Follower

Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Thursday, April 30, 2009

:: Tag My Heritage::


Hahaha..mcm kelakar la pulak negok gambar ni..betul ke apa umie dah scan kat gambar ni..hehehe..td..sebelum nak balik..umie godek-godek la Na Shari punya blog..then terjumpa la web my heritage ni...umie try la 3 gambar then ni la yang paling umie puas hati..hehehe...gambar 1 dan 2 umie upload tu memang klakar giler-giler la..muka yang umie x pernah tengok pun ada gak..ada ke artis muka mcm tu? kalu korang x caye try la wat..tengok result nye macam mana...meh terjah ke laman web ni..My Heritage. Kalu saper-saper dah try buat tu..meh la publish k..Oleh itu..umie nak anggap ni sebagai tag la..1st umie nak tag org yang berkenaan...jeng..jeng..jeng...

.

.

.

.

::monalea ::kak ain ::arina

Nota kaki: just enjoy k...Wajib jawab tag ni...

post signature

i miss her...

i miss her...
i miss my mum
sedihnyer..mak umie masuk hospital kelmarin
dia memang nak g medical check up
then terus kena tahan kat wad
sb nak stabil kan tekanan darahnyer..
last week mak umie g ikut kakak sulung umie ke Mukah
nak tengok Pesta kaul kat sana
then balik dari sana terus kena tahan kat wad
tekanan darahnye mencecah 200 lebih
but now..alhamdulillah..dia ok but still
dok kat wad lagi...
umie minta maaf mak sb x leh nak g melawat
umie dok jauh
anyway, mak jagalah kesihatan mak baik-baik k..
umie doakan semoga mak akan cepat sembuh k..
i love u n miss u so much...
nota kaki: sedihnya...umie memang dah mengalir airmata dah time wat n3 ni...

post signature

Gift dari Sarawak

Dah sebulan lebih umie kawin...still dapat hadiah lagi..Thanks to member2 ofis negeri Sarawak [nama ofis xyah mention la ye..rahsia..hehehe]
sebab bagi hadiah tu kat umie..u all tengok la hadiah diaorg bagi tu..lawa sangat..thanks a lot..
paper beg


cadar queen size

post signature

Wednesday, April 29, 2009

Tag dari Iza


1. Nyatakan 4 sebab mengapa korang suka dengan gambar di atas.

  • so sweet sangat
  • baju yang umie pakai ni kakak yang jahitkan khas untuk umie
  • jd model untuk wedding umie sendiri
  • mcm x caye je boleh pakai gaun then posing ikut suka je... (thanks to my fotograper umie)

2. Bilakah tarikh pernikahan korang dan di mana?

  • 18 Mac 2009 (Rabu) - di rumah beralamat Kampung Belawai, Sarikei..Sarawak

  • 3. Apakah warna tema majlis perkahwinan korang???
  • Nikah - Putih ; Pink+biru turqoise utk sanding rumah umie, baju gaun -purple then pink+silver rumah hubby

  • 4. Mengapa korang memilih si dia tuk dijadikan teman hidup???
  • dialah insan yang bertahta di hati umie..walaupun masa perkenalan umie ngan hubby tak lama terus kawin.

  • 5. Nyatakan harapan korang dengan ikatan perkahwinan ini.
  • semoga kami dikurniakan anak yang soleh dan solehah dan ikatan perkahwinan ini akan kekal hingga ke akhir hayat.

    6. Tag 4 orang lain tuk buat tugasan ini..
  • Monalea
  • Kak ain
  • Na Shari
  • Mrs Bubu


    :Mrs. Kpost signature

Best Blogger Award


1. Anda seorang bintang? Ye..umie baru je menjadi seorang bintang kerana telah menerima award bintang dari seseorang..Na Shari

2. Berapa bintang penulis harus bagi untuk blog anda? Umie bersyukur je brapa org bagi..kalu bagi 1 bintang tu alhamdulillah..kalu bagi 10 pulak lagi la rasa sgt2 bersyukur..alhamdulillah...

3. Adakah penulis seorang yang sombong? Semestinya tidak sombong kerana tiada perkara pun nak buat umie rasa sombong sb umie bukan org kaya, byk harta, terlalu cantik tp rasa beryukur je dengan pemberian Tuhan...


4. Dari mana anda mengenali blog penulis? Dari mana ek? kalu x silap dari walkaholic umie ke blog Ayu kot..


5. Anugerah ini ada berapa warna? Ada 4 warna



Penerima anugerah WAJIB berkongsi dengan minima 3 blogger.Jika anda sudah publish anugerah ini, sila beritahu di Shoutmix.


Okay, 3 orang yang bertuah itu ialah:

monalea

kak ain

arina

post signature

Nasi Ayam

Petang semalam..balik kerja rasa malasnyer nak masak..xtau la tahap gaban malasnya petang semalam..hubby umie volunteer la nak masak tp umie x kasi sb dah kewajipan umie sebagai isteri kena la masak untuk suami walau penat bagaimana sekali pun..nak kena air tangan isteri dia juga yang masak..lain la kalu dah makan kat kedai... hehehe...(tu air tangan tukang masak...).

Sebenarnyakan hubby umie ni pandai masak tp di sebabkan umie boleh masak..so dia pun xnak masak..Jd..petang semalam nak cari idea nak masak...so hunbby cadangkan nak masak nasi ayam..hubby kata dia nak masak tp umie ckp..biar je umie masak tp hubby bagi tau je resepinya..so ni la hasilnya apa yang umie dah masak...

ada nasi, ayam, lada, kicap ngan sup..senang je nak buatnyer..rasanya lebih sedap dari nasi ayam yang kat kafe parcel D tu..heheheh (try la...kalu nak tau rasanya...hehehe)

post signature

Tuesday, April 28, 2009

nak ikut...sedihnyer...

Sedihnye memikirkan nasib..tp alhamdulillah..Sejak dari minggu lepas hati umie mcm x keruan je sb dengar kata hubby umie nak g outstation ke Sabah dan Labuan..selama 2 minggu. Abang..nak ikut...nak ikut..nak ikut...tp apa boleh buat hubby umie x kasi ikut..sabar je la..2 minggu lagi tu nak kena tinggal sorang-sorang kat rumah. mulai minggu depan umie kerja sorang-sorang...makan sorang-sorang..driving sorang-sorang...segala-galanya sorang-sorang...sedihnyer...


walaupun harga tiket dah kira murah gini pun hubby umie x kasi ikut...nak wat mcm mana ni?


nota kaki: mcm mana nak wat ni? umie patut ikut ke x? tolong la umie kawan-kawan...

post signature

award 10 betuah


  1. letakkan logo award ini ke blog anda
  2. anugerahkan award ini kepada 10 blog yang anda anggap paling berinspirasi dan sangat mesra.
  3. pastikan anda menyatakan penghargaan ini melalui 'backlink' dengan blog yang anda anggap paling memberikan inspirasi dan mesra dari blog anda.
  4. informasikan penerima award mengenai award yang mereka terima dengan menyatakan komen di blog mereka.
  5. berbagi cinta & sayang untuk penghargaan ini kepada pemberi anugerah ini.
  6. Mereka yg bertuah ialah:-
monalea
arina
ayu
dhan
kak ain
tasha
uncle
mrs. k
iza

post signature

Monday, April 27, 2009

aktiviti hujung minggu...

ni la aktiviti hujung minggu umie...mula-mula keluar g JJ Balakong sb hubby dah janji nak bawa umie keluar jalan-jalan...Sampai kat JJ tu..x sangka pulak terjumpa ngan air favourite umie ngan hubby iaitu air yogurt grape ni..dah lama umie ngan hubby cari tau..yang ada pun time kat batu pahat ngan kedai kat stesen LRT Tasik Selatan..so hubby umie sampai belikan 18 kotak air tu.. kira murah la jugak kalu berbanding kita beli 1 je..
selain g JJ umie ada try wat tart blueberry..tp x menjadi entah la kenapa..mb sb acuannye ke..ni nak kena cari acuan yang betul la lepas ni..nasib baik la hubby umie tu jenis yang x memilih makanan..dia ckp sedap..hehehe
ri ahad pulak umie masak laksa sarawak sb budak rumah lama umie nak datang..then umie masak pizza lagi..perencah laksa tu kawan ofis umie tasha yang bagi..so kat sini umie tunjuk je la ye..hehehe..

post signature

secret...





makan-makan-makan...tu jela kerja umie start dari minggu lepas nak update je pasal makan..ri khamis lepas umie balik kerja terus je pegi alamanda..saje je nak jalan-jalan...sebelum balik tu umie ngan hubby singgah la kat secret recipe. Lama dah x makan kat situ.. ni la 1st time makan ngan hubby setelah bergelar isteri..Biasala kalu g makan kat situ umie makan ni je je..

post signature

Thursday, April 23, 2009

Domino's pizza

petang kelmarin..umie g makan pizza ngan hubby..mula2 tu nak makan pizza hut tp memandangkan nak g parking kat alamanda so..x jadi.. Umie decide ngan hubby nak g makan kat domino's pizza kat presint 8..nasib baik la jalan x jam sb time balik kerja lak tu..

ni pilihan piza kita nak..nak yang tebal, nipis ataupun nak lebih keju..
umie pilih ynag ni classic hand tossed chicken paperroni dan chicken lasagna
sedap tau...

post signature


Wednesday, April 22, 2009

Beautiful Award

Minggu ni umie sungguh bertuah sb dapat kenal ramai kawan..thank wat Mrs. Kay sb promotekan blog umie..thanks gak kat iza sb bagi award ni..dah 2 award yang umie collect dari iza. Anyway, sape2 yang rasanya dia girls tu..meh la datang ambik award cute ni k tp kena la selesaikan gak syarat2 seperti kat bawah ni...
.
.
.
.
Syarat2 menerima award ini:

1. Pastikan jantina anda ialah perempuan
2. Copy badge sebagai award anda
3. Nyata 7 sebab kenapa anda bangga menjadi perempuan
**saya boleh jd isteri dan ibu yang baik kepada bakal anak saya.
**doa saya boleh dimakbulkan cepat dari lelaki
**saya x perlu segan untuk menangis
**saya selalu dihargai oleh hubby saya
**org lain sayang saya lebih coz i'm a girl
**saya boleh membeli belah
**setiap bulan saya terima duit nafkah dari suami saya
4. Pass kan award ini kepada girl-friends anda . now , this beautiful award goes to:
.
.
.
.
.
** semua blogger yang datang menyinggah tu..boleh la ambik...

post signature

Award dari Babe_ieza

Cute tak award kat atas tu..Award ni cute mcm tuan yang memberinya...Awal pagi tad umie jalan-jalan la ke blog member baru umie namanya Babe_Ieza. Umie tengok kat blog dia ada gak dia tempek award dari umie...Umie rasa dihargai..Thanks Ieza...So..bertambah lagi la award umie ri ni..alhamdulillah..
So, kepada kawan-kawan umie n sesiapa yang menyinggah ke blog umie tu meh la ambik award ni..tp jgn lupa tinggalkan pesanan k..nanti umie bolehla jejalan ke blog korang pulak ye..

post signature

Monday, April 20, 2009

Ye..ye..coklat

Gud Morning...hari ni umie rasa happy sgt sb mlm td umie ada terima satu hadiah dari hubby..dia baru balik dari Kuantan, so dia belikan umie gift..nak tau apa hadiah tu..meh kita tengok...

Box ni comel jer...

Look..ada coklat. kat dalam kotak ni ada 12 biji coklat..mcm2 bentuk je..Umie suka coklat yang bentuk love tu..comelnyer..

Ni white coklat


Ni pulak coklat yang ada almond kat dalam nyer..


p/s: Setiap jenis coklat ni ada almond, hazelnut, kismis dan mcm2 lagi la..yummmy..sedapnyer.... Anyway, thanks hubby..i like it..ur so sweet..

post signature


Nasib Baik...

Alhamdulillah...umie baru je menerima panggilan telefon dari BPO pasal waran yang nak di edit..kalu x umie pun xtau nak ckp mcm mana nak edit waran ni dengan lebih senang dan menjimatkan masa..Tengok je la buku yang umie nak editkan tu...Bukan senang nak edit benda ni lagi pun waran re-og yang terbaru ni kelam kabut ckit la..payah la nak edit balik dan memerlukan masa lagi tu..actually..waran ni dah diterima dah last month..disebbkan umie still bercuti then terpaksa siapkan yang lebih penting dulu..so tertunggak la waran ni..kalu ikutkan nak kena hantar minggu depan tp nasib baik la xjadi... Terima Kasih Ya Allah sb mendengar luahan hamba mu ini...

Alhamdulillah sekali lagi sb terselamat tp umie dimaklumkan ada waran baru akan dihantar kemudian nak kena edit jugak sb ni adalah waran perjawatan 2009/2010. Anyway boleh la nak siapkan kerja yang lain pulak...


post signature

Award 1

Untuk semua blogger
Ni la Award Pertama dari umie untuk semua blogger yang selalu mejenguk ke teratak umikgadismelanau ni..Award ni nak bagi penghargaan kepada sesiapa yang concern nak baca blog umie..copy je award ni then tempek je kat blog korang ye..ambik je la..jgn segan-segan..Award ni boleh la menambah koleksi award korang ya...

post signature

Weekend..

Hari sabtu lepas umie ajak la hubby g beli barang..jauh gak la peginya sb kat putrajaya pun dah ada tpt nak membeli barang dapur..apa boleh buat..hubby umie pun janji nak bawa umie pg 2 tpt iaitu Tesco Puchong ngan Giant Kinrara..tp ada syaratnya..
Time nak keluar dari Tesco tu sempat lagi nak snap gambar tesco..ada gak buktinya umie g sana..hehehe
Lapar la pulak..kat Tesco tu ada MCD tp hubby x kasi umie makan sb dia kata nak kena boikot..ikut je la..Then umie g la beli donut big apple..umie belikan utk hubby donut durian then 2 lagi tu untuk umie..
Keluar je dari Tesco Puchong tu umie ngan hubby otw pulak g Giant Kinrara..ni la 1st time umie g situ..jalan pun x familiar lagi..sesat la jugak sb salah masuk simpang sb umie naik fly over yang kedua. nasib baik la jumpe jalan nak masuk ke Giant tu..x la susah pun nak g sana.
Pegi Giant ni pun saje je nak survey mesin jahit. Alih2 umie beli acuan nak wat tart pulak (ingat nak wat tart Cheese Blueberry..xtau mejadi ke x..hehehe, try je la nanti..) Selesai je beli barang kat giant umie singgah la kat Masjid Bandar Kinrara dan rehat la sejap lepas window shopping.. Besar gak masjidnya..
ni la Masjidnya...

U all tau tak syarat yang hubby umie ckp kan tu..dia kata, lepas g jalan kat tesco ngan giant tu umie kena temankan dia p pindah barang kat rumah lama dia..nasib baik la bukan umie yang menggankutnya..kalu tidak..alamatnya..umie baling je la barang tu dari tingkat 3
..
(kesian hubby kan...)
Ni la muka keboringan menunggu..
p/s: kalu nak compare harga kat mydin putrajaya..lagi murah la barang kat mydin tu..giant pun ok gak la..hehehe

post signature


Hadiah Part 3

hai geng..sori la wat u all tertunggu-tunggu..ri Jumaat ri tu xboleh nak masukkan n3 baru sb busy sangat la..akhir-akhir ni byk gak kerja nak kena wat sb waran re-og baru sampai, byk nak kena update.
So..ni la hadiah dari BPSM yang umie terima tempoh hari..dalam kotak ni ada microwave ELBA. Actually diaorang dah tanya dah..umie nak apa..so apalagi..umie cakap la umie nak microwave..nasib baik la cukup bajet diaorg nak beli..lagi pun time umie kawin tu..shidah pun kawin gak..so dia pun dapat microwave yang sama mcm umie..bukannya apa..nanti kalu bulan puasa senang la nak panaskan lauk..jimat sikit la masanya.. (prepare awal..hehehe)


kak ain + umie
p/s: Thanks jugak umie ucapkan pada member-member n kakak umie yang bagi hadiah time majlis umie tu..umie doakan semoga kalian dimurahkan rezeki dengan rezeki yang halal dan dan dipjgkan umur dengan amal ibadat..ammmmiiiinnnnn...

post signature

Thursday, April 16, 2009

Hadiah Part 2

Hai..ni n3 yang kedua pulak pasal hadiah ni..Umie nak tunjuk la gambar kawan umie yang bagi hadiah cincin tu..diaorg ni member sekolah menengah umie..dulu umie bersekolah di SMK Sungai Paoh Sarikei, Sarawak..sb ikut kakak mengajar kat sekolah tu..dah la tu pulak kakak mengajar subjek Perdagangan time form 5...jd budak baik la sekejap dok dalam kelas..dia xtau adik dia ni perangai mcm mana..hanya umie je yang tau..hehehe

P/s: Lepas ni umie nak tunjukkan hadiah yang BPSM PA bagi kat umie lak..tunggu tau...

post signature

Hadiah Part 1

Salam semua..kat sini umie nak habaq la cikit pasal hadiah yang paling berharga yang umie terima time majlis perkahwinan umie pada 18.3.2009 ri tu...hadiah ni wat umie rasa terharu sangat-sangat sampai umie mengalirkan air mata..sedih tau..xsangka pulak hadiah perkahwinan umie dapat mcm tu..


1st of all..umie nak ucapkan terima kasih kat member umie iaitu Quistina, Serimah dan Marina sb bagi hadiah tu kat umie.. Umie harap persahabatan kita akan kekal sampai bila..

Mula-mula umie dapat hadiah tu umie ingatkan brooch ke tp dah buka..terharunya..

P/S : Next n3 umie akan tunjukkan gambar kawan umie yang bagi hadiah ni ye...