Follower

Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Saturday, October 31, 2009

Selamat Tinggal....

Bismillah....

N3 kali ni nak cerita pasal salah seorg PPT N27 umie ni dah dinaik pangkat ke N32...dia ni namanya Pn Norkumala tp panggil Pn Nor je...Pn Nor ni baru lagi kat Cawangan umie..xsampai pun setahun..sebelum ni dia pernah ambik cuti sambung belajar dan diletakkan di bawah pool(jawatan kumpulan) JPA..habis je dia blajar terus di postingkan ke ofis umie sekarang ni...Pn ni...muda umie setahun je dari dia...maksudnya baru berumur 29 thn tp dah naik N32..
Dia ni merendah diri sgt..kalu time bermsg dengan dia..dia selalu membahasakan diri dia kakak..sb dia kata..kalu luar waktu pejabat tu panggil je la dia Kak Nor atau Nor je..kalu kat ofis pun dia x kisah kalu panggil gitu...tp memandangkan umie dah terbiasa panggil Puan...so panggil Puan je la...
Hari Jumaat lepas adalah hari last dia di ofis umie...dia telah bertukar ke JAWI KL..sb memandangkan suami dia kerja KL, dia pun minta la tukar ke KL...Kesian gak umie tengok dia ni...dah la x da lesen kereta.. fobia lak tu nak bawa kereta....Pn Nor ni ada pengalaman yg dia xleh nak lupa time dia tengah blajar driving kat salah sebuah institut memandu...dia ni nyaris nak terjatuh dalam sungai time dia tengah blajar driving dan sejak dari hari tu la dia x berani nak drive kereta lagi dah....kesian dia...
Byk gak la umie tau pasal dia ni...biasalah kan umur pun x jauh beza dan umie akan simpan sampai bila-bila pasal rahsia hari tu ye Pn Nor...Kesian Pn ni tau...
Anyway...umie doakan semoga Pn lebih bersemangat lagi di tempat baru....


umie nak minta maaf kalu ada salah dan silap umie sepanjang kita bekerjasama...umie tukar ke unit lain...dan dia pulak tukar ke jabatan lain....anyway....TAHNIAH!!!



nota kaki:time ni baru bis makan pizza Domino..en azman yang blajan..thanks en man then tahniah sb dah naik pangkat ke KR38.....

Image Hosted by ImageShack.us

Big Apple

Bismillah....

Sejak dah kawin dan berdua lebih baik ni..umie jarang dah keluar bersama teman-teman ofis...umie biasanya akan keluar bersama mr. hubby je..nasib baik la mr. hubby ni ikut je umie nak wat apa2..nak g mana..dia layan je sb apa..isteri dia ni jarang nak keluar dengan org lain...biasalah kan...dah jadi isteri org ni pergerakan terbatas la sikit...tp alhamdulillah..umie still lagi boleh mengikut rentak mr. hubby walaupun dia begitu....dan umie tetap bersyukur..alhamdulillah....
Hari Jumaat lepas, time waktu rehat tengahari umie dan kak ain g jalan-jalan ke Alamanda...untuk pengetahuan u all...umie dah minta kebenaran nak keluar dari mr. hubby ni awal sehari..so hari khamis tu umie dah usha-usha dengan mr. hubby umie nak kuar..padahal xtau lagi keputusan nak keluar ke x hari jumaat tu dan dengan siapa...so umie prepare je la nama-nama yang biasa umie keluar....seperti kak ain, ct zakiah, shidah, gaya dan zue...tp malangnya Jumaat ri tu..umie dan kak ain je yang boleh g..shidah lak kata nak rehat je kat ofis...dak zue, ct dan gaya lak g 7E Presint 9 sb nak survey iklan rumah dan bilik kosong...so apalagi..umie dan kak ain terjah la Alamanda...
Alamanda time gini pun penuh...pada dasarnya umie nak g makan MCD then kak ain lak kata kenyang so..1st tempat we all pegi adalah Big Apple...mula-mula nak tapau je then umie kata better makan je kat sini dulu...then 3 donut lagi umie tapau utk mr. hubby....mr. hubby suka donut duren..so umie beli la untuk dia...


then umie dan kak ain pulak makan donut ni..entah apa la nama donut ni pun umie x ingat..makan je la..asal sedap je....sorilah yer..gambar tuannya lak lupa nak ambik...tp ambik gambar donut je...hahhahaha
nasib baik la dah makan donut ni kat Big Apple....kalu x kelaparan la umie balik ofis..jalan-jalan kat Alamanda kejap je sb xtau nak g mana...tu pun x sampai 1 jam kat sana...umie dan kak ain dah balik..ingat nak tapau lak MCD tp masyaAllah...ramai giler org kat sana...last2 umie balik je la...masih teringat2 lagi MCD kat kepala umie ni...tp x g makan lagi...ada sesiapa yang nak delivery Mc Chicken untuk umie x??????????????



Image Hosted by ImageShack.us

Makan-Makan

Bismillah...

salam semua...dah berapa hari dah umie x update blog ni..kesiannya dia tau...
ok..bagi memulakan update blog pada mlm ni, umie start kan dengan n3 makan-makan lah yer...

hari isnin minggu lepas...umie ngan mr. hubby g wat terapi...tau x terapi apa yang umie maksudkan tu...terapi umie adalah xlain dan x bukan MAKAN....umie suka makan...kalu umie ada masalah dikit mesti umie akan cari makanan....dan makan....

So, balik je mr. hubby dari Intan Bukit Kiara...sb minggu lepas mr. hubby berkursus kat sana..dia naik motor then umie drive sorang-sorang ke ofis...umie dan mr. hubby pun gerak ke Jusco Seri Kembangan...tu je la Jusco yang paling dekat..kalu ikutkan umie dah minta kebenaran kat mr. hubby nak singgah Pizza Hut Alamanda dan tapau je..tp dia kata tunggu dia balik je...



gambar ni umie ambik time tengah tunggu mr. hubby g solat. Mr. hubby soh umie jalan-jalan tp umie duduk je kat situ sambil perhatikan gelagat org....


ni pulak muka org yang tengah kelaparan


1st yang dia hidangkan..sup ni...sedap.....

umie order spagetti ni..sb dah lama x makan..



ni pulak mr. hubby yang order..sedap gak..ranggup.....ni pizza yang baru tu..entah apa namanya..umie pun x ingat..ada udang dan conflake kot kalu x silap la...

dulu..time tengah menjadi tunangan org.. umie dan mr. hubby selalu g makan kat pizza hut Maju junction..kat situ je la tempat yang kitaorg pegi makan dan berteman kan kawan umie iaitu Nazirah...dia ni..mana-mana umie pegi, umie akan ajak dia..segala makan minum umie akan tanggung...biasala kan...kalu keluar berdua tu mesti ada org ketiga..then utk mengelakkan apa2 perkara x elok..dan fitnah dari org..so Nazirah ni la jadi peneman umie...

Thanks nazirah sb selalu teman kan kak umie...sampai la umie wat majlis kat Batu Pahat pun dia sanggup ambik cuti dan temankan family umie....insyaAllah..kalu ada rezeki nanti..boleh la ikut kak umie balik Sarawak lak yer...




Image Hosted by ImageShack.us

Wednesday, October 28, 2009

Sumpah Bunian

Bismillah....

Sapa ada tengok cerita ni..best kan...umie x la tengok dari awal...tu pun tengok time Hawa masih jg puteri bunian lagi...tengah usha si adam tu....kalu boleh umie xnak miss la tengok cerita ni...balik jer..sampai rumah kul 5.00 ptg terus tengok tv..
nasib baik la ada ulangan kul 835mlm tv9...
sekarang ni cerita ni dah makin best....petang td umie tengok Adam tu dah kena panah petir...
watak azeera tu memang berkesan sungguh...getik, gedik..semuanya ada..mr. hubby pun kadang-kadang tergelak tengok watak Azeera yang menyakitkan hati tu...episod kelmarin umie tengok sampai ternangis..kesian muka Hawa tu dah hodoh..jahat betul Azeera tu kan....
Azeera tu dah jadi ibu tp xlah umie tengok dia rapat ngan anak dia..nasib baik la ada Hawa tu nak manjakan anak dia...ada ke patut nak suruh suami dia bawa anak dia balik then dia lak g ofis...
Adam ni pulak..mula2 Hawa cantik..dia x kisah sgt..tp time Hawa ni dah hodoh dan nampak je salah terus ckp mandul la..x sedar di untung la...x sedar diri la...nauzubillah....jahat sungguh la...
tula...kalu ada suami atau isteri yang hensem dan cantik tu..xyah la puji lebih-lebih...nanti tua pun berkedut gak...nilai sebuah kebahagian ni bukan berdasarkan kepada kecantikan tp nilai la hati budi kan pekerti dia...walaupun x cantik rupa paras tp perangai tu elok pun dah ok..jgn lak harap muka je lawa tp perangai..nauzubillah...kalu dapat dua-dua nya bagus..cantik/hensem..baik segala bagai..alhamdulillah....
umie suka la tengok watak Hawa dalam cerita ni...pakai tudung je then time nak tidur baru la tengok dia buka tudung nyer....contoh yang baik tau...walaupun si Fikri tu sepupu Adam..tp dia still gak bertudung depan Fikri tu sb apa..tau tak??..walaupun kita dah kawin dengan suami tp aurat masih terbatas kepada ipar lelaki sebelah suami walaupun muhrim sementara tp aurat pun kena jaga gak...(kalu salah tu perbetulkanlah yer....)
so...umie tengah tunggu cerita ulangan ni...so..lain kali umie ulaskan balik la certia ni yer....certia ni sebagai teladan je....InsyaAllah...apa yang baik tu datangnya dari Allah dan yang buruk tu..dari diri umie sendiri.....







Image Hosted by ImageShack.us

Tuesday, October 27, 2009

beralih angin part 3

Bismillah...

ha...sudah..dah part 3 dah n3 ni...tp n3 nyer pendek-pendek je..saje je umie ni yer....
alhamdulillah...baru hari ni umie dapat keputusan yang sebetulnya...now umie akan di kekal kan di cawangan sekarang ni tp di unit yang berlainan iaitu Unit Latihan...

Di unit ni nanti umie akan wat kerja seperti tolong menyediakan surat-surat untuk kursus...cari org nak g berkursus..dengan kata lainnyer..segala bagai kursus la yang unit umie sediakan...now umie ada pegawai N41(kontark) dalam unit umie ni ada 3 org je..Pn Rohana, shidah dan umie la...saper lagi...

kalu time kat Unit Perjawatan dulu umie wat master listing perjawatan dan dah 3 tahun dok kat unit tu..umie pun minta tukar ke unit lain..biar umie balajar benda lain la pulak...sementara otak masih fresh ni..karang kalu otak dah tepu..mau nyer 2 3 kali org ajar baru nak faham...hahahhahaa

so last sekali...umie nak ucapkan terima kasih pada kak ain, gaya, ct zakiah sb sudi lepas kan umie tukar ke unit lain...so now..taiko untuk master listing perjawatan sekarang ni adalah kak ain..umie harap u all enjoy la wat kerja tu yer...enjoy seperti umie wat kerja tu selama 3 tahun..dah cukup 3 tahun nanti..tukar unit lain then tukar jabatan/kementerian lain la pulak yer....hehhehehe




Image Hosted by ImageShack.us

Monday, October 26, 2009

beralih angin part 2

Bismillah....

adakah ini khabar angin semata-mata atau sebaliknya.....baru kul 4 lebih tadi umie tau yang umie akan ditukarkan ke cawangan lain selain dari cawangan yang umie dok sekarang ni..Ya Allah...biar betul..bagai rasanya bertukar ke jabatan lain la pulak....xpernah umie menduga akan bertukar ke cawangan lain kerana masa kat cawangan lama ni pun x habis blajar lagi...padahal...unit lain dah tau dah sejak dari pagi tadi....

serta merta darah menyirap naik ke kepala..adakah lepas ni darah umie akan maintain atau turun naik...Ya Allah...tolong la hambamu ini dan berikanlah umie petunjuk...

pagi tadi umie dah tolong Pn. Rohana siapkan LO (pesanan tempatan) untuk kursus pengurusan aset minggu depan...baru hari ni umie start wat kerja Unit Latihan...lepas ni nak ditukarkan ke unit lain pulak...tunggu je next n3 umie lak...


Image Hosted by ImageShack.us

Saturday, October 24, 2009

Red Bean

Bismillah....

Petang ni tadi umie tengah boring dan fed-up ngan broadband celcom ni..dengan kerajinan yang ada umie watkan bun kacang merah ni untuk minum petang umie dan mr. hubby...
so..umie xleh nak tolong papa...............u all jamu mata je lah yer.....hehehehhe..............



Image Hosted by ImageShack.us

Hari Sabtu ku....

Bismillah....

Seperti biasa..umie dan mr. hubby akan bersarapan di luar pada hri sabtu gini...seminggu penat bekerja so..hari sabtunya pulak nak bersarapan di luar la...umie dan mr.hubby g bersarapan di kedai mamak maulana serdang...sebenarnya umie ni xla layan makanan mamak ni....disebabkan nasi lemak yang umie makan ni sedap dan org Melayu yang wat so..tu sbnya umie leh makan...kalu mr. hubby apa-apa dia boleh bedal je..x memilih je..asalkan HALAL....hehhehe

Then lepas sarapan..we all g cuci kereta kat Sri Kembangan lak..tempat biasa kitaorg cuci..tau je la mcm umie ni dok rumah flat..so kalu nak cuci kereta tu susah la sikit...so kena la antar kat kedai dan bayar rm8 je...

Habis je cuci kereta..kereta pun dah berkilat....apalagi g la berjalan-jalan ke kajang..ingat nak g Tesco dulu then memandangkan dah sampai ke Metro Point then singgah situ dulu...jalan-jalan..then kat luar Metro point lak ada kedai jual brg Bakery so..singgah then beli bahan nak wat something...singgah Mydin...bukan ada beli brg sgt pun..saje-je nak jenjalan..hahaha...boleh gitu...?? keluar je daMydin tu..umie pun cakap ngan mr. hubby, umie malas nak g Tesco sb mcm xda pa je nak beli then terus je balik Putrajaya....

Balik Putrajaya umie singgah lak CNI..nak beli barang keperluan sendiri..biasala...tiap-tiap bulan kena beli barang sendiri je....shampoo, shower,ubat gigi, fire sens, pencuci muka, foundation dan sebagainya la...umie segala untuk tubuh umie semua guna CNI...walaupun harga pun boleh tahan...tp produknya xla habis dalam 1 bulan pakai...tp kalu shampoo, shower dan ubat gigi tu memang tiap-tiap bulan..kalu habis kena beli...umie dah serasi dengan produknyer...

umie dan mr. hubby ni pantang tengok mydin..kalu nampak mydin mesti singgah...biasanya kalu masuk mydin selalunya beli air soya je je..hehhehe....air kotak soya ni kena ada dalam peti...kalu xda mcm x lengkap la barang dalam peti tu..hehehe..dah bis beli barang then terus je balik rumah...lagi pun mydin ni kat Presint 15 then rumah umie lak Presint 14...dokat jo....hehehhe

so..setakat ni je lah dulu pagi sabtu umie hari ni....kali ni xda gambar tau..ni pun google je kat internet..sb hp umie tertinggal kat rumah...nak guna camera hp 1 lagi tu x brapa nak canggih...so..xdala gambar.....





Image Hosted by ImageShack.us

Thursday, October 22, 2009

beralih angin part 1

Bismillah....

Hari ni jatuh juga air mata umie pertama kalinya.....setelah 3 tahun umie kerja di tempat sekarang ni..baru hari ini...22 Oktober 2009 umie secara peribadinya memberitahu boss umie bahawa umie ingin bertukar ke unit lain selain dari unit yang umie duduk sekarang ni...

umie dengan secara beraninya memberi amaran bahawa sekiranya umie xditukarkan ke unit lain sehingga penghujung tahun 2009 ni..umie akan hantar surat pertukaran ke jabatan lain...

Semenjak dari pengagihan tugas telah dibuat dan kebanyakkan tugas umie dah diserahkan kepada org lain..so umie lak xda kerja...umie tak kisah kalu kerja banyak tp..entah la sekarang ni umie rasakan seperti mcm ada yang x kena je...x best seperti sblm ni..dengan kerja yang menimbun..umie boleh wat sendiri...

Tak pernah umie rasa kan seperti ini...dan hari ni tadi umie telah bertekad untuk memaklumkan kepada KPP umie mengenai pertukaran umie ni....umie xpernah nak nangis kalu pasal kerja byk..tp sekarang ni..xda kerja pulak yang boleh menyebabkan umie nangis gini...kalu kerja bermusim xperla memang x banyak kerja pun...

sekarang ni umie duduk kat unit perjawatan dan segala jumlah perjawatan ofis umie tau sb umie pengang master list jumlah tu...semuanya nak kena betul pengiraannya...dah macam org kewangan pulak..dan xyah nak tengok nombor kat kalkulator pun dah hafal..mana tak nyer asyik mengira je...

umie dah duduk kat unit ni sejak 3/8/2006-sehingga kini dan dah tiba masanya umie pun nak minta tukar lak..xkanla sampai ke tua nak duduk kat unit ni je....ada sesetengah org..berpuluh tahun dok kat tempat tu pun x kisah kan...tp umie lain..kalu boleh tu umie nak gak merasa gak kerja lain...umie muda lagi...kalu dah tua nanti baru nak blajar wat benda lain..karang mesti susah nak catch up dah..

so dengan peluang yang ada ni...umie nak la beralih angin la jugak....xsalahkan kalu umie wat gitu...umie just nak menyuarakan kehendak umie...terpulang la kepada boss umie nak lepaskan atau tidak umie tukar ke unit lain....so..tunggu je la nest n3 umie...apakah kesudahannya.....





Image Hosted by ImageShack.us

Monday, October 19, 2009

Last Day Syawal


Bismillah....

Sepanjang bulan Ramadhan ni...asyik makan je..sebulan berpuasa..sebulan juga la makannyer..walaupun begitu..berat umie turun jugak sekilo lebih..xtau ler kenapa...tp alhamdulillah...bagus la turun dari naik je je...doktor pun dah sarankan supaya umie menurunkan berat badan ke normal...
hari ni...ofis umie ada wat jamuan..kat PICC(Putrajaya International Convention Center). Kalu x silap umie dah masuk 2 kali kot wat kat PICC ni...tp majlis kali ni mcm x meriah dari sebelum ni jer..entah kenapa..adakah itu just perasaan umie je.....???
so tanpa membuang masa..layan je la gambar umie ni yer.....

Hari ni td umie pakai jubah ni....Jubah ni kakak umie sendiri yang jahitkan...Kainnya sulam bunga timbul...Kain ni umie beli dari satu laman web yang jual kain ni...pemilik blog ni pulak org kampung umie sendiri..so umie terus je ke rumahnyer..kalu u all nak tengok kain yang lain...boleh la terjah blog dia ni...click sini. Mesti puas hati dan kainnya lawa....

ni gambar time makan kat PICC..tp gambar makanannya lupa nak ambik...hhehehe

ni pulak gambar umie dan zue yang tengah nak suap tembikai kat mulut tu....

Nasib baik la cuti sekolah..boleh la jugak budak ni jadi model..kreatif sungguh...
ni dari Gerai Bahagian Pemeriksaan dan Perundingan...gerai lain umie x sempat nak ambik...



ni...layan je la gambar ni....suka sgt nak bergambar...tunggu je la gambar yg lagi lawa..dengan camera yang lagi canggih ye..ni just guna camera hp je....entah bila nak ada camera tu yer...

so setakat tu je la hari raya umie pada tahun ni....





nota kaki: teringinnyer nak ada DSLR...bila la nak dapatkan camera tu...kumpul duit la dulu sampai cukup...kat mana nak dapatkan harga berpatutan yer??? sapa tau??
Image Hosted by ImageShack.us

Thursday, October 15, 2009

Jamuan Raya CPOPK

Bismillah....

Hari khamis ri tu...cawangan umie iaitu Cawangan Pembangunan Organisasi dan Pengurusan Kompetensi telah buat jamuan raya...tahun ni..bahagian we all wat jamuan raya ikut cawangan..x wat sekali gus...so we al..pakat bawa la makanan sendiri dari rumah.....

ni la antara juadah yang we all sediakan seperti dalam gambar tu.....Pengarah Bahagian we all siap tanya lagi sapa wat ni..wat tu...so dia nak kenal gak la org yang membuatnya....spagetti -arina, kek gula hangus dan puding jagung-puan rohana,sandwich-zue hrmis,kek batik-puan muznah dan ct kiah,mee goreng-cc kas, roti jala-effa(menantu mak marezan), pizza-umie, nasi impit dan rendang kerang-en zack, kuih ketayap dan karipap-puan nor dan en azman...dan byk lagi la...


umie seperti biasa la...xda modal lain la umie nak buat melainkan pizza ni je...umie bangun seawal 4 pagi nak siapkan adunan roti pizza ni..topping nyer umie dah siap buat dah pada malam sebelum nyer...umie just dapat buat dalam 20 lebih biji jer sb mauripan tinggal 1 paket je....start dari jamuan ri tu..ramai dah tanya nak wat adunan roti pizza tu mcm mana..maka umie x kedekut dengan ilmu nyer utk mengexplain cara membuat roti pizza tu...ramai la pengomen-pengomen setia kata..kalu diaorg buat..mesti roti diaorg x sedap..umie xtau la diaorg guna adunan apa sb..malas nak tanya..nanti umie terconfuse ngan resepi sendiri pulak nanti...dah bagi diorg tips yang kena buat...tp tengok jela nanti...jgn jagi pekasam dah la resepi tu...hehehe..umie x lokek nak berkongsi resepi...ada gak diorg nak soh umie jual tp entah la..xleh la nak berbisnes ni...kang umie sedekah kan je kang..hahha....xper..wat amal jariah je la...

Selain dari makanan yang tersebut di atas...umie ada bawa sekali biskut raya, kek sisik ikan dan datuk K...

Last sekali ni pulak kek cheese...semua kek ni umie import dari sarawak..kakak umie sendiri yang buatkan khas utk adik bongsunya ini nak bawa balik ke Putrajaya...thanks kak...
To warga CPOPK...thanks diatas sokongan u all..dan kepada anak dara yang mencuci pinggan dan bekas thanks gak k...hope..xlama lagi u all cepat-cepat la kawin k...hahhha



Image Hosted by ImageShack.us

Raya JPM

Bismillah....

rabu ri tu umie dan member g jamuan raya JPM yang diadakan kat Presint 10 Dewan Puspanitapuri....mula-mula ingat x nak pegi sb ras malas je..perut pun kenyang..kalu g sana nak kena makan...alih-alih xmakan pun..just jalan-jalan..bersesak dengan org ramai....


tengok je la gambar ni...punya la ramai org tp yang bagusnyer byk gak gerai..mcm-mcm diaorg buat..


so dari ofis umie pun ada hantar wakil gak...nila gadis rupawan yang menjaga gerai tersebut...Gerai we all wat mee bandung...ramai yang kata sedap dan ada kata nak tambah lagi kalu boleh..heheh...klakar la pulak...tp sayang umie x merasa pun...


ni la kawan seangkatan dengan umie time tu...punya la kitaorg beratur bederet-deret nak lalu ke tempat org bagi aiskrim ni...salah seorang dari kawan umie ni mengandung dan teringin nak makan aiskrim ni..si wani namanya..apalagi..kak mazida yang mengetuai kitaorg bersesak jugak la dalam org ramai tu....so setakat ni jelah pasal raya anjuran JPM tahun ni...thn sblm ni umie x pegi pun...so next n3 pasal raya lagi esok dan minggu depanlah yer sb esok umie nak g beropen house kat seremban..rumah zidwan..ofismate umie dan isnin depan lak majlis raya ofis umie kat Picc...so see yaaa....




Image Hosted by ImageShack.us

Monday, October 12, 2009

TAK BOLEH LA...

Bismillah...

Tak boleh la...apa la tajuk n3 yang umie watkan tu....begini sebenarnya...kat ofis umie sekarang ni xleh la nak update blog, FB, FS, Chatting dan yang sewaktu dengannya la yang ada berkaitan dengan laman web untuk bersosial ni..tau-tau jela...dah kena block lepas raya hari tu dah...
Boring gak kalu xleh nak melawat blog u all time waktu rehat gini...kalu nak pun..balik rumah nanti baru leh nak blog walking...


So..sebagai alternatif nyer...nasib baik la ada broadband yang menjadi penyelamatnya...alhamdulillah..so..sekarang ni xda la nak boring-boring lagi dah..last week umie ada try nak install broadband kat pc ofis ni..tp alih-alih xleh la pulak...nasib baik la Allah bagi umie akal yang pajang...so hari ni umie bawa driver hp w910i umie dan install kat pc then boleh pulak nak online ni..alhamdulillah...


so now..boleh la umie online time waktu rehat tengahari...kalu nak online waktu kerja tu jarang la..boleh concerntrate wat kerja dan lagi pun kerja xbyk sgt nak kena wat..ikut musim byk..byk la...kalu x pun..update data perjawatan dan apa yang patut je la....
so...sekarang ni, boleh la umie nak senyum lebar...dan thanks la kat broadband ni sb kalu xda broadband ni..xdala umie nak buka blog kat ofis..hehehhee




Image Hosted by ImageShack.us

Hadiah dari CPOPK

Bismillah....

Dah genap 3 tahun umie kerja di SPRM sejak Ogos 2006 hinggalah sekarang ni dan sejak tu jugak la umie dah ada 4 org umie punya Ketua Unit dan semuanya baik belaka...tp sayang...semuanya dah naik pangkat dan bertukar ke unit dan ke jabatan lain...so sekarang ni umie ada ketua unit yang baru dan lebih muda dari umie....
ok..back to n3 yang umie nak tulis ni....setiap tahun, setiap kali hari kelahiran umie...setiap kali tu jugak ada hadiah dari cawangan umie...dari tahun 2006, umie dapat coklat famous amos, tahun 2007 dapat kain, tahun 2008 pulak dapat telekung dan yang terkini..tahun 2009......
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

ni birthday cardnyer..ramai yang wish pjg umur, murah rezeki, bahagia dunia akhirat dan yang paling best nyer cepat-cepat dapat baby........amin...makbulkan lah doa kalian ini Ya Allah.....

dan ni la hadiah yang umie baru terima minggu lepas....tahun 2009 dapat purse ni..alhamduillah..boleh la tukar2 purse lepas ni....tp umie lebih sayang kat purse hantaran kawin umie tu...purse ni comel..suka..paternnyer menepati citarasa umie...thanks to all members di CPOPK sb bagi hadiah ni..actually..we all ada collect duit every month untuk belikan hadiah ni....so next time mb hadiahnyer lagi besar sb anggota CPOPK dah makin bertambah ramai....yyyeeeeaaaayyyyyyyy!!!!




Image Hosted by ImageShack.us

Sunday, October 11, 2009

Pizza Cup

Bismillah...

Hari ni, Ahad..umie dok rumah jer sb anak saudara umie nak datang rumah..nak datang beraya katanya...so..umie pun xtau nak hidang apa...kuih raya dan kek tu still ada lagi dan sebagai makanan tambahan umie watkan la pizza cup ni...biasanya umie wat dalam bekas besar..so kali ni nak try wat dalam cup lak..


letak mcm ni pun ok gak..x perlu nak potong...dan ditabur ngan cheese....sedap....


ni pulak yang dah siap masak dan sedap untuk di makan..hehhehe

u all boleh jamu mata jelah yer...kalu rasa malas nak kuar rumah tu..boleh la nak wat pizza sendiri kat rumah....



Image Hosted by ImageShack.us

Tuesday, October 06, 2009

Mukah Part 2

Bismillah....


n3 ni pulak pasla Mukah Part 2...ni la rupa pasar yang ada kat Mukah ni...Pasar di kat tebing sungai je then boleh nampak je kampung kat seberang sungai ni...layan jelah gambar tu yer...



yang tu my sis tengah pilih sayur...


ni pulak buah dabai...buah ni xda kat semenanjung tau....harga pun mahal..1 kong rm 5...


ni lak ikan..umie xtau nama ikan ni..tp 1 tompok rm5 gak...

so setakat tu jela..pasal Mukah tok kali ni...kalu ada yang terbaru pasal Mukah nanti umie update lagi k.....




Image Hosted by ImageShack.us

Mukah part 1

Bismillah...

ni kisah kat Sarawak lagi...tu la yang best kalu cuti lama ni...bukannya dok rumah je..merata tempat umie g...n3 kali ni pasal umie g Mukah lak...we all naik kereta Ipsume abg ipar seramai 8 org semuanya...nasib baik la muat..hahaha..kalu x ada yang kena tinggal kat rumah.....
we all bertolak dari rumah kakak di SMK Matu Sekaan ke mukah seawal 8 pagi hehhehee.....


sampai je Mukah...we all terus g isi perut dulu kat MAS Cafe..kalu g Mukah je mesti singgah ke sini...makanan kat sini sedap-sedap...tu sbnya umie suka makan kat sini..begitu jauh umie datang dari Belawai sb nak perkenalkan makanan yang sedap kat kedai ni kat mr. hubby....


alhamdulillah...makanan ni x mengecewakan mr. hubby...so umie order la mee jawa special ni...yang diletakkan di dalam mangkuk seperti perahu@sampan...sedap tau...jauh-jauh umie sampai tp ni jugak umie makan.....then mr. hubby pun order yang sama....
time bulan puasa ri tu pun kakak umie ada gak buat mee jawa ni...sedap....


setiap kali g Mukah..umie akan singgah di kedai@gerai yang jual kuih kapit ni..kalu dalam bahasa umie, kuih ni dipanggil kuih sepit....ada mcm-mcm rasanya...perasa susu(putih), kuning(jagung), pink(strawberi) dan hijau(pandan).


ni ada lagi mcm-mcm biskut@kuih yang di jual...


ni la rupa kedai-kedai@gerai yang jual bermacam-macam je biskut@kuih yang dijual...semuanya dengan harga RM1 je...

kalu sesiapa yang berpeluang ke Mukah tu x rugi sbnyer..majoriti yang tinggal di sini adalah kaum Melanau dan bahasanya lain dari bahasa umie tp umie boleh lagi berckp dan faham walaupun x la fasih sgt...i'm proud to be Melanau Girl.....


next n3 pulak pasal Mukah Part 2...tunggu..ye....



Image Hosted by ImageShack.us