Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Tuesday, February 24, 2009

Perasmian MACC

24 Februari 2009...Perasmian Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia di Dewan Merdeka, PWTC.




Dewan Merdeka penuh ngan org ramai

siap bergambar ngan maya

lai chee kang


sedapnyer lai chee kang..bila la nak makan lagi ek..Biasanya umie g makan kat perantau sungai merab. dekat je ngan gate 1 putrajaya...abbbbaaaaannngggg..nak lai chee kang...

Tag from DhAn..

5 Romance movie i like..


1. You have to point out 5 romantic movies that you would love to share with your loved ones.

2. It doesn't have to be in order.. as long as you love the movies, it will be fine.

3. You have to tag another 5 person to answer this tag.




Kate Winslet dan Leonardo DiCaprio pasangan yang sungguh romantic. Sanggup lagi nak sehidup semati...







Adam Sandler dan Drew Barrymore. Umie suka tengok Drew..comel..Adam pulak slumber jer dia nak pikat drew dala movie ni..





Anna Hathaway ni comel sungguh..dia berlakon sebagai princess yang humble dan yang cute nyer..time kiss budak laki tu kaki dia terangkat..hehehe





JLo jadi maid..so sweet..suka watak dia dari maid pakai gaun mahal..







Julia Robert..kesiannya la kalu jd watak Julia ni..kalu umie..memang nangis la kalu tak dapat laki tu...
***Lepas ni umie nak tag lea, arina,della, ynaa dan ayu

Tuesday, February 17, 2009

Sakit...





Hari ni td umie masuk lewat ke ofis..umie pegi Klinik Kesihatan Putrajaya..Kesian kat umie...td doktor ckp umie dapat "migrain". kesian umie kan..dah sakit gini xda org nak ambik tau pun..xpe la..biarkan jer..ni pun tengah mengantuk menahan mata ni..ubat pun nak kena makan 8 jam sehari..ubat tu pulak nak kena habiskan dalam 1 minggu..jenuh la nak makan ubat ni..ubat untuk kalsium pun umie tak habiskan..ni kan pulak nak kena makan ikut jam selama seminggu..Umie ingatkan umie dapat darah tinggi..sebabnya..sebelm ni umie pernah check tekanan darah 144/95. td nurse check 125/83..normal lagi..masuk je bilik doktor, doktor pulak cakap 136 below 100..rupa-rupanya migrain sb tengok komputer pening..kena panas pun pening..Doktor sarankan umie kalu kuar rumah kena pakai payung..jangan minum nescafe/kopi..tido cukup..then jangan kerap makan daging..nasib baik la semua tu umie jarang makan..kalu kawan-kawan yang dah baca blog umie ni..jgn pulak bagi umie minum nescafe tau.. bukannya apa..karang nak tolak org bagi nescafe/kopi,nanti org ckp umie demand pulak..Anyway..doakan umie sihat tau..

Biro Tatanegara

Dah seminggu umie tak update blog ni... 12-16 Feruari 2009, umie pegi BTN di Kem Rekreasi Raja Intan Suraya di Sg Siput, Perak...jauh jugak la tempat tu dari KL tp kalu ikutkan..ikut jalan dari Kuala Kangsar dekat la sikit..
Best la jugak program nyer sb sebelum ni pun umie pernah la jugak join PLKN dan mengajar Modul Kenegaraaan. Faci umie advice kat umie kalu nak join Faci untuk Modul Kenergaraan di BTN kena wat kursus lanjutan Kenegaraan sb umie dah pegi dah Training of Trainer (TOT) Modul kenegaraan... Kesianla tengok faci tu time refleksi last day tu..dia menagis mengenangkan org melayu sampai gitu sekali nak menjatuhkan sesama melayu...kalu sesiapa yang pernah pegi kursus BTN ni dengan memberi sepenuh perhatian kepada ceramahnya..mesti rasa terharu giler-giler..semangat patriotik tu makin bertambah...tambah...gua ckp betul tau..
Tempat ni x jauh dari Empangan Temenggong..boleh nampak jer dari kem ni..kat sini just ada perkhidmatan celcom dan digi jer..saper yang guna maxis tu..minta maaf je la ye..
Berkursus kat sana lebih kurang 5 hari 4 malam mcm x terasa jer..peraturan pun x ketat mcm BTN yang umie pernah dengar dari kawan-kawan umie. Dengar kata dulu hp pun fa
ci pegang..Memandangkan semua yang ikut kursus ni ikut arahan so..hp kitaorg boleh simpan sendiri. Dah hp ada..xda pulak org nak msg atau call umie..boring nyer..Di Kem ni boleh gak nak wat aktiviti memancing dan menjala ikan..airnyer sejuk...Inila wajah member-member serumah ngan umie..diaorg ni dari Putrajaya, Perak dan Penang..Maya, Sheila, Alma, Fais, Darshini dan Arina.



Tuesday, February 10, 2009

Chicken Rice Shop...





makan...makan..makan...bila lagi nak diet ni umie..asyik makan jer..hobi baru umie..makan. hehehe.. hari Isnin semalam umie teringin la nak makan nasi ayam. jd umie g la ngan tunang umie makan kat foodcourt Teja kat Presint 9..dah makan, x sedap pulak nasinya..lepas tu umie pergi ofis wat overtime..balik je overtime tu umie ajak la tunang g alamanda nak makan nasi ayam. haaaa....ni baru la sedap.. penuh nikmatnye makan kat situ...sedap tau...

Gelagat semasa menunggu makanan yang tengah kelaparan

Nur Faqihah Rauqah


hehehe...umie asyik nak cerita pasal baby je..dah 2 org umie ambik gambarnyer.. kali ni pulak anak kepada anak saudara umie..namanya Nur Faqihah Rauqah..berumur 8 bulan...Comelnyer baby ni...umie last tengok baby ni time dia baru lahir lagi..second time terjumpa kat depan carrefour alamanda..dah besar rupanya dia ekk...



Mak baby ni namanya Munasarah..yang pakai baju coklat tudung hitam tu...


Ni la baby yang umie maksudkan tu ..Nur Faqihah Rauqah


Saturday, February 07, 2009

Nur Qasyrina Al-Wani


Nur Qasyrina Al-Wani bermaksud Cahaya Istana Berwarna Warni..Comelnyer baby ni.. Rina ni anak Tasha, office mate umie..Time dia baru lahir dulu beratnyer x sampai pun 3kg..2kg lebih sikit jer..memang kecik..tp sekarang ni dah nak masuk 4 bulan berat dah 6 kg..Comelnyer..umie suka kat baby girl sb boleh pakaikan dia mcm baju..kalu boleh pakaikan baju warna pink..sb umie suka warna pink. .Anyway Rina..hope kalu dah besar nanti boleh la jd wanita solehah, berbudi bahasa mcm mak rina yang lemah lembut je tu..anyway Tasha dan Jamal..tahniah dapat baby girl...

PC Baru


hai semua..hehehe..umie ada berita gembira nak bagitau ni...umie dah dapat pc baru..lawa tak pc baru umie..DELL intel Core 2 Duo lagi tu...hehehe...best nyer..tak la mcm pc umie sebelum ni..tp umie syukur gak la..pc lama tu pun power gak sb 1G..sapa budak PKS yang dapat pc lama umie tu untung la...tp yang payahnyer pc lama tu sb selalu je rosak..dari tahun 2006-2008 dah 3 kali umie tukar monitor..format pun dah 3 kali. entah apa la umie buat kat pc tu sampai jd gitu..ganas betul..hehehe. Hope dah ada pc baru ni..productivity kerja pun ok..insyaAllah..hehehe...

Thursday, February 05, 2009

update



kerja-kerja..xpernah nak habis..every month.. ni je la kerja umie..org bertukar je.. nak kena update semua..memenatkan..sampai tua buat benda ni boleh jadi juling mata..rasanya tak da org sanggup nak wat kerja yang umie wat ni..kalau la ada org sukarela menawarkan diri nak wat kerja ni..alangkah seronoknyer..rasanya xda lagi yang angkat tangan nak wat kerja ni..paling teruk pun org angkat kaki je..blah..tak sanggup nak wat..apa boleh buat...mana-mana tempat pun byk kerja cuma content kerja tu yang membezakannya..tengok la tu...keciknyer jadual tu..setiap kali nak update, umie akan guan A3 paper baru nampak tp nak kena adjust besar sikit 130% baru la nampak jelas la sikit tp ada gak org ckp still x nampak..hehehe..entah la, nak wat mcm mana. Nak guna kertas majong pun mesin fotostat pun x muat..buat je umie..bersyukur je la ngan apa yang ada..alhamdulillah...

tensen...


ni la first time umie nak corat-coret dalm blog ni utk bulan 2/2009...tensen giler-giler dah ni...kerja byk memang tak boleh nak kata ape sb tiap-tiap hari kena wat byk kerja..sampai mati pun kerja tak kan habis..everything semua tak teratur dah sekarang ni yang membuatkan umie jadi kelam-kabut dan serabut..rasa nak balik rumah je..kalu tak pun..duduk dalam kereta soh org bawa umie pegi mana-mana sampai dah rasa penat duduk baru boleh lega kan otak ni..



tiap-tiap hari balik membebel je..nasib baik la umie dapat seseorang yang really-really faham perangai umie yang suka membebel pasal kerja kat ofis ni..thanks abang..i love you so much.. something yang umie suka kat abang umie ni..dia pandai tukar topik kalu umie membebel..ye la..perempuan kan..memang suka membebel pun..tp lepas membebel tu stop la sb dah habis cakap..baru la rasa lega..tu semuanya normal..