Follower

Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Wednesday, October 28, 2009

Sumpah Bunian

Bismillah....

Sapa ada tengok cerita ni..best kan...umie x la tengok dari awal...tu pun tengok time Hawa masih jg puteri bunian lagi...tengah usha si adam tu....kalu boleh umie xnak miss la tengok cerita ni...balik jer..sampai rumah kul 5.00 ptg terus tengok tv..
nasib baik la ada ulangan kul 835mlm tv9...
sekarang ni cerita ni dah makin best....petang td umie tengok Adam tu dah kena panah petir...
watak azeera tu memang berkesan sungguh...getik, gedik..semuanya ada..mr. hubby pun kadang-kadang tergelak tengok watak Azeera yang menyakitkan hati tu...episod kelmarin umie tengok sampai ternangis..kesian muka Hawa tu dah hodoh..jahat betul Azeera tu kan....
Azeera tu dah jadi ibu tp xlah umie tengok dia rapat ngan anak dia..nasib baik la ada Hawa tu nak manjakan anak dia...ada ke patut nak suruh suami dia bawa anak dia balik then dia lak g ofis...
Adam ni pulak..mula2 Hawa cantik..dia x kisah sgt..tp time Hawa ni dah hodoh dan nampak je salah terus ckp mandul la..x sedar di untung la...x sedar diri la...nauzubillah....jahat sungguh la...
tula...kalu ada suami atau isteri yang hensem dan cantik tu..xyah la puji lebih-lebih...nanti tua pun berkedut gak...nilai sebuah kebahagian ni bukan berdasarkan kepada kecantikan tp nilai la hati budi kan pekerti dia...walaupun x cantik rupa paras tp perangai tu elok pun dah ok..jgn lak harap muka je lawa tp perangai..nauzubillah...kalu dapat dua-dua nya bagus..cantik/hensem..baik segala bagai..alhamdulillah....
umie suka la tengok watak Hawa dalam cerita ni...pakai tudung je then time nak tidur baru la tengok dia buka tudung nyer....contoh yang baik tau...walaupun si Fikri tu sepupu Adam..tp dia still gak bertudung depan Fikri tu sb apa..tau tak??..walaupun kita dah kawin dengan suami tp aurat masih terbatas kepada ipar lelaki sebelah suami walaupun muhrim sementara tp aurat pun kena jaga gak...(kalu salah tu perbetulkanlah yer....)
so...umie tengah tunggu cerita ulangan ni...so..lain kali umie ulaskan balik la certia ni yer....certia ni sebagai teladan je....InsyaAllah...apa yang baik tu datangnya dari Allah dan yang buruk tu..dari diri umie sendiri.....







Image Hosted by ImageShack.us

1 comment:

  1. Best ye umie? Na belum pernah tengok lagi. Nantu nak tengok jugak la... :)

    ReplyDelete

meh la kongsi pendapat korang kat sini...