Follower

Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Wednesday, November 02, 2011

4 biji tayar


Assalamualaikum....

Bulan ni bulan anniversarry kereta...
so...byk la bajet nak kuar bulan ni...
4 biji tayar pun dah tukar dan melayang-layang dah duit...

lepas tu nak renew roadtax n insurans lagi la byk melayang-layang nyer...
siap ucap bye-bye lak tu...hehhe

xperla asalkan kereta dapat berkhidmat sepenuhnya dan sihat-sihat ajer sudah..hehhe



balik kerja petang semalam singgah bengkel nak tukar tayar...
kedai yang umie pergi ni kedai baru..so peralatan dia byk yang barula n then tauke kedai pun ramah...dia pandai layan customer la..
bengkel ni kat Dengkil..dah alang-alang nak balik rumah tu singgah terus tukar tayar sb nak betulkan balancing n alignment...

ni 1st time umie g tgk org betulkan balancing n alignment kereta ni...
tengok tu siap ada mcm monitor pc lak pasang kat 4 bijik tayar..mcm kalakar pun ada...

hopefully..lepas ni kereta ni baik-baik sajer la ok....



7 comments:

  1. salam;
    tukar jgn tak tukar..lagipun untuk keselamatan jugak.

    ReplyDelete
  2. salam;
    baguslah tu..untuk keselamatan memang perlu,tak kira abis ratus2 yang penting berbaloi tol sik??.

    ReplyDelete
  3. bunga tayar perlu berkelopak agar dpt mencengkam jln...mesti lamak nk nunggu alignment tayar ya nak...mun engkah nasik atas dapo..alu msk dh nasik

    ReplyDelete
  4. @yusuflaili
    aok..yalah..nasib la dah 3 thn br tukar..

    ReplyDelete
  5. @Yumida

    kmk lebih kutang sejam jak ngya molah..cepat lagi pun rami pekerjanya..nya test drive juak lepas ya...

    ReplyDelete
  6. bab keta semua hubby kmk yang urus umie. kamek nak isi minyak pun malas. kitak diam dengkil ka? bukan kat putrajaya?

    ReplyDelete
  7. @mummysyafie

    Kmk dah pindah rumah di bukit changgang dah..x jauh dari dengkil..x diam di putrajaya gik kak...tp quarter lom serah balit kunci gik..bulan 4 ya tek kmk start tinggal di rumah pun..

    ReplyDelete

meh la kongsi pendapat korang kat sini...