Follower

Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Friday, July 31, 2009

Jijiknyer...

Bismillah...

MasyaAllah...jijik nyer umie nengok tangki air tu...kotor beno ye...macam mana nak atasi masalah ni...?? Pagi tadi umie buka tv3 so nampak la diorg tengah cerita pasal air...Baca la Kosmo Online kalu nak tau lebih lanjut yer...



Image Hosted by ImageShack.us

Thursday, July 30, 2009

Jom shopping

Bismillah...

dah dekat seminggu gak umie menyepikan dirikan...baru hari ni ada idea nak wat n3..dah nampak bersawang dah blog umie ni...
petang semalam umie balik kerja dan terus g JJ Equine nak renew kat JJ tu..almaklum la hari ni 30 Julai 2008 maka dengan ini JJ Equine telah mengadakan jualan untuk member card JJ..so meh la ramai-ramai kita menghabiskan duit ke JJ tu....hehehhe..xda...meh ktk g shopping...beli la barang yang kita dah target sblm ni mana tau dapat harga yang lebih murahkan..tu la bijak berbelanja namanya..lain la kita ni memang byk duit nak g shopping..kalu byk duit memang best la g shoppingkan..syukur alhamdulillah..setakat ni cukup lagi gajinya...
so apa tunggu lagi..jom la pegi..umie balik kerja nanti baru la boleh nak g..insyaAllah..harap2 la puasa sampai ke petang then berbuka puasa kat luar je then boleh la g shopping..kalu ada yang berkenan tu..boleh la beli ye..ok..chow chin chau...adios amigos....



p/s: mata dah ngantuk ni..umie wat auto publish je..xda masa nak wat n3 kat ofis lagipun kerjanya banyak..nak menyembang pun x dan dah...
Image Hosted by ImageShack.us

Wednesday, July 22, 2009

jauh dari keluarga..sedih tau...

Bismillah...

umie sekarang ni terasa terlalu sayu dan sedih selepas bercakap dengan mak umie di telefon..hampir tiap-tiap hari dia menelefon umie..sedihnyer..time masih bujang dulu umie dok jauh gini xla terasa sedih sangat..dah hampir 3 tahun umie tinggal di Putrajaya, jauh dari family dan dah 4 bulan 4 hari umie mendirikan rumahtangga...semenjak berkahwin ni...rasa rindu pada kampung makin terasa terutama sekali pada mak umie...
tak sabar rasanya nak balik kampung pada 16/9 ni...rasa nak peluk mak puas-puas xnak lepas...i miss them very much...sejak dua menjak ni..hati umie mudah tersentuh dan kadang-kadang terasa murung jer...
itulah antara sebabnyer umie xnak wat n3 sb mesti perkara sedih je umie nak tulis kat sini...sometime x semua perkara kita boleh kongsi ngan org lain..sb tulah umie xnak jadikan blog umie ni tempat umie nak meluahkan perasaan..biar hubby umie sorang je la yang tau perkara yang berlaku sebenarnya sekarang ni...
umie tau..mak umie bimbangkan kesihatan umie..umie ok je mak..sihat walafiat(hanya Tuhan yang tahu)..umie xnak wat mak umie bimbang..perasaan seorang ibu ni susah kita nak tipu...walaupun umie tipu dia mesti dia dapat rasa gakkan...walau dia jauh beribu batu..tp hati seorang ibu ni tetap akan betul jugak..that why la umie xnak call dia..kalu call pun umie akan ckap ngan kakak je..umie xnak dia dengar umie nangis..nanti dia makin susah hati...kalu dia call pun umie xboleh nak elak..kalu time tengah cakap ngan dia kena control je suara tp lepas habis cakap tu mesti air mata berderai je...naper la umie ni begitu lemah sangat..org lain pun anak bongsu gak..tp xla seteruk umie...
Image Hosted by ImageShack.us

Tuesday, July 21, 2009

Jenguk

Bismillah....

sejak akhir-akhir ni umie dah kehilangan idea nak berblogging...
nak tulis n3 pun xda idea gak..
that why la umie selalu copy jer email yang best-best
nak dimuatkan dalam n3 umie ni..
alhamdulillah..
umie tengokkan secikai mana pun n3 umie
still ada gak org nak jenguk blog umie..
thanks la untuk u all semua di atas sokongan u all ngan blog umie ni...
umie happy sb ada gak la org nak melawat umie kan..



Image Hosted by ImageShack.us

Monday, July 20, 2009

Cinta Perlu Bersebab


Dalam satu kisah percintaan yang menarik. Sepasang suami isteri berjalan
di tepi sebuah tasik yang indah. Kemudian mereka berhenti di sebuah bangku
yang disediakan di tepi tasik. Kemudian si isteri bertanya kepada si
suami. Ini dialog mereka

Isteri : Mengapa abang menyukai saya? Mengapa abang cintakan saya?

Suami : Abang tidak boleh menerangkan sebabnya, namun begitu abang memang
menyayangi dan mencintai Sayang!

Isteri : Abang tak boleh terangkan sebabnya? Bagaimana abang boleh katakan
abang sayang dan cintakan saya sedangkan abang tidak boleh menerangkannya.

Suami : Betul! Abang tak tahu sebabnya tetapi abang boleh buktikan bahawa
abang memang cintakan Sayang!

Isteri : Tak boleh beri bukti! Tidak! Saya hendak abang terangkan kepada
saya sebabnya. Kawan-kawan saya yang lain yang mempunyai suami dan teman
lelaki, semuanya tahu menerangkan mengapa mereka mencintai. Dalam bentuk
puisi dan syair lagi. Namun begitu abang tidak boleh terangkan sebabnya

Si suami menarik nafas panjang dan dia berkata "Baiklah! Abang mencintai
Sayang sebab sayang cantik, mempunyai suara yang merdu, penyayang dan
mengingati abang selalu. Abang juga sukakan senyuman manis dan setiap
tapak Sayang melangkah, di situlah cinta Abang bersama Sayang!"

Si isteri tersenyum dan berpuas hati dengan penerangan suaminya tadi.
Namun begitu selang beberapa hari si isteri mengalami kemalangan dan koma.
Si suami amat bersedih dan menulis sepucuk surat kepada isterinya yang
disayangi. Surat itu diletakkan di sebelah katil isterinya di hospital.
Surat tersebut berbunyi begini :

"Sayang! Jika disebabkan suara aku mencintai mu... sekarang bolehkah engkau
bersuara? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintai mu. Jika disebabkan
kasih sayang dan ingatan aku mencintai mu...sekarang bolehkah engkau
menunjukkannya? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintai mu.Jika
disebabkan senyuman aku mencintai mu... sekarang bolehkah engkau
tersenyum? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintai mu.Jika disebabkan
setiap langkah aku mencintai mu.... sekarang bolehkah engkau melangkah?
Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintai mu. Jika cinta memerlukan
sebabnya, seperti sekarang. Aku tidak mempunyai sebab mencintai mu lagi.
Adakah cinta memerlukan sebab? Tidak! Aku masih mencintai mu dulu, kini,
selamanya dan cinta tidak perlu ada sebab. Kadangkala perkara tercantik
dan terbaik di dunia tidak boleh dilihat, dipegang. Namun begitu ia boleh
dirasai dalam hati."

Image Hosted by ImageShack.us

Bila Allah cepat makbulkan Doamu

Bismillah..


Bila Allah cepat makbulkan Doamu,
Maka DIA Menyayangimu,

Bila DIA Lambat Makbulkan doamu,
Maka DIA Ingin Mengujimu,

Bila DIA Tidak Makbulkan Doamu,
Maka Dia Merancang Sesuatu Yang lebih Baik Untukmu.

Oleh itu, Sentiasalah Bersangka Baik Pada ALLAH Dalam Apa Jua Keadaan Pun...
Kerana Kasih sayang ALLAH Itu Mendahului KemurkaanNya


Image Hosted by ImageShack.us

Saturday, July 18, 2009

Sarapan pagi

Bismillah...

hari ni umie bangun awal...
lepas solat subuh x tido..
biasanya dok golek-golek lagi atas katil..
dah dua malam umie tido awal dan rasa tenang je.
Bangun pagi pun alhamdulillah..
dah x liat mcm biasa...
Pagi ni umie goreng nasi je untuk sarapan dan roti boom
yang dibeli kat pasar malam minggu lepas..so alhamdulillah, kenyang gak..

roti boom dan nasi goreng
Image Hosted by ImageShack.us

Friday, July 17, 2009

makan malam

Bismaillah...
Nila makan malam umie dan hubby untuk malam ni..umie masak yang simple-simple je lagi pun xtau nak masak pe lagi dah..lagi pun hubby umie pun makan pe je yang umie masak dan x memilih pun...

ni buah manggo masak yang dibeli minggu lepas



ni pulak terung sambal yang di masak di goreng sekali ngan udang


ni pulak sup ayam

jamu je la mata tu ye...


Image Hosted by ImageShack.us

n3 ke 3

Bismillah...

nila n3 umie yang 3 untuk hari ni..mata xleh nak tido so, apa lagi..jom masak...
hari ni umie masak pizza..request dari budak Unit Pembangunan Organisasi dan Pengurusan Kompetensi ahli-ahlinya terdiri daripada kak ain, arina, shidah, afif, wan, zue hrmis , ayu, zue PTK, gayathiri, ina dan siti(budak baru).
ni la yang umie masak ri ni iaitu...PIZZA lagi...naper pizza lagi sbnya umie dah buat 3 kali dah pizza ni..budak unit umie pun mintak gak buatkan diaorg pizza ni.....

ada tabur cheese monzarella


ni time nak potong..baru teringat nak snap gambar


kena potpng kecik-kecik supaya senang nak makan..

ni la bekas hubby umie bawa ke ofis untuk budak unit umie tu...makan lah yer kawan-kawan...doakanlah kesihatan kak umie ni ok je je ye...

p/s: nanti bekasnyer bagi balik ye...tp pastikan pizza tu habis baru bagi bekas kat abang kak umie tau...xkisah la..kalu rina nak tapau untuk irfan..kak ain nak kasi si najwa dan haziq makan..habiskan je la ye...Shidah, kak umie dah watkan pizzanya yer..
sesiapa yang nak resepi pizza ni..meh umie ajar..YM@email kat umie k..nanti umie boleh bagi resepinya...

Image Hosted by ImageShack.us

no tajuk...

Bismillah...
Entah la..umie xtau nak letak tajuk apa kat n3 kali ni...
rindu nya rasa nak ke sini..tau x umie nak ke mana?
umie nak balik kampung...xsabar je rasanya nak balik raya ni...
setiap kali balik kampung umie akan g jumpa kakak umie..dia terer wat kek lapis tau..walaupun dia cikgu..tp dia still ada masa lagi nak siapkan kek tempahan untuk raya...
umie rindu ngan kakak umie yang sekarang ni mengajar di SMK Matu...hari ni td dia balik kpg sebab dia ditugaskan menjadi penyemak kerja kursus di SMK Belawai...bestnyer dia selalu balik...so umie xnakla cerita panjang-panjang..so tengok je gambar ni ye....

ni gambar time lepas raya tahun 2007..kalu nak balik Putrajaya..umie akan g jumpa kakak nak minta belas kasihan..hehehe..tau nak minta apa?? hahaha..apalagi..kek diala...umie suka kek lapis yang dia wat..umie selalu minta dia watkan umie Kek Azura dan Evergreen...Biskut Almond London dan Tat Nenas..semua dia wat sendiri..kalu raya ktorg memang xkan tempah kek dari org lain, kakak umie sendiri yang akan buatkan..gitu gak dengan biskut..kakak ipar umie pulak dia bisnes wat biskut raya...kalu kacang mcm kacang dal, kacang berempah..mak umie yang buatkan...kecuali jeruk dan buah-buahan je ktorg yang belikan...Berbalik ngan cerita kakak umie ni..dia cuma ada seorang anak perempuan dan lelaki...yang perempuan namanya Nana(15 thn) dan yang lelaki pulak Hihi(16 thn)..sebenarnya anak lelaki kakak umie adalah anak angkatnyer...selepas dia ambik budak ni sebagai anak angkat..dia pun mengandung..lebih kurang 6 tahun dia tunggu nak dapatkan anak perempuan dia ni..alhamdulillah..Allah dengar gak doanya..sekarang ni dia dah ada sepasang anak..syukur la tu kan...
kepada kawan-kawan yang berada diluar sana tu termasuk la umie sendiri..rezeki untuk mendapatkan anak tu semuanya urusan Allah...kt just boleh merancang dan berdoa semoga dimakbulkan..ammiiinnnn....
Image Hosted by ImageShack.us

sarapan pagi

Bismillah...

hari ni walaupun umie coti..kena ada gak n3 dari umie setiap hari...hari ni dok rumah je..so sarapan pagi umie rini adala..ni jela..pagi tadi pun hubby umie pun bekal roti gak lagi pun tengahari ni dia boleh balik rumah sb umie nak masak ri ni tp masak bubur je lah ye sb hubby umie baru cabut gigi semalam so kenala makan makanan yang lembut-lembut je..cian dia..badan pun panas..demam tp gagah jugak nak g kerja...apa gak makanan yang sesuai utk org yang baru cabut gigi ni ekk kawan-kawan??

roti bakar dan air soya

Image Hosted by ImageShack.us

Thursday, July 16, 2009

Kena update gak

Bismillah...
";})();ButtonMouseDown(this);'>
walaupun umie cuti..n3 kena update gak:bofu_28:..nanti u all semua tau la mana umie pegi dari awal pagi td sampai la tengahari walaupun umie cuti..anyway...tunggu je lah ye....:bofu_48:


Image Hosted by ImageShack.us

Wednesday, July 15, 2009

tak sihat lagi

Bismillah...

umie masih x sihat lagi..ni umie betul-betul nekad nak ambik cuti dengan mendadak...kul 4 petang umie dah nekad nak ambik cuti 2 hari nak restkan badan umie..org asyik kat muka umie pucat je:minimo_07:...padahal umie rasa xda papa pun..biasa je..tp memang betull...umie memang ada masalah dalaman...hari ni td xpasal-pasal airmata umie asyik mengalir je:minimo_29:..murah betul la air mata umie hari ni...tengok pc pun umie boleh menangis:minimo_36:..apa la pc tu dah buat kat umie ekks....so..2 hari umie xda g ofis..so..org ofis..jgn:minimo_32: la call umie selalu k..umie nak memanfaatkan cuti umie ni sepenuhnya..jgn nak wat umie stress pulak...

Image Hosted by ImageShack.us

saper punya ni...

eh..sapa punya ni??:bofu_25: Confius ni..nak kata umie punya..bukan...nak kata..ofismate umie punya pun bukan..sapa agak2nyer yer..sapa boleh teka ngan betul??? angkat bulu kaki anda..hahhaha..
meh umie bagi tau..sebenarnya pencil box ni hubby umie punya..dah 4 bulan lebih umie kawin ngan hubby umie,rupa-rupanya hubby umie ni ada gak la bekas pensil..umie yang perempuan ni pun xda bekas pencil gini..klakar pun ada gak kan...hahahaha...:bofu_21:



Image Hosted by ImageShack.us

My Favourite

:minimo_02:
hehehe..suke-suke..umie suka ni..umie ni kalu nak makan xkira..mesti nak jugak..berbanding kalu nak beli barang...umie kalu nak beli barang ngan makanan umie lebih rela beli makanan...sb mengenyangkan sb takut nanti kempunan xdapat makan..hahahha:minimo_11:tengok je la umie nngan hubby umie yang sekarang ni dah makin chubby...xyah nak cakap lagi dah..memang nampak ketara ni ha..:minimo_16:
Padahal dua jenis makanan ni umie sendiri boleh buat dan kalu nak bandingkan harga ngan bahan nak beli pun lebih kurang sama je cuma kuantiti yang boleh kt makan dari bahan yang kt beli tu memang banyak la...berbaloi la jugak...puashati tau...:minimo_03:

sebenarnya umie memang nak wat pizza ni cuma masa xda lagi ni memandangkan umie dah janji dah ngan Shidah nak wat pizza utk dia...insyaAllah sblm puasa ni kak umie buatkanlah shidah yer...hehehe..nak wat lasagna pulak xtau bila..lasagna sheet dah ada dah cuma susu dan cheese je yang x beli lagi ni nak buatnya entah bila la nak buat...:minimo_18:

Beli kat Domino's Pizza

Image Hosted by ImageShack.us

Tuesday, July 14, 2009

Gift dari someone

tengahari td umie dikejutkan oleh call dari someone xlain dan x bukan iaitu...pegawai khidmat pelanggan ofis umie yang comel lote tu..hehehe

ina: hello kak..
umie: yer ina..
ina: ada org bagi barang ni...
umie: barang?? (dengan muka kehairanan umie berfikir la sekejap..saper la yang bagi barang ni? umie xadala pulak buat pesanan barang kat org..) ina..saper yang bagi?
ina:kak nor...
umie:ok..ok..akak turun p ambik...

dalam perjalanan turun lift dari tingkat 5 ke lobi ofis tu umie sempat lagi berfikir..kenapa kak nor bagi dan apa dia bagi ekk? confius ni..confius...:bofu_25: apa yang umie dah buat...


Sebenarnya umie tolong dia sikit je tp dia balas ngan benda alah ni...comelkan bearnyer..dah lama rasanya umie x terima bear ni dari kawan-kawan...umie suka betul dapat hadiah ni..kalau u all nak tau saper yang bagi hadiah ni kat umie..meh la terjah blog dia..dia ni baik tau..walaupun kalu yang 1 ofis kenal dia..nampak muka dia garang gitu tp hati dia baik..kalu u all terjah blog dia baca la n3 yang dia buat..dia byk belanja org..gitu gak dia belanja utk diri sendiri dan gitula jugak dia belanja org lain..balance tau...tu mungkin sbnyer dia murah rezeki..jarang kita tengok org suka belanja kawan gini tau..---> click here


p/s: kak nor..kmk ikhlas madah tok..mula-mula dolok pun kmk diat muka ktk memang garang..dah kmk baca blog kitak baru la kmk tauk ktk tok mcm ney org nya..best..hehehhe

Image Hosted by ImageShack.us

KFC

Bismillah...


baru hari ni aku rasa ada masa dan ada mood :pompom:nak wat n3..kalu x bersawang lagi la blog umie ni utk 2-3 hari..idea nya ada nak hapdet tp perasaan nak wat n3 tu yang menyebabkan umie terbantut nak hapdet...td lepas call :phonecry:dan bercakap dengan mak baru umie rasa lega..mak ingatkan umie selsema tp sebenarnya umie lepas menangis..umie xnak bsgi tau mak sb nanti mak umie susah hati so umie khabarkan je la umie sihat...sejak dua menjak ni kesihatan umie x berapa nak sihat..luaran je nampak sihat..tp Tuhan je yang tau apa yang umie alami..umie bersyukur sb dijodohkan ngan hubby umie yang begitu caring ngan umie..thanks abang sb memahami umie.....sebenarnya bukan tu yang umie nak hapdet kan kali tp pasal KFC ni la...yang td tu selingan je la ye...xboleh cerita pjg2..nanti umie nangis....:cry:

ok...bwerbalik ngan cerita KFC ni...time umie lalu kat jalan ILIM kat bangi nak g DENSO tu..umie terpandang la ngan banner kat bawah ni..
*
*
*
*
KFC = Kelantan Fried Chicken


Bijak jugak org yang wat banner dan jual ayam nikan..hehehe..umie xnak la komen bayk2 pasal pic ni dan tentunya semua dah faham dan KFC ni ada nama lain jugak ye...hehehehe:wink:

Image Hosted by ImageShack.us