Follower

Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Monday, May 31, 2010

Hang Out wif BF

Bismillah....


Hai..Hello...tengahari dah nak petang baru nak post n3 yer umie..pagi td busy sikit..xdan nak update n3...

Dah 2 hari dok rumah jer...so Ahad umie keluar la pulak...
Sekarang ni kan dah start cuti sekolah..bagi yang berada di Sarawak la..kalu Semenanjung x start cuti lagi kan...
Ahad tu..member umie dari Klang datang ke Putrajaya..just jalan-jalan...dia ni cikgu...mengajar di Sibu dan memang asal org Sarawak..dia datang ke sini pun just bercuti melawat kakaknya di Klang...

So we all jalan-jalan la sekitar Putrajaya sb nak bawa sepupu kawan umie ni yang baru 1st time datang ek Semenanjung ni...

1st umie bawa diaorg balik rumah dulu...parking kereta kat rumah umie dan jemput diaorg singgah minum seteguk 2 dan menunaikan solat Zohor...
then keluar jenjalan naik kereta umie..so we all keluar naik 1 kereta je la...
hari tu..umie keluar x bertemankan mr. hubby..mr. hubby tinggal kat rumah...tp hati ni dah memikirkan suami tinggal kat rumah sorang-sorang mcm x best je sb asyik teringat kat dia..dia memang dah bagi keizinan dah umie keluar sblm umie tanya dia...baru bagi tau kawan umie datang Putrajaya..dia dah ckp siap2 bagi umie keluar ngan diaorg..baik la mr. hubby ni...lagi pun kawan umie dari sarawak ni dia memang dah kenal sgt dah...
1st..umie bawa diaorg g makan kat Wong Solo..makan ayam penyet...kawan umie kata sedap dari dia makan kat Sibu...sb sambalnya sedap...

ni la BF umie yang umie maksudkan tu...Cikgu Tina a.k.a Cik Quistina binti Thomas...
umie dah kenal dia sejak dari sekolah menengah lagi....Jauh-jauh dia datang ke Carrefour tu..mesin jahit jugak dibelinya sb dia tengok mesin jahit umie kat rumah..dia kata nak beli gak sb nak jahit langsir raya ni...hehehhe...ni time we all minum petang di SR, Alamanda...



then umie bawa diaorg ronda sekitar Putrajaya..Lawa x jambatan kat belakang tu...sesiapa yang datang Putrajaya ni xkan lepaskan peluang bergambar berlatar belakangkan jambatan ni....





ni lak gambar candid tina ambik bersama kak sal...sayang betul la x bawa camera godang umie tu..ni pun ambik gambar guna camera hp jer...






heheheh...siap posing lagi tu..boleh???

rasa x puas je nak jenjalan ngan diaorg ni...hope lepas ni we all dapat berkumpul lagi...

Saturday, May 29, 2010

NAG = Nasi Ayam Gemas

Bismillah....

1st of all...nak tayang muka dulu boleh x? hehehe..dah lama gak umie x tayang muka kat blog ni...almaklum je la..x sempat nak upload gambar kalu update..update pun sikit-sikit je..sepatah dua..hahhaa

Hari ni hari sabtu...umie dan mr. hubby keluar lambat ckit la hari ni tadi..kul 3 baru kuar dan tengahari lak x masak...biasa hujung minggu gini makan kat kedai jer...

kalu rajin sikit baru masak..lagi pun umie jarang dah beli stok barang dapur sb jarang mask dan sekarang umie dan mr. hubby dlm misi nak turunkan berat badan...hehhee

dah agak lama gak umie x tayang makanan kat blog ni kan..hehhee....
so..hari ni tadi umie dan mr. hubby keluar g makan kat NAG...atau Nasi Ayam Gemas..bukan kat Gemas yer..tapi kat Bangi tu jerrr..hhehehe





tayang muka guna tudung syria printed..hehhee...memang la molat dan molat je muka tu..hehehe



Menunya....




Ni pulak nasi yang umie dan mr. hubby..nasinya yang set ni..rm5.00...rasa masakannya ok sajo..boleh datang lagi la lepas ni..hhehhee...

kepada sesiapa nak try..boleh la try...hehhee....

Durian oh Durian

Bismillah....

Last week umie g Melaka kan...so..sampai je sana...we all dah dihidangkan buah dorian ni ha.....
sedap gilossss....gebus je buahnya...

kalu all nak tau..sekitar Akademi JPJ Melaka ni...dikelilingi oleh pokok durian....

time kitorg sampai tu..ada la puluhan pokok yang berbuah...


isinya sungguh tidak mengecewakan...sedap


ada 2 biji...3 org makan pun x bis...


tiap-tiap hari boleh makan dorian free kat sini...

so kalu sesiapa yang bercadang nak wat kursus kat sini..usha la dulu bila musim doriannya..mesti dapat makan free...hehhehe

akhirnya dapat juga..

Bismillah....

Hujung minggu ni...cuti...dok rumah jerlah..relax2kan minda..badan...
umie ni sakit pinggang sebenarnya..tu yang xleh nak kuar jenjalan ni...
last day jadi urusetia kursus...umie dah start sakit pinggang dah...dah urut pun still sakit lagi ni...
dudk sakit..baring sakit..berdiri pun sakit..ni pun tahan jelah ni...

n3 sblm ni umie ada bagitau yang umie ada g Mines dengan mr. hubby kan...
actually...xmerancang sebenarnya nak g Mines ni..tengah sarapan pagi kat kedai..mr. hubby tanya..nak beli hp baru tak???...umie senyum jerla..hehhee...

utk pengetahuan u all...hp sony w910i umie rosak...so..xda la hp satu algi utk simcard umie yang guna bill tu...so..umie pun x merancang nak beli hp lagi...jenis hp nak beli pun xtau lagi..yang ada dalam otak umie just hp yang touch screen je..tp xtau model apa...

sampai je kat Mines..ters terjah satu kedai hp ni....tanya punya tanya..survey punya survey...
mr. hubby soh beli hp ni...

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


ni la X1 Experia Sony Ericsson


umie memang nak target nak beli hp ni gak sebenarnya...tp time tengah survey tu baru teringat pasal hp ni..sekarang ni dah keluar dah Xperia X2....
keistimewaan hp ni sb dia guna perisian windows..mcm kita guna pc gak functionnya..so sesiapa yang familiar guna pc memang mudah nak guna hp ni...ada GPS, boleh masukkan facebook, twitter, games..dan apa-apa yang boleh nak download la..hehehhe....

so..thanks mr. hubby sb tambahkan sikit pulus nak beli hp ni..hehhe....


Friday, May 28, 2010

Cuti-cuti

Bismillah...

Cuti-cuti
3 hari cuti...petang smealam baru balik dari Melaka n now sekarang dok rumah jer...plan nak g Perlis nak g kenduri member ofis tp x jadi..so g kenduri belah suami dia je la kat KL...

pagi tadi keluar sarapan di Serdang...jalan-jalan sekitar Serdang..survey motorsikal dan meja ping pong..ada bajet..insyaAllah boleh beli ni...

Sejak hp sony umie rosak...umie rasa mcm xda mood je ni..hp nokia satu lagi tu..ada..nasib baik la hp u still boleh guna lagi...

then g Mines...ada beli something...hehhe...thanks hubby....

ok..tu jerla nak update hari ni...tata..titi..tutu...



Tuesday, May 25, 2010

update sikit je....

Bismillah.....

salam u all...adooohhhh...hari ni je boleh nak update blog
now..umie tengah bertugas di luar kawasan...
umie kat Melaka time ni..di Akademi Pengangkutan Jalan Malaysia, Air Molek Melaka...

umie sampai sini kelmarin bersama 2 org urusetia lain...
umie berada di sini selama 4 hari 3 malam..maksudnya..hari khamis baru balik Putrajaya...

i miss my hubby...i know may hubby read my blog...
dan dia sentiasa memantau apa yang patut dan x patut nak update kat blog ni....

anyway..hari ni xleh nak berblogging dan berblogwalking sgt...anyway...thanks la sb blogwalking ke blog umie yang sunyi sepi ni....

ok..that all..tata..titi..tutu...






Friday, May 21, 2010

Genap Seminggu dah...

Bismillah....


Dah genap seminggu dah umie x hapdet ini blog
busy memanjang je minggu ni dan minggu lepas..

minggu ni tadi umie exam KPSL..bak kata kawan umie exam kapal selam..hehhe
then minggu depat lak lagi la busy..outstation ke Melaka sb jadi urusetia kursus induksi...

so..kalu ada masa nanti umie hapdet lagi yer..
Petang ni pulak ada Hi-Tea kat Equatorial Bangi...

so lain kali la umie update..nak selesaikan kerja sikit ni...
ok..tata....titi....tutu....



Thursday, May 13, 2010

Brosur untuk Aida Collection

Bismillah...


hehehe...gelak dulu boleh...??
ok..u all mesti ingatkan sblm ni umie pernah cerita kat blog ni pasal umie berniaga tudung tp bukan secara online la...umie antar stok tudung ni ke Sarawak..

so kakak yang jual tudung ni ada ngiau-ngiau kat umie dia nak wat brosur utk tudung dia jual tu...tp dia x la kreatif nak design brosur ni...
so umie dengan sukarela nak wat kan yang simple² je la untuk dia...

tadddddddddddaaaaaaaaaa...




dah siap dah...hehehhe

tema yang umie wat..of coz la pink kan..hehheh



ni la sebahagian tudung yang dijual tu...

Hujung minggu ni umie nak tambah lagi stok tudung tu..so..nantikan kemunculan tudung-tudung terkini di Aida Collection
so kepada customer² di Sarawak..apa tunggu lagi..jom la terjah Aida Collection ni...
dia boleh datang ke tempat anda..just call atau mengunjungi rumah nya...

Kak Aida

♥Aida Collection♥

019 - 8417576

No. 229,

Lorong 5,

Taman Tupong Jaya 1,

Jalan Astana,

93050 Petra Jaya Kuching




Mari-Mari...siapa cepat dia dapat..harganya berpatutan dan harganya lebih murah dari pasaran di Sarawak....

P/s: umie berterima kasih la kat Aiz sb kerana kartun bertudung tu la umie gunakan utk tempek kat brosur umie...

baru nak pakai ker??

Bismillah...

happy..happy...morning glory....
hari ni baru ada masa nak update setelah ada idea nak update blog..semalam..umie menelaah buku..tu yang mcm xda idea nak update blog tp x sabar nak exam je rasa ni..hehhe...bukan x sabar nak nak jawab soalan sb dah byk menelaah buku tp x sabar nak tengok soalan jer..hehheh
ok..hari ni umie nak mulakan update umie mengenai tajuk di atas nun....

tengok kat bawah ni pulak...







tau kan pa benda ni...ni la kasut hantaran umie..ni baru pakai kali ke 2 ke ofis..1st time pakai..kaki melecet...then hari ni..setakat ni..alhamdulillah..tp nampak mcm dah merah je kaki ni ha...pakai jerla..lama-lama nanti ok lah tu kan..kasut ni pun dah kena gigit banyak kali dah tp dia nak gak gigit tuannya ni....


Tuesday, May 11, 2010

Happy..happy..happy...

Bismillah....

assalamualaikum...morning...
pagi yang gelap kini sudah terang..
aku isterimu dan kau suami ku..hehhehe
pandai jer ubah lagu kan..kalu jual lagu ni rasanya
xda org nak beli kot...

nasib baik la umie taip je kat sini..mau nyer org lain tutup telinga seperti Giant dalam cerita doremon menyanyi...hehheheh

ok..that all 4 today...nanti umie hapdet lagi yer...hehehee

Monday, May 10, 2010

Apa-apa jer lah...

Bismillah....

Hari ni Isnin...semoga hari ini memberi keberkatan kepada kita semua....insyaAllah....
umie kalu sampai jer ofis buka blog..pagi² xtau nak update apa...

so ni jer la umie nak hapdet hari ni...ok...bubbye...




Sunday, May 09, 2010

Not feeling well??

lBismillah.....


hari ni umie rasa x sedap badan.. kepala asyik pening dan pusing-pusing jer... nak kata x cukup rehat..rehat cukup... sekarang ni umie dah balik Putrajaya.. itu pun balik petang semalam...

minggu lepas umie asyik pening jer.. kalu wat kerja tunduk tu mesti pening... adakah umie low blood ker? tp sblm ni doc ada mention kemungkinan umie boleh low blood sb kalu ikutkan umie memang ada masalah kesihatan tp still under control not to worry.... umie still boleh maintain jer... aku memohon kepadaMu Ya Allah... pulihkan lah kesihatan hambaMu ini.. sesungguhnya Engkau Maha Mengetahui segala kemampuan hambaMu menerima dugaan dariMU ini... amin.....

gambar sekadar hiasan..hehhe



Buatmu Ibu



Saturday, May 08, 2010

Kenapa dengan umie ni??

Bismillah....


hai u all....happy mother's day....kepada semua wanita yang bergelar ibu, mama, mommy, ummi dan sebagainya...apa-apa nama yang kita panggil mak kita....
sejak bergelar isteri ni...ni lah kali ke 2 umie x brkesempatan lagi nak bergelar ibu...umie just boleh wish utk mak umie dan mertua umie jer....hisskkkk....xnak ingat semua benda tu...hope that..kepada semua ibu-ibu di luar sana enjoy your day...

Lately...umie asyik pening..sakit kepala jer ni..makan sikit kepala pening....entah apa-apa la ni...
nak g jumpa doktor mcm x berbaloi je ni...aslong umie boleh survive..umie tahan jer la dulu ni....

nak kata tension..xdalah pulak nak tension...

actually...hari Jumaat umie cuti balik Batu Pahat..tp sekarang dah ada kat rumah di Putrajaya dah

time ni tengah menonton AF8...so...that all 4 tonight...nanti umie update lagi k....



Friday, May 07, 2010

Saya ingin berada di dalam blog list kategori HIJAU kerana

Bismillah....

Assalamualaikum Ben Ashaari...ni lah 1st time umie wat n3 pasal Ben ni...
n3 kali ni pasal umie nak join masuk dalam kategori bloglist beliau...
umie nak masuk dalam kategori warna hijua jer la...

nak masuk kategori merah macam blog dia ni.....follower umie sikit jer..nak masuk kategori pink pulak...umie x bergelar ibu lagi..baru je jadi isteri org....kategori Kuning pulak follower umie x sampai lagi 300 org...yang layak hanyalah kategori warna Hijau...hijau pun hijau lah..hijau pun lawa per..hehhehhe

untuk pengetahuan en. Ben....umie ingin berada di dalam blog list kategori Hijau kerana follower umie kurang dari 300 follower...then nak menambahkan traffic ke blog umie ni....so mungkin tu layak masuk situ...hehhe...boleh x en. Ben...??

so...kepada sesiapa yang teringin nak join gak..meh la ikut syarat-syarat ni.....


Untuk kategori MERAH :

Syarat-syaratnya ,

1) mempunyai 500 follower keatas ...
2) entri
- header BEN ASHAARI BLOG
- Tajuk : Saya ingin berada di dalam blog list kategori MERAH kerana ...


Untuk kategori PINK :

Syarat-syaratnya ,

1) khas buat blog ibu ibu ...

2) entri
- header BEN ASHAARI BLOG
- Tajuk : Saya ingin berada di dalam blog list kategori PINK kerana ...

Untuk kategori KUNING :

Syarat-syaratnya ,

1) mempunyai 300 follower keatas ...
2) entri
- header BEN ASHAARI BLOG
- Tajuk : Saya ingin berada di dalam blog list kategori KUNING kerana

Untuk kategori HIJAU :

Syarat-syaratnya ,

1) mempunyai 300 follower ke bawah ...

2) entri
- header BEN ASHAARI BLOG
- Tajuk : Saya ingin berada di dalam blog list kategori HIJAU kerana ...

p/s : senarai yg ada ni takkan kekal .. jika kurang aktif , akan di delete... senantiasa dipantau .. Hanya blogger yang rajin update akan berada dalam list tersebut .. Baru mencabar kan ..

PERINGATAN : DIBUKA SEHINGGA ESOK - 8/5/2010 .. SEGERA DAN TERHAD ..PASTI KAN ADA ENTRI DAN MENGIKUT ATURAN ..

PASTE URL ENTRI ANDA DI BAHAGIAN KOMEN !! KALAU TEMPAT LAIN , AKU TAK BERTANGGUNGJAWAB.. TIDAK DILAYAN ..

Sekian, Terima Kasih.

Selamat Hari Ibu

Bismillah....


Selamat Hari Ibu untuk semua ibu-ibu....terutama sekali buat mak umie di Sarawak...
Terima Kasih di atas tunjuk ajar, restu, pengorbanan sehingga ke hari ini utk umie...

umie sentiasa mendoakan semoga kita akan sentiasa dirahmati Allah..dimurahkan rezeki...

untuk ibu mertua umie pulak...selamat hari ibu...
ibu mertua umie seorang ibu yang baik...sungguh berutung menjadi menantu kepada ibu mertua ku...hihiihh




Thursday, May 06, 2010

Tak Sempat

Bismillah...

dah 2 hari umie x sempat nak update blog..sibuk ckit..hari ni.pegawai umie xda so..nak ambik masa ni nak study cikit....
ok..chau chin chau...
muka x pakai spek mata dah sebulan...contact len pun x pakai tau..





Tuesday, May 04, 2010

orgnya cantik..lawa...tp...xda budi bahasa!!!

Bismillah....

Tengahari ni umie rasa sakit hati betul la..rasanya mcm lama dah x sakit hati ni...
dah la x berbudi bahasa betul perempuan tu...luaran jer cantik..hati busuk..ingat ko tu perfect sgt ker?? u all nak tau x pasal umie marah sgt ni???

meh umie cerita sikit...umie baru jer balik dari cafe ni...
time kat cafe tadi adalah terlanggar org..bukan sengaja pun..umie tengah berdiri dan menoleh ke belakang..adalah seorang hamba Allah yang sungguh la baik hati..siap dia ckp lagi..."huh...jalan x nampak org.." amboi...ko tu yang xnampak aku tau...walaupun gitu...umie boleh lagi ckp sorry...sebenarnya umie x clear pun perempuan tu ckp apa tp memandangkan kawan umie pun kat belakang umie time tu..perempuan tu siap ckp gitu lak...

amboi...rupa jer cantik..lawa tp mulut..ehmm...malas nak komen..sendiri tau jer la...
hello...!! kira ok tau..umie ckp sorry..kalu time tu umie balas balik ko ckp lagi ko terasa....walaupun muka ko tu umie xnampak tp gaya ko berjalan..dengan rambut square ko tu mcm time square (lawa lagi times square) warna perang...mcm besi karat tu...ingat cantik sgt ker...???

hmm..xperla..hari ni..hariaku..ada masa nanti hari ko lak yer...TQ




Tudung lagi

Bismillah....

Ahad umie g kl...ni 1at time g KL hari Ahad..nasib baik la org x ramai...n3 sblm ni umie ada ceritakan umie g KL nak beli stok tudung..so petang semalam umie g pos lak kotak tudung ni ke sarawak.....kotak paling besar tu ke Kuching, sederhana ke Matu, Daro dan 2 lagi tu ke Miri dan Belawai....

Baru 27.4.2010 hari tu umie dah pos kan..then stok tudung byk dah habis..so kenala tambahkan stok lagi dengan tudung yang terkini lak..hehehe...then umie dah dapat suku dari pembayaran..sb tulah umie boleh beli lagi...


ni umie bukan guna pos biasa atau pos domestik tu...kalu guna tu..mau nyer..1-2 minggu baru sampai...lagi-lagi kalu berat dan besar mcm ni..dan kotaknya mungkin dah hancur..hahaha...
so umie decided nak guna pos laju dan umie dah trau..kalu ongkos guna pos laju ni memang mahal..1 kotak yag besar tu pun dah nak cecah rm2++..adik yang kerja pos laju pun siap ckp...akak tau kan harganya...hehhe..umie dan mr. hubby gelak jer la..sb dah biasa pos byk tu....


ni la antara koleksi tudung yang umie pos kesana...di Sarawak, harganya lebih mahal dari kat Semenanjung...



Tudung ni pun ramai gak org suka..exspecially cikgu dan cikgi...ala-ala glamer gitu...hehheh

zoom in ckit boleh nampak ckit kilauan-kilauan beedsnya..hehhehe

Ya Allah...terima kasih di atas limpah rezeki dari Mu....

Monday, May 03, 2010

ada sesiapa yang boleh tolong x??

Bismillah....

umie nak minta tolong ni...umie nak buka 1 blog utk blog list sb umie tengok dah sesak dah umie tengok blog umie tu...ada x cara nak pindahkan bblog list dari main blog umie ke blog list yang baru...ada sesiapa yang sudi nak ajar x?

Thanks

Morning yang Mengantuk....

Bismillah....

Hari ni...umie rasa mamai..x cukup tido..malam tadi tidur kul 1 sbnya packing tudung nak dipos...ada 4 kotak lagi kat rumah....petang nanti balik kerja baru nak pos lak...alhamdulillah..rezeki...
pagi semalam pergi KL beli stok tudung sb stok tudung yang kat Sarawak dah bis..so..ada peluang nak g beli tudung yang latest lagi....yahooooooo....


Ya Allah...terima kasih di atas pemberian rezeki oleh Mu...Berkatilah rezeki hambamu ini....amin


Saturday, May 01, 2010

Pesta Benak

Bismillah....

hai...helloo....mana u all pergi cuti ni tadi..umie lak sabtu jalan-jalan sekitar Putrajaya dan Bangi sahaja..inagat petang semalam nak g jalan-jalan ke KL sebab nak ambik stok tudung..tp..cancel...esok(ahad) baru umie nak g la..

so n3 kali ni umie nak cerita ckit la pasal pesta yang tengah berlangsung di Sarawak time ni...lokasi pesta ni adalah di Sri Aman, Sarawak...
u all tau x Benak tu apa? secara officialnya umie pun x tau...tp..hehhee..yang umie tau...Pesta Benak ni adalah satu pertembungan ombak di sungai...biasanya ombak di pantai ker...tp ni dalama sungai iaitu di Sungai Batang Lupar....Pernah dengar x Sungai Batang Lupar tu...kalu kat Sarawak memang glamer la ngan Buaya Putih kan...so u all faham-faham jerlah yer...

Ok....Pesta Benak ni...biasanya terjadi apabila king tide@air pasang besar..umie di maklumkan jugak..kalu ikutkan setiap bulan pun ada....
so sekarang ni tengah berlangsung Pesta Benak ni di Sarawak sejak 28 April 2010...

Actually umie x pernah tengok pun...umie pernah jejakkan kaki ke Sri Aman tp x berpeluang nak tengok..asal pergi je mesti air surut...mana la ombak nak jadi...hehhehe...



so lebih kurang gini la benstuk ombaknya...thanks mr google...