Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Saturday, December 31, 2011

Testing testing

Assalamualaikum...

Umie just nak try update blog ni menggunakan android Huawei.. China punya product tablet..hari tu abg ipar Umie beli tp guna pakej celcom la..murah ckit sb guna pakejkan..hari tu pun dah godek n puashati gak la ngan product ni .. yg ni boleh call gak..oklah tu jer nak update..Tata..

Hadiah Birthday 9,10,11 DAN 12

Assalamualaikum...

Masing-masing dapat hadiah...
hadiah kali ni umie request nak kain plan warna biru utk wat jubah....
Maizatul lak nak kain telekung..dan yang lain2 x kisah apa-apa..tp diaorg dapat minyak wangi dari body shop..

nanti kalau dah sipa umie tunjuk kat u all baju jubah tu okay...



birthday kali kumpul dari bulan 9 hinggalah bulan 12, sekali arung wat kat Langkawi...

Friday, December 30, 2011

RM 4 900...

Assalamualaikum...

ada bran...??? u all beli apa dapat duit bonus hari tu...
umie...beli apa yang patut time g Langkawi tu jer la..hehehe....

ni mai nak tunjuk ni...gelang RM 4 900.00..tp x beli..nerai jer...
actually, harganya bukan la rm 4 900 seperti yang di khabarkan..hehehe..harganya jusr rm49.00 jer...

umie pinjam jer kat aunty kedai jam tu..dia jual emas celup...

dia gelak je umie p ambik gambar pakai gelang ni..hehehe...




gelang ni berat gak..mcm emas betul2..cuma celup jer la..heheh..

ni nak kumpul duit bertahun2 kalau nak dapatkan gelang ni..lain la kalau ada duit berguni-guni jatuh dari langit..bukat setakat gelang harga ni boleh beli...benda lain pun boleh beli...hehehe...


Thursday, December 29, 2011

Ca Ci's Spa

Assalamualaikum....

Hari tu time di Langkawi....kaki dah penat lepas naik Gunung Mat Cincang...
peha n betis dah lenguh dah...
hari last di Langkawi..sblm bertolak balik ke Putrajaya..sempat lagi umie n the gang iaitu Puan Zahnan, Puan Faridah n Suria ke Spa nak wat urustan kaki...

Tauke kedai ni isteri kepada tauke kedai Rams..sesiapa yang pernah ke kedai Rams kat Langkawi tu taulah kedai Rams tu apa..
Spa ni baru di buka kira-kira sebulan gitu...



Ca Ci's ni maksudnya aunty...


all tenguk bunting tu...foot massage RM28.00
tp disebabkan we all tinggal di De Baron Resort..dapat diskaun...tak la byk...just RM25.00 utk customer resort sb spa ni letaknya x jauh dari resort tu..lebih kurang 5 minit jer kalau berjalan kaki..hehehhe



ni kena rendam kaki dulu sebelum di massage...


so...kena massage...sedap gak rasa kaki...nak try...??? meh la.....



Tuesday, December 27, 2011

Haji Ismail Group (HIG)

1st time g Langkawi dan masih blur2...sb sampai jer kat jeti Langkawi, rasa mcm x cayer jer....
mcm mimpi pun ada...

sebut jer HIG semua org tau kecuali..org baru sampai mcm umie ni baru nak tau..hihi...

tgk coklat mata jadi butang sb bapak giler byk coklat...so..umie apa lagi..giler borong coklat...



ni..kat Pekan Kuah dan kedai ni..ada 2-3 kedainya jual coklat, peralatan dapur, minyak wangi dan byk lagi la..


so ni la coklat umie borong nak cecah rm1++.00
main sumbat jer dlm bakul..
mcm coklat kisses tu...hari tu hubby g labuan dapat harga rm15.90..tp kat langkawi boleh dapat rm 35.00 utk 3 bungkus...murahkan..hihihi...daim tu baru rm12.90, ferrero rocher rm19.00 dan coklat baru yg umie beli dan xpernah taste lagi adalah whittaker's almond gold..harga rm 6.50 1 bungkus tp kalau beli 3 bungkus baru rm19.00...memang sedap..penuh ngan almond...suke..suke....

kali ni pergi just dapat beli coklat jer tp lain kali nak g lagi beli pinggan mangkuk pulak la...hihihih... u all direcommended pergi...ramai gak org yg g honeymoon pergi sb inai kat jari pun x habis lagi...





Monday, December 26, 2011

Tudung n Skirt Homemade by Umie Sapidah

assalamualaikum....

sekarang bersiaran di rumah...
boring ni..
belek2 gambar time g Langkawi hari tu..
ada beberapa gambar di tapis sblm di publish..hehhee

umie ke Langkawi sb ada meeting SKT...satu cawangan kat bahagian umie yang pergi...
xramai..dalam 17 org jer cawangan umie yang pegi...
naik lak bas panjang dan 1setiap sorang boleh duduk 2 kerusi..heheh...

etika berpakaian semasa meeting haruslah smart casual...
masalahnya umie kalau smart casual ni memang ada problem ckit..kalau meeting kat ofis..boleh jer nak pakai jubah..ni dah kalau luar kawasan ofis ni kena la cari pakaian yang sesuai sikit kan..hehehe...so disebabkan umie x selesa nak pakai slack..umie jahit sendiri skirt labuh n match ngan blause umie...hehe...tudung pun sama
kalau org nampak..mesti diorg kata umie beli 1 set..padahal umie jahit sendiri jer...
tulah jadi hobi umie skrg ni...kalau ada kain je..mesti menjahit..tudung syria yang umie pakai ke ofis pun umie jahit sendiri gak..lebih selesa dan warna pun x matching ngan org lain...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

tadddaaaaaaaaaaaaa.....


so..inilah blause+tudung+skirt labuh yang umie maksud kan tu....
ada bran????? heheheh....



Friday, December 16, 2011

Arabian Style

Assalamualaikum...

Sungguh la ma tidak berupdate di sini...
kalau di kira-kira almost 3 weeks dah baru nak update blog...
kemalasan melanda...kerajinan berkurangan...
bukannya xda gambar dan idea nak update cuma sedikit busy di situ...

dah nak penghabis tahun 2011 ni byk la kursus dan aktiviti yang dibuat...
dan yang terbaru...just hari selasa lepas around the corner(corner rumah atau corner kedai..hehhehe)
PUSPANITA ofis umie ada wat Hi-Tea..biasalah nak meraikan org bersara dan bertukar...
dan tema pada majlis tu adalah Arabian Style...
xpernah umik nak mengimaginekan rupernya...
so far..semua ahli enjoy n sporting..ramai lak yang pakai jubah...almost semua peserta yang hadir pakai jubah...look nice..umie ni tiap2 hari pakai jubah so..xheran la org tengok sb still the same..hehhe
membebel jer byk yer..kalau gitu layan gambar jer la..itupun 4 keping jer umie leh upload kat cni...




ini adalah sebahagian dari ahli PUSPANITA bahagian umie...ramai pakat pakai baju jubah hitam..hitam itu menawan..hehhehe


ni lak Maizatul..member dok sebelah meja umie..1 unit ngan umie....


ni lak....hehhe...kak elin..dia jer yang pakai purdah gini hari tu..memang klakar la...walaupun dia tutup muka gini tp umie still boleh cam lagi...mcm cat woman kan..hehhe...
sporting giler..



dan akhir sekali...gambar tuan punya blog la kan..hehhe...
just simple...xreti nak vogue bagai..itupun dah cukup baik hubbyku itu bagi kebenaran pakai celak..kalau x kosong gitu jerla wajahnya..hehheh...
kali ni umie jahit sendiri baju jubah ni n gitu gak ngan selendangnya...
so kalau ada next event lagi...umie prefer jahit sendiri jer la...

ok, setakat ut jerla dulu yer..coming soon umei akan update pasal Langkawi lak yer..Rabu depan umie akan ke Langkawi....chaw chin chaw.....

Saturday, December 03, 2011

Lobster..

Assalamualaikum...

umie jarang bersiaran secara langsung di hujung minggu...
almaklumla, biasa masa dihabiskan tgk drama korea xhabis-habis...hehehe..
asal habis jer...tgk lak cerita korea lain..
tinggal lak berdua jer di rumah..lagi la xtau nak wat per...

Lobster??
pernah makan?
dulu harganya murah jer..sekarang ni dah cecah rm20 dan ke atas...jgn la ada sesiapa yang mengidam sb kdg nak dapatkan lobster ni pun susah gak...



siapa nak?? beli sendiri..hehehhe
ni time balik sarawak bulan 11 hari tu..
abg ipar yang belikan..
3 ekor rm40.00

hari tu umie wat masak kicap...sedap..
isinya manis sb fresh lagi kan..hehhe...
rasa nak makan lagi....tp nak g pasar borong mcm jauh jer dari Banting ni....heheheh








Thursday, December 01, 2011

Seawal Yang Mungkin

Assalamualaikum...

Ni cerita hari selasa ri tu sampai awal ke ofis...
lepas antar hubby ke airport..sb outstation ke Labuan, terus gerak ke ofis..
umie org pertama sampai untuk ambik kunci Bahagian umie..dan org nombor 3 ambik kunci kat kaunter...hehhe...


dulu pernah gak la..sekali sekala ambik kunci ni..time bujang..
skrg dah duduk jauh ni..sampai ofis pun dalam kul 715 pagi gitu...




tp ni masa paling awal umie pernah dtg ofis..hehee...
ada bran? seram gak..masuk ofis..tolak pintu lobi bagi salam..masuk lif..bagi salam..touch pas keselamatan kat pintu, buka pintu bagi salam..buka pintu dgn kunci masuk jer bagi salam...takut nanti ada lak 'benda' terkejut tgk umie masuk awal pagi..kalau bagi salam ni..dia fhm2la...masa utk dia beredar..heheh....