sanggul kalu kumpul semua rambut tu..ahhahha....

so..umie beli 2 jenis karpet...ambik ko..bukan setakat 1 tp umie beli 2..umie beli yang harga biasa2 jer...paling mahal yang boleh cerah ribu riban...memang sedap jer kualiti karpetnyer....


ni pilihan pertama umie...pilih warna natural jer..boleh match ngan perabot yang x seberapa kat rumah tu... ni nanti nak letak kat ruang tamu...



ni pulak yang ke 2...
ni umie nak letak bilik master room...
boleh solat atas ni..selesa sikit kalu duduk lama...b4 ni umie alas ngan tukar buluh tu jer...hehhe...
dan umie nak aim 1 lagi karpet sebenarnya...xperlah..tunggu next lagi umie beli..hehhehe
kena beli sikit-sikit..kalu beli sekali harung,kopak la lepas ni..gaji lambat lagi..
lepas ni kena rajin berbisnes baru dapat income..hehehhe



Thursday, February 03, 2011

Villa di A'Famosa

Assalamualaikum...

kaki dah lenguh dah berjalan disekitar A'Famosa Resort ni..di sbbkan tempatnya luas..mcm2 boleh wat dengan kawasan ni...

selepas balik dari lokasi aktiviti tu..tibalah masa pulak we all tengok lokasi villa, condo dan hotel...
1st tempat we all pergi adalah Villa..
stp tpt ada security guardnyer...
nasib baik bawa Cik Jamilah ni..so kebenaran nak masuk pun xda masalah....



sampai jer kat Villa tu Cik Jamilah p ambik beberapa kunci..we all akan masuk ke beberapa buah villa sb nak tengok contoh rumahnya...



ni villa pertama yang we all masuk...cantik..umie suka..
villa ni privacy ckit sb kawasan swimming poolnya tertutup..
kalu yang nak honeymoon kat sini pun memang ada khas villa utk honeymoon sb privacy sgt...
stp villa ada swimming pool..xperlu la nak berebut ngan org sebelah rumah..dah la jarak villanya memang dekat. 2-3 langkah dah sampai rumah sebelah..hehheh
villa ni boleh muat 7,9,12 org 1 rumah..jimat..hehhehe


ni pualk 2nd villa..ni besar sikit..kalu x silap boleh muat 12 org..boleh bawa hot plate sndiri kalu nka memasak...nak membakar luar rumah x digalakkan sb nanti pak security guart bawa fire extinguisher lak..bukan nak padam api nak padamkan u all yang nyalakan api..hhahahha..xdalah gurau jer...
tp memang betul tau..pasal nak wat BBQ luar rumah x boleh tp ada tpt khas jer yang boleh wat BBQ yang disediakan...



dah byk benda cerita pasal A'Famosa ni..
xda pulak nak tempek muka owner blog yang ceria..hehhehe...dan setia sebagai camera women..
kalu g riki tempat kursus..tugas umie adalah mengambil gambar jer...tp masalahnya..kdg2 langsung xda pun gambar umie..kalu kena driver yang kaki photog ni ok..adalah gambar umie..nasib baik driver kali ni spotting..hehehhe

lepas ni..balik dari rivew villa..umie nak review lak pasal hotel dan condonyer k...
u all wajib tgk semua n3 ni smapai puashati sb umie nak u all pun puas hati kalu dtg sini..xla menggagau xtau nak wat apa kalu dtg ke sini...hhehhe

bersambung....