Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Monday, November 30, 2009

Papadom

Bismillah....

Sapa suka makan papadom..tengok la movie ni..hehehehe...xdala...
movie ni memang best..best lagi dari movie 2012 tu..hahhaa
cerita ni x boring..asyik nak tergelak jer..ada part sedih tu memang sedih la..
berjaya gak diaorg bawa watak tu..yang bestnyer saadom ni la...umie tengok watak dia mcm mr. hubby umie jer..seronok sgt..suka la...hehehe
watak miasara ni pulak memang sesuai la juga ngan perwatakan dia ni...


dalam dunia ni..wujud ke x seorang bapa seperti saadom tu??? biasanya org perempuan je berkelakuan gitukan..xpernah lagi umie tengok org laki gitu...entah mcm manala la kalu umie ada anak...mcm manala mr. hubby jaga anak dia...hahahha..
setiap individu ni ada cara yang berbeza kalu nak didik anak..movie ni beri byk teladan kepada kita semua..x rugi kalu tengok..kalu la ada PAPADOM 2..hehehe...boleh gitu?
so kepada sesiapa yang x pernah tengok lagi...jom la tengok...

hari ni, umie asyik nak promote movie jer..ada 1 lagi movie yang umie x tengok lagi...so next n3 umie akan cerita pulak pasal movie tu yer....

see ya.....


Image Hosted by ImageShack.us

2012


saper pernah tengok cerita ni...samada tengok kat panggung wayang, dvd, cd ker...x kisahla...meh komen sikit...
sblm tu..nak dengar tak komen umie..umie dah tengok gak movie ni mlm tadi tp....mcm x best jer....walau pun umie tengok dvd kat rumah siap ada subwoofer dah macam kat panggung wayang tp..ceritanya still x best gak umie tengok..tak tau la u all tengok best ke x...
boleh pulak umie ke hulu ke hilir ke dapur..sb ceritanya x menarik perhatian umie..hehehe...
lepas tengok cerita tu..umie sambung lak movie lain yang lagi best..next n3 umie story pasal movie tu lak yer...tungggguuuuuuuuuuuu..



Image Hosted by ImageShack.us

UP (Movie)

Bismillah....

Hari Raya Aidiladha ri tu umie dan mr. hubby balik Batu Pahat...best..sb adik-beradik mr. hubby ranai yang balik..so rumah meriah la..dan ramai tukang masak...hehhe..u yang bestnyer..ipar-ipar umie ni terer memasak...so..xda jd masalah la kalu pasal makanan..umie dan mr. hubby siap beli barang dan ada org lain yang akan masak..hehhe

so berbalik kepada tajuk n3 umie hari ni...ni pasal movie yang umie dan mr. hubby tengok..umie dan mr. hubby beli dvd..best tau cerita ni..x rugi kalu tengok...



umie nak cerita sikit la pasal sinopsis cerita ni..
ni pasal Carl Fredicksen seorang penjual belon yang dah bersara dan isterinya Ellie yang berkawan sejak kecil sehingga la mendirikan rumah tangga..dan Ellie pun meninggal kerana sakit tua..... Ellie ni ada tinggal kan 1 scrap book kepada Carl pasal impian Ellie...


so kalu nak lebih tau pasal movie ni dan scrap book yang ditinggalkan oleh Ellie ni...jom la tengok...
xrugi tau...memang best..menyentuh perasaan sb yang kesiannya Carl dan Ellie ni x dikurniakan anak....


ni pulak Russell...comelkan dia...
seorang ahli pengangkap yang xreti nak pasang khemah..hahaha....


ni pulak Dug(anjing) dan burung buruan....
so..jgn lepaskan peluang nak tengok movie ni...i likee............


Image Hosted by ImageShack.us

Sunday, November 29, 2009

Induksi Khusus 2009 Part 2

Bismillah....

sorila wat u all tertunggu-tunggu n3 Part 2 pasal Induksi Khusus ni....
so n3 kali ni umie nak cerita sikit la pasal aktiviti dan makanan yang disediakan kat sini...


so..ni pulak gambaran dari dalam dewan...teringat la pulak time blajar dulu..bilik kuliahnya mcm ni...

saper yang pernah g induksi khusus ni mesti dah dapat agakkan apa aktiviti yang dilakukan cuma cara penyampaiannya je yang berbeza...ni..time tengah hujan renyai...sblm ni diaorg ada wat cari harta karun tak jauh pun..dokat je...sblm balik ke dewan makan...diaorg kena menyeberang sungai je..badan x basah pun..just kaki jer...hehhehe....mcm x mencabar la pulak kan...hahhaha...gambar ni..diaorg tengah tunggu nak dapatkan task persembahan so..sblm tu..diaorg kenala menari dulu berpandukan kepada music yang dimainkan..klakar pun ada...mcm-mcm ada je diaorg ni...hhehehe


ni pulak keadaan dewan makannya..kena buka kasut kalu nak masuk sini....

ni pulak meja makannya yang digunakan...kalu urus setia makanan dihidang dan kalu peserta buffet jer..


makanan kat sini sedap..okla..sb menepati selera umie..tp xda la pedas pun cuma..yang umie x puas hati ni adalah..time mlm last..we all kalu ikutkan ada bbq tp masalahnya, mcm bukan bbq..bayangkan la kalu makanan macam ni..ni bbq ker...oh tidak..makanan gini umie boleh dapat kat pasar malam tau...bukannya x bersyukur tp x berbalaoi..dah la kena tambah rm27 lagi nak wat hidangan ni..memang x berbalaoi-baloi..yang umie tau..ayam je dia bakar then yang selebihnya...apa kessssssss...........??? kalu beli kat pasar malam..boleh lagi sedap ni..dah la makanannya keras....goreng dari pukul brpaa umie pun x tau...dok lak dalam hutan...apa boleh buat..makan je la...

so...itu jela pasal induksi tu...so lepas ni dah tau dah..dah ada pengalaman dah nak deal ngan mana-mana tempat kalu nak wat kursus...kalu x memenuhi kehendak kita dan seperti yang telah dirancang...so..boleh la potong bajet/LO..xyah bayar penuh....hahhaha....boleh gitu....so fikirla sendiri yer.....



Image Hosted by ImageShack.us

Wednesday, November 25, 2009

Induksi Khusus 2009 Part 1

Bismillah....

Minggu lepas 16-19 november 2009...umie ada wat kerja luar..umie jd urusetia untuk Induksi khusus...memandangkan umie dah kat unit latihan..so..kalu kursus yang dianjurkan oleh Bahagian umie..so umie akan keluar la..dapatla jugak merelease kan tension dok di ofis bagai org lepas gempa bumi je tu...
untuk n3 1st ni umie nak cerita sikit la pasal penginapan dan facilities yang ada kat sini..sebelum tu..terlupa lak umie nak bagi tau..tempat ni namanya adalah
WOODZALLEY VILLAGE, SG. CONGKAK, HULU LANGAT, SELANGOR
kalu sesiapa yang biasa g Sg. Congkak tu..tau la tempat nyer di mana yer...



ni adalah rumah/bilik penginapan untuk urus setia..pada awalnya..urus setia di tempatkan di bilik VIP tp we all xnak..sb penat la nak naik turun tangga..so we all decide je nak dok bilik ni sb dekat ngan dewan, surau dan gelanggang senaman...



yang umie nomborkan tu adalah bilik penginapan bagi peserta...


ni pulak dewan kuliah...


ni pulak gelanggang tempat senaman tu...


ni pulak overview bagi kawasan village ni..tempatnya berbukit-bukit...
next n3 nanti umie akan cerita lak apa yang we all wat kat sana k....tungggguuu......


Image Hosted by ImageShack.us

Tuesday, November 24, 2009

n3 2 dalam 1

Bismillah....

Tahun depan nak Raya Cina...sblm raya Cina ni mesti prosperity burger adakan...tp...ni sebelum raya haji dah kuar dah...apa kes...hehheheh...tp dia kuarkan beef je dulu tp chicken nyer ndak ada lagi...

dah kali ke 3 umie makan burger ni dalam minggu ni...

tengahari tadi umie g alamanda just nak jalan-jalan sorang-sorang..nak tenangkan fikiran..tengok ofis dah mcm hura-hara sb ada pengubahsuaian tempat duduk dan unit...otak umie ni pening dah...sakit hati..kecil hati..semuanya ada....
tp umie cool je..tp sometimes mata berair jugak akhirnya...tahan je la dari mengalir laju gitu....biar Tuhan je la yang tahu...mr. hubby memang dah faham situasi umie so dia benarkan umie pg seorang diri lagipun dia pun xda kat ofis hari ni....hati umie menangis tp hanya Tuhan je yang tahu.....
sometime ada perkara kita xleh nak bagitau org tp padahal org lain sedar tp still lagi nak buat gitu...it's ok..it's alright...as long..umie dan mr. hubby tetap bahagia walaupun ada kelebihan dan kekurangannya....semuanya berserah pada Allah swt.........Thanks to all my friends sb bagi doa dan semangat pada umie....

Image Hosted by ImageShack.us

Sunday, November 22, 2009

Shopping lagi....

Bismillah...

Hari Sbatu dah g shopping ke Low yat dan hari ni lak g Alamanda...selepas je bersarapan di Serdang...umie dan mr. hubby terus ke alamanda...mula sekali ke parkson..sb umie nak beli baju Cheetah Plus..i like cheetah plus..baju besar dan sesuai ngan saiz umie..kebanyakkan baju umie adalah cheetah plus...


ni lak gambar model d5000...model x bertauliah...hehhehe


duduk kat kerusi dengan muka susah hati dan blur je..hahaha..time ni x ramai lagi org kat alamanda..boleh la menerai camera tu....


keluar je dari parkson terus terjah carrefour....sebenarnya umie nak g carrefour sb umie dah lama aim mesin jahit ni...then terus la beli comforter baru...biru lagi tu...niar tido dengan tenang nyer...hahaha..nak beli warna pink tp xda la pulak...biru pun ok...


ni la model mesin jahit yang umie beli tu...BROTHER

close up sikit....hehhee..

so..lepas ni..umie ada hobby baru..selain dari menjadi fotographer...tailor pun boleh gak..tp just jahit baju umie dan mr. hubby jelah yer...hhehehhe

Image Hosted by ImageShack.us

Shopping....

Bismillah....

Hari Sabtu..umie dan mr. hubby keluar nak g shopping ke KL tp sebelum bertolak tu..umie g serdang nak ambik pesanan tupperware dari kawan-kawan ofis yang order ngan umie...
ni la hasil yang umie beli kat tupperware tu..ada gak yang xda sb habis stok dah...

umie sendiri pun ada beli gak...

ni lak..bekas untuk umie bawa bekal ke ofis..comelkan...suka tengok bekas ni..harganya rm50 lebih je....selepas keluar dari Tupperware..umie pun pegi la Bukit bintang..naik LRT dari Tasik Selatan ke Hang Tuah dan naik pulak monorel ke Bukit Bintang...jalan2...terserempak lak ngan Dafi dan Mila...umie x perasan pun Mila..tp mr. hubby ada tengok sb umie leka tengok muka Dafi..x perasan lak mila berjalan sebelah kiri umie...berselisih bahu pun x nampak..biasa la perempuan ni kan..kalu tengok berlainan jantina cepat je..Dafi dia sweet sgt....
umie dan mr. hubby time tu tengah berjalan kaki ke Low yat..

umie dan mr hubby beli camera ni kat 1 kedai yang offer harga ok la..dari harga asal rm3288 dapat la rm2699 utk body jer..x termasuk kelengkapan lain..umie habiskan rm3k lebih juga la nak beli camera ni...

ni lak Lin...dia yang setkan semuanya utk umie..siap ajar lagi tu mcm mana nak guna dan dia ada bagi phone number..kalu umie ada masalah nak guna camera ni...dia hari selasa dan khamis xda kat kedai sb dia g blajar all item pasal semua jenis camera ni...so baik hati..thanks lin 4 ur help...kalu nak beli camera ni ada jenis yang ORIGINAL dan AP...so..umie decide nak beli yang ORI sb kalu ada apa2 hal..ada spare part nyer tp kalu pakai yang AP ni..spare part susah nak cari..wat rugi jer walaupun harga murah dari yang ORI....

So kepada u all kalu nak beli camera mcm ni memang x rugi..gambar pun lawa..so pandai2 la kalu nak pilih camera tu yer...
untuk makluman u all..umie x pernah sentuh pun camera ni..samada kawan umie punya atau org lain..so camera umie ni la 1st time umie pegang...imagine that...umie x pernah sentuh camera ni tp beli jugak then xtau cara ank guna...hehehhe...yang penting usaha kena ada..mcm kita blajar komputer gak..dari x reti nak guna komputer..jd org yang lebih advance..so...selamat mengexplore...hehehhe

Image Hosted by ImageShack.us

Sarapan pagi

Bismillah...


Seperti kebiasaannya..di hujung minggu samada Sabtu atau Ahad..umie dan mr. hubby akan bersarapan di luar...so ni la menu yang kami makan dan habis licin semuanya...hehhe...layan kan jelah yer.....hehehhehe


teh tarik


nasi lemah paru sedap

ni pulak roti canai double dan banjir..mr. hubby yang makan...



Image Hosted by ImageShack.us

DSLR D5000

Bismillah.....

Alhamdulillah..akhirnya umie memiliki jugak DSLR ni...umie xnak ckp byk2..so layan je la gambar tu yang umie dah ambik guna camera ni.....


Nikon D5000


close up


suka tengok gambar air ni... menjadi gak gambar ni


mouse ni pun umie ambik...so..tunggu je la next gambar umie akan snap ye...




Image Hosted by ImageShack.us

Saturday, November 21, 2009

jommmmmmmmm.....

Bismillah....

hari ni tak boleh gak nak update blog...so hari ni nak g berjalan-jalan dan shopping ke lowyat dan sogo..tunggu je la lepas umie balik nanti umie akan hapdet semuanya yer..tunggu........


Image Hosted by ImageShack.us

Tuesday, November 17, 2009

Away....

Bismillah....

Dalam mingu ni umie sibuk sikit..tak leh nak update blog padahal byk n3 nak kena wat...
now umie kat Woodvalley Village, Sg. Congkak, Hulu Langat, Selangor..so tunggu jela umie balik Putrajaya karang baru leh nak update yer....
so...tungggggggggguuuuuuuuuu....miss u all...


Image Hosted by ImageShack.us

Sunday, November 15, 2009

A&W

Bismillah....

Jumaat lepas..waktu rehat tengahari kan panjang..then...umie dengar Pn. Rohana dan Hamidah nak g Alamanda naik bus...so, umie mcm teringin gak nak join diaorg..so...awal pagi dah umie minta izin dari mr. hubby then dia pun izinkan..kalu naik bus..takut sampai ofis lambat so, mr. hubby izinkan umie bawa kereta...yaaahhhhoooo...thanks mr. hubby...


sampai je alamanda..perut umie pun dah berkeroncong then minta diisi sbnya umie pagi tu just makan berapa ketul cekodok je..tu pun cekodok rm1 tu pun xbis...sejak akhir-akhir ni umie kurang makan sikit..makan nasi pun kurang..maybe sb byk kerja dan makan pun x menentu dan kadang2 menyebabkan gastrik..
we all g makan kat A&W..umie makan chicken sandwic dan tapau ayam goreng..Pn. Rohana dan Hamidah lak makan ayam goreng..diaorg kata sedap..that why la umie tapau..takut kang umie teringat-ingat lak ayam goreng tu nanti..hehhehe


ni lak time we all kat goggles..hehhe...2 org ni...ada je la dibelek nyer..kalu rasa nak beli terus grap...hehehhe....umie lak ke goggles sb nak beli stokin...then..jalan-jalan...cari baju...ke Parkson then jumpa la blouse..Pn. Rohana pun beli blouse gak..gitu gak ngan umie...kitaorg beli blouse ladylike...kul 230 we all pun balik la..nasib baik la x jam seperti biasa..masuk ofis pun tepat pada waktunya...lain kali kita g alamanda lagi yer.....

Image Hosted by ImageShack.us

Saturday, November 14, 2009

Rezeki...

Bismillah....

alhamdulillah...rezeki lagi..tu la umie pernah dengar kata satu ceramah agama..dia kata..kalu kita selalu sedekah kat org..insyaAllah..murah la rezeki kita walaupun sikit...
dalam minggu ni...ada je org bagi sesuatu kat umie dan mr. hubby...minggu lepas, ada org bagi rambutan kat mr. hubby...dah bagi sekali..dia bagi lagi utk kali ke-2 dan siap dia bagi Lala lagi tu..minggu ni lak ada org bagi kfc lak...then ada org belanja makan..alhamdulillah...semoga Allah akan sentiasa memurahkan rezeki kami dan kepada org yang selalu bersedekah x kira apa yang disedekahkan....


kfc ni ita..ofismate mr.hubby yang bagi..dia belanja kak ija sekali..so malam mr. hubby balik lewat tu..dia bawa la kfc ni dan umie dan mr. hubby berterima kasih la pada ita sb belanja...semoga dimurahkan rezeki ita yer....

Image Hosted by ImageShack.us