Follower

Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Friday, March 13, 2009

Suara Hijau Daun...

sedihnyer rasa...org wish happy wedding kat umie..umie lak rasa sayu je hati ni..anyway..thanks to u all yang wish kat umie tu..moga-moga yang x kahwin lagi tu lepas wish wedding umie akan cepat dapat jodoh cepat dan kawin cepat..Aku rasa mcm ni la perasaan shidah time nak dekat-nak kawin ka...anyway..umie nak tujukan lagu ni kepada member yang buka blog umie ni..dengnar la lagu suara hijau daun ni..

post signature

Cuti Setengah bulan

hari ni last daya umie update blog ni utk bulan Mac..so tunggu la kemunculan umie bulan April ye. Umie cuti selama setengah bulan start dari 16/3-31/3... Nak tau sebab nya..hahahaa..umie akan cuti kawin balik Sarawak...So..tunggu umie awal bulan 4 tau..kalu saper2 nak wat wish, nak bagi tag tu..sila kan la ye..Moga-moga majlis umie tu nanti akan berjalan lancar...aaammmiiinnnnn

post signature

award dari Ayu..

Thanks ayu...4 this award..ayu la org pertama yang bagi umie award ni..umie cukup menghargainya..

post signature

Tag dari ayu...



Award dan tag ni datang dari..Ayu.Tag ni mengenai birthday wishlist, tp birthday aya lama lagi la..bulan 10.



The rules are:



1) Make a list of what u want on your birthday



2) The list should be 10 numbers



3) Post the image of this award to your posting



4) Give it to 10 frens of yours





a) Semoga dipanjangkan umur umie, bakal husband umie, family dan rakan2 yang kenal ngan umie

b) Semoga dimurahkan rezeki umie termasuk org yang kenal umie

c) nak minta bakal husband umie hadiahkan sesuatu yang special wat umie

d) semoga perkahwinan umie akan berkekalan hingga ke akhir hayat

e) semoga bahagia

f) dapat menambah pendapatan keluarga umie dengan kepakaran umie

g) Semoga dikurniakan cahaya mata kembar..aammmiiinnnn

h) semoga umie menjadi seorang yang penyabar

i) semoga umie dapat bertahan dengan dugaan dariNya

j) menambahkan amal kebaikan didunia dan akhirat..aammmiiinnn


Moga-moga apa yang umie minta ni diperkenankan Ya Allah...aaammmiinnn


saper umie nak bagi tag ni ek?? tp umie xda la kawan sampai 10 org...


arina

monalea




Thursday, March 12, 2009

Sarapan Pagi




Morning girls...tau dah..ramai kaum hawa je yang akan baca blog umie ni..anyway..tak nak menghampakan kaum adam...Morning guy...umie nak mention sikit kat sini..Hari ni la 1st time umie bawa sarapan nasi goreng ke ofis..sblm ni xpernah pun nak bawa..lagi pun sekarang ni..umie masak garenti aje ada org akan makan..iaitu mr....???..Saper lagi kalu bukan tunang umie..hehehe


Nasi Goreng

Biasanya kalu sarapan pagi umie akan makan teow sup atau nasi kerabu...so hari ni nak tukar selera la pulak..Kalu gi kafe umie salalu beli kat stall ACU RASA. Umie suka nasi kerabunya..memang sedapla..Sori la kalu x tunjuk gambar sb kesedapan nasi kerabu lauk paru tu yang buat umie lupa je je nak ambik gambar..hehehe


Acu Rasa



post signature

Wednesday, March 11, 2009

Putrajaya

hai..saje je nak attach gambar ni sb ri tu umie g bank kat presint 3 then lalu kat masjid putrajaya. Ada gaya tak kalu umie jadi jurugambar ambik gambar mcm ni?? hehehe...ni pun just guna kamera hp sony jer...


pandangan sisi Pejabat Perdana Menteri

Pejabat Perdana Menteri

Masjid Putrajaya


It's me... uMiE

post signature


Moving Out...

Now..umie dah moving out dari rumah sewa umie..sekarang ni umie dah tinggal kat rumah quarters. Banyak gak la barang-barang nak kena packing ri tu sb nak pindah rumah baru kan..everything umie bawa ke rumah baru kecuali almari..umie jual je kat housemate umie sb payah la nak pindahkan almari tu..

sebahagian barang-barang umie


umie dah tinggal kat rumah sewa tu almost 2 tahun sejak awal Disember 2006 then moving out 7 Mac 2009...Banyak kenangan manis dan pahit umie berada di rumah tu akan tetap umie ingat sampai bila-bila..macam tak terasa pulak dah 2 tahun tinggal kat rumah tu..Before umie pindah dari rumah tu dulu, umie kena cari pengganti umie supaya duit deposit umie dikembalikan semula pada umie..so umie dah dapat dah pengganti umie iaitu Siti Zulina binti Zulkipli..Zue ni pun budak Sarawak gak. Umie rasa bersyukur sangat dia dapat pindah kat rumah tu sb rumah sewa umie memang lengkap dengan peralatan elektrik seperti mesin basuh, peti sejuk, tv dan sebagainya...Thanks zue sb sudi nak menyewa di rumah sewa umie...
Sekarang ni umie dah tinggal di quarters Presint 14 yang baru yang mempunyai 4 bilik termasuk bilik stor dan 2 bilik air.

Ruang tamu yang luas

Dapur



Idea

assalamualaikum semua...hari ni baru la ada idea umie nak blogging..start dari awal bulan 3 ri tu xda idea nak write on this blog..umie just belek-belek blog org lain then baca jer..seronok gak dapat baca blog org lain ni..dapat bagi umie idea dan pengetahuan..dah lebih kurang 2 minggu umie x blogging...umie dapat la jumpa blog kpg umie iaitu blog kampung belawai, kampung rejang then sarikei..nice blog..
early of this month umie busy sgt sb minggu ni last umie kat ofis sb minggu depan dah nak start cuti kawin..umie cuti start 16/3-31/3..so awal bulan April umie balik ofis semula...1/4 kat ofis title "Cik Umie akan bertukar ke "Puan Umie"..hahaha...dalam 1 minggu lagi umie akan jd isteri kepada Mr. ***L [nama dirahsiakan untuk sementara waktu...just budak ofis je yang tau...]. Dalam blog ni pun..umie x pernah nak mention nama tunang umie kan..anyway..biarla menjadi rahsia sehingga sah menjadi suami umie. For all my friends..doa-doakan la majlis umie diberkati dan berjalan dengan lancar...Ammmiiinnnn...