Follower

Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Tuesday, December 28, 2010

Marry me Mary!

Assalamualaikum....

rasanya xda apa yang umie nak taip kat sini..cuma umie nak mention yang lately umie suka tgk drama korea di channel 391 sejak beberapa bulan yang lalu then dah byk episod umie terawal sb tgk kat youtube..hahaha..aci x kalu gitu...hehhehe

now umie suka tgk drama Marry me Mary ni...

meh layan muka pelakon korea yang cute itu tp pada dasarnya umie xtau pun nama diorg ni apa..hahha...itupun search kat internet...

ada 4 watak utama...
kalu sesiapa yang mengikuti drama ni..umie lebih suka mary a.k.a Moon Geun Young tu kawin dgn Jung In a.k.a Kim Jae Wook tu..dari Moo Kyul a.k.a Jang Geun Suk
sb perangai kedua2nya sgt la kontra..hehhe




Kang Moo Kyul a.k.a Jang Geun Suk
cutekan dia..lagu dalam sountrack ni dia sendiri yang nyanyikan...
yg plg umie suka lagu "Take Me, My Bus" dan "My Precious"



Wi Mea Ri@mary a.k.a Moon Geun Young
watak utama...muka dia ala-ala puppy dog..hehhe


Kim Jae Wook as Byun Jung In
ni pun not bad gak..walaupun serius tp ok..




Kim Hyo Jin as Seo Joon
dia ni memang cantik..suka tgk dia sb tinggi..hehe

time umie wat n3 ni pun umie tgh tengok cerita ni....hehehe..best..suka..suka..suka...
mr. hubby pun suka tgok siap gelak2 lagi tgk gelagat pelakon ni..
now..umie dah sampai ke episod ke 10..xsabar nak tunggu tiap hari isnin-selasa jam 900 mlm...so..tgk youtube sampai broadband ke bar sb lebih dari 5G penggunaan dalam sebulan..hahhaa....

so..layan drama KOREA..hehhehe

Monday, December 27, 2010

Kek Birthday Nenek

Assalamualaikum....

ni N3 pertama utk hari ni....

setiap thn kalu nenk umie sambut birthday..kek biasa tempah jer kat kedai tp dah 2 thn ni kakak umie watkan birthday cake utk dia...dan setiap thn ada jerla gambarnya bersama kek birthday ni...hehhehe

kakak umie memang pandai wat kek...dia jerla yang plg rajin kalu bab-bab baking ni..walaupun dia cikgu dan mengajar di SMK Matu...tp dia still ada lagi masa nak wat kek..tempahan kek lapis dia pun x kira masa....ada jer la org menempah...




gambar kek ni anak saudara umie yang mms kan kat umie...
umie just boleh tengok jer la kek ni...merasanya jauh sekali la...

actually birthday nenk umie bulan 11 tp thn ni di lewatkan atas sb makcik umie time birthday nenek tgh jaga exam SPM..so terpaksala tukar tarikh lain...

so..inilah nenda kesayangan hamba...heheheh

happy birthday nenek...semoga nenek dipjgkan umur, dimurahkan rezeki, sihat tubuh badan..amin


p/s: auto publish...skrg tgh jaga kursus kat Penmas..then jap lagi nak g Hospital Putrajaya


Saturday, December 25, 2010

BIrthday Puan Faridah

Assalamulaikum...

ni n3 wat u all terliuq boleh..hehehe....
xdalah..gurau jer..kalu ras terliur tu..sila ke KFC dan SR k..hhehe

so..inilah yang we all makan time lunch hari rabu hari tu....
ni adalah sempena birthday Puan Faridah..ramai yang xtau birthday dia..umie actually baru teringat gak birthday dia sb masa birthday dia 8hb Disember tu dia g bercuti ke Hong Kong dan ke China..so dia xsempat nak celebrate birthday dia kat ofis tp dia celebrate di Disneyland Hong Kong...

so u all layan jer la gambar i yer...


kek indulgence

ni cheese kek..



ayam KFC



Kacang sebagai jajan a.k.a kudap..hehhe

teringant lagi..kalu time kuar ngan puan ni kalu g jaga kursus..kalu dia tgk MCD mesti berhenti singgah sb umie suka makan MCD..termasuk la ngan driver sekali makan MCD..hehhehe

anyway...thanks yer puan..semoga dimurahkan rezeki..dipjgkan umur dan sentiasa siahat walafiat..amin....

Friday, December 24, 2010

Jom Kenalan



Q1:APAKAH STATUS ANDA (SINGLE,BERPUNYA,BERKAHWIN,BERCERAI) ?

Umie sudah berkahwin dgn rakyat Malaysia yang berasal dari Batu Pahat, Johor


Q2:CERITAKAN TENTANG DIRI ANDA (ASAL,PEKERJAAN,BELAJAR KAT MANA,BILANGAN ANAK,CITA-CITA DAN BANYAK LAGI)

Umie berasal dari Sarawak a.k.a Belawai, Mukah..dulu pernah belajar di Poli Kuching..

Belum dikurniakan anak lagi…

Dulu bercita-cita nak jadi cikgu..dah 2x ambik exam tp xda rezeki…dalam byk2 cita-cita umie

Cikgu jer plg umie suka..pernah gak nak jadi polis tp mak x kasi..hehhe


Q3:CERITAKAN TENTANG BLOG ANDA

Main blog umie adalah blog ni then umie ada 3 lagi blog..masing2 adalah blog yang khusus..

Blog ni pulak blog caca merba jer..semua umie nak cerita kat sini jerla tpnya…

Dah 3 thn dah blog ni…


Q4:APA PANDANGAN ANDA TENTANG DUNIA BLOG

Dunia blog member peluang umie mengenali dunia luar


Q5:NASIHAT ANDA KEPADA RAKAN-RAKAN YANG BARU NAK BUAT BLOG

Berblogging la dgn cara yang baik..jgn jadikan blog sebagai medan utk memburukkan org lain…

Baik n3 yang dibuat..baik lah respon yang kita dapat…melalui n3 tu org boleh menilai diri kita…

(peringatan utk umie jugak…)


Q6:NYATAKAN KEUNIKAN YANG ADA PADA BLOG ANDA

Uniknya blog umie terletak pada nama blog ni..

Umik=panggilan utk gadis melanau…


DAN SAYA TAG PADA 4 ORANG UNTUK JOIN NI

Umie xnak lah tag org…boleh??? Sesiapa yang sudi tu boleh la try tag ni…hehhe






Kluang Rail Coffee

Assalamualaikum....

Sabtu balik dari Mersing..singgah jap ke Kluang sb nak pekena roti bakar kat stesen keretapi Kluang yang glamour itew....
tp syg..sampai sana tutup la pulak...then mr pernah dgr yang boss dia pernah ckp yang kedai tu dah pindah tempat tp tpt barunya x sure..so on the way balik tu melilau gk la mata dan kepala tut...eh..silap...kepala umie ni mencari tpt barunya...rupa-rupanya kedai tu dah bukak kedai besar kat kawasan Pusat Perniagaan Tasik..yang umie ingat tp tu x jauh dari bulatan kat Jln Batu Pahat, Kluang...

meh tgk gambar..wajah baru kedai tu....



ada gak benda ni kat depan kedai...mcm mengalukan kita nak masuk....



keadaan dalam kedai yang still mengekalkan perabot dlm kedai...tp kerusi plastik dan bangku kayu mcm kat kedai lama tu xdalah cuma tukar kerusi yang lebih baru jer...
suasana dlm kedai ni bukan mcm tpt makan...tp rasa mcm pasar sayur..nak makan x selesa sb mcm bising jer..siapa pergi kedai kopi tu taulah suasananya....

yang x puas hatinya tu..umie order milo tabur..tp dlm menu tu xla dia label milo tabur tp nama lain..tp dia p bawak milo ais lak....sabar jer la...

order roti lak 4 biji...rasa still sama la cuma kalu time kat stesen keretapi dulu butternya sejuk2 letak dlm roti..tp kali ni umie tgk mcm ckit jer...hehehe...pandai lak umie komplen kan..biasalah customer....

so..inilah kedainya. bersebelahan dengan One Stop jer...sapa warga Kluang tu mesti tau...kalu u all lalu nak g bandar pun memang akan nampak kedai ni...so inilah the real Kluang Rail Coffee dan bukan francaisnyer spt di mana-mana shopping mall..hehhehe

Thursday, December 23, 2010

Mersing, Johor

Assalamualaikum....

n3 ke 2 utk hari ni tp n3 sebelah mlmnya pulak...
ni cerita minggu lepas..
Jumaat lepas umie cuti balik kampung(rumah mertua)..balik khamis mlm then ingat nak balik semula ke Putrajaya siang hari Jumaatnya tp xjadi...
last2 dapat emergency call lepas subuh..plan nak balik cancel..

1st time..tenghari Jumaat..bertolak ke Mersing...1st time sampai..dgn xbawa camera godang..mcm sehelai sepinggang jer...(memang pergi sehelai sepinggang pun)
umie, mr. hubby dan mak mertua umie pun ada sekali...x sempat nak balik ke Batu Pahat then cadang nak bermalam di Mersing jer..paling senang..tido jer la kat Hotel Seri Malaysia ni...



ni lah 1st Hotel Seri Malaysia yang umie pernah duduk...sblm ni x pernah pun nak tido hotel ni..biasanya tido kat hotel bajet jer..hehhe..ni siap sarapan sekali tp x g sarapan pun..tido lagi beshhhh....hehhehe

Bandar Mersing ni kecik jer...tp rasanya besar lagi bandar kat kpg umie la..tp sesuai dgn taraf hidupnya la..harga brg pun sama gak ..hehhee..yang pergi pun ke Giant jer...
mlmnya cari tpt makan..agak blur2 gak la..biasalah mlm..kalu tpt x biasa tu susah gak la nak cari...last2 g makan kat satu tempat ni..umie pun x ingat apa namanya...kat pesisir sungai jer kedai makan berderet tu...

lepas dah kenyang makan...balik hotel antar mak mertua sb dia nak berehat..umie dan mr. hubby g keluar lagi sekali sb x puas lak nak ronda-ronda...sempat lagi sampai ke Air Papan...
umie x imagine pun Air Papan ni apa..rupa-rupanya pantai..kuat jer angin nyer...member umie kata pantainya pasir halus dan cantik..entah la..g pulak mlm..xnampak papa pun..yang ada org, pokok nyiur, hotel pun ada tau...memang dekat sgt kat pantai...



lepas tu g Jeti ni...mlm xda apa kat sini pun..ingatkan nak survey la harga tiket ke Pulau Tioman ker tp syg..kaunter dah tutup...

memandangkan kaunter dah tutup..sekian dulu la cerita n3 umie kali ni yer....
harapan umie agar ada lagi peluang umie nak g mersing lagi sb x puas lak nak tgk pantainya...hehhehe


tata..titi..tutu....


p/s: kalu ada kesempatan umie nak g Kota Tinggi lak la..tu jer tpt yang umie x pernah pergi..
mula-mula dulu ke JB pun dah 2x, Batu Pahat..memang tiap bulan balik tok sah nak kata, Pontian pun dah sampai..siap g Tjg Piai(Penghujung Selatan), then Segamat..baru bulan lepas ikut mr. hubby g outstation then yang terbaru...adalah Mersing....

Cenderahati dari Hong Kong dan China

Assalamualaikum...

N3 pertama dalam hari ni...tp entah...ada ke x n3 ke 2 atau ke 3 utk hari ni....tengok kerajinan dan kesibukan..kalu rajin dan x sibuk tu boleh la update benda lain lak..heheh...

ok..nilah second cenderahti yang umie dapat dalam bulan ni...
yang pertama sekali hari tu cenderahati dari Spain..
dan yang ni pulak dari Hong Kong dan China...

Actually..semua brg ni KU(Ketua Unit) umie yang bagi iaitu namanya Pn. Faridah binti Osman..
KU umie ni baru lagi kat Bahagian umie..xsampai pun setahun lagi....
mana-mana dia pergi mesti ada jer cenderahati dia bagi...lagipun di unit umie ada 3 org jer...
kitaorg bertiga umie, mai n afif jerla yang dapat lebih sikit dari org lain...

kalu dia jadi urus setia dgn puan ni memang best..PR dia memang bagus...


ni baju i ♥ HK (Hong Kong)



ni pulak beg..sesuai utk letak alat make up tp syg umie x bawa make up dan x pakai make up.. umie just letak duit, syiling, hp pun boleh tetak 2-3 bijik dalam ni..hehhee

ni pulak keychain..ni dia beli di time g Disneyland Hong Kong..dan time dia pg sana tu adalah time birthday dia....org lain just dapat bekas hp tu jer..itu pun dia beli kat sana..katanya murah...hehehe...

bukan setakat ni jer dia bagi...lunch semalam pun dia belanja makan KFC dan Kek SR...so n3 tu nanti umie wat lah yer..hehehe....

Wednesday, December 22, 2010

Boutique D'Merau

Assalamualaikum....

sudah lama tidak mengupdate blog...
ada beberapa sebab dan musabab kenapa umie x dapat nak update blog ada perkara personal yang umie xleh nak bagi tau kat sini..kalu kawan ofis tu memang dah sedia maklum tau...start dari Jumaat umie cuti hinggalah umie El pada Isnin hingga Selasa...umie xnak cerita kat sini sbb atas permintaan mr. hubby...umie pun hormat permintaannya...

byk dah umie upload gambar dlm blog tp x publish pun lagi..hehhehe....sb n3nya x lengkap..hahhaha..dan ada tag yang umie dapat pun blm wat lagi..hehehe.....

so..utk n3 kali ni..umie nak perkenalkan satu lagi blog umie...
blog ni umie gunakan utk jualan tudung umie...selain di FB Merau Collection...kat blog ni jugak la umei akan wat promosi tudung julan umie nanti....insyaAllah...harga pasti puas hati sb umie bagi harga pasaran gak..xdalah mark up lebih-lebih...ringan-ringan jer..hehehhe....

so kepada sesiapa yang berminat tu boleh la jenguk ke
>>>>>>BOUTIQUE D'MERAU<<<<<<

sekarang blog umie ni tgah wat clearance stok..so siapa cepat dia dia dapat dan stok adalah terhad...



Thursday, December 16, 2010

Cenderahati dari Sepanyol

Assalamualaikum….

U all dah sarapan pagi? Minum pagi?? Bagus kalu semuanya dah…jgn x makan taunanti gastric lak..hhehe

Hari ni dah hari khamis 16 Dis 2010…x lama lagi dah thn baru…azam dah tanam byk kali tp x semuanya tercapai…

Alhamdulillahlah kalu ada beberapa azam tu dah tercapai…secara tidak langsung umie dah pasang azam baru pada 1 Muharam 1432H hari tu dah..hehhe

insyaAllah…harap2 thn ni pun akan tertunai gak la azam tu nanti…amin….

Ok..nak cerita pulak la pasal cenderahati dari Sepanyol tu…



Hari tu ofsmate hubby g Sepanyol..dapat tiket free sb kalu x silap umie dia menang utk teka bola hari tu…

So..dia boleh bawa teman..so yang pergi tu 2 orang…

Then mr. hubby pun bagi rm50 minta tolong belikan frige magnet



So..inilah frige magner yang di beli..rm50 bersamaan dengan 6 ketul..hehehe

Seronok sgt dapat..yang paling umie suka fm yang bentuk kasut tu..heheh

Thanks ya Saiful n Masri sb tlg belikan…hehhe

Dalam bulan ni dapat cenderahati mcm2..next n3 umie tunjuk lak cenderahati dari China n Hong Kong lak yer..hehhehe