Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Sunday, November 22, 2009

Shopping....

Bismillah....

Hari Sabtu..umie dan mr. hubby keluar nak g shopping ke KL tp sebelum bertolak tu..umie g serdang nak ambik pesanan tupperware dari kawan-kawan ofis yang order ngan umie...
ni la hasil yang umie beli kat tupperware tu..ada gak yang xda sb habis stok dah...

umie sendiri pun ada beli gak...

ni lak..bekas untuk umie bawa bekal ke ofis..comelkan...suka tengok bekas ni..harganya rm50 lebih je....selepas keluar dari Tupperware..umie pun pegi la Bukit bintang..naik LRT dari Tasik Selatan ke Hang Tuah dan naik pulak monorel ke Bukit Bintang...jalan2...terserempak lak ngan Dafi dan Mila...umie x perasan pun Mila..tp mr. hubby ada tengok sb umie leka tengok muka Dafi..x perasan lak mila berjalan sebelah kiri umie...berselisih bahu pun x nampak..biasa la perempuan ni kan..kalu tengok berlainan jantina cepat je..Dafi dia sweet sgt....
umie dan mr. hubby time tu tengah berjalan kaki ke Low yat..

umie dan mr hubby beli camera ni kat 1 kedai yang offer harga ok la..dari harga asal rm3288 dapat la rm2699 utk body jer..x termasuk kelengkapan lain..umie habiskan rm3k lebih juga la nak beli camera ni...

ni lak Lin...dia yang setkan semuanya utk umie..siap ajar lagi tu mcm mana nak guna dan dia ada bagi phone number..kalu umie ada masalah nak guna camera ni...dia hari selasa dan khamis xda kat kedai sb dia g blajar all item pasal semua jenis camera ni...so baik hati..thanks lin 4 ur help...kalu nak beli camera ni ada jenis yang ORIGINAL dan AP...so..umie decide nak beli yang ORI sb kalu ada apa2 hal..ada spare part nyer tp kalu pakai yang AP ni..spare part susah nak cari..wat rugi jer walaupun harga murah dari yang ORI....

So kepada u all kalu nak beli camera mcm ni memang x rugi..gambar pun lawa..so pandai2 la kalu nak pilih camera tu yer...
untuk makluman u all..umie x pernah sentuh pun camera ni..samada kawan umie punya atau org lain..so camera umie ni la 1st time umie pegang...imagine that...umie x pernah sentuh camera ni tp beli jugak then xtau cara ank guna...hehehhe...yang penting usaha kena ada..mcm kita blajar komputer gak..dari x reti nak guna komputer..jd org yang lebih advance..so...selamat mengexplore...hehehhe

Image Hosted by ImageShack.us

2 comments:

  1. wah..banyaknye bajet umie beli dslr ni..lps ni kompen gambo dlm blog umie cantek2 belaka...

    ReplyDelete
  2. Della: tula benda yang paling mahal umie pernah beli..hhehhe

    ReplyDelete

meh la kongsi pendapat korang kat sini...