Follower

Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Monday, January 31, 2011

Appointment O&G 26 Januari 2011

Assalamualaikum...sekali lagi umie nak wat n3 berpassword...
ni adalah luahan hati umie
ni pasal appointment umie di Hospital Pakar Putrajaya 26 Januari 2011
baru baki ni umie bersedia nak meluahkan kat sini...



This is encrypted: ***

zAnNa@mAMaBaTriCE: ***

umie said...
@zAnNa@mAMaBaTriCE: ***

Sunday, January 30, 2011

D' Chocolate Fountain a.k.a Majlis Makan...

Assalamualaikum....

dah beberapa hari x update blog...
ni nak cerita pasal hari khamis lepas...
dalam bulan 1 ni dah 3 kali Bahagian umie wat majlis makan-makan...
1st time cawangan umie wat..then 2nd time Bahagian yang wat dan 3rd time Cawangan umie wat lagi...alhamdulillah rezeki...

1st time wat tu cawangan umie masak sendiri..bawa dari rumah tp kali ke 2 cawangan umie wat makan-makan lagi we all tempah jer kat cafe dan yang specialnya kali ni ada coklat..
tauke coklat kat Cawangan umie bawa fountain sendiri..dia pinjam dari kawannya...
so menu special we all hari tu adalah coklat..hehhehe...sedap.....



ada marshmallows..hehheh



strawberry n green apple





ada coklat fountain




dan inilah tauke coklat Cawangan we all..kak ain namanya...
ada coklat fountain wat lagi happening majlis tu....best giler...
semua org nak try test nak celup marhsmallow, straberry n apple tu kat fountain tu...
teruja sangat tp x la sampai tahap jakun la..hahhaa...

bukan setakat Siti Nurhaliza jer yang boleh celup strawberry coklat tp we all pun boleh tau...hehehe..
Majlis ini dibuat sempena pertukaran pegawai di Cawangan Umie iaitu..Tn. Mansor bin Ali yang akan berpindah ke Akademi dan Tn. Mohd Azman bin Yahaya ke Ting. 3 jer.Selain tu pertukaran kerani SPS iaitu Ina pun ke tingkat 3 dan juga sambutan hari jadi utk bulan 1...Happy Belated birthday utk Ina Misropil dan Alif....

InsyaAllah...bulan 2 nanti mungkin ada lagi majlis makan-makan lagi...



Thursday, January 27, 2011

Jgn kata berat blog jer nak kena timbang..yang paling penting berat badan sendiri pun nak kena timbang...

Assalamualaikum...

topik hangat diperkatakan sekarang..
rakyat Malaysia ramai yang obersiti...umie salah seorang penyumbangnyer..rasanya dari kecik..xpernah dapat berat ideal..
biasanya over weight jer..skrg ni dah cecah obersiti..hahaha
walaupun begitu still memikirkan kan nak kurangkan berat badan ni...
bukan x pernah nak sedar..nak perasan tentang kekurangan diri...tp itulah hakikatnya...


sblm kawin..berat boleh maintain lagi..tp lepas kawin..naik mencanak-canak...
bukan nak salahkan sb kawin berat naik...
dah kawin ni bersenam dah kurang..walaupun wat kerja rumah pun still gak gitu..
bukan xda alat senaman di rumah...ada..mr. hubby siap belikan alat senaman..yg paling besar pun siap ada meja ping pong lagi...
daripada umie bermain ping pong kat luar..dia boleh lak beli meja ping pong boleh lawan dia kat rumah...sblm kawin pun memang pernah gak main ping pong ngan mr. hubby kat ofis sampailah kawin..dan skrg dah ada meja ping pong sendiri pun still main lagi...

kalu u all la..apa yang u all amalkan sampaikan boleh slim..???








Wednesday, January 26, 2011

Private n3(Intro)

Assalamualaikum...

n3 ni adalah n3 yang diprivatekan..sekiranya u all nak tau apa yang berlaku pada umie..u all boleh tinggalkan komen dan sertakan sekali maklumat berikut:

nick name:
blog:
email:


kenapa umie wat gini sebab ada sesetengah org x ingin pun nak ambik tau kan..
n3 ni umie nak share kepada org yang tertentu jer..
u all tau kan umie dalam 2-3 bulan akan ke hospital jumpa pakar O&G(Gynea)
so..ada sesetengah perkara tu agak sulit sikit nak cerita kat sini..

setiap kali ada n3 terkini mengenai rawatan ni umie akan hantarkan password ke email u all.
ini just utk catatan umie shj..supaya umie akan ingat sampai bila-bila prosedur ni nanti...
setiap n3 password adalah berlainan..dan u all berlaku la jujur...kalu nak baca..biar la umie hantar sendiri password tu kepada u all..jgn lak curi2 baca dari kawan...

umie dapat ilham wt n3 begini sb umie ada kawan blogger yang stp kali ada n3 terkini pasal diri dia, dia akan hantar password melalui email..thank "akak" sb bagi idea gini utk umie berkongsi di sini..umie x leh nak sebut nama dia dan link blog dia sb xdpt kebenaran dari dia nak publish nama..

so..umie harap..umie dapat berkongsi kepada u all dan dapat info dari u all gak..


p/s: kepada yang xda blog pun boleh baca..yang penting..submit nama, blog(kalu ada) dan email kepada umie utk update password. TQ


kalau nak baca n3 pertama hari ni..just click kat bawah ni...
.
.
.
.
.
.
kemuadian, masukkan password..

This is encrypted: ***


Result x sama..ada perubahan...

Assalamualaikum...

baru balik dari hospital...
n3 sblm ni ada mention yang result still sama tp kali ni ada perubahan..ada baik dan buruknya...
umie redha jer Ya Allah..

rasa nak wat n3 khas jer tentang proses yang umie telah lalui sblm ni tp nak kena blajar wat private n3 dulu..just for a few person yang ingin tahu jer yang boleh baca..kalu yang x berminat nak baca tu umie x kisah..
tp prosedure ni biasa..
sapa yang mengalami apa yang umie alami akan tau masalahnya...nanti umie akan wat n3 khas..
nak tgk tutorial utk wat n3 password dulu..
sesiapa yang tau..boleh ajar umie x..???
n3 ni khas utk rujukan umie di kemudian hari dan utk dikongsikan bersama-sama...



xda gambar just text...

Assalamualaikum...
hai u all...morning...

semalam payday kan...so..pandai2 la agihkan duit tu...
umie pun nak kena berjimat ni...
ada sesuatu yang menunggu di hadapan...
bukan berjimat nak balik bercuti ke Sarawak tp ada hal yang lebihi penting lagi..sb balik ke Sarawak dah menjadi rutin balik setiap tahun..so..no alasan nak kata x cukup duit nak balik kampung..wajib balik kampung..dah tersemat kat kalender every year...dah mcm jd sesuatu perkara yang wajib..
kalu x..nanti mak umie selalu call tanya bila nak balik..?? bila nak balik..?? hehhehe

hari ni..rabu..26.1.2011..
seperti biasa...
rabu ada appointment doktor G&O kat Hospital Putrajaya
but not every month but sometimes jer..dah setahun lebih mejalani rawatan...
still result sama n still the same..bila la resultnya akan berubah yer...hopefully adala keajaiban yang berlaku pada tahun ni...tahun yang akan memberikan sesuatu yang bermakna utk umie dan keluarga umie...amin..insyaAllah...umie hanya boleh berdoa dan berusaha..itu jer yang termampu sebab..sesuatu perkara tu berlaku atas izinNya..umie redha...

so..nak out dulu...nak sarapan dah ni...
td minta mr. hubby tolong belikan donut jer..
no appetite...
so..selamat bersarapan...



Monday, January 24, 2011

::100 Plus::

Assalamualaikum...

morning u all...ooooopppsss...tengahari sudah rupanya....
actually..umie hari ni mc..
dah 4 hari dah umie demam..selsema
start hari khamis umie dah start kurang minum air..x seperti biasa...biasa minum air setiap hari 2 liter..ni 1 liter pun x habis...

dah demam macam ni jer la umie akan minum 100 plus..kalu time lain jgn harap..ni pun kena paksa gak habiskan 1.5 liter tu...siap ada org pantau lagi tu..bukannya org lain...mr.hubby gak...



alhamdulillah...
demam umie pun dah kebah..
esok umie dah start kerja dah...
xsabarnya nak masuk ofis ni...harpa2 esok dapat pulih sepenuhnya...
dah la aircond kat ofis tu memang xleh nak slow dah tu....pakai sweater pun still sejuk gak..

Sunday, January 23, 2011

Bersantai di Tepi Pantai...

Assalamualaikum....

Hujung minggu gini xtau nak wat apa...ingat nak g KL beli stok tudung tp kesihatan tidak mengizinkan lagi..asyik bersin jer ni sampai mata pun dah berair ni...

xsanggup rasanya ni..
kesian kat mr.hubby...dia yang masak..nasib baik la umie x mint makanan lebih-lebih
just minta dia watkan roti bakar jer..utk sarapan dan makan malam..nak makan lain xda selera ni...

erm..dah keluar tajuk lak ni..
actually umie nak bagi tau yang umie akan balik bercuti ke Sarawak bulan 4 ni...
xsabar je rasanya...biasanya balik bulan 3 tp kali ni extand sampai bulan 4...
dah la bestfriend umie pun kawin bulan 3 ni tp umie xdpt nak balik...sb tarikh tu tiket mahal la pulak..cecah gak la RM800...utk 2 org pergi balik...ohh..tidak mampu rasanya...

dan thn ni byk lak agenda kat ofis nak wat...bulan 3 ni pulak ada team-building...nama umie pun dah masuk list..so kena la pergi..lagipun member 1 unit ngan umie pun nak bersalin...nanti xda org lak nak wat kerja dia...hopefully dia bersalin normal dan selamat...amin...

keluar tajuk lagi ni..hehhee...
tajuknya bersantai di tepi pantai tp dah bercerita pasal benda lain pulak..hehhe...
ok...actually umie nak tunjuk gambar anak saudara umie yang kembar tu..hehehhe
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.




hehhehe...peace no war...



meh main air....




bandingkanlah badan kedua kembar tu...bukan lelaki yang berbaju belang tu yer..
itu abg umie tau..heheh

sekian, terima kasih...

Udang Mr. Hubby goreng..

Assalamualaikum....

Hujung minggu gini...xda n3 lain nak wat melainkan n3 pasal makanan jer...
ni semuanya gambar dah basi sb baru hari ni nak wat n3...

Khamis lepas kan cuti..mlm sblm tu umie dan mr. hubby g pasar borong sb nak g makan ayam penyet kat situ...
last2 mr. hubby plan nak beli udang lak..ingatkan anak masak merah ker...tp rupa-rupanya nak goreng...
balik rumah..dia siang siap2 udang tu..potong janggutnya...
campurkan terus tepung utk menggoreng then masukkan dalam peti..

esok paginya mr. hubby terus goreng..dan sarapan pagi umie pagi tu adalah
udang goreng...rajin suami umie ni...mmmuuuaahhh..utk suamiku..hehe


actually ada 2 pinggan sb beli 1 kg..dan 1 Kg lak harganya RM20.00
mahalnya udang kat sini..
kalu kat kpg umie boleh dapat ngan harga rm7-10 je sekilo kalu udang besar gini..fresh lagi tu...
ni kalu dah makan kat kedai..mau nyer tauke kedai tu charge brapa agak-agaknya yer...???

Saturday, January 22, 2011

::Demam Mode::

Assalamualaikum....

hai u all....apa khabar?
sihat??
dah masak???

hari ni umie x brapa nak sihat...
demam lak ni...
masak pun x kot..nak makan roti bakar jer ni...

start dari mlm tadi dah badan xbrapa nak sihat ni...
selsema..badan panas tp kaki lak sejuk...
umie ni jarang demam..kalu dah demam tu payah sikit..kalu boleh umie xnak la batuk..
batuk ni payah sikit nak baik..
sejak 2 hari ni umie kurang minum air masak...mungkin tu gak sbnya..
biasanya umie akan minum 2 liter air setiap hari..
tp dah 2 hari ni...1 liter pun x sampai...

hopefully get well soon...xnak la demam...




Chicken PB

Assalamualaikum....

Org dah nak Raya Cina dah...tp umie baru nak publish pasak Prosperity Burger ni...
actually..setiap tahun umie akan tunggu burger chicken jer..kalu ada daging..umie x nak pun..kalu makan pun 1x atau 2x kali jer...

ni last 2 week g makan ni...
makan kat McD Kajang lak tu..padahal Bangi ada...
pada asalnya nak g Giant dah alang-alang..singgah la makan dulu..

Burgernya pedas...xtahan umie makan...
makan pun separuh jer...then balik rumah mr. hubby yang habis kan...
lately umie dah kurang makan dah..x seperti sblm ni...
asyik makan jer...ni dah cuak ni sb minggu depan nak g jumpa doktor..kang x pasal-pasal kena sound sb berat badan meningkat...so..kena la berdiet ni..




so fast food dah kurang dah sekarang ni..kalu x pun KFC still on tp jarang..makan seketul drumstik dah kenyang...erm..harqap2 la lepas ni boleh control..kalu boleh nak kurangkan terus makan ni..kalu dah teringin tu..nak sekarang tu jugak..hehhe


Friday, January 21, 2011

Colek + Jambu Air

Assalamualaikum....

Hari ni bangun pagi..rasa mcm hari Isnin la pulak sb dah cuti hari Khamis..
tp hari Khamis umie dtg OT kat ofis....

dah lama umie x wat n3 pasal makanan kan...hehhe...
lepas ni u all jgn terliur la pulak yer....hehhehe

ni pasal Jumaat lepas....dah lama x pg pasar malam Putrajaya ni..last heri tu pun time puasa jer..itu pun sekali jer sb serik beli makanan kat pasar mlm..sb x sedap..tp bukannya semua..ada makanan tertentu jer...

so...g pasar mlm xtau nka beli apa..last2 beli jer la jambu air ni...
lagi pun colek ada lagi kat rumah...



nilah jambunya...makan mcm tu je rpun sedap...
harganya rm9 sekilo...tp umie pilih je beberapa buah then harganya RM5..rasanya dalam 6 biji jer kot..


ni pulak colek yang umie maksudkan tu..colek mak bee punya...sedap..pedas-pedas dan manis..hehhe
mr. hubby x gemar sgt makan gini..kalu umie x kisah la epal ker..jambu batu ker..semuanya umie colek je..heheh...

adalagi jambu kat rumah tu tp jambu yang umie beli dari RNR Pagoh..harganya RM10..byk pulak tu....boleh la makan hujung minggu ni....

Wednesday, January 19, 2011

Bukit Tinggi 2nd time atas urusan kerja

Assalamualaikum....
minta maaf la byk sb baru nak update blog dah 4 hari x update ni..
lately sibuk sikit la..
mlm tadi pun OT sb tolong unit HRMIS...
dah 4 tahun tinggalkan unit HRMIS...sekarang nak kena wat balik...so far..walaupun dah tinggalkan 4 tahun otak x berkarat lagi nak wat..heheh...

sekarang ni..awal thn gini la time org byk wat kursuskan..lagi pun umie wat kursus...
so time ni gak la byk kuar daerah sb nak riki tempat kursus...
so..destinasi yang umie tuju khamis lepas adalah ke Bukit Tinggi...
nilah kali ke 2 umie g Bukit Tinggi...1st time pg bulan puasa tahun 2010 ngan mr. hubby...

u all mesti byk kali gak kan dah g sini...


ni jambatan nak ke Colmar tu...


bangunan sebelahnya...katanya mb akan buka bulan 4 ni..x siap sepenuhnya lagi...


mcm2 jenis bilik dan mcm2 jenis katil..
yang paling umie suka katil yang bertiang tu...
nak 1 boleh x mr. hubby?? hehehhe
rate utk sewa bilik ni memang lah mahal...kalu nak honeymoon tu okla...



ni pulak ruang makannya...



umie ingatkan Bukit Tinggi ni just tempat peranginan jer tp diaorg pun menyediakan perkhidmatan outdoor gak...
ada paintball, explorace, golf, night walking dan byk lagilah...
kalu pakage nak meeting kat sini lain harganya..
kalu nak wat team building pun lain..
diaorg boleh sediakan sekali instructor untuk kursus tu yang boleh guide kita nanti...
harga tok sah kata la stp kepala kena charge...bukan grouping tau..tp per head...hehhehe
u all pandai2 la kira yer...



dah penat berjalan sekitar Colmar tu...jam 12 tengahari ada show
so..show hari tu adalah dari Rusia dengan tariannya tu...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


dah la time ni tengah haus sb dia x bagi air pun..mineral water pun xda..nasib baik bawa botol air sendiri..org laki tgok show ni xkan haus punya sb dah telan byk air liur jer...heheh...
u all faham-faham jerla maksud umie tu yer..hehehe...
Penari dari Rusia ni ada 5 org..4 perempuan dan 1 lelaki...
byk kali gak tukar baju..tp gaya tariannnya lebih kurang sama jerla...
semuanya baju cekci-cekci jer...
habis jer show ni..sapa nak bergambar boleh la ambik gambar..pelancong kat situ siap boleh peluk-peluk lak ngan penari tu...umie siap ambik video lagi tau..nasib baik guna kamera godang sendiri..kalu guna kamera ofis...xkuasa nak layan..
mula-mula ingat nak blah jer..
dah memandangkan nak bagi muka kat supervisor yang entertain kitaorg tu..
layan jer la...hehhehe

so..kesimpulannya...kalu yang ada bajet lebih tu boleh la wat team building kat sini....hihihi

sekian, terima kasih....

Friday, January 14, 2011

Busy sikit

Assalamualaikum....

dah 2 hari x update blog..
kebizian melanda...
pasal ke Bukit Tinggi semalam pun x update lagi...
hari ni pun tadi kuar makan dengan Gayathiri dan Zuelina pun x update gak...

so..sebagai tatapan u all di hujung minggu ni....


terimalah ciuman dari anak saudara umie ni..hehhehe...

Wednesday, January 12, 2011

Alhamdulillah....

Assalamualaikum....

Petang-petang gini masih kat ofis..sempat lagi nak update..baru bis wat kerja..
dari pagi tadi sibuk ckit sb nak prepare wat kurus..lagi pun esok nak outing ke Bukit Tinggi..nak riki tempat kursus..mb seharian xda kat ofis...u all jgn rindulak yer..hehhehe (kalu la ada org nak dtg jenguk blog umie)

petang tadi...call mr. hubby nak balik kul brapa..dia kata lambat ckit sb nak selesaikan kerja...
umie pun on jer la sb umie pun ada gak kerja nak siapkan ni...
dapat brosur kursus dari IPN tp syg..kali xda la pulak kursus untuk gred selain dari W (Kewangan)...kebanyakkannya utk gred W jer..saper yang gred W tu boleh la apply kursus kat IPN sb tempatnya best..taraf mcm hotel gak la biliknya...umie dah 2x kali kursus kat sana..so..tp tahun ni xda peluang nak g sana lagi dah....

lepas call mr. hubby tadi...dia call balik..dan sampaikan 1 berita gembira...
setelah 9 bulan menunggu..akhirnya dapat gak berita gembira ni...
tiap-tiap hari gak la cek mail box kat rumah..mana tau..ada surat yang ditunggu-tunggu selama ni...alhamdulillah...di tahun baru ni tercapai gak 1 wishlist umie...alhamdulillah..syukur pada Allah s.w.t... hopefully semuanya akan berjalan dengan lancar seperti yang diimpikan...dan sentiasa dimurahkan rezeki....amin...


ok..tu jerla nak update petang-petang gini...

gambar sekadar hiasan


me...like pink..hehhehee





Tuesday, January 11, 2011

Kadang-Kadang ada kerja..kadang-kadang tak der...kalu xda kerja aku online jer la....

Assalamualaikum...

hari ni...pagi-pagi xda kerja nak wat...
pegawai umie lak g PD riki tempat utk kursus...dan hari khamis ni lak Umie ke Bukit Tinggi...teman pegawai riki tempat utk kursus untuk Team Building kat situ pulak..
kalu dah pegawai xda..so kerja pun xdalah nak wat..
kalu x pun umie godek jer pc ni..tengok gambar-gambar lama dalam pc ni ha...dah nak masuk 5 thn dan ni..


kalu x pun beronline jer la kerjanya...g jalan-jalan ke blog org blajar cara nak wat tutorial ker...
umie kalu coding ni xlah blur sgt kalu nak ikut sb memang dah ada basic dlm coding ni..cuma bidang kerja x ke arah nak wat coding ni..dah dapat tawaran kerja melibat kertas ni...alhamdulillah..ada gak kerja...
kalu wat kerja melibatkan coding ni pulak xlama beruban la rambut umie ni..dok asyik fikir coding yang sentiasa ada ralat jer nanti...
dulu time blajar pun..kalu ada assigment melibatkan coding ni memang x angkat la dari depan pc selagi x berjaya...

dah teringatkan time blajar dulu ada gak rasa nak sambung blajar...tp...ada tpnya lagi...hehhe
otak ni mcm xmampu nak sumbat dah ni sb xdpt nak bagi masa sepenuhnya...
kalu kat rumah..boring...umie duduk online sambil tengok tv sampai la mengantuk..nasib baik la suami umie ni jenis x kisah...masing-masing balik rumah buka lappy masing-masing...dia ada gak la tujuan nak buka lappy sb wat assignment..umie lak kerja nyer chatting, tgok youtube sampai lebam, surfing, blogwalking ke blog org..dah sampai waktu tido..off lappy...
everyday wat rutin yang sama...


almaklumla..blm pun lagi dikurniakan anak..so..rutin kerja tiap2 hari pun sama jer...
kalu lah ada anak..mcm mana la rutin hariannya nanti kan..mesti sibuk memanjang dan nak online pun jarang...
lagi pun majoriti kawan umie pun ramai dah nak kawin dah...
so..masa byk dihabiskan ngan family jer la...kalu kawan time sekolah rendah dulu semuanya dah kawin..sekarang nak tunggu lak member rapat time sekolah menengah ni ada 2 org nak kawin..hopefully dapatlah umie balik time diorg kawin nanti sb..diorg time umie kawin dulu pun sanggup bermalam nak meraikan bersama-sama...insyaAllah...

oklah..dah byk sgt merapu kat dalam n3 kali ni..ni kalu kalu time xda kerja..mcm2 benda umie fikirkan ni..tatatatatata....





Monday, January 10, 2011

Mari Berforum di SYOKNYER BLOGGING

Assalamualaikum....

n3 ke 2 utk hari ni...
semasa berjalan-jalan mengambil angin ke blog org lain...iaitu blog Bulan Purnama
umie ternampak la logo baru seperti di bawah ni....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



just klik jer kat gambar tu...


ni adalah laman sosial atau laman berforum yang baru...so..meh la kita meriahkan suasana di situ..mari..mari..mari...

Ana Rafali menang...

Assalamualaikum...

Tahniah la wat Ana Rafali...
mlm tadi AJL kan..x tengok pun..rasanya ada ker org yang mcm umie ni yang x layan Anugerah mcm tu...
actually, bukan x layan cuma..entah la...mcm xda la kepentingan sgt nak tengok pun..
bukan sampai siap beli kudap-kudap nak duduk depan tv tunggu anugerah tu...
lagipun semalam keluar jalan g Giant Kajang..


so..tahniah lagi sekali la wat Ana Rafali...
kekalkanlah imej berkurung tu..jgn sampai org tangkap guna baju cekci-cekci kat luar sudah..hihihihih


Saturday, January 08, 2011

Hari Sabtu ku....

Assalamualaikum....

u all wat per hari ni....?
dah masak? makan aper?
ehmmm...umie macam biasalah..asyik menu berulang jer ni...
dah xtau nak
masak apa..yang ada dlm peti pun ayam, bunga kobis dan buah epal dan jambu air jer...hehhe...
last2 masak jer lah tom yam..

hari ni tau lagi nak g mana...asal petang jer hujan kan...
tp mr. hubby ajak umie g ofis lak hari ni sb nak tolong dia...jadi kerani dia kejap...
boleh pulak gitu ek...hehhe..tp dia bagi upah..boleh la paw dia lepas ni..hehhe
bijak..bijak...

sblm nak g ofis ingat nak g singgah cuci rambut jap kat saloon P14 ni...
baru kejap tadi call..katanya dah tutup lak kedai tu..dah seminggu tutup sb katanya bossnya nak tutup dah kedai tu...ai...xsampai pun sebulan dah tutup dah...erm..mcm mana nak maju ni...

rambut dah pjg..susah lak kalu nak cuci ni...
dulu pun time balik dari dok dlm hutan Betong, sarawak nun jauh tu...asal dah habis jer PLKN..umie mesti akan singgah ke saloon..tau jer lah kalu air kat kem ni...semuanya air pam dari sungai..warna pun dah mcm teh susu..hehhe....rambut pjg lak sampai ke punggung..memang payah la jugak nak jaga...tp umie suka benar rambut panjang ni..
tu sbnya makin pjg rambut makin byk la gugur..mcm mana nak wat ni...

oklah..jap lagi nak tolak g ofis ni...hopefully petang ni x hujan...boleh g jalan-jalan...




Friday, January 07, 2011

Short n3

Assalamualaikum....

hari ni xboleh nak wat n3 pjg-pjg..pendek jer..xda idea nak wat..
so..hari ni nak blogwalking ke rmah kawan-kawan jer..tunggu umie g jalan rumah korang k..
sapa nak blog dia umie singgah tu..meh maklum kan umie...hhehe


gambar sekadar hiasan..ni background pc umie skrg...
mana tau ada aura nak dtg..heheh...
gambar kembar lelaki yang x pakai baju tu adalah anak saudara kembar umie..
caya tak??? silalah percaya bahawa mereka memang kembar...


Wednesday, January 05, 2011

Jamuan Anjuran CPOPK

Assalamualaikum....

dah beberapa hari x update blog..
so..hari ni baru ada idea nak update kat sini...
hari ni ada jamuan anjuran CPOPK a.k.a Cawangan umie la...

actually ingat nak wat 31/12/2010 hari tu sempena nak wat jamuan akhir tahun..tp disebabkan cuti so..tunda ke hari ni....
sekali arong la wat jamuan untuk perpisahan Pn Muznah ditukarkan ke Cawangan Perkhidmatan..ni we all baru tau pagi tadi.. Birthday Nor Azlina Misropil dan utk Zulina yang akan menamatkan zaman bujangnya bulan 4 ni...dan sempena menyambut tahun baru...

meh umie bawa u all jamu mata dulu yer...dengan makanan yang banyak boleh jamu semua BPSM PA...hehhee

makanan ni masing-masing bawa dari rumah dan
ada yang xsempat nak masak..beli jer la...




ni pulak gambar wakil dari cawangan umie dan juga dari cawangan lain yang turut menjamu selera....alhamdulillah..jamuan tadi selesai dah...makanan pun byk dah licin...

alhamdulillah...umie rasakan happy jer sejak Disember hari tu....
masing-masing ceria jer..nampak mcm ada sesuatu yang membelenggu diri daripada sesuatu..tp sekarang tidak lagi...we all boleh bersenda gurau antara satu sama lain...dan my boss pun ceria..thanks Ya Allah...ada hikmah disebaliknya....

Hope tahun baru ni we all akan sentiasa bekerjasama, silaturrahim makin erat, dimurahkan rezeki...amin....

Monday, January 03, 2011

Baking Again... ::Pizza::

Assalamulaikum...

hujung minggu dihabiskan dengan mengemas rumah tp x habis kemas lagi...
ahad...xlarat nak ngemas....tiba la pulak masa nak baking something...
nasib baik semua bahan ada kat rumah...apa lagi..tadah je oven...
siap...hehhehe...mcm senang jer bunyi nyer kan....

dah byk kali wat..tu yang senang dah tu..
kalu baru kali pertama wat..mesti terkial-kial dah nak mem'baking'nya..hehhee
Ahad...ingat nak pulang balik bekas kuih anak saudara umie yang tinggal kat P14 teres tu...
ingatkan nak wat kek coklat tp dia kata xyah isi papa dalam bekas tu...
tp kalu pizza dia nak la..hahah
dulu time dia blm pregnant...ada gak request soh wat tp umie wat do no jer la..hahha
tp time ni dah pregnant 4 bulan..so kena la watkan jugak....
mengandung anak ke 2 hari tu pun minta gak nak makan pizza ni...kali ni mengandung lak anak ke 3 nak jugak..hehhee
tp..umie jugak yang tak mengandung lagi...


nilah rupa pizza cup sblm di masak...tabur cheese n letak cendawan....



so..inilah hasilnya...
pagi tadi pun ada gak bawa ke ofis lebih dari 10 ketul..alhamdulillah...habis jugak...

hari rabu ni ada pot luck untuk unit umie...
so..umi cadang nak wat kek coklat cheese jer la yer...hehhehe