Follower

Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Thursday, October 22, 2009

beralih angin part 1

Bismillah....

Hari ni jatuh juga air mata umie pertama kalinya.....setelah 3 tahun umie kerja di tempat sekarang ni..baru hari ini...22 Oktober 2009 umie secara peribadinya memberitahu boss umie bahawa umie ingin bertukar ke unit lain selain dari unit yang umie duduk sekarang ni...

umie dengan secara beraninya memberi amaran bahawa sekiranya umie xditukarkan ke unit lain sehingga penghujung tahun 2009 ni..umie akan hantar surat pertukaran ke jabatan lain...

Semenjak dari pengagihan tugas telah dibuat dan kebanyakkan tugas umie dah diserahkan kepada org lain..so umie lak xda kerja...umie tak kisah kalu kerja banyak tp..entah la sekarang ni umie rasakan seperti mcm ada yang x kena je...x best seperti sblm ni..dengan kerja yang menimbun..umie boleh wat sendiri...

Tak pernah umie rasa kan seperti ini...dan hari ni tadi umie telah bertekad untuk memaklumkan kepada KPP umie mengenai pertukaran umie ni....umie xpernah nak nangis kalu pasal kerja byk..tp sekarang ni..xda kerja pulak yang boleh menyebabkan umie nangis gini...kalu kerja bermusim xperla memang x banyak kerja pun...

sekarang ni umie duduk kat unit perjawatan dan segala jumlah perjawatan ofis umie tau sb umie pengang master list jumlah tu...semuanya nak kena betul pengiraannya...dah macam org kewangan pulak..dan xyah nak tengok nombor kat kalkulator pun dah hafal..mana tak nyer asyik mengira je...

umie dah duduk kat unit ni sejak 3/8/2006-sehingga kini dan dah tiba masanya umie pun nak minta tukar lak..xkanla sampai ke tua nak duduk kat unit ni je....ada sesetengah org..berpuluh tahun dok kat tempat tu pun x kisah kan...tp umie lain..kalu boleh tu umie nak gak merasa gak kerja lain...umie muda lagi...kalu dah tua nanti baru nak blajar wat benda lain..karang mesti susah nak catch up dah..

so dengan peluang yang ada ni...umie nak la beralih angin la jugak....xsalahkan kalu umie wat gitu...umie just nak menyuarakan kehendak umie...terpulang la kepada boss umie nak lepaskan atau tidak umie tukar ke unit lain....so..tunggu je la nest n3 umie...apakah kesudahannya.....





Image Hosted by ImageShack.us

2 comments:

  1. bgsla umie...klu dok situ je msti boring kan..at least bl tukar ni ada benda baru yg dpt blajar...akak pn tak kisah nk wat keje ape...tp mmg la, bl dah di agih2 tugas, mmg rileks byk..rasa mcm mkn gaji buta lak kan..tak berkat lak nanti..anyway..slamat wat keje yg baru..thn dpn, klu ada kursus yg best, bgtau la ye...haaa...lagi 1, akak still perlukan pertolongan umie klu ada benda2 yg tak faham ye...

    ReplyDelete
  2. umie, tukar ke bhg lain jak la. tukar angin..

    ReplyDelete

meh la kongsi pendapat korang kat sini...