Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Monday, October 31, 2011

suka tengok Kim Hyun Joong ni..cute...llllaaaayyyaaannnn......



nilah Kim Hyun Joong versi rambut panjang..



pada mula umie tgk vidoe tu umie mcm pernah tgk namanya tp kenapa rambut pendek..
hehhe..rupa-rupanya org yang sama...


1st filem umie tgk dia berlakon dalam cerita Boy Before Flower @ F4..
then second drama dia cerita Playing Kiss @ Mischievous Kiss


ni wajah terbaru dia yang mcm dalam viedo kat atas tu..hehheh



Saturday, October 29, 2011

blur n bla..bla..

assalamualaikum..

lately perasaan berblogging agak pudar..
bukannya apa, condition yang tidak mengizinkan
sometimes fed-up..stress n so on la..bla...bla..n bla...

hampir setengah bulan gak x berblogging...
kesian blog ni.dah rasa mcm x sayang kat dia pun ada...
tp padahal dia ni la paling byk berjasa..
since umie dah jarang berblogging, mr. hubby pun jarang nak baca yang umie taip kat sini dah..
kalau tak, dialah menjadi pembaca setia blog umie ni...
ada jer dikomennyer..tp bukannya komen kat sini tp balik rumah nanti dia komen depan-depan umie..hehhe..boleh...???

something happened to me lately n make me thinking about that..
and sometimes make me feel useless n uneasy

just tinggal 2 bulan lagi penamat thn 2011...
thn 2011...byk cabaran dan dugaan umie dapat...
kesihatan, family, kerjaya...semuanya tercabar olehnya...
kesihatan..memang merundum teruk..byk kali ambik mc, el, cuti..ingatkan thn ni adalah rezeki nak timang cahaya mata..just tinggal 2 bulan..mampu ke nak berusaha lagi...???
family..ayah sakit...mak kena langgar motor..sedih...tinggal jauh dari keluarga....
kerjaya..harapan nak selesaikan paper kpsl tp 1 lak sangkut..ingat boleh nak naik pangkat ke gred 27 tp belum ada rezeki lagi..
semuanya ada hikmah di sebaliknya....

balik rumah....rutin biasa...balik tgk cerita korea...
mr. hubby pun dah fhm dah rutin tu...
mr. hubby lak ngan aktiviti dia tgk tv..almaklum jer lah...tinggal berdua...anak pun xda lagi...
kalau masak pun masak utk 2 org makan jer..apalah sgt...
sometimes terasa jugak kebosanan yang melanda....

ok..that all..cukuplah utk hari ni...
mcm n3 carca merba jer ni...
nanti xda idea lak nak update..
see ya...







Monday, October 17, 2011

Addicted cerita Korea

Assalamualaikum...

dah lama x postkan n3 kat sini...
kelemauan melanda dan ketagihan pun ada gak..
ketagih tgk cerita korea..

umie start tgk cerita korea ni sejak thn ni dan paling teruk sekali sblm puasa hari tu...
balik rumah tgk drama korea...sampai mr. hubby pun tengok sekali..
almaklumla rumah tinggal berdua jer...

umie bukan tgk drama latest jer..drama lama pun umie tgk gak..dan umie x pilih pelakon..
xda lah pelakon feveret..just suka-suka gitu jerla..kdg2 muka kenal tp xtau nama..hahaha..

dan umie sampai x perasan pelakon Lee Da Hea ni berlakon dalam 2 buah drama yang umie tgk minggu lepas...habiskan 1 drama dalam 1-2 hari jer(16-25 episod)..hihihih




nilah Lee Da Hea dalam drama Hello Miss...


ni pun dia gak dalam drama Miss Ripley...

1st umie tgk cerita Miss Ripley dulu then nama sebenarnya umie pun xtau...dalam cerita ni dia berlakon sebagai Jang Mi Ri...
then dah tgk drama Hello Miss tu umie terfikir gak..mana umie tgk muka Lee Da Hea ni..rupa2nya umie tgk dalam drama Miss Ripley...hehhee...
dah byk sgt drama tengok sampai dah x ingat dah..hehhehe

u all suka tgk drama korea x?

Tuesday, October 04, 2011

Teambuilding Siri 2/2011:: Bulit Gambang Resort City

Assalamualaikum...

umie baru balik dari jadi urus setia teambuilding Siri 2/2011 di Bukit Gambanf Resort City...
kali 2 dah buat kat sana..kali ni peserta seramai 57 org..mak pak budak pun ada selain dari bujang trang tang tang..tp perangai mak pak budak lagi hebat dari yang bujang..hehhe
segala perangai dibelakang tabir pun keluar sama...

byk aktiviti..n kat bawah ni ada beberapa aktiviti yang umie capture untuk tontonan umum..hehhe...


seperti biasa..ada
  1. ice breaking...
  2. paintball
  3. rod guli
  4. flying fox



ni pulak gambar time sebelum aktiviti senam arobik...
umie xperlu nak exercise dah sb berlari nak ambik gambar sb set masa 10 second kat camera..so..haruslah berlari..hehhe..suka tengok gambar tu...



hari kedua berada di sana..ada aktiviti air n free & easy..
sblm dapat masa free & easy tu ada aktiviti berakit dalam kolam..hahaha..u all boleh gelak yer...
kat water park ni mcm2 boleh main...



sebelah mlmnya hari ke 2..ada dinner...mcm2 makanan ada...duduk lama-lama pun makanan still xhabis gak..hehhe..kenyang bangat...lepas tu ada aktiviti lagi..just aktiviti ringan jer la...



ni pulak aktiviti last day..trivia persuit a.k.a explorace...



ni pulak aktiviti simbah menyimbah..hehhe..xdalah..
ni time nak masukkan air dalam batang paip, penuhkan sehingga bola pingpong keluar dari batanng paip tu..kalau kumpulan lain dah berjaya..tolong kumpulan lain..tp byk tolong simbah adalah..hahaha

ni pulak birthday girl kena simbah ngan air mineral..disebabkan time simbah-simbah tadi diorg xleh nak simbah umie sb bawa dslr..so..program terbantut sehinggalah diorg dapat idea ajak umie bergambar sekali..xtau pun diorg nak nyanyi lagu birthday tu..anyway..thanks sb ingat birthday umie...

ni pulak aktiviti bebas..sebelum majlis penutup..ada aktiviti bergambar...
tengok la..mcm2 gaya jer...


nilah wajah keseluruhan peserta teambuilding siri ke 2 tahun 2011...

kalau sesiapa nak wat teambuilding kat sini..memang best...try la...



Monday, October 03, 2011

Birthday Girl::30 Tahun::

Assalamualaikum...

just a simple celebration..only me n mr. hubby...
tiap2 thn just 2 org jer yang sambut...
kali ni...mr. hubby ajak g makan pizza..

kalau ikutkan umie xlarat nak kuar rumah dah sb baru balik dari outstation Kuantan..penat sehh...tp memandangkan mr. hubby dah lapar n ajak g makan pizza so..proceed jer kuar...
x g jauh pun..just g Pizza hut Banting jer...

mlm tu umie order pizza n spagetti jer...nak makan pun x larat...
dah la umei x brapa nak sihat..batuk-batuk..cuaca panas di Kuantan...dan time balik dari sana...hujan lah pulak...



walaupun makna kat Pizza Hut..mr. hubby ada belikan kek ni...hehhe
angry bird...

taaddaaa,,,besarkan biji matanya....
oklah saja nak update pasal birthday tu....