Follower

Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Thursday, April 29, 2010

Berkotak² Stok Tudung....

Bismillah....

Hari Sabtu..seperti biasa..kalu lepas gaji...umie dan mr. hubby akan bawa troli sayur ke KL..tau x nak wat apa? apa lagi..beli tudung la...

sekarang ni..umie tengah berniaga tudung..dan stok tudung tu umie antar ke Sarawak....
b4 ni umie g KL nak transport awam je..x berani nak drive kereta g jalan ke KL..lagi-lagi la memikirkan jalan kat KL tu yang sentiasa jam tu....

tp kali ni tadi..umie pujuk mr. hubby try drive kereta g KL sb dia pun dah beberapa kali gak drive kereta ke Damansara dan PJ...xkanla ke KL pun dia x berani kan....so..dia pun setuju...then..hari Sabtu pun tiba..umie dan mr. hubby buat misi mencari tudung ke KL dengan berpandukan kepada google map yang di install utk hp..mr. hubby guna hp N70 je...tp walaupun hp x secanggih GPS tp boleh pakai utk tengok arah gak tau...bukannya apa..tau gak jalan kat KL ni tp nak ambik jalan shortcut dan takut tersesat tu yang sentiasa beringat tu...


dah selesai beli barang kat Jalan TAR tu umie dan mr. hubby nak g Jalan Hang Tuah pulak...ni misi mencari tudung dan harga kalu ambik borong...mak ai...mahal giler..adakah umie salah masuk kedai ke....harganya standard ngan kita beli tudung selai²...ingatkan nak beli borong...
1 kodi=20 helai...so byk la umie nak belikan...

tudung ni la umie nak beli tu...nasib baik umie dah beli kat Jalan Tar..kira murah la ckit..ni harganya kat Jalan Hang Tuah tu RM39.00..ni la harga borong yang dia bagi kat umie...kalu kali ngan 20 helai = RM780.00...ha..umie siap kira la utk korang ni....Mahal x? tp tudung ni memang lawa... umie beli kat Jalan TAR 30 helai..dapat la harga kurang ckit...alhamdulillah..setakat ni bisnes dah makin berkembang...b4 ni umie just hantar stok tudung ni ke kampung, Sarikei dan Kuching..tp minggu ni tadi umie dah kembangkan ke Miri pulak...hope..Allah berkatkan la usaha umie ni...amin...


selain dari tudung..kerongsang pun umie jual gak...



ni pulak barang yang telah siap di packing nak di pos ke Sarawak...dah byk kali jugak umie antar stok tudung ni..semuanya umie menggunakan perkhidmatan pos laju..walaupun mahal tp barang cepat sampai dan selamat...umie antar 3 kotak A4 dan 1 kotak kipas...kotak kipas tu beratnya 14 kg = RM134.00 gitu la..tula..kalu berniaga ni..modal kena ada...dan alhamdulillah....mr. hubby support umie sepenuhnya dengan menyuntik modal dan sanggup bersusah payah bersama isterinya...

so..harap²la..perniagaan ni berjaya...insyaAllah....


2 comments:

  1. Alhamdulillah... myna tumpang gembira dengan kejayaan umie.. :-)

    ReplyDelete
  2. thanks myna...bisnes mutiara myna mcm mana? ok?

    ReplyDelete

meh la kongsi pendapat korang kat sini...