Follower

Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Thursday, December 31, 2009

Tuesday, December 29, 2009

Kuantan, Pahang

Bismillah...

n3 ni n3 basi la..baru nak watkan hari ni selepas tengok blog member yang ada g trip ke kuantan, baru teringat nak wat n3 ni...sebenarnya umie dan mr. hubby ada tujuan lain datang ke Kuantan ni..dah alang2 umie pun ambik cuti dan ikut mr. hubby ke Kuantan...umie dan mr. hubby pergi Kuantan pada 11hb hingga13 hb Disember 2009. Ni la 1st trip umie ke Kuantan..kalu daerah yang ada kat Kuantan umie pernah pergi seperti Jerantut, Raub, Bentong ke..tp ibu negerinya ni baru sampai pada hari tu...


actually..gambar ni diambil bukannya hari pertama sampai di Kuantan tp hari last day umie nak balik ke Putrajaya tp umie gunakan gambar ni untuk warming up n3 pasal Kuantan ni je...


ni pulak..kalu org Kuantan panggil Benteng...lawa gak permandangan kat sini..warna air tu pun dah bertukar warna nak kemerahan mungkin umie sampai situ air sungai tengah surut...so ni je lah dulu intro pasal trip umie dan mr. hubby ke Kuantan...actually..mr. hubby dah tinggal kat sini lebih kurang 3 tahun so byk jugak la tempat yang dia tau..dan dia bawa umie berjalan-jalan ke situ...ok, tunggu je la next n3 umie k...chow chin cau....


Image Hosted by ImageShack.us

Saturday, December 26, 2009

Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin (Masjid Besi)

Bismillah....

Minggu lepas..2 hari umie attend ceramah agama untuk membentuk nilai-nilai Islam...ceramah tu ajuran JPM dan Jakim..Hari Rabu..JPM yang wat..then Khamis pulak JAKIM...so..ceramah hari Rabu tu umie xda ambik gambar pun tp ceramah yang JAKIM wat kat Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin (org Putrajaya panggil Masjid Besi) tu umie siap bawa kamera godang umie sekali..berat jugak tu...Meh kita jalan-jalan tengok gambar umie ambil semasa berada di Masjid ni......


Ni adalah pintu gerbang Masjid tersebut..di kiri kanan pintu tu ada ayat-ayat al-quran....
org yang tengah berjalan tu member ofis umie...hehhehe
ni pulak adalah bumbung masjid yang kita boleh nampak dari dalam masjid dan di tengah-tengahnya adalah ada kalimah ALLAH...

umie zoom dekat sikit...nampakkan..

ni pulak permadangan sebelah kiri masji..ada 2 buah jambatan....

ni pulak hadapan masjid ada surah yang tertulis di belakang nya...

tingkat atas masjid

ni pulak member umie yang pegi hari tu...ayu, zue dan maizatul

azilla, ramlah dan emyliana


dan yang terakhir..sapa lagi kalu bukan empunya blog..dasyat betul guna kamera tu..jerawat kat muka pun boleh nampak..hahahaha....

nota kaki: ok..sesiapa yang datang ke Putrajaya tu, jgn lupa singgah di Masjid ni tau...di Putrajaya ni ada 2 Masjid besar iaitu Masjid Putra dan Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin ni...x rugi kalu datang....


Image Hosted by ImageShack.us

Friday, December 25, 2009

Wish List 2009

Bismillah...

Erm...mcm mana nak start ni yer...hehhehehe...
ok...1st of all..merry xmas...
minggu ni sambut xmas..minggu depan sambut thn baru pulak...
tinggal beberapa hari lagi nak sambut tahun barukan...so..mesti ramai dah tanam azam nak wat azam baru..azam tahun 2009 dah selesai ker???

umie lak byk perkara umie xsempat nak buat lagi....antaranya ialah nak turunkan berat badan tp masalahnya berat makin bertambah...hehehhee......boleh gitu??
banyak lagi la kalu..nak sebut pun karang x larat nak taip lak..hahhaa..

dalam beberapa minggu nak masuk ke tahun baru ni...umie dah capai salah satu wish list umie iaitu........

scroll down please
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
tadaaaa............my new lappy...PINK gitu...hehehhee



suke-suke.....Lappy ni adalah pemberian mr. hubby...thanks sayang....byk2 perkara dan benda umie nak wat..mr. hubby akan tolong umie capai apa yang umie nak....now..i have a new lappy with Pink color....hehhehehhe..i like...........



umie suka sangat..dah 1 minggu umie guna lappy ni...sungguh berpuas hati sb rasa bertambah bahagia je dapat apa yang diimpikan...thanks sekali lagi wat mr. hubby tersayang....
lappy lama umie yang compact tu umie serahkan kat mr. hubby..biar dia guna lappy tu..lappy tu umie baru beli 6 bulan yang lepas....still new ok...so lpas ni kalu nak g mana-mana pun umie akan bawa lappy ni je...tujuan mr. hubby hadiahkan lappy tu untuk umie sb nak mudahkan umie bawa g mana-mana..kalu bawa lappy compact tu berat sikit..dan mini lappy ni ringan dan senang nak bawa..boleh masuk dalam handbag je...hehhehe.....


Image Hosted by ImageShack.us

Monday, December 21, 2009

hobby baru....

Bismillah...

Selamat menyambut Maal Hijrah...diharap tak terlambat untuk umie wish tahun baru ni...
tahun baru ni la kita nak start sesuatu yang batu, baik san semoga tahun ni memberikan kenangan baru untuk umie dan keluarga...amin....

o..so berbalik kepada tajuk n3 umie kali ni...wah..umie ada hobby baru tau...
b4 ni kan umie parnah maklumkan yang umie beli mesin jahit..so..now..u all can see..umie dah siapkan 2 pasang baju kurung...dulu..kalu nak wat baju kurung ni ambik masa 2 hari baru nak siap..tp kali ni alhamdulillah..boleh siapkan dalam beberapa jam je tau..

untuk pengetahuan u all umie x pernah pun blajar jahit baju...tp umie pernah la tengok org gunting..jahit..umie blajar dari permerhatian umie sendiri..baju yang umie pakai sebelum ni pun kakak umie yang jahitkan..so insyaAllah..raya tahun ni..baju raya boleh jahit sendiri dan umie dalam proses nak blajar lak wat baju melayu untuk mr. hubby umie tu pulak la...



ok..nila 1st baju kurung yang umie jahit dalam tahun ni...alhamdulillah...menjadi juga akhirnya...



ni pulak second baju yang umie jahit..ni pun umie jahit dalam cuti 3 hari tu..


now..hari ni..umie dah pakai pun bajunya ke ofis..baju umie nni umie wat besar sikit..xyah la nak bingung pasal ketat lagi dah..lagi pun mr. hubby dah mention soh buat baju besar sikit....sejak bulan Disember ni umie dah beli 9 pasang kain termasuk sutera, yang 2 dah siap jahit..2 lagi dah siap jahit tepi..2 lagi dah antar tempah kat org wat kurung moden, 2 lagi masih dalam plastik bag..ingat nak antar balik kampung soh kakak jahitkan baju jubah dan kurung dan 1 sutera tu wajib antar soh kakak jahit..mahal tu..x confident nak soh org lain jahitkan..nangis x berlagu karang kalu silap jahit...kalu kakak sendiri wat silap xper...adik beradik..hehhehe...so..next n3 umie update lagi k....


nota kaki: umie xambik tempahan yer..jahit baju sendiri je..xnak ambik risiko sb takut nanti tersalah potong lak kain org yer...


Image Hosted by ImageShack.us

Thursday, December 10, 2009

SOMEWHERE...

Bismillah.....

Hari umie cuti...isnin dan selasa umie mc..so hari ni officially umie cuti...umie apply cuti tau..bukan EL yer..dah apply pun guna HRMISlast week lagi..siap bagi tau boss lagi..then mention yang bulan Disember ni...hari bercuti untuk umie....hehehehe....

kalu u all baca n3 ni..umie dah bertolak ke suatu tempat..biar la rahsia dulu tempatnyer yer..kalu mr. hubby izinkan barula umie publish kat sini...n3 yang umie wat ni pun kena minta izin mr. hubby tau...kena jaga gak la maruah hubby kesayangan ku itu........

hanya seorang je yang tau umie g mana walaupun boss umie sendiri pun tak tau...hahhaa..kalu sesiapa nak meneka tu silakan lah..hehhehe....

ok..that all...ok..mb dalam beberapa hari ni umie xkan update blog ni..so tunggu je la next n3 umie k...see ya...miss u all.....







Image Hosted by ImageShack.us

Tuesday, December 08, 2009

Banner for Mummysyafie Contest

Bismillah...

dah agak lama juga la umie tak join contest..ni la contest selepas umie join contest mrs. k...
so ni pulak contest untuk banner mummysyafie.blogspot.com


di bawah ni la syarat2 penyertaannya dan umie dah wat dah dan dah email kepada mummysyafie....

Syarat² Penyertaan

1) Terbuka kepada bloggers dan non bloggers (silent readers)

2) Peserta hendaklah save poster "banner for mummysyafie contest" kat sidebar blog masing² (tuk blogger shj) dan hendaklah dilink kan kepada http://mummysyafie.blogspot.com

3) Diwajibkan untuk menjadi follower mummysyafie.blogspot secara rela or non rela :)

4) Link kan mummsyafie.blogspot di blog list anda

5) Hasil karya anda hendak la dihantar kepada mummysyafie@yahoo.com. Banner yang dihasilkan hendaklah mengandungi gambar² mummysyafie or keluarga atau kedua²nya sekali. Terpulang pada kebijaksanaan anda mereka banner tersebut. Anda boleh godek pic² lama dalam blog ini. Hak terpelihara okk...takmo main super imposed bagai.

5) Hadiah akan diberikan kepada pemenang utama dan pemenang tempat kedua. Akan tetapi..jika penyertaan menggalakkan dan jika banyak banner yang berjaya menambat hati juri..penganjur akan menyediakan hadiah saguhati tambahan. Minimum saguhati sebanyak 5 orang dan tidak lebih dari 10 orang. Banner yang terpilih akan munjadi hak mutlak mummysyafie@blogspot.com

6) Sila link kan url blog anda di comment entry ini supaya memudahkan saya melihat penyertaan anda.

7) Tarikh tutup pertandingan pada 15 Disember 2009 pada pukul 12 tgh. Pemenang akan diumumkan selewat²nya pada 30 Disember 2009 dan hasil kerja tangan pemenang akan diupload pada 1 Januari 2010.

Gud Luck tuk semua n selamat ber"contest"

Hadiah Pertama Daripada



Hadiah Kedua Daripada


Pesanan: so kepada sesiapa yang berminat tu meh la join contest ni....

Image Hosted by ImageShack.us

Jumpa Doktor Gigi...

Bismillah....

Doktor gigi...mesti ramai yang takutkan nak g jumpa doktor gigi ni...begitu gak ngan diri umie...umie takut..injectionnyer...maunyer umie nangis gitu....
untuk pengetahuan u all...umie still mc lagi..dok rumah jer...gusi umie bengkak kat gigi bongsu tu...sakit tau..nak makan pun xleh..telan air pun sakit sb dah sebelah pipi umie bengkak...Tuhan je la tahu...sakit tu penghapus dosa-dosa kecil...alhamdulillah.....

umie dan mr. hubby petang semalam g klinik gigi...umie ingat nak g klinik biasa je..dah dipujuk-pujuk oleh mr. hubby..last2 umie pun setuju gak...untuk pengetahun u all umie ni takut kat doktor gigi sebenarnya...mr. hubby memang selalu g klinik ni..sampaikan doktor pun dah kenal...hehhehe...

umie sampai je klinik tu terus register time tu ada 2 lagi pesakit yang tunggu...nasib baik la dah bis 2 pesakit tu turn umie lak...



tengok tu.. doktor tu tengah check gigi umie...disbbkan gusi yang sakit tu xleh nak wat papa..doktor bagi jela ubat antibiotik, ubat kumur dan pain killer jer...then umie terus wat cuci gigi..alhamdulillah...gigi umie dah ok sikit...sakit jugak ek..
time ni..mr. hubby boleh pulak bersembang baik ngan doktor ni..mr. hubby wat gitu sb nak alihkan perhatian umie dari sakit ke x sakit..thanks mr. hubby...semua ubat, mc dan cuci gigi umie bayar RM100.00..kalu klinik kerajaan...FREE je kan..tp kalu nak cepat g la klinik swasta sb klinik kerajaan nak kena wat appointment dulu...so kalu sesiapa berminat nak try jumpa doktor gigi ni...mek contact dia..namanya dan dia very nice....

DR. WIDYA SUZANEE ISMAIL, B.D.S (Malaya)
KLINIK PERGIGIAN ALAM PERMAI
51-1 JALAN PUTRA PERMAI 1A
PUSAT BANDAR PERMAI
SERI KEMBANGAN
43300 SELANGOR

TEL : 03 - 89416832

Image Hosted by ImageShack.us

Monday, December 07, 2009

Shopping ke IKEA

Bismillah....

Sabtu lepas...lepas ambik stok barang Tupperware, umie dan mr. hubby terus terjah ke Damansara sb nak g IKEA..ni second time umie g sini..gitu gak ngan mr. hubby...baru hari ni ada peluang nak g sbnya..stp hujung minggu umie dan mr. hubby memang x dok rumah...keluar je kerjanya...cara umie dan mr. hubby spend time together-gether ialah..keluar berdating..boleh gitu..biasala..time baru kenal dulu..keluar beriga..sekarang dah kawin...boleh la keluar berdua je tanpa peneman....kenangan yang cukup indah...
so berbalik kepada topik asal pasal IKEA ni....
sebenarnya umie datang sini sb nak survey barang untuk dalam rumah umie...biasala kan..org baru kawin...ooopppsss...baru kawin ker? dah nak masuk 9 bulan baru kawin ker? of coz la...hehhehe..boleh gitu...


walaupun org tau IKEA tp xsemestinya pernah datang kan..ada sesetengah org wat IKEA ni mcm tempat bershopping seolah-olah membeli pakaian..taukan maksud umie..barang rumahnyer memang barang dari IKEA je...umie pernah jumpa org gitu..kakak kawan umie sendiri..almost dalam rumah memang dari IKEA...so nice..umie suka...lagipun dia humble je org nyer...org berada la jugak...dia mampu kan..apalah salahnya....


masuk je parking..umie dan mr. hubby terus parking kat P2..tp x ingat la row brapa..kalau x silap F kot...sb senang nak cari tp x ingat jugak..hahha...walaupun senang cari tp sesat jugak nak cari..bayang kan..umie park kat P2 tp p cari kat P1 manala lak jumpa..nasib baik la mat Nepal tu baik hati bagitau tengok kat parking tiket tu P berapa..hehhehe....klakar pun ada gak...


so kepada sesiapa yang nak g IKEA tu,,meh tengok jadual bila buka dan tutup nyer...so senang la nak cari..nak pg sini pun senang..x susah pun..memang ada signboard IKEA...Tujuan umie datang ke IKEA ni adalah nak g beli coffee table dan meja laptop umie...


tau x ni aper? kotak dan kotak di atas kotak..hahahha..ni la dia kotak atau meja laptop umie sblm ni..kesian kan...hehehhe...dan umie dah transform dia ke ini...
.
.
.
.
tadaaaaaaaaaaaaa.........

ni la meja laptop umie yang baru...merah gitu mak ngah....hehhe..kalu ada pink umie dah beli pink..disebabkan xda..so umie beli la merah..hitam pun ada gak..nak tukar taste lak..nak merah la..lawa gak....slim gitu..hehhehehe....
selain meja laptop ni..umie ada bei gak coffee table, lilin aroma terapi.....penyangkut tudung dan byk lagi la...so..next n3 umie cerita pasal perabot lain lak..mnggu ni memang nak beli perabot rumah je..hhehehhe...BEST


Image Hosted by ImageShack.us

Saturday, December 05, 2009

Makan Malam

Bismillah...


Balik kerja petang semalam umie terus rush ke Warta sb nak ambik spek mata sb tauke kedai dah call...
tp n3 kali ni umie bukan nak cerita pasal spek n3 kali ni nak cerita pasal makan malam umie...petang semalam beli barang kat Warta untuk masak menu seperti kat bawah ni...
dah agak lama umie xda wat n3 pasal menu makan malam umie kan...
so malam tadi umie masak seperti gambar kat ni...


kerang kicap ni mr. hubby request sb member ofis dia ada masak kerang ni dan dia bagi mr. hubby rasa..alhamdulillah..masakan umie x menghampakan dia..dia kata sedap dari member dia buat...hehhehe....mr. hubby ni jenis yang berterus terang..kalu sedap dia kata sedap..kalu x sedap..dia akan kata juga x sedap..alahamdulillah..setakat ni..xda lagi yang menghampakan dia..tengok la mr. hubby i....chubby gitu...hehhehe

ni pulak sayur labu kuning...kalu resepi mr. hubby dia akan letak santan..tp umie x...umie masak biasa je..tumis bawang je tau..mr. hubby suka..hhehehe


ni pulak sambal ikan bilis.mr. hubby yang request jugak..kalu makan sayur labu ni..dia kata nak kena ada sambal ni..oo..umie watkan la untuk dia gak..hehehhe....

berselera betul mr. hubby umie makan....so..next n3 umie akan publish pasal benda lain lak yer...now..umie nak bersiap g IKEA......see ya............


Image Hosted by ImageShack.us

Tuesday, December 01, 2009

Menu Satay Kajang Hj. Samuri

Bismillah....

Ni menu yang umie dan mr. hubby makan hari tu...
layan je la...gambarnya yer...hehehhe


air teh ais mr. hubby punya...


mrs. umie punya..air tembikai....

satay ayam..x suka makan satay daging..mr. hubby nak order satay kambing tp xda la pulak...


kuah kacang


nasi impit

ketupat

resit pembayaran

ni pulak tauke yang membayarnya..hahahha...


p/s: sekarang ni..satay ni dah kureng dah..mcm keras je rasanya...ingatkan makan kat sini lebih sedap..tp sama je dengan cawangannya..yang ada satay ayam dan daging nyer..kalu nak oreder satay arnab ker, kambing ker..non ada....

Image Hosted by ImageShack.us

Satay Kajang Hj. Samuri

Bismillah....

Sapa pernah makan satay?? mesti pernah kan...sapa pernah makan satay kajang?? ni..pun mesti org dah gak.. soalan terakhir..sapa pernah g makan kat satay Kajang hj. Samuri...?? mesti ramai yang xpernah pegikan...biasanya org akan pegi kat cawangannya je..so ni la second time umie g makan kat sini...raya ketiga umie dan mr. hubby g makan tengahari kat sana...nasib baik la buka..tp kedainya x buka keseluruhan..biasala org raya lagi..umie lak nak makan kat sini time raya..hahaha


ni la jadual perniagaanya...kalu sapa-sapa nak g tu..pegi la time ni..
hari Jumaat dia lambat sikit buka tau..jgn lak tengahari Jumaat masa panjang tu nak g makan sini lak..g je la kat cawangannya je yer...


nila rupa bangunannya..kedainyer ni..tepi jalan je..senang je nak cari...


habis la..semua benda yang ada pamer kat kedai ni umie ambik..entah apa nama kenderaan ni pun umie xtau..hahahha


ni umie taula..ni namanya meriam...


ni pulak mcm kereta lembu ke kereta kudakan....

so..next n3 lak umie tunjuk apa yang umie makan kat sana k....
Image Hosted by ImageShack.us