Follower

Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Sunday, January 31, 2010

n3 wat u all terliur....hhehehhe

Bismillah....


u all tau x...dah lama umie teringin nak makan nii...rasanya dah 3 thn kot..sejak umie pindah ke putrajaya ni...kalu nak makan pun, kena g balik sarawak je boleh nak makan....tau x apa yang umie maksudkan??? meh kita tengok.....

nila yang umie maksudkan tadi....namanya mee kolok...bezanya dengan mee lain adalah meenya..susah tau nak dapatkan mee jenis ni sb majoriti mee ni hanya dijual di sarawak je tp yang peliknya umie boleh lak jumpa mee ni di Putatan, Sabah...hehehhe..magik kan....


selain tu..mee ni pun jarang ada di semenanjung..iaitu mee jawa....kuahnya adalah menggunakan ubi keledek warna oren tu....sedap tau....
kalu u all nak tau terutama sekali org KK..next n3 umie akan ceritakan k.....


Image Hosted by ImageShack.us

mutiara oh mutiara

Bismillah....

dah 2 minggu umie balik dari KK tp ceritanya x bis lagi..step by step nak kena biskan cerita pasal ni....
time di KK x sah kalu x beli mutiara...so umie ada la borong sikit mutiaranya...ni pun boleh habiskan rm500 jugak la utk mutiara yang umie belikan ni...meh kita tengok apa yang umie beli k....


rantai ni utk kakak dan anak saudara umie..diorg nak rantai ni so umie belikan jelah...rantai ni murah je...lebih kurang RM100 gak nak belinya...ni pun beli kat pasar malam kat Sinsuran tu..kalu peg KK mesti diaorg tau tempat ni dan boleh bertawar-tawar lagi tu....mr. hubby umie sambil geleng kepala xnak campur tengok umie bertawar...see the leg la kalu tawar menawar ni...hehhehehhe
ini adalah rantai pemberian seorang kenalan baru...umie banyak habiskan beli di kedai dia...so dia hadiahkan rantai mutiara air masin ni untuk kenang kenangan untuk umie...thanks Lin...Lin ni adalah warga negara Filipina yang telah berkahwin dengan warga Malaysia..anaknya sungguh comel dan wajah mirip org Cina ma...Hope suatu hari nanti boleh g sabah lagi dan berjumpa dengannya.....


Ini adalah pemberian daripada mr. hubby..thanks mr. hubby sayang...rantai ni umie dan mr. hubby yang requestkan nak campurkan dengan kristal upah utk rantai dan gelang ni adalah berbeza dan rantai dan gelang ni menggunakan 2 string mutiara..kalu yang dah siap pun ada gak..harga pun lebih kuranng sama je...yang umie punya ni pun mencecah RM140.oo..umie menggunkan mutiara air masin...

yang ni pulak mutiara air masin...umie beli ni untuk nak ikat jadi cincin sb umie pernah tengok kakak umie ikat emas dan gunakan mutiara ni.....1 biji mutiara ni RM80.00 sebiji...


selain tu umie ada gak umie belikan kesongsang ni utk mak dan kakak umie.....

rantai, mutiara dan kerongsang tu umie beli di kedai Jamilah ni...kedai ni memang glamour di KK sbb diaorg kata kedai ni mahal tp rasa berbebaloi dan x was-was nak membeli...dulu..kebanyakkan kerongsang dan gelang mutiara umie mr hubby belikan adalah dari kedai Jamilah di Jalan Sinsuran....dan Jamilah ni dah buka Cawangannya di 1 Borneo...


ni pulak umie hadiahkan utk mr. hubby dan ayah umie...ni butang baju melayu..yang mutiara tu utk ayah umie dan kristal tu utk mr. hubby....
so setakat tu je la umie nak ceritakan pasal mutiara oh mutiara ni.....kalu sesiapa yang baru pernah pergi KK mesti terbeliah tengok mutiara ni so jgn mudah tetipu yer...kena kali betul sblm membeli....kalu mutiara air masin yang pure tu..yang boleh beranak org katakan tu boleh mencecah beribu ringgit tau...ok...tu je..


Image Hosted by ImageShack.us

Boring....

Bismillah....


hai..u all...assalamualaikum....u all g mana hari ni...? umie dok rumah jer....mlm tadi lepas isyak dah tido then jaga kul 1 pagi then xleh nak tido sampai la kul 3.30 pagi beru leh nak tido..kalu umie dah jaga tengah malam...yg jadi mangsanya mr. hubby la..dia yang dok teman kan umie sampai la umie rasa mengantuk..thanks mr. hubby...syg mr. hubby tau....
hari ni tadi umie lak bgun lambat.....mr. hubby dah siap masak nasi lemak...sedap tau..pandai mr. hubby masak sambal nasi lemak..suke..suke...nanti abg wat lagi yer...hhehehhehe
time ni mr. hubby tengah tido..umie lak xtau nak wat per ni...
nanti la..nak pujuk mr hubby keluar jalan0jalan..ingat nak keluar g beli kain nak wat baju...tp ada 3 pasang lagi baju x jahit lagi ni...tengah relax ni..jap lagi nak kemas rumah..dan berFB pun dari pagi online jer....main game...so...tu jela utk hari ni..nanti umie update lagi yer..choaw chin chau...


Image Hosted by ImageShack.us

Wednesday, January 27, 2010

Si Kembar berbeza saiz badan....

Bismillah.....


Dah beberapa hari umie x wat n3 kan...sejak balik dari KK tu, rasa mcm penat je....sekarang ni pun xberapa sihat ni..dah 2 hari umie gastrik...tu yang takut kalu gastrik ni..ambik 1 minggu gak kalu nak baik sakitnya....kaki pun lenguh ni.....
ada lagi sebenarnya n3 pasal KK ni umie nak tuliskan sini..tak pe...abaikan dulu..dah u all kepingin nak baca lagi pasal KK nanti baru umie postkan balik pasal KK yer....hehhehe

So n3 kali pasal anak saudara umie yang kembar ni..ni anak abg umie....rasa rindulak tengok gambar ni...gambar ni tadi telah di tag oleh member umie di Facebook....

ok...ni la rupa sikembar tu..time ni x jauh beza sgt saiz badannya...kalu x umie...ni time umurnya x sampai setahun lagi....yang sebelah kanan kawan umie tu namanya Afiq Arfan...dan yang sebelah kirinya pulak Afiq Akram...yang kawan umie ni pulak namanya Siti Mariyah..dia ni kerja di IPD Tumpat sebagai Inspektor Polis....


so now...ni la rupa kedua kembar tu sekarang ni....yang Afiq Arfan saiz badannya dah bertambah..Akram lak maintain kecik gitu jer....ni gambar raya thn 2009..alhamdulillah...kedua-duanya membesar dengan sihat....


Image Hosted by ImageShack.us

Thursday, January 21, 2010

Gunung Kinabalu

Bismillah....

Time umie wat n3 ni..umie masih kat Sabah lagi..kat hotel..tengah trelax2 sblm meneruskan nak g shopping dan nak meronda ke Putatan tengahari ni....
2nd day umie di KK ni...umie pun dah menjejaki kaki ke kaki Gunung Kinabalu...

ni la jalan sepanjang perjalanan ke sana...dengan awan ke kabus yer..tp udara meman sejuk la...



sampai je kat sana...ucapan Subhanallah tu memang x lekang dari bibir umie dan mr. hubby...sungguh cantik dan indah ciptaan Tuhan...

kalu sesiapa yang nak g masuk dalam hutan tu rujuk la kat mape ni yer...

kat dalam ni ada track untuk pejalan kaki dan utk kereta jalan sehala jer...kalu nak berhenti ambik gambar pun boleh....


kalu sesiapa yang datang ke sini memang x rugi....best....


awannya pun rasa dekat je.....


umie memang x lepaskan peluang ambik gambar berbelakangkan gunung ni....


makin umie dan mr. hubby nak balik, makin tu la puncaknya makin nampak...time ni kul 2.30 petang...cuaca x panas...sejuk jer...bernafas terasa udara yang segar.....



Image Hosted by ImageShack.us

Welcome to Sabah

Bismillah....

alhamdulillah...tu la ucapan pertama umie time sampai kat Sabah...perjalanan yang agak lama la umie rasakan dari KL...ni bukan la kali pertama naik flight..dah banyk kali sb dalam 1 thn tu..2 kali akan balik ke Sarawak....


ni muka candid..mr. hubby ambik..panasnya...dahi pun dah berkerut....
sampai je kat Terminal 2 naik teksi then terus ke Hotek King Park..actually...hotel mr. hubby dah booked 2 hari sblm bertolak ke sini....then kereta sewa pun dah booked awal-awal...

rehat jap kat hotel then lepas solat Asar je umie dan mr. hubby g terjah Kg. Air..byk makanan laut..u all tengok la sendiri...

walaupun ramai yang jual harga maut jugak la..umie dan mr. hubby just makan udang dan sotong jer..sedap....

ok..setakat ni dulu..umie nak hapdet...next n3 pasal Gunung Kinabalu lak yer...tungguuu.....


Image Hosted by ImageShack.us

Tuesday, January 19, 2010

Land Below the Wind

Bismillah....


Hari ni umie cuti start dari 19-22 Januari 2009.....nak tau umie g mana...??
umie dan mr. hubby g bercuti ke Negeri di Bawah Bayu @ Sabah @ Kota Kinabalu....
ni 1st time umie sampai ke sana...n mr. hubby dah byk kali ke sana...ni la antara wish list umie utk thn 2010...hope thn ni...semua tempat dalam malaysia ni umie nak pegi...tinggal hanya Labuan je umie x pergi lagi..insyaAllah..kalu schedule kat KK x padat...ada gak keinginan nak ke sana sb dah alang-alang sampai sanakan..
Kawan-kawan doakanlah semoga umie salamt pergi dan pulang semula dan dipermudahkan perjalanan umie dan mr. hubby k.....
alrite....tu jela umie nak hapdet hari ni sb umie time ni masih di Putrajaya Sentral nak ke KLIA - LCCT then ke Land Below the Wind.....

~~TATA~~

Image Hosted by ImageShack.us

Monday, January 18, 2010

Honeymoon

Bismillah....

Esok umie start bercuti....nak g bercuti-cuti Malaysia..InsyaAllah...bercuti ni pun...akan hapdet juga blog dan juga facebook sb pegi mana-mana bawa lappyku yang comel itu...hehehhe...
so..see u all next monday k....


Image Hosted by ImageShack.us

Friday, January 15, 2010

Hang out with monalea dan kak Za

Bismillah....

Hari ni..masa hari Jumaat kan panjang...dah beberapa minggu ni umie x balik rumah hari jumaat...biasanya jumaat balik...tp memandangkan takut jam..so dok ofis je la..tp umie stp hari jumaat akan pergi alamanda...sesiapa nak pergi boleh ikut je...stp minggu org yang berlainan sb umie kawan semua org..x kisah..kawan rapat ker.kawan x rapat ker..semua boleh join...


ni la 2 prg yang temankan umie sb umie teringin nak makan kat sini...


ni air yang kitaorg order


makanan yang umie order...cuba teka yang mana satu yang umie makan.....???

so setakat tu je la n3 tok kali ni...bubbyyyyeeee.......



Image Hosted by ImageShack.us

Wednesday, January 13, 2010

Gathering Tamat

Bismillah.....

layan jer la mimik muka umie ni..mr. hubby dah gelak-gelak tengok gelagat umie..lebih bahagia rasa.....





T.A.M.A.T


Image Hosted by ImageShack.us

Gathering di Zoo Negara Part 3

Bismillah....

sebelum umie sampai ke tempat mula umie masuk...last haiwan yang umie jumpa la ini..badak air...hehehe...kalu umie dan mr. hubby gelarkan adalah brown hyppo...biasa dengar blue hyppo kan..hehheheh
brown hyppo....licin je kulitnya....

dah penat berjalan..habis pusing semua zoo tu...umie pun ajak mr. hubby naik tram ni pulak rm3.00 je per person...then g ambik sekali gambar..takut yang tertinggal sb umie sekarang time proses nak buat scrap book....umie nak kumpulkan semua sweet moment bersama my hubby tersayang sb...mr. hubby dah janji...apa yang umie nak buat dan ke mana umie nak pergi...mr. hubby akan teman kan umie....so sweet........ i'm happy for that....i love my hubby so much....

ni la wajah-wajah pergi tu...saiful, adi, masri, hasnizam, eta, zul(suami eta), kak ija, md. sha dengan anaknya , umie dan last sekali hubby umie la yang tukang ambik gambar ni....
then dah relax kejap..duduk sini..so we all pun decide nak g makan..pada mulanya nak makan kat Wangsa Walk je..last2 plan tukar then makan kan Jaya Jusco AU2 Setiawangsa....dari pagi kul 1230tgh umie sampai di Zoo Negara dan sampai rumah pada malamnya kul 10.00 malam...penat ooo...bayangkanlah pusing 1 Zoo tu dengan kaki yang x mengizinkan sangat ni..to u all kalu nak g Zoo tu..prepare la brg siap2...pakai sport shoes..bekal air secukupnya..nanti haus dan air mineral kat sana pun mahal...faham-faham je la kalu tempat mcm tu....ok..
4 last n3 pasal zoo...tungggu tau..ada sambungannya selepas ni....biar gambar je berbicara n3 lepas ni yer....


Image Hosted by ImageShack.us

Gathering di Zoo Negara Part 2

Bismillah....

N3 ni pulak sambungan part 1 tu...umie masuk ni ambik oakej rm25..semua tempat umie boleh masuk termasuk la tempat serangga..kalu yang beli tiker rm 20..dia x kasi masuk tempat serangga dan rama-rama ni....

ni time masuk kat taman rama-rama tu..pada mulanya umie dah keluar dari tempat serangga ni tp x pegi lagi taman ni...so..terpaksala masuk balik..nasib baik boleh masuk..kalu x melepas la umie nak g tengok rama-rama....


ni lah antara spesis rama-rama kat sini...nak kata byk tu x la jugak..ok la..boleh lagi tengok sentuh rama-rama ni..ada yang bertenggek kat atas kepala kita pun ada gak...hehhehe

lepas tu umie masuk pulak rumah untuk haiwan reptile ni..u all tau jela apa haiwan yang ada kat sini....ada buaya, ular, kura-kura, tuntung, katak dan byk lagi la....
tengok ni..hijau bena warna ularnya...entah apa la namanya...
ni pulak ular albino..memang glamour juga la ular ni..kawan umie siap pesan soh bawa balik nak wat sup..hehehhe...dia bergurau jer tu...hehehhe

umie ni ambik byk gambar haiwan je kan...xper-xper...n3 lepas ni umie ambik gambar org lak yer....tungggguuuuu

Image Hosted by ImageShack.us

Gathering di Zoo Negara Part I

Bismlillah....

Ni cerita last Sunday...umie dan mr. hubby g Zoo Negara seawal 1230 tengahari sb takut jam..kenala datang awal ckit...
sebenanarnya ri Ahad tu unit mr. hubby wat gathering sikit-sikit jer..saja je nak menikmati alam dan mengenal binatang di zoo ngara...hahahha..boleh itu?
Ni la 1st time umie datang ke Zoo ni...sblm ni pernah gak g Crocodile farm kat Miri..selain ada buaya..ada gak binatang lain....
ni la entrance Zoo tu....

sampai je sana...umie dan mr. hubby yang sampai dulu sb member lain x sampai lagi sb masing-masing ada kuliah then selepas kul 2 baru leh pegi...so mr. hubby pun antar msg kat diaorg dan inform pasal keadaan cuaca dan we all yang samapi dulu....1st tempat yang umie pegi adalah sebelah kiri....

1st haiwan yang umie tengok adalah ini....Zirafah....memang tinggi..rasa nak naik je..mula2 tu geli la jugak tengok...
then gajah...gajah pulak tengah simbah air kat badan dia....
ni pulak unta...di padang pasir tp gambar ni pulak bukan kat padang pasir ya tp di padang rumput..hehehhehheh.....

ada g taman burung..dapat tengok mcm2 burung dan burung enggang la paling banyak....

ni Part1....so tunggu part seterusnya dari umie yer....

Image Hosted by ImageShack.us