Follower

Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Thursday, October 15, 2009

Jamuan Raya CPOPK

Bismillah....

Hari khamis ri tu...cawangan umie iaitu Cawangan Pembangunan Organisasi dan Pengurusan Kompetensi telah buat jamuan raya...tahun ni..bahagian we all wat jamuan raya ikut cawangan..x wat sekali gus...so we al..pakat bawa la makanan sendiri dari rumah.....

ni la antara juadah yang we all sediakan seperti dalam gambar tu.....Pengarah Bahagian we all siap tanya lagi sapa wat ni..wat tu...so dia nak kenal gak la org yang membuatnya....spagetti -arina, kek gula hangus dan puding jagung-puan rohana,sandwich-zue hrmis,kek batik-puan muznah dan ct kiah,mee goreng-cc kas, roti jala-effa(menantu mak marezan), pizza-umie, nasi impit dan rendang kerang-en zack, kuih ketayap dan karipap-puan nor dan en azman...dan byk lagi la...


umie seperti biasa la...xda modal lain la umie nak buat melainkan pizza ni je...umie bangun seawal 4 pagi nak siapkan adunan roti pizza ni..topping nyer umie dah siap buat dah pada malam sebelum nyer...umie just dapat buat dalam 20 lebih biji jer sb mauripan tinggal 1 paket je....start dari jamuan ri tu..ramai dah tanya nak wat adunan roti pizza tu mcm mana..maka umie x kedekut dengan ilmu nyer utk mengexplain cara membuat roti pizza tu...ramai la pengomen-pengomen setia kata..kalu diaorg buat..mesti roti diaorg x sedap..umie xtau la diaorg guna adunan apa sb..malas nak tanya..nanti umie terconfuse ngan resepi sendiri pulak nanti...dah bagi diorg tips yang kena buat...tp tengok jela nanti...jgn jagi pekasam dah la resepi tu...hehehe..umie x lokek nak berkongsi resepi...ada gak diorg nak soh umie jual tp entah la..xleh la nak berbisnes ni...kang umie sedekah kan je kang..hahha....xper..wat amal jariah je la...

Selain dari makanan yang tersebut di atas...umie ada bawa sekali biskut raya, kek sisik ikan dan datuk K...

Last sekali ni pulak kek cheese...semua kek ni umie import dari sarawak..kakak umie sendiri yang buatkan khas utk adik bongsunya ini nak bawa balik ke Putrajaya...thanks kak...
To warga CPOPK...thanks diatas sokongan u all..dan kepada anak dara yang mencuci pinggan dan bekas thanks gak k...hope..xlama lagi u all cepat-cepat la kawin k...hahhha



Image Hosted by ImageShack.us

No comments:

Post a Comment

meh la kongsi pendapat korang kat sini...