Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Monday, November 02, 2009

Udang

Bismillah....

N3 ni lama dah umie wat cuma x publishkan lagi...ni pasal gambar yang umie ambik time lepas raya ri tu...umie kan cuti panjang so...byk la aktiviti yang dibuatnya....
sebenarnya kampung umie terletak di tepi pantai dan kebanyakkannya penduduk kampung kerjanya nelayan...ayah umie pulak bekas cikgu dan petani..tp sekarang ni tanah kebun dah lama x diusahakan just bayar je geran tanah tiap-tiap tahun dan kakak umie yang no. 2 yang uruskan tanah tu....kitaorg adik beradik semua x uruskan tanah tu sb masing-masing ada kerja sendiri dan memandangkan mak dan ayah umie lak dah tua dan dok kat rumah jer.....

ok..berbalik kepada tajuk n3 umie ni..dah menyimpang ke tajuk lain la pulak...sebenarnya umie nak cerita la sikit pasal gambar kat bawah ni....

sapa tau gambar ni..?? ni la udang

meh umie zoom dekat sikit..udang ni kalu kat kpg..umie makan free je sb anak saudara ayah umie ramai nelayan..kalu kitaorg nak beli..tp dia bagi free jer...bestnyer....kalu sekilo murah je RM3 @ RM4 je...

biasanya kalu ada udang banyak..mak umie biasanya akan wat "sesar unjur" dan cekodok udang ni je...sedap tau..rasa manis-manis kalu udang ni x masuk peti sejuk lagi....marveles....hehhehehe

minum lak dengan teh tarik ni..lagi la marveles..ni mak umie wat sendiri teh tarik ni...mak umie biasa wat air ni sb dia dulu biasa gak tolong adiknya (mak usu) kat kedai makan....



nota kaki: kalu mr. hubby balik kpg umie mesti makin gemuk sb makan je je..lagi kalu
makan makanan laut fresh je....sedap oooo........


Image Hosted by ImageShack.us

4 comments:

  1. salam ziarah..

    wah bestnye makan udang segar :)

    ReplyDelete
  2. salam umie.. bestnye murah udang2 kat sana. anak2 kelly yang sulong memang cukup gemar makan udang.. so setiap kali pergi pasar memang wajib beli udang ni..he..he..he.. tapi kalau dapat udang yang baru lepas ditangkap mesti lagi best kan.. fresh aje..

    ReplyDelete
  3. watie: best..umie paling suka kalu balik kpg...

    kelly910: kalu yang baru tangkap tu lagi sedap...kulit udang tu stil melebit lagi..manis je rasanya...

    lea: nyaman...mun rebus mcm ya jak pun ok..

    ReplyDelete

meh la kongsi pendapat korang kat sini...